Vill man vara fin får man lida sömnbristenspin.

 
Nu kan jag nog pusta ut en del. Sicken dag det har varit. Har pendlat mellan att vara stressad till ordningssam och strukturerad till panik över packning och att mitt paket på Bangerhead inte kommit till att ha dammsugit, packat klart det jag kan, lagt fram kläderna till morgondagen, duschat och tvättat håret (paketet hann inte fram) och även läst trettiosidor i kurslitteraturen. Trots att jag skulle behöva läsa lite till så känner jag mig riktigt nöjd och lugn för en gång skull denna dag. Nu ska jag vänta på att håret torkar ordentligt, sen ska jag locka det som bilden ovan och så hinner jag nog med några sidor till i boken. Jag har även ställt klockan på fyra till imorgon. Jisses amalia känner jag bara. Men vill man vara fin får man lida sömnbristenspin. Imorgon när vi kommer fram så hämtar min kära bror oss på centralen, sen får vi skjuts hem och där kommer vi bara fräscha till oss lite sen ska vi luncha i centrum med mamma och Johan och även uträtta lite ärenden. Så det blir lugnt och skönt sen när vi väl kommer fram och på kvällen är det tacomys till tusen med allesammans! Kan ju inte bli bättre. Om vi inte hörs innan (tåget går 06.22) så kommer ju som sagt förlovningsberättelsen upp imorgonbitti och så skriver jag så fort jag får tillfälle imorgon helt enkelt, kram på er så länge ♥
 
 
 

Denna lycka

 
Åh, jag bara sitter här och skakar och gråter lyckotårar. Nu har vi varit förlovade i prick en vecka. Lyckan går verkligen inte att beskriva. Som ni kanske listat ut så är det alltså en förlovningsberättelse som kommer poppa upp här imorgon, det är tidsinställt så håll koll på morgonen. 
 
Alltså, jag blir så pirrig i magen när jag ser den översta bilden på Bobbo, där är det precis innan han går ner på knä, och han har ringarna i jackan.. Tänk om jag hade vetat det då? 
 
Nu, tillbaka till plugg och packning. 
 
 
 

pack- och pluggsnurr

från igår
 
Och så sitter man här återigen. Jag har inte kommit igång med plugget än. Dock har jag småpackat sådant som  kan packas ner nu och även varit förbi Ica med paketet. Så visst, jag har fått lite gjort. Jag har även pratat med farmor och hjälpt henne med sin video och även pratat om stormen som var. Ska bli så mysigt att få komma upp och krama om henne igen! Som jag saknar henne. Vi kommer springa upp till henne imorgon på eftermiddagen, jag längtar så mycket. 
 
Sen vill jag bara säga tack till er som börjat kommentera! Det värmer mig så himlahimla mycket, det ska ni veta. 
 
Nej, nu ska jag väl försöka påbörja den här pluggdagen, tror dock jag ska fortsätta packa klart det jag kan, lägga fram kläder till morgonbitti (annars finns det risk att saker och ting kommer på fram och bak, ut och in och ja...) och börja ordna upp det hela lite mer. Nu känns det bara som att huvudet är på sjuttioelva olika ställen samtidigt, och det funkar ju inte! ♥
 
 
 

dagen före Stockholmsresan - längtan!

 
Hej på er! Åh, sicken dag. Imorgon vid den här tiden sitter vi på tåget till Stockholm till min kära familj. När jag vaknade imorse så kände jag en sådan lycka, för efter den här dagen så är Bobbo ledig i en hel vecka, vi ska till Stockholm och fira alla möjliga saker, jag ska få gosa med min kära kusin och hennes familj, Bobbo ska få träffa dom för första gången och det ska bara gosas! Jag kommer tidsinställa lite inlägg till imorgon när vi sitter på tåget, då vi inte har köpt någon internetuppkoppling. Slutförde även det där som jag nämnde igår, ni kanske kan lista ut vad det är?
 
Jag är fortfarande riktigt trött och rätt orkeslös, även om det börjar bli lite bättre. Men idag ska det pluggas, packas klart och ska även till Ica för att skicka iväg ett till paket. Jag hoppas så innerligt att den där hårinpackningen kommer idag också. Vi ska upp riktigt tidigt imorgonbitti, Tommy kommer och hämtar oss vid tjugo över fem för att köra oss till Hässleholm, så det blir tidig läggdags och jag vill hinna med en hel del innan dess. Men vi hörs lite senare, nu ska jag börja plugga och fixa. Kram på er så länge ♥
 
 
 

Att pryda sovrummet med oss själva.

  
Det var inte länge jag kunde sitta still och vila, det fanns så mycket annat jag hade lust för att göra. Men jag satt nog i soffan i en timme iallafall, läste en liten stund tills hjärnan inte orkade ta in mer och sedan några avsnitt Vänner, finns inget bättre sätt att koppla av faktiskt. Måste nog önska mig boxen i julklapp. 
 
Vad tycker ni förresten om vår tavellist i sovrummet? Själva tavellisten har suttit uppe så länge, vi fick den av Siv och Tommy för några månader sedan, då vi hade en tanke om att ställa upp fina bilder på oss i sovrummet, så vi fick den och Tommy hjälpte oss sätta upp den. Sedan har den bara hängt där, tom och i väntan på utfyllnad. Och på Bobbos födelsedag fick den äntligen uppfylla sitt syfte! Han fick nämligen alla bilder av mig i present och han blev så glad. Jag var så rädd att han inte skulle tycka om dom, eller att han skulle tycka det var lama presenter, men han blev såå glad och det kunde inte göra mig gladare. Han fick även löparhandskar till lite kyligare temperaturer, det ni, haha. Nej men oj sicket lyft det blev i sovrummet. Vi har en jättefin fondvägg (eller ja, vi och vi, det är Bobbo som satt upp den i och med det är hans lägenhet ifrån början) i sovrummet som går i svart, vitt och lite silver, om man anstränger ögat lite så ser man reflektionerna av den på Bobbos tröja på mittenfotografiet, första bilden, och det matchar så bra med svarta ramar. Jag fick även min Marilyn Monroe-bild upphängd i sovrummet för längesedan, har jag världens bästa eller? Den är i och för sig väldigt fin den bilden, går i  svart-vitt den med med svart ram. Nu går vi i tankarna på att måla sängstommen vit, för att få det ännu ljusare, tror det kommer bli riktigt bra. 
 
Nu ska jag börja fnula på en grej som förhoppningsvis kommer upp på fredag... ♥
 
P.S, Gissa vilken sida utav sängen jag vs Tonny sover på, kan ni lista ut det genom bilderna? D.S
 

Bildproblem och klassiskt

 
Åh, jag kokar! Ibland blir bilderna så jäklarns konstiga när jag lägger upp dom. Hade tagit närbilder på naglarna, men de ville inte bli som jag ville när jag skulle lägga upp dom här. Morr! Jaja, här är dom iallafall och jag är nöjd. Det var väldigt längesedan jag hade vanlig fransk, jag kan känna att det inte är riktigt jag, men Bobbo hade gett det som önskemål och ibland så får man ju vara lite klassisk också ;) 
 
Jag är så trött idag, jag bara känner hur kroppen är seg och olydig. Jag hade egentligen tänkt plugga, men jag tänkte nog göra klart packningen istället och sedan sätta mig med en kopp te i soffan och läsa i boken jag fick av Bobbo i somras, ni vet den med bildspelet? Så kör jag fullt sjå med plugget imorgon istället. Det tycker iallafall jag låter som en bra plan, nu ska jag bara hitta kraft att fortsätta med packningen.  
 
 

Mitt egna tankearkiv

Två bilder från gårdagens förlovningsfirande
 
God onsdagsförmiddag på er! Hur är allt med er? Här är det bra, gick upp kvart i sex för en morgonpromenad. Vilken underbar start på dagen det är alltså. Tonny är dock på jobbet så jag gick själv, men det är så härligt ändå, trots att jag saknar hans sällskap. När jag går själv så har jag alltid musik i öronen och bara går och tänker på allt och ingenting, just nu så är det dock tankar om allt, hur lycklig jag är, livets underbara vändningar, men även mycket tankar om fibron. Oftast så går jag och tänker på fibron, hur den ter sig, vad jag lärt mig och jag kommer på nya saker hela tiden, varför jag mår som jag gör och så. Det underlättar att ha en anledning till allting. Jag är verkligen en sån person, jag vill ha anledningar till allt som sker. Även varför människor är som dom är, det finns alltid orsaker till varför man är som man är och jag älskar att få veta om dessa orsaker. Allt vi är med om formar oss, så tänker iallafall jag. Tankarna går verkligen på högvarv när jag går, men det är så härligt för när varje tanke är klar så stoppar jag undan dom i olika högar i huvudet, vissa som jag ska komma ihåg, vissa som är färdigtänkta, vissa jag vill glömma bort och vissa som jag vill göra någonting med. Låter säkert jätteflummigt men det är mitt egna arkiv som bara jag bestämmer över, en härlig känsla.
 
Nu ska jag snart iväg för att fixa naglarna, ska som sagt bli så skönt! Sen ska jag göra några ärenden i byn, sen hem och äta lunch och plugga. Vi hörs lite senare! ♥
 
 
 
 
 

Julpyntets vara eller icke vara?

 
Förutom alla uppblåsta träd så såg vi även detta på morgonpromenaden. Julpynt. Mitt i oktober. Jag trodde jag skulle sätta tuggummit i halsen när jag såg detta! Det var inte en liten ljusslingan, nejnej, jag talar hela artilleriet! Det var ljusslingor i fejkgranris, det var tomtar som stack upp här och var, trädgårdstomtar, bjällror, allt! Om ni frågar mig så tycker jag det är helt åt skogen och bara vansinne, men vad vet jag, folket kanske älskar julen lite extramycket... Själv skulle jag tröttna lagom till ja... första advent?
 
Nåja. Vi har iallafall inte plockat fram julen, men, vi har plockat fram resväskorna. Tonny är nästan klar med sin packning till och med, så ivrig är han att åka till Stockholm, min skåne-påg. Jag hade tänkt att påbörja imorgon i lugn och ro, ni vet det där med minnet och listorna? Så en inte glömmer hälften. Jag ska även fixa naglarna imorgon, ska bli så skönt. Jag hade även det som morot när uppsatsen stod mig i halsen, så jag ska njuuuta vill jag lova. Hoppas ni har en jättemysig tisdagskväll, vi hörs imorgonbitti ♥
 
 

Rykande hett tips...

 
 
 
Ibland får man ju verkligen till det! Eller vad säger ni? Det ni ser på bilden är alltså te gjort på Nypon. Jag satt och sökte efter krom-te som Siv frågade mig om idag och kom in på "House of Tea" och hittade detta. Tydligen ska Nypon vara bra för inflammation och ledbesvär, det visste jag inte! Men det kan ju vara riktigt kul och spännande att prova om det funkar, det är ju ett väldigt lätt och mysigt sätt att få i sig det iallafall, en kopp nyponte varje morgon/kväll eller vid behov är ju lättgjort ju. HÄR hittar ni det!
 
 
 

höger, vänster eller mittemellan och lite kärlek

 
Jag har kommit att tänka på en sak. Alltid när jag har långt hår så har jag det nästan alltid uppsatt, om jag inte har det lockat eller så. Varför har jag det? När allt jag längtar efter är det där långa håret? Så skumt. Dock tror jag att det ligger i att jag inte har någon given bena, vet inte om jag ska ha det till höger, vänster, mittemellan eller vad. Jag får rådfråga min nya (och grymt trevliga och duktiga) frissa här nere nästa gång jag ska till henne, typ vad hon tror jag hade passat i. När jag var liten och ända till typ 13-14 årsåldern hade jag lugg, tror jag hade det en sväng när jag var 15 år också? Trivdes bra och passar ju i det, men det är ju det där med att den står åt alla möjliga håll och kanter om morgnarna + att jag tycker det är så skönt att bara slänga upp allting i en bulle på skann. Sicka problem va. 
 
Nu är vi hemkomna efter en UUUURmysig middag hos svärföräldrarna, alltså, jag blir helt pirrig och lycklig när jag tänker på dom, de är så fina så ni anar inte!! Vi skålade i champagne (dock hade Bobbo tränat innan och tom i magen så han läppjade bara lite i början ;)) och åt en riktigt god "flygande jakob". När vi skålade så sa Siv så fina ord till oss så jag fick hålla mig från tårar. Ni vet ju om att jag blivit så blödig på sistonde... Sen skålade även jag för dom, då de tar så väl hand om mig och visar så mycket kärlek och tagit emot mig med så öppna och varma famnar ♥ Bilder från middagen får ni senare, nu ska vi gå och fixa lite fika, tjing så länge!
 
 
 
 
 

Orkeslösheten och materialintag

 
Denna orkeslöshet. Jag kan inte med ord beskriva hur trött jag är på den. Oftast så trycker jag undan den, försöker inte att tänka på den, men ibland så går det bara inte. Jag tror dessa uppsatser och detta ihärdiga pluggande som varit de senaste dagarna verkligen tagit ut sin rätt på fibron. Igårkväll hade jag den skummaste känslan i benen, det var nästan så jag knappt kände dom, fötterna tog in allt material och när jag gick på köksmattan så gjorde det så ont, det bara skar i fötterna. Jag förstår mig inte på den grejjen, hur fötter och händer "tar in" materialet? Det är så obehagligt så jag tror inte ni förstår. Jag undrar om det bara kommer bli värre, efterdyningarna av pluggandet, eller om det kommer vända idag, jag hoppas det iallafall och jag kommer göra allt för att det ska vända. Tänka positivt och bara försöka ta in all kärlek jag får av Tonny, Siv och Tommy. Och sen fokusera på fredagen, såklart ♥
 
 
 

Efter stormen Simone

 
Det blev många stop på morgonenspromenad för fotografering utav naturen som råkat illa ut efter stormen Simone. Man kan ju säga så här, man är rätt glad att man inte var ute och flanerade med tanke på takpannorna som spetsat marken. Vi har en precis utanför vår balkong som sitter fint i marken, det är ju helt galet! Snacka skallebank om man fått den i skann... Soptunnor hade blåst iväg och vissa trädgårdar hade ju leksaker blåst omkring och utemöblerna låg huller om buller. Vet inte hur mycket vinden mättes upp i men det var ju inte ensiffrigt iallafall! Hur ser det ut hos er efter stormen?
 
