Hur man äter pannkakor i skåne.

Proteinpannkakor till folket
 
Första gången vi åt pannkakor hemma hos Siv och Tommy så tittade jag lite fundersamt på Tonny när han förberedde pannkakorna för intag... Tydligen är det inte bara dialekten (och ordförrådet) som är annorlunda mellan Stockholm och Skåne, utan även hur man äter pannkakor. Här nere så kör man två-pannkakor-principen: Först en pannkaka, sedan strör man socker på och sedan så kränger man till sig en till pannkaka och lägger den ovanpå för att sedan "vika ihop den". Ni kan ju tänka er hur en såg ut när man själv är van vid en pannkaka och lite (läs: Mycket) äppelmos som sedan rullas ihop, en mycket förvånad stockholmare satt där och beskådade detta skånska pannkaksätande... Nu är en ju van.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0