Så skönt att ha Bobbo hemma igen, äntligen våra normala tider och rutiner med morgonpromenad och mysfrukost. Men det jag saknade mest var nog min morgonsång och den fick jag idag, två gånger till och med! Det ni :) Nu ska jag packa lite Traderagrejer och sen är det dusch och göra mig i ordning som gäller, ska bli så mys med middag och firande av förlovningen hos Siv och Tommy idag! Hörs sen ♥
 
 
 

Håll i hatten! Stormen har anlänt!

Kan ju säga så mycket som att det blåser lite här nere just nu...
 
Vi hann iallafall skicka iväg ett paket innan den riktiga stormen tog vid, jösses i min lilla låda vad det blåser! Tror det är uppe i 30m/s här, det är ju helt sinnes. Jag är glad vi har ström iallafall. I övrigt händer inte så mycket, men imorgon(!) då ni! Då är vi bjudna på middag och champange hos Siv och Tommy för att fira förlovningen, inte nog med att de kom förbi i torsdags med rosor och lotter, vi ska även få detta! ♥ Hoppas ni har en mysig måndagskväll och håll i hatten mina vänner!
 
 

"glöm inte att kliva på tåget"

 
JAG ÄR KLAR MED UPPSATSEN! Åh, ni anar inte hur skönt det är. Jag ska bara kolla om Tonny kan hjälpa mig att läsa igenom den innan jag skickar in den, sen är det jag som tar Bokhistoriapaus, iallafall till nästa måndag då delkurs två drar igång. 
 
Jag har påbörjat en liten lista inför Stockholm på fredag, som ni med fibro vet om så har man ju inte världens bästa minne och utan mina listor skulle jag glömma bort hälften och springa runt som en yr hönflock timmen innan avfärd. När jag ska iväg någonstans så gör jag alltid minst två listor, en "inför" och en packningslista. Jag skriver till och med upp såna där töntiga saker, såsom: "Kom ihåg att kliva på tåget", typ.. Nejmen, ni förstår vad jag menar. Allt som poppar upp i huvudet på mig skriver jag ner, annars är jag rädd att jag ska glömma det "bara för att jag inte skrev upp det självklara". Lite tvångstankar kanske men så blir det när man har minne som en guldfisk. Jag säger alltid till svärmor exempelvis när hon frågar mig om någonting: "Påminn mig sen bara, annars glömmer jag bort det", så hemskt men sant, haha. Nu är jag i valet och kvalet om jag ska gå och lägga mig bredvid min sussande prins för att få någon timmes vila innan dagen drar igång på riktigt. Hörs sen ♥
 
 

Humorn föddes redan då och Olofströmsfamiljen

Prinscreen från i maj/juni
 
Detta var bara några dagar in i vårt "oskyldiga-flörtande-vad-är-det-för-något-som-händer-egentligen"stadium, vi hade inte ens börjat smsa med varandra. Förstår ni hur mycket jag skrattade när vi skrev detta? Och det är fortfarande så här vår humor ser ut och vi driver lika mycket med varandra. Någon timme efter skickade Tonny till mig på KiK och på den vägen är det. Det måste varit mina och Linneas biceps som fick Tonny på fall, helt klart ♥
 
Som jag saknar min älskade Olofström-familj för övrigt, det måste bokas in en trip dit snarast!
 
 
 
 
 
 
 
 

Oväder och Rockykärlek

Från förra hösten och vintern
 
God morgon måndag! Usch som jag mådde dåligt igårkväll, var helt slut, kroppen skrek av värk och huvudet fanns inte med på kartan. Gick och la mig vid halv tio ungefär och låg och läste en stund innan jag somnade. Tog värktabletter innan jag skulle sova också, allt för att få bort smärtan till idag. Det känns ju bättre men det tär otroligt mycket på mig att veta att det är pluggstressen som gör det här med mig. Dock är det ju inte så konstigt med tanke på allt jag har haft att göra, och har. Det börjar lugna ner sig iallafall, Historian är inlämnad så nu kan jag fokusera helt på Bokhistorian. Det skulle vara så skönt om jag fick klart den nu innan Bobbo vaknar. Idag ska han inte sova lika länge som de andra dagarna, han är ledig idag och imorgon sen går han på dagpass på onsdag och torsdag, vilket gör att han måste ju vända om dygnet nu igen.
 
Det väntas ju oväder här idag och det började redan igårkväll med spöregn och blåst, får se hur pass mycket vi drabbas. Nåja, nu ska jag sätta igång med plugget. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag längtar efter fredag, att få gosa med min Ponke och få krama om älskade familjen. Kommer ihåg alla promenader jag gick med Rocky förra hösten och vintern, så otroligt mysigt. Jag mådde ju väldigt dåligt då, fibromässigt, och att få se Rocky springa omkring, rulla sig i löven och sedan snön som kom, jaga alla pinnar jag slängde.. Ja, det fick mig att glömma bort fibron för en stund och det var så härligt! ♥
 
 
 
 

Slut i huvudet och Traderaköpare.

Gottis från födelsedagsfikat igår med svärizarna
 
Ojojoj, är helt slut i skann och kropp efter den här dagen. Har varvat mellan Historian och Bokhistorian, skrivit uppsats, skrivit gruppuppgift, diskuterat, gjort fotnoter, letat källor, fnulat på frågeställningar... HUA säger jag bara. Men känner mig väldigt nöjd iallafall och jag kommer bli färdig med allting imorgon på förmiddagen när Bobbo ligger och sover. Känns riktigt skönt måste jag få säga. Har nästan lite lust att skriva på uppsatsen nu, men jag vet bara om att jag inte kommer må bra då efteråt, rent fibromässigt alltså. Dessutom har jag haft en trevlig mailkonversation med en Traderaköpare precis......... Eller inte. Så trött man kan bli på folk ibland.
 
Nej, dags att lämna den muppen i mailkorgen och gå och göra någonting mysigt utav den här kvällen, typ tända ljus och göra lite te eller något sådant. Hoppas ni har haft en mysig söndag och får en mysig söndagskväll! ♥
 
 
 
 

"En sån karl"

 
Agnes Carlsson - En sån karl
 
 
Som denna kommer spelas på radion nu! Eller vad tror ni? 
 
 
 

Colour masque och munk i håret.

 
Bilder lånade från Maria Nila och Bangerhead.se
 
Så trött jag är i huvudet nu. Att börja plugga kl sju är ju jätteskönt på ett sätt, men det tar ju ett tag för hjärnan att komma igång och just nu har jag bara fastnat i uppsatsen. Jag gick och gjorde en kopp te och när jag stod där och väntade på att vattnet skulle koka upp så gick jag för att kika på min faboulösa utväxt. Sedan några månader tillbaka så har mitt hår börjat växa något galet! Jag tittade i almanackan nyss och det är bara fyra veckor sedan jag färgade håret och jag har redan en utväxt på nästan 2 cm! Och jag överdriver inte. Jag klagar inte över huvud taget, dock är det riktigt irriterande när det kommer till att jag inte är naturligt rödhårig... Och om det är någonting jag har riktigt svårt för så är det när håret inte ser fint ut. Min gamla frisör som jag hade när jag bodde i Täby sa att det var riktigt viktigt att jag inte färgade håret allt för ofta nu, då längderna blivit så mättade av all färgning från blont till rött och det underlättar ju INTE nu när håret växer så. Jag kör ju på hemmafärgning men jag är inte så pass bra så jag enbart kan färga utväxten själv (sen får man ju slänga mer än hälften av färgen som är kvar sedan ju). Jag brukar använda Revlons "färgbomb" för att fräscha till färgen lite, men den får man inte använda på just utväxten så nu har jag suttit och letat efter en inpackning som man kan använda till det och jag tror jag har hittat den! Maria Nilas colour masque ska tydligen även bita på utväxten och den kan man välja att ha i mellan 5-15 minuter, Revlons färgbomb ska man enbart ha i 3 minuter, så det är ju super! De hade den till och med på extrapris nu (lucky me) så den fick dimpa ner i varukorgen. Dock var man tvungen att komma upp i 149 kr för att få beställa från Bangerhead.se så jag fick ta en hårdonut också... Jag hoppas och tror paketet hinner komma innan vi åker till Stockholm på fredag, för jag vill verkligen vara fin i håret tills vi åker upp till min kära familj ♥
 
 
 

vintertidsklur och tröttare än tröttast.

Födelsedagsfirandet
 
God morgon på er! Här sitter jag, trött som ett ass och hinkar i mig lite Verve (nyttig energidricka). Hur har det gått för er att ställa om klockan? För mig har det gått bra, höll bara på att försova mig och hann inte göra klart frukosten innan Tonny kom hem från jobbet (vill ju inte skramla och låta när han lagt sig). Jag ställde nämligen om mobilen igår innan jag skulle lägga mig, då jag inte tyckte jag såg någonting om "automatisk omställning". Jag hade larmet på kvart i sex och sov som en gris (är fortfarande riktigt trött efter våra uppesittarkvällar), vaknade och tittade på klockradion (som jag inte ställt om), 06.54... Vänta nu, 06.54... Tittar på mobilen, 04.54... Det är någonting som inte stämmer! Flyger upp och springer ut i köket för att kolla på köksklockan, som jag ändrade innan jag gick och la mig, 05.55! Mobilj*veln hade ju ställt om sig ändå och då ringde ju inget larm såklart! Slänger av mig nattlinnet och flyger in i duschen. Jag kände verkligen på mig att det var någonting skumt för jag vaknade flera gånger under tidig morgon och ja.. Så knas det blev. Men, jag tror jag lyckats vara rätt så tyst iallafall, igår hade jag tydligen skött mig exemplariskt, så det var ju väldigt skönt. Nu är det dags att dyka ner i böckerna igen. Har ett grupparbete i historian som ska vara inne imorgon 12.00 och min bokhistoriauppgift som ska vara inne på tisdag... Bara att fortsätta! 
 
 

"min bästaste födelsedag någonsin"

 
Och så var prinsen på jobbet igen. Men! Sicken mysig födelsedag "vi" haft, Bobbo har haft födelsedag och jag har haft en mysig födelsedag med/för honom, eller hur säger man? Ja, ni förstår iallafall vad jag menar :) 
 
Som ni ser så preppade jag för fullt hus för min goding, massa paket, en ros (vi har brist på vaser) och rykande nybakta scones med marmelad och ost. När vi ätit upp och plockat undan, ställt i ordning presenterna där de skulle stå och så vidare så kom kära svärföräldrarna förbi med semlor, chokladbollar och det bästa, sig själva, och så satte jag på kaffe och ställde i ordning fikat. Visar er mer bilder imorgon från dagen :) 
 
Som sagt, nu är prinsen på jobbet igen och ja, det känns som vanligt så ledsamt att inte vara nära honom. Men, jag fick ett sms när han kom fram där han skrev: "Tack för idag älskling, min bästaste födelsedag någonsin ♥". Som jag blev tårögd. Nej, nu innan jag börjar lyckogråta igen så får jag runda av. Det blir "Så mycket bättre", te och chokladbollar sen ikväll. Nu får vi se vad jag hittar på, förmodligen går jag och städar i ordning lite. Som jag alltid gör när jag vill skingra tankarna från annat ♥
 

ut med potatissäckarna, in med lite nytt?

 
 
 
 
Eftersom jag typ tömmer halva garderoben min nu så hade det varit trevligt med lite nytt. Som tur är så drunknar jag inte i min kappa som jag köpte förra året, men jag hade ju gärna haft den svarta ovan att gosa omkring i ändå. Nu är det back to uppsatsen, har kommit en bra bit på väg, känns riktigt skönt! 
 
 
 
 

Grattis på 28års dagen älskling

Första gången vi var på Skäralids nationalpark
 
Vid hamnen i Ale stenar
 
Godaste glassen i Helsingborg. En helt underbar dag.
 
Ale stenar
 
Väla centrum tillsammans med mamma och pappa, samma helg som jag flyttade ner
 
Min lilla fluffis som sparade till totte, på väg till svärizarna 
 
Min fjör som visar sig fjörig i Stockholms skärgård
 
Grillning i Skäralid
 
Instagramcollage som jag la upp nu imorse
 
Idag är det ju min älsklings 28årsdag och därav blev det en bildkavalkad på min finis. Han ligger just nu och sussar och jag längtar så tills jag får gå in och väcka honom och sjunga en liten truddelutt. Bilden när han spänner sig, ja, jag skrattar som attan varje gång jag ser den, det är så typiskt honom att retas och bara vara knäpp. Jag funderar på om det är för att jag trycker upp kameran i hans ansikte typ jämt som han retas med mig. Den bilden är väldigt signifikant för Tonny som person, en retsticka med den störstaste glimten i ögat. Jag vet inte hur jag möjligen skulle kunna beskriva allt som han är. Han är den vackraste jag någonsin sett, utan att överdriva och han är även den roligaste jag känner, den snällaste, goaste, härligaste och mest underbara. Den omtänksamheten han visar mig varje dag går inte att förklara, när han tittar mig i ögonen och man ser all kärlek han hyser för mig, när han retar mig och skrattar så hela ansiktet spritter upp i ett leende, eller så sött irriterad han blir när jag vill krama honom när han ska ta sitt PWO, eller hur han sjunger en godmorgonvisa för mig varje morgon... Jag har aldrig skrattat så mycket som när jag är med Tonny, jag har till och med börjat le på ett nytt sätt sen vi träffades. Det är så underbart och det går verkligen inte att sätta ord på allt.
 
Till han vaknar så har jag förberett lite mys, det blir som en andra frukost för mig. Jag tänkte göra lite scones och förhoppningsvis så kommer svärizarna förbi också. Igårkväll så gjorde jag en kardemummakaka, det är en kaka som min mormor alltid gjorde till släktkalasen och sedan hon gick bort så har jag gjort den till varje kalas, för att föra den traditionen vidare och Tonnys födelsedag kan ju inte gå förbi utan den!
 
Grattis på födelsedagen min älskling ♥
 

tröttmössa och knip

Bilder från Kattvik
 
God morgon på er där ute! Är det någon mer än jag som är vaken nu? Eller ja, vaken och vaken var väl att ta i. Sitter och försöker hålla ögonen öppna och det är inte lätt vill jag meddela, framförallt inte när prinsen ligger några rum bort och sussar sött. Lockar något oerhört att gå och lägga sig igen, men jag måste sitta uppe och plugga. Jag ska gå in och väcka honom vid kvart i tre ungefär, så jag har god tid på mig att plugga. Det känns både väldigt bra och väldigt segt. Väldigt bra just för att jag önskar ingenting annat än att bli klar med den här sablans uppsatsen och väldigt segt just för, som jag skrev, att jag är så trött så ögonen står i kors. Jag lyckades dock somna igår utan Bobbo vid min sida, jag hade som sagt hans myströja vid mig så då gick det bra. 
 
Nu ska jag hinka i mig kaffet som står bredvid och hoppas på att det hjälper och även fortsätta knipa, vill inte gå på toa allt för tätt inpå Tonnys insomnande. Det är nog det mest opraktiska och utmanande just nu när han jobbar natt, att "vid-behov-rummet" ligger vägg i vägg med sovrummet.... 
 

Uppdatering på infosidan

Kände att det var dags för en uppdatering på infosidan. Ni är många som tillkommit till bloggen och det gör mig så själaglad och jag kände att det möjligen behövdes uppdateras lite och även tillkomma lite mer information om vart jag håller hus någonstans bland annat. Hoppas ni gillar den! Nu ska jag gå och kolla omröstningen i Idol och sen är det nog nannadags för mig. Har redan lagt fram Tonnys myströja i sängen så jag har någonting att krama om ♥
 
 
 
 

bildspel i huvudet och chokladpraliner

 
Nu är min prins på jobbet och det känns riktigt jobbigt. Men vi har haft en mysig dag, bara varit och timmen innan han skulle åka så satt jag som ett plåster på honom vid datorn, bara gosade och grät av lycka. Det är någonting jag gjort till och från idag kan jag meddela, gråtit lyckotårar. Innan Bobbo gick till gymmet, när han var på gymmet, när han gjorde sig i ordning, när jag låg på hans arm vid datorn och nu när han har varit på jobbet. Det kommer upp som bildspel i huvudet på mig, från stunden jag såg honom första gången på instagram till när han klev genom dörrarna på flygplatsen, till vi kom hem och han öppnade en garderobsdörr och visade att han tömt så jag kunde hänga upp mina saker där, till när jag ringde till honom i Täby och berättade att jag kunde flytta ner, till han kom upp och hjälpte oss att flytta, till vi kom in med alla grejor och ja.. Allt vi gjort bara svischar förbi i huvudet och jag börjar storgråta av lycka och kärlek men även sådan otrolig tacksamhet över att jag får uppleva den där riktigt äkta kärleken. 
 
Nu ska jag gå och förbereda lite gottis till Idol som börjar när som helst. Man får göra sitt bästa när man inte har sin plutt hemma. Har faktist två praliner kvar från igår som vi köpte i Helsingborg ♥
 
 
 

I chocktillstånd och tack så oerhört återigen.

 
Åh. Vi är fortfarande helt överväldigade, jag är nog i chock tror jag för varje gång jag tittar på min och Bobbos ringar så blir jag helt ställd. Är det på riktigt? Gick verkligen min drömprins ner på knä igår på platsen där vi föll för varandra första gången vi träffades? Ja, han gjorde ju det! Jisses, det är väldigt svårt att förstå fortfarande och jag är helt matt och i ett sådant lyckotillstånd att jag inte vet vad jag ska säga egentligen. Jag måste bara tacka alla återigen som skickat oss lyckoönskningar, vi blir så glada och rörda för det! Tack så himlahimla mycket, ni är så fina ♥
 
Min fästman (!) fyller 28 år imorgon, så på morgonpromenaden så bad jag honom gå hem när vi kom in till byn så jag kunde gå lite ärenden. Han åker till jobbet idag vid fem tiden och jobbar natt, det känns inte riktigt bra. Jag gillar verkligen inte när han är iväg, och då framförallt inte när det är natt och han åker på larm ibland. Det jobbigaste är nästan att jag ska sova den här tiden och inte kan skicka ett sms ibland för att kolla att allt är okej. Men jag går upp tidigt imorgonbitti innan han kommer hem vid halv sju för att duscha och göra mig iordning så jag inte behöver störa honom när han ska sova. Sen när han går upp vid två-tre imorgon på dagen så kommer jag ha fixat massa gos till min prins. Det ser jag fram emot ♥
 
Kommer skriva en liten berättelse sen om gårdagen, när jag smält allting och verkligen kan fokusera helt på det.
 
 
 

förlovad med den finaste

 
 
Att vara fästman och fästmö. Lycka är total som ni säkert kan tänka er. Nu ska vi njuta resten av kvällen, skriver mer imorgon. Är helt chockad och överväldigad av dagen och alla fina grattis vi fått, tack så oerhört! Kärlek till er alla ♥
 
 
 
 

Det här att vända på dygnet - dumt eller v.b.f?

min älskade Ponk
 
Vi har börjat med en ny grej denna vecka. Vi stannar uppe så länge så mina ögon står i kors och humöret är på den irriteradenivån och vi sover så länge så det har hunnit bli ljust och livet här i byn är igång. Varför? Jo, Tonny ska nämligen jobba natt denna helgen så han måste vänja in sig i det. Och då undrar ni varför jag stannar uppe när jag ändå är så trött? Jo, antingen för att jag är född i farstun (aka dum i huvudet) eller för att jag är världens bästa flickvän som håller min väldigt trötta pojkvän sällskap? Jag hoppas på det senare men börjar fundera på om det är den första... Iallafall, idag sov vi till halv nio och har precis ätit frukost. Det känns så himla omvänt måste jag säga, då vi är vana vid att gå upp vid sex och äta frukost vid åtta. Men det går bra, men jag kan inte undgå att känna att dagen bara sprungit iväg, hur klarar ni det ni som sover så här länge varje dag? Jaja, man är ju van vid olika ;) 
 
Idag ska vi iväg sen när Tonny tränat och vi gjort oss i ordning, vi har inte besämt vart vi ska eller vad vi ska hitte på, men det kommer bli mysigt iallafall. Det är så mysigt att bara åka bil med min prins. För övrigt så har jag sååån stor längtan till att gosa med Ponken. Vi gick förbi en sådan fin schäfer imorse och den tittade på mig med sina fina bruna ögon och jag ville bara gosa. Nästa fredag är det freeeedagsmys med Ponken som gäller ♥
 
 
 
 

först bryta ihop. Sen bygga upp.

saknar redan sommarljuset 
 
Ville bara stoppa in och säga hej, typ. Jag mår bättre iallafall. Ibland så sköljer allting över mig och allting känns som Mount Everest, smärtan är för hög, tröttheten för stor, orkeslösheten för förlamande.. Ja.. Sen är skolan riktigt påfrestande den här veckan men efter jag brytit ihop i fosterställning i sängen inlindad i en filt, fått i mig lite te och Emma-kaka (Tack svärmor återigen, den räddade min dag!) så lyckades jag skicka in den första delen av Historiauppgiften som skulle vara inne imorgon. När jag hade skickat in den så kändes det så himla skönt och vi gick ut på en promenad och jag kände verkligen hur mycket lättare jag var. Det är en lång bit kvar i plugget för denna vecka, men jag är iallafall en bit på väg och kan kryssa en sak på listan. Nu ska vi ta det lugnt här framför datorerna ett tag och sedan blir det nog mer serier i soffan. Hoppas ni har en jättebra och mysig onsdagskväll ♥
 
 

"piss-fibro" ropar Emma

 
Så här känner jag just nu. Mår verkligen piss i fibron. Tror jag är inne i något skov eller så, oavsett så är det inte roligt, framförallt inte när man har två kurser att hålla ordning i. Ska återgå till plugget nu och tänka på myset i soffan med Bobbo när allt är klart. Hoppas ni mår way better än jag gör ♥
 
 

tillbakablick till sommaren och Stockholm nästa fredag.

 
Börjar onsdagen med en tillbakablick på sommaren när vi var uppe i Stockholm. Så underbart var det! Nästa fredag åker vi upp igen, dock förväntar jag mig inte detta väder ;) Men kommer bli en sådan mysig vistelse ändå. Saknar min familj så galet mycket, så jag ska njuta av varje stund. På fredagen när vi kommer upp så ska vi äta lunch med mamma i Täby centrum, ska bli galet att se hur det ser ut nu. De har ju byggt ut och hej och hå. Sen är det bara fredagsmys till tusen som gäller. På lördagen ska vi fira farmor som fyller 83 år och Bobbo som fyller år denna lördag, men vi firar med min familj då :) Så mysigt ska det bli så jag kan inte beskriva i ord.
 
Nej, tillbaka till verkligheten. Tvättstugan väntar! 
 
 
 
 
 
 
 

när det vänder och allting är positivt.

Bilder från häromdagen när jag satt och pluggade
 
Åh. Solen har tittat fram här i Skåneland! Jag var även förbi posten innan lunch och då hade himlen redan spruckit upp och luften var så klar och härlig. En mycket bättre promenadprestation än i morse, vilket var så skönt. Jag känner mig piggare och lättare. Jag har även kommit igång med uppsatsen, vilket känns oerhört skönt och jag känner en lättnad över att jag kommit en bit på vägen. Kroppen värker fortfarande och jag känner mig tung, men det underlättar verkligen när humöret är som det är, för då blir saker och ting mycket enklare att genomföra. Man får försöka hålla den positiva fanan uppe när kroppen eller humöret strejkar, för om man inte gör det så är det så lätt att allting känns tungt och jobbigt. Jag vill bara ge er det tipset, försök att hitta någonting positivt dem dagar då allting känns jobbigt och trist och håll fast vi det. För om ni hittar en positiv sak en dag så kommer ni hitta två nästkommande dag och sedan tre dagen efter det... Ja ni ser ju vart det barkar och den känslan, när man är stark och positiv trots det jobbiga man bär omkring på, så blir allting så mycket lättare och man känner sig som en riktigt powermänniska! Prova så får ni se själva ♥
 
 
 

En helvetisk morgon måendemässigt men glad ändå.

 
NI HAR VÄL INTE MISSAT ATT DET ÄR INTERNATIONELLA CAPS-LOCK DAGEN IDAG?
 
Jag har inte missat det, dock tänker jag inte skriva i caps-lock bara för det, det ser ju för hemskt ut? Usch ja. Dock skulle jag vilja skrika ut hur ont jag har i kroppen idag, men det tjänar ju ingenting till. När jag vaknade imorse så hörde jag hur regnet smattrade utanför, kände att: "Ska jag gå ut i det där?". När jag sedan klev upp så kände jag hur kroppen bara skrek, smärtade och värkte. Det tog en stund innan jag kände att, nej för tusan jag går ut iallafall. Så jag klädde på mig som ovan, mössa med håret instoppat, regnjacka och reflexväst. Jag började gå och ljudet från bilarna bara ekade i huvudet på mig, vattnet som låg i väggrenen gjorde ljudet än högre när bilarna åkte i det och eftersom det regnade ville jag inte ha glasögonen på mig (ser ju ändå ingenting när de blivit blöta) så ögonen fick anstränga sig än mer. Jag kom inte långt för ens jag insåg att jag inte kunde fortsätta gå så här, jag skulle likväl kunnat dra mig igenom rundan men till vilken nytta? Så jag vände om efter en stund, kände mig lullig och allmänt skum bara. När jag kom hem så klev jag in i duschen och satte mig sedan i soffan och åt frukost. Jag avskyr verkligen den här känslan i kroppen. Varenda lem känns som ton, musklerna bara skriker och pockar inom mig och hela kroppen känns som en överkörd jag-vet-inte-vad. Jag hatarhatarhatar det. Men, som jag sagt innan så gör det ingen nytta att gräma sig över det, det är som det är och man får göra det bästa man kan. Jag misstänker att det är vädret som gjort detta, vi hade bara en grad här om morgonen och nu över 10? Det är inte bra för kroppen med dessa omslag... Som tur är så måste jag sitta inne idag och plugga och Bobbo är på jobbet som sagt så jag behöver inte känna att jag måste göra någonting. Vilket är skönt. Dock måste jag till posten sen för att skicka iväg ett paket till mamma, men jag får se det som att det är bra med luft mellan allt plugg. Nu ska jag gå och titta på inslaget med Doktorn på Nyhetsmorgon och sedan börjar plugget. Hoppas ni mår bättre än jag gör, och om inte så skickar jag massa styrkekramar ♥
 
 
 

att både älska och hata dessa morgnar

 
God morgon på er där ute! Jag vaknade till att Tonnys telefon ringde vid kl 5. På ett sätt älskar jag dessa morgnar, när Bobbo ska åka och jobba, för innan han går upp så håller han alltid om mig, jag får ligga på hans bröst och bara snusa på honom. När han sedan går upp och gör sig i ordning så ligger jag och väntar på att han ska komma in, lägga sig ovanpå täcket i sina fina jobbkläder och jag får återigen krypa upp i hans famn. Jag får höra hur vacker och söt jag är och att det bara är denna jobbdagen kvar sen är vi lediga i två dagar igen. Det är så underbart att jag knappt kan beskriva. Men sen, så fort han pussar mig hejdå och kliver ut genom dörren och åker iväg till jobbet så avskyr jag dessa morgnar. Ni anar inte hur jobbigt det är att vara ifrån honom. Dock försöker jag alltid hitta det positiva, och det positiva i det hela är ju att jag har en hel dag att plugga på, vilket jag behöver. Jag ska verkligen göra mitt bästa idag, så jag kan vara helledig imorgon med Bobbo. På torsdag måste jag plugga, då ett gemensamt arbete börjar i Historian. 
 
Nu ska jag sitta och vänta på att mamma ringer och även göra kaffe, sen är pluggdagen igång! Skriver lite mer snart, denna tisdagmorgon har inte varit så skoj måendemässigt ♥
 
 
 
 

Nytt upplagt på Tradera + gröt i huvudet

 
Har precis lagt upp dessa godingar på Tradera, utropspris 1 kr! Tala om att det finns saker att sälja nu när man förändrats lite kroppsmässigt... Kommer knappt ha någonting kvar i garderoben känns det som ;). Nej, skämtåtsido. Tror mer jag tagit förnuftet till fånga och insett att det inte kommer användas mer, har inte använt dessa på hur länge som helst, så varför skulle jag använda dom nu? Dessutom när det är för stort? Ja, halsdukarna är ju inte för stora, men används inte iallafall. Ni hittar alla annonser HÄR
 
 
Nu ska jag gå och fortsätta plugga. Fick gå och sätta mig i köket istället förut, det fanns för mycket lockande saker här på datorn att titta på + att huvudet är helt grötigt så att skriva uppsats funkar bara inte då. Satsar på att läsa mina två kapitel i historian istället då. Kram på er ♥
 
 
 

Tips på hemsida med hjälpmedel och annat

 
Under tiden jag pluggar och fortsätter med uppsatsen så vill jag bara tipsa er om sidan Homeshop.se. Där finns alla möjliga saker, om jag ska vara ärlig mycket skumma saker, men även väldigt bra och inte minst välbehövliga hjälpmedel för oss med fibro och andra tillstånd. Jag beställde mina handledsstöd härifrån förra året, dock kan jag inte hitta dom nu, men jag hittade dessa fyra andra saker som kan vara bra att ha. Förr ville jag ha en duschstol så jag kunde sitta i duschen när jag var för trött eller hade ont i knäna, nu har vi ett badkar här så om jag vill kan jag sitta i badkaret och duscha vilket är jättebra. Jag vet även att vissa (inklusive jag själv) kan ha ont i ryggen eller rent utav ha problem med den, då kanske en såndär "back stretch" kan vara någonting? Ja, inte vet jag, men ta er en titt iallafall, det finns som sagt en hel uppsjö med saker och ting. Tofflorna tror jag på för de som har smärta i fötterna eller lätt blir trött i dom, jag vet även dom som har ont på huden på undersidan av foten, där tror jag faktiskt dessa kan hjälpa till, man kan tydligen både värma dom i micron och även lägga dom i frysen för att få en kylande effekt. 
 
HÄR hittar ni duschstolen, HÄR arm och handledsvärmarna, HÄR backstretchen och HÄR tofflorna. 
 
 
 
 
 

The pepparkakeater och födelsedagsförberedelser

 
Godmorgon måndag! Här ser ni lite bilder från gårdagen, blandannat två från min och Tonnys oerhört professionella och vackra photoshoot med mig som huvudrollen, Emma "the pepparkakeater". Vi är båda väldigt nöjda med resultatet.
 
Ja, så. Måndagmorgon och en ny vecka. Helt underbart tycker jag, trots att denna vecka börjar med att Tonny jobbar. Men, jag har en känsla av att den här veckan kommer bli riktigt bra ändå. Älsklingen fyller ju år på lördag så mitt huvud går på högvarv för att få den födelsedagen att bli så bra som det bara går, det är ju ändå första gången jag firar honom ♥ Jag påbörjade lite med presenterna idag, alltså fixandet utav dom. Inhandlingen skedde för längesedan. Annars så är måendet som det brukar, seg i lederna, allodynin har satt sig på armarna och tröttheten är ja... som den brukar vara om man säger så. Men jag hoppas kaffet hjälper mig iallafall. Nu är det dags för lite plugg, vi hörs snart igen mina vänner ♥
 
 
 
P.S Vet inte varför tröjan min har hamnat på sniskan, och vet inte heller varför jag inte märkte det och ändrade den? Alla dessa frågor... D.S
 
 
 
 

En underbart mysig söndag och "Emma-kaka"

som jag älskar S&Ts hem!
 
Vi har haft en såndär söndag som man bara älskar. Till och med vädret har gjort det snäppet bättre faktiskt. Det har regnat hela dagen och vi har gjort det man gör bäst när vädret är sådant, myst! Vi åt en jättesmaskig middag hos Siv och Tommy, kyckling i ugn, ris, sallad och currysås, namnamnam. Vi har gosat med voffsingarna och kastat boll till Moa och tagit massa bilder (Jag var offer för Tonnys "åh vad kul det är att trycka upp kameran i näsan på dig när du äter älskling"-stund blandannat), diskuterat politik och dagens samhälle. Till fika efteråt hade Siv gjort en kaka speciellt till mig. Tonny älskar Toscakaka, men jag kan tyvärr inte äta mandel (som jag fullkomligen älskar, jag talar alltså till den grad att jag inte släpper mandelskålen som tillhör glöggen på julen ur sikte!) så Siv hade gjort en kaka speciellt till mig, helt från huvudet. Inget recept eller någonting. Den heter nu "Emma-kakan", så otroligt mumsig! Om jag inte gissar helt åt fanders så är det Toscabotten, äppelskivor och någon riktigt mumsig äppel-sockerblandning på toppen? Fick med mig resten hem också :D Glad tjej! Tack så hjärtligt kära svärmor för det! ♥
 
 
 
 

klick klick... eller nej vänta.

 
Äuhm... Gick precis in på Members och såg denna. Blev ju inte alls sugen på att klicka hem den. Tur jag har brått iväg till svärizarna så jag "inte hinner klicka hem den"... ♥
 
 
 

En härlig söndag

 
Usch sicket väder vi gick i imorse! Regn och 7 grader, hej hösten! Haha. Men med mysigt sällskap så gör det ingenting. Idag ska vi till Tonnys föräldrar och äta lunch/middag, ska bli så mysigt! Älskar att vara hos/med dom, bästaste svärföräldrarna ♥ Kommer nog få med mig lite bilder därifrån också, så det blir super. Imorgon och på tisdag jobbar Tonny igen så då är det plugg för fulla muggar så jag ska njuta massvis idag av hans sällskap ♥ Vad har ni för väder där ni bor?
 
 

att bli andfådd för ingenting - kvällstankar

 
Någonting som jag ofta har problem med när det kommer till fibron är andningen. På något sätt är det som att när jag mår som sämst, så är det andningen som tar stryk. Jag har sällan ont i kroppen, men jag är ofta orkeslös och uttömd på energi. Denna tomhet på energi och ork sätter sig på lungorna och jag blir andfådd för ingenting och då menar jag ingenting. Helt plötsligt kan jag få en andningsrubbning och andningen går upp i hundranittio, hjärtat slår snabbare, kallsvettningarna kommer och så sitter man där och känner hur kroppen springer marathonloppet, utan att röra sig en tum. Det är ofta Tonny frågar mig varför jag suckar, eller om jag är täppt i näsan när vi ska sova, för andningen är så tung och ansträngd. Jag suckar inte, jag letar efter luft och visst, jag har bihålleproblem men jag är opererad för det och det är för att jag la mig ner i sängen som jag har ansträngd andning. Jag trodde aldrig att det skulle bli ett sådant handikapp, andningen. Och jag har egentligen inte lagt så mycket energi på att tänka på det, som jag skrivit innan, jag låter det inte ta över hjärnan, smärtan, diagnosen, handikappet. Men nu denna kväll så har måendet bara skiftat och jag har känt mig distanserad. Jag gick in på fibrohemsidan för jag tänkte för en sekund att det kanske inte står med på symptomlistan, men jo, lika svart på vitt som det alltid är när jag tittar och letar efter någonting nytt. Andfåddhet och andningsrubbningar. 
 
Så om vi talar i telefon någongång, eller om vi sitter och har en fika och jag andas som aldrig förr, är det inte för att jag är uppe i varv, det är för att mitt handikapp letar sig ut genom min kropp och just då så är det andningen som får vara huvudrollsinnehavaren.
 
 

Lördagshuvudvärk och lite sneakpeak på lägenheten

Bilder från hemmet 
 
Sicken huvudvärk jag haft nu sedan mitt på dagen, tror jag fått någon slags sockerchock... Åt lite godis innan till pluggandet och min kropp är ju inte van vid rent socker nu för tiden (äter ju rätt så ren kost) och det blev väl någon krock i systemet, inte så kul. Annars så har jag som sagt pluggat, Bobbo har spelat dator och vi var även ute på en andra promenad förut. Så friskt det är ute nu! Underbar luft men man får verkligen klä på sig ordentligt. Bilderna är från i torsdags då jag gjorde lite mysigt till Bobbo kom hem från gymmet. Ljuslyktan på översta bilden fick vi av mamma och pappa i somras när vi var uppe i Stockholm, bredvid står två andra ljuslyktor Bobbo fått av sin mamma innan och stenar från Kattvik. På andra bilden är ett litet ljustillhåll i hallen, mellan vardagsrummet (till vänster) och köket till höger. Ser ni projektorn? När man tittar på Nyhetsmorgon känns det som man sitter i morgonsoffan själv ;) Ville bara stoppa in huvudet och önska er en riktigt mysig lördagskväll ♥
 
 
 
 
 

en kvällspromenad i Klippan och teknikvetarn'

från vår kvällspromenad igår
 
Ser ni så koncentrerad min godbit ser ut att vara? Han är i fullgång med att lära sig sin nya mobil. Någonting jag verkligen tokgillar med Tonny är hans tekniska sida, hur mycket han kan och vet om datorer och mobiler, i stort sett all teknik, till och med sådant han själv inte använder värst mycket. Jag brukar säga att det som Tonny inte vet är inte värt att veta inom sådant. Det var han som beställde min nya dator, alltså designade den så den skulle passa mig perfekt, jag är mycket tacksam för det kan jag säga. Nu ska jag gå och koka kaffe och sedan fortsätta plugga, har redan plögt igenom 20 sidor litteratur, så skönt! 
 
 

morgonen genom Ts telefon och nya bloggplaner

vår morgon genom Bobbos telefon
 
Godmorgon på er lördagsnissar! Skönt med helg? Det tycker iallafall vi. Vi hade en underbar morgonpromenad, svårt att det  blir något annat än det när himlen bjuder på de vackraste färger. Vi avslutade promenaden med ett stop på solariet, så skönt att tillföra lite värme till kroppen. Ni vet att jag nämnde att jag fått en snilleblixt för någon dag sedan och skulle prata med Bobbo om det? Vi har pratat om det i några dagar och vi slutförde idéen nu på morgonen, så nu har jag beställt en grej som kommer göra bloggen än bättre! Så spänd på att börja, hoppas verkligen det blir så bra som i tankarna. Annars så kommer det inte hända så mycket här idag, alltid skönt med en vilodag efter man gjort någonting som vi gjorde igår. Jag ska plugga en massa iallafall, that's for sure. ♥
 
 
 

iPhone 5 32gb i nyskick säljes

 
Vill bara tipsa er om att Tonny säljer sin iPhone 5 32gb nu på min Tradera! Den är i väldigt, väldigt fint skick (inga repor) och hörlurarna är aldrig uppackade = aldrig använda. Han har köpt den senaste Nokian istället, en sån där racer-gul ni vet? Ni hittar iallafall annonsen HÄR! 
 
 
 
 
 

Kvällsfika + iPhonesugen?

 
Vi har precis ätit lite fika. Som ni ser så pryds yoghurten utav ett mycket läckert täcke med chokladflakes, eller som de heter: choco shells. Så gott! Inte så nyttigt, men vatusan, ibland behöver man inte bry sig så mycket. Nu ska vi snart gå ut på en liten kvällspromenad och sedan är det godis, popcorn och fredagsmys i soffan som gäller. Får se om det blir The walking dead eller någon film! Om en timme ungefär kommer ett tidsinställtinlägg upp om en riktigt bra grej, om ni är sugna på en iPhone 5 borde ni titta in då! Tills dess önskar jag er en riktigt trevlig fredagskväll och till min älskade vän Fanny, en bamsestor styrkekram, tänker på dig vännen min ♥
 
 
 
 

Väla-shopping

 
Nu är vi hemma efter lite mat på Familia (Hyllinge) och sedan shopping i Väla, för att sedan åka och handla mat på Hyllinge igen ;) Som ni ser så blev det invigning av min nya polo, jätteskön var den men oj så skumt det känns att se sig själv utan hals, haha. I Stadiumkassen ligger ett par vindbyxor som jag egentligen ville lämna tillbaka, men eftersom det var i ett paket med jacka som jag köpte så skulle jag inte få några pengar tillbaka, då jackan var dyrare än paketpriset var.. Så jag bytte storlek istället. Jag gillade egentligen inte byxorna så värst mycket, men med några större storlekar så gick det an (dom är så där snäva i låren, vilket jag inte gillar). Men det blir nog bra nu. Fick i mig en latte från favvofiket också, namnamnam. 
 
 

Blond och fredag

 
Tur vi ska iväg idag så vi kan ta lite bilder, har bildbrist kan jag meddela. Så, denna fredagsmorgon bjuder jag på lite gamla godingar, eftersom jag ändå berättade om mitt blonda hår så tänkte jag att ni kunde få se hur det såg ut. Får höra rätt ofta att folk inte känner igen mig från dessa bilder. Inte så konstigt kanske. 
 
Iallafall, idag ska vi som sagt till Väla och jag är så taggad! Efter ett par dagar med råplugg så känner jag att jag har gjort mig förtjänt utav det och även Tonny som jobbat än mer denna vecka än vanligt. Ska bli så mys att bara  få vara med honom hela helgen. 
 
Annars då, Jo tack. Lite ont här och var, trötthet från h*lvetet som vanligt, men annars känner jag mig rätt bra faktiskt. Humöret är på topp och så länge det är det så brukar det andra följa efter. Hoppas ni får en jättefin fredagförmiddag så hörs vi snart igen ♥
 
 
 

En till hårhistoria

 
Snart kommer karln min hem och för att försöka få tiden att gå snabbare så bestämde jag mig för att locka håret. Det är någonting som har kommit att bli väldigt roligt nu igen, i och med att håret växt ut. Ni som är nya här på bloggen kanske behöver lite bakgrundsinformation: För snart två år sedan så var jag riktigt blond och långhårig, alltså ner till bröstet. Men sen bestämde jag mig för att jag ville bli rödhårig (hejåhå) och det blev jag på Lucia 2011, men efter alla blondaslingor jag gjort så var håret så otroligt slitet, (vi pratar skatbo efter varje dusch) och då kände jag att det bara var att kapa det. Jag orkade inte ha så slitet hår, det var hemskt varje gång jag tvättat det och trots att jag älskade mitt svall så fick det åka av helt enkelt. Jag klippte nog två decimeter, det var riktigt kort i nacken, page-aktigt men lite längre framtill för att det inte skulle kännas helknas. Ni kan ju föreställa er min glädje nu när håret äntligen börjar bli långt igen? En sådan ytlig liten sak... 
 
Men nu har jag ju fått tiden att gå genom att blogga om det också. Se där, bara en sådan sak! Nu ramlar nog Tonny innanför dörren om en tjugo minuter någonting. Happy Emma! ♥
 
 

Fortsättning av new in och HSB

 
Här kommer fortsättningen av tröjorna jag köpte för några veckor sedan. Den sista har jag redan använt två gånger, en perfekt vardagströja! Den översta är så otroligt tjock och varm, jag tror knappast jag behöver någon jacka över den om vi ska gå ut någonstans, aldrig haft en sådan tjockt stickadtröja förut. Imorgon ska vi ju till Väla och jag är riktigt kluven, vet inte vad jag ska ta på mig, haha. Sicka problem man kan ha.
 
Nåväl, jag har läst 20 sidor av bokhistorian nu precis, får se hur mycket till jag orkar men jag ska fortsätta så länge jag känner att hjärnan inte klarar mer. Ikväll är det ju Hela Sverige bakar, då är det mys i soffan som gäller. När Tonny kommer hem har vi tre hela dagar tillsammans också, finns ju inget bättre. ♥
 
 
 
 

snurrigt i skann

 
Puh. Jag är klar med historiauppgiften! Nu tar jag en välbehövlig lunchpaus. Det bara snurrar i hjärnan, energitillförsel påbörjas nu!
 
 

Ny dag, nya tag!

 
Ny dag, nya tag! Jag satte mig framför datorn en timme tidigare idag än vanligt. Plugget kallar som aldrig förr. Sammanbrottet jag hade igår var skönt på ett sätt, för det fick mig att se helheten utav det jag har framför mig nu, jag har sett plugget i vitögat så att säga och det gör ju att jag inte kommer få några fler överraskningar. Det är bara att köra på så gott jag kan med essän i Bokhistorian och det andra som ska göras i Historian. Visst, jag är fortfarande kopiöst irriterad och arg på Bokhistorians upplägg med dansklitteratur, men det hjälper ju inte att lägga energi på det. Jag får se till känslan när allt är klart. Tre dagar efter uppgiften ska vara inne så åker vi upp till Stockholm, till min älskade familj och det kan ju omöjligen finnas någon bättre morot och belöning! ♥
 
 

När man bara bryter ihop pga plugget

 
Åh, jag är så trött och sliten nu. Har haft lite panik över plugget nu på eftermiddagen och känner hur orken bara tynar bort och smärtan gör sig påmind (Underlättar ju inte när man är dålig heller). Det blir ju så när man är stressad. Har skällt lite på mig själv att jag fokuserat för mycket på Historian och för lite på Bokhistorian, men som jag sa till mamma, det går inte att göra någonting åt nu. Jag kan ju bara ge Bokhistorian mer fokus nu och Historian lite mindre, då jag har så mycket lättare för Historian än Bokhistorian. Bokhistorian visade sig vara mindre rolig än jag trott, svårare kurslitteratur (allt är på akademisk engelska), sämre uppstyrt på kurshemsidan, viss litteratur är till och med på danska (!), och opedagogiska lärare. Tråkigt, men man får göra det bästa av situationen, det krävs ju bara mer energi och tid av mig dock. Tiden finns ju, men energin, ja den har vi ju diskuterat redan. Nu har jag suttit och försökt styra upp det hela lite och jag känner hur ögonen bara klappar ihop snart så jag avslutar plugget för dagen och sätter mig i soffan och längtar, om möjligt, än lite mer efter Tonny. När han kommer hem är det jag som bor i hans famn resten utav kvällen. Over and out ♥
 

Lite new in

 
Jag kom på att jag glömt visa er alla tröjor jag införskaffade mig från Members inför höst och vinter. Jag tänkte att jag börjar med de vita. Jag är totalkär i den översta, den är från Nowhere och jag fick den för 200 kr tror jag? Den hade kostat 700! Den är så mysig, men det tror jag ni ser på detaljbilderna. Polotröjan är också så go och härlig. Jag kan knappt vänta på att "få" använda de, jag vill ju gärna klä upp mig lite när jag använder saker för första gången. Lite knasigt kanske, men det blir väl kanske så när man inte kan unna sig saker så ofta. Vi ska till Väla i helgen så då kommer jag äntligen kunna använda någon utav dom. Jag rekommenderar verkligen Members.com för er som inte är medlemmar där, som sagt, de har sålt ut höstkläder för ynga 50 och 70 kr plagget (de svarta som jag ska visa er senare) bland annat!
 
Nu har jag vilat lite framför "The Kennedys" och även fått i mig lite lunch så nu är jag fit for fight för lite plugg, tror jag iallafall. Kram ♥
 
 
 
 

ingefäraönskan

Gissar att jag tagit denna bild från Fanny
 
Hm, gissar att det är någonting som inte står riktigt rätt till när jag är helt slut efter att ha gått fram och tillbaka till biblioteket (som som sagt ligger ca 3 min härifrån, märkte jag nu när jag gick). Men, jag gör allt för att mota denna olle i grind, har stoppat i mig allt i vitaminväg nu på morgonen, önskar bara jag hade ingefära hemma så jag kunde gjort mitt "berömda" förkylningste. Jag ska inte klaga, bara gå och ta lite alvedon och sätta mig i soffan med historiaboken och fundera på om jag orkar läsa eller om Netflix lockar mer... Hörs snart igen! ♥
 
 
 

Mysklädestips och ont i halsen.

 
Bilder lånade från Halens.se
 
Börjar denna onsdagsmorgon med lite mystips. Igår när vi var hos Siv och Tommy så visade Siv mig det mysiga vintersetet i en Halénskatalog hon hade. Hon vet om att jag är på jakt efter en mysdress då vi varit på Cubus några gånger och kikat, men av olika anledningar så har jag inte köpt den där. Men igår när hon visade de blåa byxorna och den vita tjocktröjan så blev jag såå sugen på att beställa, jag menar, hur mysig är inte dressen? Som Siv sa, att sitta och plugga i den... Mys på hög nivå! Sen när vi kom hem och jag satte mig för att titta i katalogen (jag fick med mig den hem då hon hade fått två stycken) så hittade jag den här svarta också och föll som en fura för den med. Så mysig den ser ut och jag gillar att det är lite högre midja på byxorna. Tack bästa svärmor för att du tänkte på mig när du såg dessa! :) ♥ 
 
Ni hittar fleecebyxorna HÄR, fleecejackan HÄR, velourjackan HÄR och velourbyxorna HÄR.
 
Som jag hade velat ha dessa goskläder idag. Sitter nämligen här och har ont i halsen och fryser... Blev alltså ingen promenad imorse, dock måste jag till biblioteket sen för att lämna tillbaka en bok, grämer mig över att jag glömde bort den igår när vi ändå var ute och for. Jaja, fibrominnet är ju som det är. Det är nog bara bra att komma ut en liten stund och få frisk luft sen, får klä på mig ordentligt bara. Som tur är ligger bibblan bara fem minuter härifrån :) 
 
 
 

Vi och projektorn

 
Riktigt dåliga mobilbilder men så här har vår kväll sett ut iallafall. Mys framför Netflix och "The walking dead". "Clever cookies" från B&J som jag nämnde häromdagen är så jäklarns god alltså. Vi har smaskat i den och ätit lite choklad till, finns det något godare (i "godis"väg alltså)? Tror inte det. Det finns dock ingenting som går upp mot en riktig fruktsallad, men nu pratade vi ju onyttigheter ;) Snart sovdags för oss, Bobbo ska upp tidigt och åka till jobbet imorgon och jag ut och gå, vanlig pluggdag som gäller. Hoppas ni har en bra tisdagskväll där ute ♥
 
 

En rastlössjäl med noll energi?

min Rocky-ponk. Snart får jag gosa med honom igen
 
Nu är vi precis hemkomna efter en spontan kopp kaffe hos svärizarna ♥ Innan var vi iväg till Ica för att skicka iväg första lasten med sålda plagg från Tradera, skönt att få iväg lite utav det. Annars så händer det inte mycket här idag, skönt med såndana dagar också. Dock är jag en väldigt rastlössjäl, lite som en hund också faktiskt, om jag inte blir stimulerad på ett tag kan jag bli totaltokig. Som dessa dagar då vi är lediga tillsammans, då har ju Bobbo jobbat flera dagar i sträck, tolvtimmarspass, och då är det ju självklart att han vill ta det lugnt och så, men jag däremot som varit hemma och pluggat blir lätt knorrlig i huvudet och kroppen. Det är ju det dumma med fibron också, man har så mycket energi men ändå ingenting, ni som har det förstår precis vad jag menar. Man vill göra så otroligt mycket men har inte orken till det, en såndär känsla som man kan bli totalt skogstokig på. Men nu är jag lugn och fin, nu ser jag fram emot den där chokladkakan som väntar i kylskåpet... 
 
 
 

Mupparna med elen

Söta Moa på gräsmattan
 
Önskar jag kunde säga att det är sådant här magiskt väder här idag. Men istället väntade ynka 5 + ute nu på morgonpromenaden och dimma, usch. Hoppas det vänder sen. Vi har även haft avstängd el nu i en och en halv timme på morgonkvisten, men nu är den tillbaka igen. Dom har hållt på så i några veckors tid, helt plötsligt, utan förvarning så har dom stängt av elen. Inte så jättesmart då saker och ting kan gå sönder när man använder det och elen går. När det hände i helgen så gick Tonny ut till dom och frågade vad dom höll på med och mupparna förstod nog då att man inte bara kan stänga av den helt utan vidare för igår när Tonny kom hem från gymmet så satt där en lapp i trappuppgången, tur att de lär sig någongång ;) 
 
Jag har börjat få lite känningar i halsen och både jag och Tonny är småsnuvviga.. Hoppas verkligen inte det bryter ut utan bara försvinner :) Jag försöker mota olle i grind så mycket jag kan. Jag måste säga att jag blir så glad av alla kommentarer jag får då och då, det värmer verkligen jättemycket, stor kram till er ♥
 
 
 

en bildserie helt enkelt

 
Alltså. Jag var bara tvungen att bjuda på denna bildserie från min födelsedag. Jag sitter alltså och öppnar ett utav Bobbos paket och fråga mig inte varför, men jag bara brister ut i asgarv, som ni rätt tydligt ser. Det roligaste är nästan Bobbos miner, han fattar verkligen ingenting ♥
 
P.s Ber om ursäkt över den väldigt.. otillfixade looken ;) D.S
 
 
 

Mvh rastlösa-Emma

i brist på bilder...
 
Jag hade sådan ågren över vilken bild jag skulle lägga upp, men det fick bli denna. Måste verkligen plåta lite mer nu så jag har material, eller vad säger ni? ;) Dessutom fick jag en kanonidé här nu när jag satt och läste. Ska gå igenom tanken med Tonny sen när han kommer hem, så får vi se vad han tänker. Tror det skulle kunna bli bra :) Nu ska jag gå och göra någonting kreativt. Det är det värsta med pluggandet, det är så strikt, stillasittande och bara, oskapande...
 
/Rastlösa-Emma

Plugg-mode och "The Kennedys"

 
Pluggmode. Mjukiskläderna är på efter en lång dusch och kaffet snart uppdrucket, skolboken är uppslagen och läst i. Härliga tider. Jag älskar förövrigt dessa koppar från Rörstrand, de som jag bjudit diverse varmdryck på i dessa tycker inte om att det fattas öra, men jag har hittat snittsen på hur man bär koppen utan att bränna sig. Det gör nästan att jag älskar dom ännu mer. Snart ska jag ta och göra lite lunch och kolla på någon serie. Jag började kolla på "the Kennedys" igår och tyckte det var intressant men den var även lite seg. Jag är ju en riktig historianörd (Duuh- varför läser jag annars den kursen?!) och satt sedan och läste på om Kennedysläkten, herregud sicken soppa! Bröder hit, barn dit, föräldrar dit... Hade de inget bättre för sig? Hehe. Nåväl, historiatarmen rycker efter ett till avsnitt sen så det blir nog dagens lunchsällskap. Någon av er som sett serien när den gick på tv tro?
 
 
 

Oh happy days!

Den vackra vyn från vårt köksfönster
 
Måndag och ny vecka, nya tag och nya drömmar att förverkliga. Eller nått. Men för mig börjar iallafall den här veckan på bästa möjliga sätt, mamma berättade precis en helt underbar grej och jag började bokstavligen studsa i kontorsstolen, jag hade tur att jag inte hamnade på golvet. Dock är Tonny iväg på utbildning men han kommer hem vid fyra igen, och vi fick vår morgonpromenad och frukosten tillsammans, så jag ska inte klaga :) Jag ska hoppa in i duschen nu, koka kaffe och klä på mig mysiga kläder och sedan dyka ner i historiaboken tänkte jag. Vädret här i Skåne är riktigt tråkigt idag, regn och riktigt igenmulet på himlen, men jag tror att mitt humör sken upp rätt så gott nu. Ooh happy days ♥
 
Positiva-Emma is back! 
 
 

Varför? Jo för att man älskar dessa personer

 
 
Essän är klar sedan några timmar tillbaka och jag har andats ut med en kopp te och lite kanelbullar. Så skönt att ha det klart men jag är inte nöjd än. Om en timme kommer karln hem och inte för ens då är jag helnöjd. Igår fick han åka ut på larm bara en halvtimme innan han slutade vilket gjorde att han inte kom hem för ens vid sju, det gillades inte. Varför? Jo, för jag gillar inte när han är ute och far. Varför? Jo för han är det finaste jag har och är orolig varje sekund han inte är precis vid mig. Varför? Jo sörrni, det blir så när man är oroligtlagd och älskar någon. Ni skulle bara veta hur orolig jag är när mamma och pappa är "ute och far" nu när jag inte är fem minuter från dom. Jag var i och för sig obotligt orolig när jag bodde hemma också, men jag menar, den där obotliga oroligheten har blivit någonting utöver obotligt nu. Det är inte lätt men det betyder väl som sagt att man älskar personerna över allt annat. Efter Tonny gymmat ikväll så ska vi äta en bit mat och kolla film eller serie, vet inte om jag vågar se The walking dead nu så här på kvällskvisten, det gick ju inte så bra i natt om vi säger så. Imorgon får vi äntligen gå ut på vår morgonpromenad och äta frukost tillsammans, sen ska han iväg på utbildning över dagen men då jag väl se det som en ypperlig möjlighet att börja veckan med lite plugg... igen ;) ♥
 
 

för att jag också vill ha änglalikt hår

Bilder lånade från Annawii och Lyko.se
 
Just nu har jag fått en dille på en curling wand. Älskar lockarna som blir med en sådan, så där änglalikt vackert. Mitt hår växer så det knakar (har redan fått utväxt sen jag färgade det sist, vilket var typ 3 v sedan) och förhoppningsvis så fortsätter det i det spåret och jag hade mer än gärna gått runt med sådant svall som Annawii har, varje dag. Jag sökte för att se vilken som fått bäst i test osv och det är tydligen denna, "CeraWand" som man ska ha. Jag gillar när lockarna blir lite lösare och större, så en 32-19mm hade passat mig perfekt. Ni hittar den HÄR.
 
Nu har jag lunchpaus och innan jag satte mig för att äta så hade jag skrivit en sida på essän, bara en kvar! Det stretar emot i huvudet, en kamp mot trötthet, orkeslöshet och seghet, men jag ska bannemig vinna den kampen. Som jag ska njuta när den är färdigskriven och inskickad. Hoppas ni har en betydligt mysigare söndag än vad jag har ♥
 
 
 

Det artar sig

jag hade inte haft någonting emot att sitta framför denna eld och grilla korv idag
 
Efter ett samtal med mamma och lite skrivande på arbetet så känns det lite bättre. Som jag skrev till min kära vän Fanny: "Positiva-Emma har gått och lagt sig för en stund", lite så känns det, haha. Men, någonting som gjorde mig väldigt glad är att budgivningen på mina annonser på Tradera har satt fart, idag är ju sista dagen på kläderna och skorna. Hoppas det fortsätter i samma takt nu. Dags att försvinna in i pluggvärlden igen, tjingtjing så länge! ♥
 
 
 

Note-to-self: Se inte TWD innan sovdags

 
Min vackra tavla har blivit höstlik nu. Dimman och de gröna bladen har bytts ut mot krispiga och orangealöv. Lika vackert som alltid om ni frågar mig. 
 
Då var det söndag och jag mår inte jättebra. Har sovit så otroligt dåligt i natt, drömt en massa mardrömmar (Att titta på The Walking Dead innan man ska sova är inte att rekommendera) och kallsvettats och vaknat av att någon idiot (förlåt om det var någon utav er) ringde mig mitt i natten med hemligt nummer, precis när jag lyckats somna om. Nej, usch. Värsta natten på länge och jag är så galet trött nu och ska precis sätta igång att plugga. Hoppas verkligen jag blir klar snabbt för jag vill egentligen bara krypa ner under en filt och bara stirra ut i ingenting egentligen, så trött och slut i kropp och huvud är jag. Men, det är bara att ta sig i kragen och ju snabbare jag kommer igång med essä-skrivandet, ju snabbare blir jag klar och ju snabbare kan jag ha dejt med soffan. Hoppas ni andra har sovit bättre än jag i natt och att ni mår bättre än jag gör för tillfället ♥
 
 
 
 

När man mår som den där prinsessan man alltid drömt om att vara.

Ett utav det helt galet många äpplen i svärföräldrarnas äppelträd!
 
Sitter här och gråter utav lycka och kärlek. Tonny har fått mig att bli så blödig förstår ni. Ända sedan vi träffades första gången så har jag gråtit åt sådant jag ALDRIG gråtit åt förut. Förut så grät jag inte ens till de mest känslosammaste filmerna eller tv-dokumentärerna, inte ens till sådant som man "borde" gråta till. Mamma frågade mig till och med några gånger när vi tittade på helt hemska dokumentärer varför jag var så kall, en mycket befogad fråga måste jag säga. Jag började faktiskt själv undra vad jag var gjord av, som aldrig tog åt mig eller ens fick en tillstymmelse till tårar i ögonen. Jag har ju mina terorier om det, men tyvärr så skriker mitt huvud utav värk för tillfället så jag orkar inte riktigt skriva ut dom nu. Men, just nu så gråter jag glädjetårar för egentligen ingenting, men ändå så mycket. Mamma skickade en bild till mig på henne och pappa och jag bara brast ut i tårar, lyckan som fanns i bilden och tanken på min och Tonnys kärlek fick det bara att brista. Det låter säkert banalt och oerhört tråkigt för er att höra om det här och jag är säker på att 80 % av er bara tänker: "Som hon hittar på", men så är det verkligen inte. Jag hade aldrig skrivit så här mycket om det, om det inte var på riktigt. Det finns stunder i livet som man vill försköna, göra finare och bättre än vad det är, tro mig, jag har varit där. Men då väljer man istället att inte skriva om det, eller att bara skriva en del utav det. Inte låta det ta upp en hel blogg, som det ibland kan bli här. 
 
Nu blev det hela ett rätt konstigt inlägg, när jag egentligen bara skulle skriva att jag har en förjävlig huvudvärk och att jag tänkte lägga mig på soffan och kolla Vänner istället för att plugga.
 
Men ni förstår, när man är så kär och lycklig att man till och med kan börja gråta glädjetårar för att man ligger i sin livskärleksfamn om kvällarna tittandes på en action-film, det är då man inser att det man har är den där drömmen som man målade upp om kvällarna som liten. När man ville vara den där rosa-kläddaprinsessan i tornet, ropandes ner på sin prins och släppandes ut sitt milslånga hårsvall och få den där kyssen då fyrverkerierna avfyras i bakgrunden. Ni vet, så där som min vardag ser ut. Jag behöver inte ens den rosaklänningen och det milslånga hårsvallet. Bara min prins och den där kyssen som får hela världen att stanna upp varje gång ♥

Mönstrade och enfärgade treggings

Bilder lånade från Ellos.se
 
 
Innan jag börjar med mitt plugg vill jag tipsa om dessa "Treggings" från Ellos. Såg dom i katalogen jag fick hem igår och föll som en fura för de blommiga och de svarta och såg nu på hemsidan att de fanns i hur många färger som helst! Kostar bara 249 kr. Tänk så fina de blommiga hade varit med min nya svarta polotröja och mina svarta boots med klack... *Drömmer mig bort* 
 
HÄR hittar ni de mönstrade och HÄR de enfärgade!
 
 
 
 
 
 
 
 

Redan skillnad och letande i kartonger

 
God morgon lördag och helg! Har precis fått i mig frukost och en c-vitamin utan aspartam och känner redan skillnad! Väldigt skönt. Det är galet egentligen hur snabbt magen reagerar på någonting man inte tål. Hade som sagt rätt ont i axlar och nacke igår så jag tog vetekudden när jag skulle sova och det känns bättre där med. Jag var ute på en lite kortare runda nu på morgonen, var så omotiverad när jag tänkte på det igårkväll att jag skulle gå ut helt själv, men jag tänkte om. Jag vet ju hur jag skulle må resten av dagen om jag inte kom ut som jag brukar, så jag resonerade med mig själv och kom fram till: bättre lite än ingenting, därför blev det en lite mindre runda och det känns så mycket bättre nu. 
 
Igår var vi nere i källaren och kollade igenom lite lådor. Först och främst gick jag ner för att kolla igenom alla mina julkartonger för att se vad jag hade för någonting. Jag hade nämligen hittat billiga gardiner på Jotex som jag var sugen på men då påminde mamma mig om att jag förmodligen hade några i mina julkartonger och det hade jag! Så det var tur jag tittade innan jag beställde. När vi ändå var där nere så tittade jag igenom några andra lådor och hittade de här ljuslyktorna, så de fick följa med upp och dessa pryder nu vardagsrumsbordet :) Härlig höstfärg! ♥
 
 
 
 

En "Vänner"-box kommer lastad... eller?

 
Om jag hade fått välja så hade den här boxen fått bo hos oss. Om Bobbo får välja så "hade han inte betalat 40 kr för den"... Hm. Just nu har jag sett säsong 8 och 9 snart två gånger (det är de enda som finns på Viaplay och ett perfekt lunchsällskap när Bobbo jobbar) och visst, jag skrattar mig harmynt varje gång ändå, trots att jag vet vad som ska hända. Men, det hade ju varit roligare att skratta sig harmynt åt sådant man inte sett innan, visst? Får se om jag klickar hem det sen eller om det jag önskar mig den i julklapp... HÄR kan ni hitta den iallafall, om det är så att ni är lyckansostar och kan klicka hem den just nu *inte alls avis i så fall*.... 
 
 
 

Att synas i mörkret och ny B&J-smak!

två mobilbilder från veckan
 
Ojojoj så sliten jag känner mig. Nacken och axlarna värker och tröttheten säger: "Tjena!! Här är jaaag!" ungefär. Vilket jag inte uppskattar... någonstans. MEN, till något bättre och roligare. Vi var på Ica tidigare och vi (Läs: jag) fick med oss (med lite lätt hundögonsblinkande) en ny smak av Ben & Jerry, "Clever cookies" heter den, som jag ska sleva i den ikväll, det är nästan så jag inte kan hålla mig från frysen nu. Är det någon av er som ätit den innan? På tal om frys, nu när det börjar bli mörkt ute (och därmed kallare) så får ni inte glömma bort att klä er så ni syns om ni rör er ute på morgonen eller sen eftermiddag/kväll! Tänk, du ser bilarna men bilarna ser inte dig! Om du inte har en snygg reflexväst som jag har, det vill säga ;). Hoppas ni alla har en jättemysig fredag, det ska vi ha. Imorgon och på söndag jobbar Tonny och då är det plugg i massor för mig som gäller så vi får passa på att mysamysamysa och ladda jobb-/pluggbatterierna nu. Kram ♥
 
 
 

Aspartamboven och mörkertankar

 
Det var ett tag sedan jag la upp mina älskade himmelbilder, så jag tänkte att jag lägger upp dessa två. Man får väl ändå säga att min mobilkamera tar rätt hyffsade bilder? Jag var helt lyrisk när jag såg detta på himlen för några veckor sedan, det var nästan så jag gick ut på åkern bara för att "få tag på" himlen mellan och genom alla träden. 
 
Hm, jag tror jag har hittat boven i mitt magdrama (min magkatarr har ju spelat ett väldigt spratt det senaste) och som jag misstänkt länge så är jag känslig mot Aspartam. När jag misstänkte det första gången så uteslöt jag allt "synligt" med det i, såsom Cola Zero osv. Dock har problemen fortsatt och jag har verkligen inte förstått varifrån jag får i mig det. Jag trodde jag hade gått igenom allt som jag stoppar i mig men idag så hittade jag det. Det är i mina C-vitaminbrus som det även finns i. Jag har läst på burken innan och "bara" sett "surhetsreglerandemedel" och "sötningsmedel" och har nöjt mig med detta men idag så lusläste jag verkligen och där, väldigt smått, så står det "aspartam". Så skönt att ha hittat boven i dramat och nu kan jag utesluta denna också, förhoppningsvis så märker jag skillnad snabbt. 
 
Annars är jag orkeslös och väldigt trött, mer än vanligt. T säger att även han är väldigt seg och trött. När vi var ute på en utav våra tre promenader igår så pratade vi om det och vi kom fram till att det nog har med det påträngande mörkret som börjar komma nu och omställningen som sker i kroppen. Nu har vi haft det så ljust så ljust sedan väldigt tidigt i våras och nu helt plötsligt så börjar det bli mörkt tidigare och även mörkt långt in på morgonen, och det måste ju hjärnan och kroppen rätta sig efter och det tar väl mer energi än man kan tro. Vad  tror ni? Tror ni det ligger någonting i dessa tankar?
 
 
 
 

Påfyllt på Tradera

Har fyllt på min Tradera med massa utav våra/Tonnys filmer och spel till PS3 - Utropspris 1 kr. Gå gärna in och kika om ni har lust :) 
 
Jag har precis pluggat klart. Så skönt när man väl får klicka på "Skicka"-knappen och essän är inne. Har varit så yr på eftermiddagen, förstår inte vad det kommer ifrån. Ibland får jag även kraftigt näsblod när blir så här, men än så länge ingen skada skedd ;) Bobbo var på en liten promenad för handling när jag pluggade och han kom hem med en "Froosh"smoothie till mig, min älskling: "Jag tänkte att den kunde vara snäll mot din mage". Åh min underbara pojkvän ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

rotgrönsaker for the win!

 
Så, nu vet ni hur man äter pannkakor här (iallafall i min kära sambos familj). Har precis duschat och ska påbörja lunchen/middagen. Det blir rotgrönsaker i ugn bland annat, det är så fasligt gott. Jag bjöd min älskade på det i tisdags med fläskfilé och pasta (ett måste enligt Tonny) och han älskade det! Jag blev så glad för jag själv älskar det och det är så enkelt att göra + billigt nu på hösten. Till det blir det ett avsnitt av "Sherlock" innan det är dags för plugg för min del och datorspelande för den bättre hälften. Jo, jag är på jakt efter en griffeltavla med ram, är det någon som har något bra tips där? Är så pysselsugen! Eller en ram med "djup", alltså där man kan rama in andra saker än bilder, förstår ni vad jag menar? *Sämst förklaring*
 
 
 
 

Hur man äter pannkakor i skåne.

Proteinpannkakor till folket
 
Första gången vi åt pannkakor hemma hos Siv och Tommy så tittade jag lite fundersamt på Tonny när han förberedde pannkakorna för intag... Tydligen är det inte bara dialekten (och ordförrådet) som är annorlunda mellan Stockholm och Skåne, utan även hur man äter pannkakor. Här nere så kör man två-pannkakor-principen: Först en pannkaka, sedan strör man socker på och sedan så kränger man till sig en till pannkaka och lägger den ovanpå för att sedan "vika ihop den". Ni kan ju tänka er hur en såg ut när man själv är van vid en pannkaka och lite (läs: Mycket) äppelmos som sedan rullas ihop, en mycket förvånad stockholmare satt där och beskådade detta skånska pannkaksätande... Nu är en ju van.
 
 

Att prata om allt, hela tiden.

Från svärföräldrarnas trädgård
 
Vi kom in från en kvällspromenad för en stund sedan. Vi gick och pratade som vanligt om livet. Det jag älskar med Tonny (bland annat) är att vi pratar om allt, hela tiden. Varje morgon när vi är ute och går så har vi nya samtalsämnen och vi diskuterar, delar åsikter, upplevelser och känslor. Det är så underbart och så svårt att förklara. Vi har våra rutiner men varje dag ger någonting nytt och trots att vi inte känt varandra så länge så känns det som att vi aldrig gjort någonting annat än att vara med varandra. Det är en sådan underbar känsla så jag tror inte ni förstår den lycka det ger mig. Någonting annat vi är riktigt bra på, det är att titta på film och serier. Just nu har vi fallit för "Sherlock" som gick på fyran för några år sedan, vi båda älskar den! Om ni har Netflix så finns första säsongen där. Hoppas ni har en trevlig onsdagkväll! ♥
 
 
 

Oskriven dag till pannkakor

 
Tänk vad en helt oskriven dag kan ändras snabbt. Nu iväg till bästa svärizarna för pannkakor!! ♥
 
 
 
 

Fibromyalgi på "Fråga Doktorn"

 
Jag fick ett mail av Nathalie igår där hon skrev att "Fråga Doktorn" hade tagit upp fibromyalgi, väldigt intressant! Om ni inte har sett det eller inte visste om det så kan ni titta på det HÄR. Om ni inte vill se hela så spola fram till 08.15, där börjar inslaget och pågår till 18.10. 
 
Jag får upp massor med tankar, åsikter och jag skulle kunna föra en lång diskussion om det dom säger, framförallt det Professorn Marie Berg säger i slutet om att vården har blivit bättre på vetskapen om hur man ska behandla patienter. Jag kan säga så mycket som att jag inte riktigt håller med henne där. Får se om jag orkar skriva ett längre inlägg med mina åsikter sedan. Hoppas ni tar er tid att titta på inslaget och tack så jättemycket till Nathalie som tipsade mig om detta och önskade mig allt välmående ♥
 
 
 
 
 

humörcirkusen är i stan!

 
Just nu är tvätten i fullgång och oj så sliten jag känner mig. Trött, hängig, lättretlig, känslosam och ja, ni vet, humörkarusell! Cirkusen är i stan! Men, tur jag har den bästa pojkvännen som har ett tålamod som ingen annan jag känner ♥
 
Planerna för dagen är lite luddiga, vi får se helt enkelt vad som händer. Vädret ser inte jättelovande ut än men man vet aldrig, det kanske spricker upp. Har inte jättemycket mer att skriva just nu, men kolla in här snart igen, jag fick nämligen ett klipp rekommenderat till mig igår och det känns väldigt, väldigt relevant att lägga upp här så kika in snart! 
 
 

"Varje gång är som den första gång vi sågs"

 
Jag kom över den här låten av en slump häromdagen och nu är det i princip den enda jag lyssnar på. Den är så obeskrivligt vacker och texten är så gripande. Tårarna börjar nästan rinna bara utav pianospelet i bakgrunden. 
 
 
 

Med i senaste FibromyalgiNytt

 
Jag har glömt att berätta att jag fick äran att för andra gången skriva artikeln för "ung med fibromyalgi" i det senaste numret av "FibromyalgiNytt". Eftersom det bara är för medlemmar av förbundet så går tidningen inte att få tag på på något annat sätt. Men här ovan är den iallafall så nu har även ni någonting att läsa medan jag dyker ner i kurslitteraturen, bra va? ;) Vad tycker ni? Gillar ni den? 
 
 
 
 
 

morgonrutiner och handledssmärtor

redigerad bild, tagen i Skäralid
 
Och idag är det tisdag, vilket innebär att T är på jobbet men om bara nio timmar har vi tre hela dagar tillsammans. Ni anar inte hur lycklig det gör mig, finns inget bättre än våra lediga dagar tillsammans. Jag blir väckt varje morgon med ett "god morgon älskling" i örat och en puss, en arm som läggs omkring mig och drar in mig i hans famn, jag svarar med att krypa så långt in i famnen som jag bara kan och säger "god morgon hjärtat" och pussar på honom. Sen ligger vi där tills hans blir alldeles för rastlös (jag hade kunnat stanna där hela livet) och vi går upp, klär på oss våra gå-kläder, tar vår morgondricka och knyter på oss skorna och klär på oss allt som krävs för att inte frysa på promenaden, sen går vi ut, pratar om framtiden och allt mellan himmel och jord, kommer in efter en 8-9 km och gör frukost, äter den och tåflörtar med varandra under bordet. T blir alltid klar innan mig så han börjar plocka undan och diska undan frukosten och när vi är klara så går vi in och sätter oss framför datorerna. Efter någon timme går han iväg och tränar och jag gör mig i ordning... Ja, helt underbart är det. 
 
Idag är det plugg som gäller. Igår så blev det inte mycket pluggande då jag mådde riktigt kasst, kylan börjar sätta sig i handlederna (precis som förra hösten) och jag tror det är dags att plocka fram mina handledsvärmare och handledsstöden. Vid tre-tiden ska jag möta upp svärföräldrarna en stund och sedan blir det hem och invänta prinsen sen är det myskväll som gäller. 
 
Förresten så blev jag glattöverraskad när jag loggade in här på bloggen imorse! Så många ni är som hittat hit, så jag vill önska er välkomna och hoppas ni ska trivas. Ni får gärna skriva lite om er i kommentarsfältet ♥
 
 

likheter? och drömmen om ett badkar i v-rummet

En liten Emma och en lite större Emma 
 
Ojojoj så kvickt måendet ändrade sig från imorse. Den där välkända fibro-berg och dalbanan... Handlederna värker, tröttheten från h*lvetet, orkeslöshet som inte är nådig och bara allmänt sänkt. Har fått lite plugg gjort iallafall så nu pendlar jag mellan att lägga mig i soffan under en filt och kolla serie/film eller lägga mig i ett varmt bad, eller bara göra båda helt enkelt.. Tänk om man kunde ha ett badkar i soffan? Eller ett badkar i vardagsrummet framför tvn (eller projektorn i mitt fall) och ligga där och bli ett russin till ljudet av Vänner-melodin? Härliga önsketanke... ♥
 
 

att gå tillbaka och gråta tårar av både kärlek och saknad.

mys hos pappa
 
Lärde mig "strö-socker-tekniken" tidigt av mormor <3
 
Modet såg lite annorlunda ut på 90-talet...
 
En glad ettåring
 
En ledsen ettåring som vill blåsa ljuset?
 
Somna bakom ratten - Detta bådar inte gott inför det kommande körkortet...
 
En utav det väldigt få gångerna som jag var glad vid vinterpåklädning
alla samlade <3
 
Tittade precis igenom min låda med bilder jag har från när jag var liten och oj så många tårar som började rinna nerför kinderna, utav kärlek och saknad. Att sakna min mormor och farfar är någonting som smärtar mig oerhört. Framförallt nu när det har påbörjats ett nytt kapitel i mitt liv. Jag vet att mormor hade skrattat sig knäpp åt Tonnys alla tokigheter och farfar hade älskat hans val av yrke och ordningssamhet, hans ståtliga person och kärleken till hans "kicka".  Jag är dock väldigt glad över att jag var så pass "mogen" redan när jag var liten, att jag lyssnade på allt klokt som de båda hade att säga till mig, att jag var så pass "närvarande" att jag sög åt mig all kärlek jag fick av de båda. Jag kommer fortfarande ihåg hur mormor instruerade mig hur man strödde sockret över kanelbulledegen när jag bara var några år och jag kommer fortfarande ihåg hur det kändes att bli uppburen i farfars knä och bli kittlad i sidorna av honom, att lära sig vid tidig ålder att man kunde hysa både stor kärlek och respekt för någon. Jag har gråtit så otaliga tårar av saknad och smärtan jag känner inom mig när jag tänker på att dom inte kommer få uppleva sådant som man ville att dom skulle få gör att smärtan gör ännu ondare, men lindringen är att jag vet att dom finns här ändå hos mig, inte minst på min rygg i form av min änglatatuering. Jag bär dom alltid med mig och minnena jag har med dom är ovärderliga. Och sådana här bilder är så otroligt underbara att titta på, att få försvinna en stund och känna deras närvaro igen ♥
 
 
 
 
 
 

Måndagsmorgontankar

morgonkaffet
 
Sitter här nu och sippar på morgonkaffet. Var tvungen att prova lite olika inställningar på kameran nu på morgonen. Efter helgens fotograferande så har jag fått sådan mersmak (och efter all inspiration man ser här och var) och jag vill bara bli bättre på mitt fotande. Att redigera är ju superkul, men man måste kunna få riktigt bra bilder också. Iallafall, nu är T på jobbet och jag ska plugga och planera lite olika saker, svara på mail och så vidare. Jag älskar att hösten är här (trots att det pratas om Brittsommar på vädret) och jag känner bara hur livet spirar. I somras hade jag så svårt att förstå att jag verkligen bodde här nere och tänkte att när hösten kommer så kommer jag förstå det ännu mer, en ny årstid och vardagen drar igång på riktigt. Och visst har jag förstått det och jag fullkomligen älskar att bo här nere. Det passar mig som handen i handsken och jag vill bara se mer och mer utav Skåne och bara börja framtiden och fortsätta livet med mitt livs kärlek. Det enda jag tänker så mycket på och som slår mig väldigt hårt ibland är ju saknaden av familjen och alla fina vänner uppe i Stockholm. Ibland får jag nästan skuldkänslor för att jag bara skriker ut min lycka som jag fått genom att flytta ner till min kärlek, men det är ju så det är och det gör ju inte att jag saknar alla kärlekar uppe i Täby mindre, snarare mer, för jag vill ju att alla ska få uppleva den lyckan jag känner. Allting passar mig så perfekt här och jag önskar verkligen alla den lyckan. Oj så sentimentalt och känslosamt det blev nu, men så kan det bli. Om några veckor så tar vi tåget upp till Stockholm och jag längtar så mycket, då ska jag bara njuta till fullo och insupa så mycket lycka och kärlek av min familj så jag står mig till nästa gång vi ses ♥
 
 
 
 

Sticker in med lite stickat

Ett stycke fot och ett stycke stickat
 
Sticker (haha så klyftigt) in mellan alla pluggsidor och smygvisar mina nya tröjor som jag cyklade och hämtade imorse. Jag tog min fina ryggsäck i tron om att jag skulle kunna möla ner paketet där... Kan säga att jag asgarvade åt mig själv inombords när Icafiluren kom med paketet och sa "Varsågod!". Ungefär en decimeter hängde utanför på varje sida på pakethållaren när jag cyklade hem. Ryggsäcken blev ju lite ledsen men jag fyllde den med en energidricka till älskling och lite tuggummi istället, då blev den glad igen ♥
 
 
 

beautiful nature

 
Lite redigerade naturbilder från igår 
 
 
 
 
 

Skäralid-bilder och The heat

vackra älskling 
 
Svärfar på g!
 
Obligatoriska puss-bilden (sen tar man ju alla tillfällen att få pussa på prinsen såklart)
 
Underbara natur!
 
Titta in i kameran! 
 
Avskyr att kameran bestämde sig för att göra en suddig bild men ljuset är ju fantastiskt!
 
En älskling som börjar tröttna lite på att vara med på bild ;)
 
Titta! Jag fick stå framför kameran också!
 
Kära svärmor hade gjort baguetter till oss alla, jag fick en vanlig då jag inte tål fullkorn och dinkel 
 
En fortsättning på vår mysiga utflykt igår. Så trötta vi var på kvällen. Sammanlagt gick vi nog lite mer än 1,5 mil under hela dagen, vi båda sov väldigt gott i natt kan jag säga. På kvällen så såg vi på "The Heat" med Sandra Bullock och Melissa McCarthy, så rolig! Jag verkligen älskar McCarthy, kan skratta mig harmynt "åt" henne.
 
Nu har vi varit ute och gått och ätit god frukost, magen är som tur är bättre idag (än så länge iallafall). Ska cykla förbi apoteket sen för att köpa lite tabletter. Annars är det plugg och vila som står på schemat + göra matlådor. Bobbo jobbar mån-tis, så vi gör alltid matlådor dagen innan till oss båda, så skönt att bara slänga in i micron för mig. Oftast mår jag som sämst i kroppen mitt på dagen, så då finns det inte jättemycket ork att göra lunch. Vad hittar ni på en söndag som denna? 
 
 
 
 

tjuvkik på dagens bilder

Här ser ni en utav alla "stenväggar"
 
Promenix-gänget
 
 Min prins som var flera steg före oss hela tiden
 
Nu är vi hemkomna från en jättemysig dag! Skriver mer om det senare, nu ska jag gå och ta någonting att äta som är snällt mot min väldigt dumma mage. Hoppas ni har en fin lördag, snart ska vi parkera oss i soffan och kolla film och äta glass, älska livet ♥
 
 

Söderåsens nationalpark - något utav det mäktigaste jag sett

 
Bilder från sist vi var där
 
Här är bilder från sist vi var i Skäralid. Jag har ju redan skrivit om det HÄR. Det är otroligt vackert och det känns verkligen inte som att man är i Sverige när man går där. Temperaturen skiftar från varmt till kallt på bara någon meter och på vissa delar så har du bara en vägg av sten bredvid dig. Jag har aldrig varit med om någonting så mäktigt faktiskt. När vi gick där sist så fick Tonny hålla ordentlig koll på mig för jag kunde inte sluta titta uppåt mot stenväggen och "trädväggarna", jag är ju inte känd för att ha bra balans så jag måste sett ut som en full en när jag gick där och tittade åt alla håll och kanter. Som tur är så hade jag T där bredvid mig som höll koll, som han alltid gör när vi även är ute och går på morgnarna (jag får aldrig gå närmast vägen). Det ska bli väldigt skoj att se hur det ser ut nu när hösten har tagit sitt grepp om skåne. HÄR kan ni läsa mer om Skäralid och HÄR om Söderåsens nationalpark som det också heter. Det är ca 750 000 som besöker platsen varje år. Om ni har vägar förbi skåne eller bor här i närheten så tycker jag definitivt att ni ska åka dit, ni kan ha med er egen picknick eller äta på restaurangen som ligger där.  
 
 
 
 

att stå framför kameran och lördagsmys

en bild min älskling tog på mig igår
 
Jag måste säga att det kändes väldigt skumt att stå framför kameran och inte hålla i den själv. Jag är ju väldigt van vid att ta alla mina bilder själv, så att stå där och inte ha någon som helst kontroll på när det skulle knäppas av kändes, skumt. Men, det blev några bra bilder, får se om jag redigerar några sen kanske.
 
I övrigt så har jag fått tillbaka min hemska magkatarr, jag har lite hela hela tiden och om jag inte tar mina magtabletter så kommer det som ett brev på posten, men nu har jag fått tillbaka den där svidande känslan i övre delen av magen. Inte skönt alls. Men tror det beror på att det är så mycket som händer just nu, jag har alltid en förmåga att tänka och oroa mig för sådant som man inte ska oroa sig över. Men, så är det ibland. 
 
Jag är glad ändå, för idag ska vi till Skäralid med svärföräldrarna och en utav Ts systrar med familj kommer också med! Ska bli skojs att träffa dom igen. Kamerna hänger självklart med, jag hoppas bara molnen som ligger som ett täcke över himlen försvinner tills vi ska dit så vi får lite sol på oss! ♥
 
 
 

Mina Traderaauktioner.

 
 
Så där, då är alla annonser upplagda HÄR (tryck på länken). Gå gärna in och kika, allting är i jättefint skick och det är med sorg i hjärtat som jag säljer vissa utav grejerna. Exempelvis denna jacka, jag älskar den men nu ser jag verkligen ut som en vandrande potatissäck när jag bär den. Hoppas ni hittar något ni gillar! ♥
 
 
 

traderadjungel

 
Håller på att fota alla klädesplagg och skor. Är helt slut redan och då har jag inte ens börjat lägga upp annonserna, haha. Nåja, jag har bästa assistenten som hjälper mig med allt praktiskt, det är ju en djungel med alla grejor! Sen blir det fika, kaffe och kanelbulle, helt okej om ni frågar mig! ♥
 
 
 

gamla bilder

 
 
Lite bilder från tidigare photoshoots -  Känns som evigheter sedan jag hade långt blondsvall och mina gamla glasögon. Trivs tusengånger bättre som det är nu. 
 
 
 

modell-isch och kanelbullensdag

 
Om det känns konstigt att se mig själv på bild utan glasögon? Japp! Minst lika konstigt som det kändes när jag såg mig själv i glasögon på bild de första gångerna. Tänk vad man vänjer sig egentligen. Iallafall, jag har ett jättesug efter att fixa håret och sminka mig idag, så jag frågade T om han kunde hjälpa mig sen att ta bilder på mig, typ lite modell-isch. Fjörigt må ni tänka men jag tycker det är så roligt att vara kreativ och sedan få sitta och redigera. Om jag har tur kanske min drop dead gorgeuos-sambo ställer sig framför kameran också. 
 
Idag är det ju kanelbullensdag och vi hade planerat att baka men vi var lite för snabba på morgonpwn så vi kom till Ica tjugo minuter innan de skulle öppna så vi gick till bageriet istället och köpte med oss bullar. Så kan det gå :) Vi kanske bakar på söndag istället. Passade dock rätt så bra att vi inte gjorde det idag för jag är inte så jättepigg i kroppen, armarna värker rätt så mycket och känner mig rätt så orkeslös. Tror uppsatsen tog rätt mycket must ur mig igår ♥
 
 
 
 
 

Skäralid på lördag och going down memorylane

 
Jag fick ett sms från min kära svärmor för några timmar sedan. Hon undrade om vi ville följa med till Skäralid på lördag! Självklart vill vi det och så mysigt det ska bli. Jag nämnde bara för T häromdagen att jag ville dit snart, jag tror jag och Siv har lite telepati sinsemellan, då detta inte är första gången någonting liknande detta händer. Så fort vi tackat jag så började jag tänka på första (och enda) gången vi var där. Det var första gången jag var här nere och dagen innan jag skulle åka hem. Jag var helt upp över öronen förälskad och när jag frågade om vi skulle ta en bild tillsammans och Bobbo sa "Självklart ska vi det" så blev jag så nervös och ja, ni ser hur resultatet.. Mina ögon är helt spiriga och bara.. Ja, "fokusera nu Emma så er första bild tillsammans blir jättebra" - ungefär så. Men, jag bjuder på den och allt slutade ju väldigt bra till slut. Väldigt, väldigt bra.
 
Nu kommer faktiskt prinsen snart hem och jag längtar som vanligt ihjäl mig. Igår hade vi kramkalas när han kom hem, vi turades om att krama ihjäl den andre i princip, det blev nästan som en dans faktiskt. Vi hörs imorgon igen, kram på er ♥
 
 
 

Lite tankar om plugg i kombo med fibro

 
Nu har jag läst igenom mitt material och har börjat skriva på uppsatsen. Jag är rätt seg i huvudet nu och tänker nog ta ut lunchen lite tidigare för att sedan fortsätta när jag är lite mätt i magen och hjärnan fått lite att pigga upp sig med. Någonting som kan störa mig när det kommer till plugg i kombination till fibron är detta med förlust av ord. Det märker jag sådan tydlig skillnad på nu när jag skriver arbeten gentemot förut när jag gick i gymnasiet och inte hade fibron i samma utsträckning som nu (den utvecklar sig ju med tiden). Det stör mig rätt mycket måste jag säga. Det gör ju att arbetena tar lite längre tid och man får inte samma flyt i skrivandet. Tur då att jag sitter hemma framför datorn och kan slå huvudet i bordet för att skaka fram orden och inte på en tenta i en aula, det hade nog varit rätt... uppseendeväckande... 
 
Nej, nu är det dags att värma på mat! 
 
 
 
 

produktivitet och torsdag

 
Torsdag och om ca åtta timmar så har jag och Bobbo tre hela dagar tillsammans! Finns inget bättre. Men, innan dess är det plugg och skriva uppsats som gäller. Gårdagen gick ju riktigt bra och jag fick mycket gjort, inte bara när det kom till plugg utan även lite städning och så var jag en vända till källaren för att hämta upp skor jag ska sälja. Så igår var en väldigt produktiv dag, jag hoppas att denna kommer bli likadan, skulle vara väldigt skönt att få uppsatsen gjord. Men, om den ska lyckas bli det så får jag nog sätta fart. Vi hörs lite senare ♥
 

tröjor från Members

bilder lånade från Members.com
 
 
 
Några utav tröjorna jag beställde från Members igår. Längtar så till de dimper ner i brevlådan!
 
 
 
 

plugget rullar på som det ska - det går bra nu.

 
Idag rullar plugget på väldigt bra, vilket är så himla skönt för det har gått rätt trögt de senaste dagarna. Har hunnit med en hel del och har precis ätit lunch, städat lite och plockat fram kläder som blivit för stora. Tänkte lägga ut kläder + skor på tradera sen i dagarna, alla mina kläder jag har nu hänger i princip på mig, alla jeans är för stora och vissa tröjor ser ut som potatissäckar på mig. Både roligt och inte så roligt, hade varit roligare om man hade haft pengar att köpa nya, passande, kläder ;) Såklart. Men, jag la faktiskt en beställning igår på Members, där de sålde ut tröjor för ca 70 kr stycket, så jag slog till på några, tror inte man kan få det så mycket billigare. Om ni inte har members så skriv i kommentarsfältet så kan jag skicka en inbjudan till er via mail. Har redan handlat där några gånger, riktigt bra sida med väldigt bra priser. Nej, nu ska jag fortsätta plugga, tjing! ♥
 
 
 

"självlysande" halsduk och babbel

instagrambild
 
Ooh, kokar lite! Min dropbox som jag använder till att lägga över bilder från mobilen till datorn funkar inte och jag har inte tid att fixa med det nu så det fick bli en instagrambild från imorse när jag var ute och promenerade. Visst lyser min nya halsduk upp höstmörkret rätt bra? ;) haha. Så kallt det börjar bli om morgnarna nu! Har två långarmade + jacka på mig, men det är så skönt att slippa frysa. Nu önskar jag bara att jag kunde köpa ett par thermaltights (värmetights) så jag slapp frysa om benen när jag är ute. De närmsta månaderna är det mycket mer fokus på födelsedagspresenter och senare julklappar än fokus på att köpa någonting till mig själv. Tonny fyller år om några veckor, sedan är det farmors tur och sedan är det fars dag och ja, sen börjar det verkligen närma sig till att börja köpa julklappar. Så mysigt! Älskar julen verkligen och nu när jag kommer få fira den med Tonnys familj så känns det bara så otroligt bra (Min familj kommer förhoppningsvis ner över nyår, så vi får fira med dom då, kommer bli varannat år nu när jag bor här nere). Men, nog om det. Nu måste jag sätta fart med plugget ♥
 
 
 
 

stockholmskan har påbörjat sin transformering...

 
Jag och Bobbo mumsade på tacos till middag idag (eller lunch som det heter i Stockholm). Jag börjar bli lite konfunderad över hur mycket skånska jag börjar addera i mitt ordförråd... Varje dag låter ett ord lite mer skånskt än dagen innan och helt plötsligt så är ett ord helt skånskt och det stockholmskiga är putsväck. Som idag, när vi varit i en liten butik och vi sett en jättesöt liten tavla med ett fint ordspråk på så kom det från ingenstans när vi gick därifrån: "Visst var den där skylten 'gylli' älskling?" sekunder går... "Älskling, sa jag precis 'gylli'?! Jag menar gULLIG!!". Ni skulle sett Bobbos leende, det sken upp hela skåne vill jag lova (hans mission är ju självklart att jag ska få in så mycket skånska som det bara går för en stockholmare). Sen är det också mer så att vissa ord bytits ut men inte med någon skånsk dialekt (än). Såsom:
 
Äcklig --> Rälig
Luva --> Hätta
Göra i ordning/fixa --> Göra ve
Lunch --> Middag
Middag --> Kvällsfika
Skratta --> Grina 
Fralla/Bröd --> Bulle
 
 
To be continued....
 
 
 
 
 

hackihack och plugg

 
 
Nu är kaffet i koppen här bredvid och boken uppslagen. Nu är det plugg i 190 som gäller. Bilden är från någon timme sedan när min älskling lekte datahacker, min skruttis ♥
 
 
 

att använda takten som måttstock istället för smärtan.

bilder från lördags och söndags

Nu gick precis Bobbo till gymmet och jag ska snart hoppa in i duschen. Vi hade en mysig dag igår med en liten promenad på eftermiddagen och filmtittande, blev inte mycket till pluggande men idag desto mer. Det är rätt så svårt att fokusera när man har tusen andra saker i huvudet. Ibland känns bara plugget lite mer distanserat, det finns ju rätt mycket annat som lockar men sen när jag är fullt fokuserad så känns det som att det är det enda jag gör. Dock fungerar jag så, när jag väl gör någonting så är det till 110% och då finns det nästan ingenting annat, som det kan bli när jag gör väldigt fåniga saker, som att kolla på mobilen, ibland så försvinner jag bara in i det utan att jag märker någonting.
 
En liten måendeuppdatering då. Jag är typ fasligt trött konstant, skulle kunna sova varje minut av dygnet känns det som och precis när jag gått upp om morgnarna undrar jag vad tusan jag gör uppe då, men jag vet att jag "piggnar till" efter typ en halvtimme. Jag har inte så mycket smärta i kroppen men däremot en redig seghet, som att varje rörelse går i slowmotion. 
 
Egentligen så är jag inte så mycket för att tänka på hur jag mår. Jag har lärt mig vilken takt jag kan hålla och fokuserar mer på det, att inte överanstränga mig eller göra för mycket på en dag och använder detta som måttstock istället för att tänka varje morgon: "Hm, hur känner jag mig idag?", för jag upplever att det tänket gör mig än mer ledsen över mitt tillstånd, det hjälper ingenting utan stjälper bara desto mer. Därför försöker jag hålla en viss takt i livet istället. Om jag anstränger mig mer en dag, ex åker och shoppar eller städar/tvättar, så ser jag till att tiden efter eller dagen efter blir i lugn och ro. Det funkar för mig och det gör att jag automatiskt inte tänker så mycket på mitt tillstånd. Kanske därför jag inte heller skriver ut varje dag hur jag mår exakt i fibron... Det är ju faktiskt bara en del utav den jag är ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0