Sony Z1 - Så otroligt nöjd!

 
Alltså jag är nästan i chock. Dessa bilder är tagna med min nya mobil. Jag är så galet nöjd. Det viktiga för mig när jag skulle välja mobil var verkligen kameran. När man är ute och far så orkar man ibland inte ha med sig kameran alltid och då vill jag ändå att bilderna hit till bloggen bland annat ska bli bra och det måste jag ändå säga att dessa blir. Ska verkligen lära mig alla inställningar till den och så vidare. Man kan göra riktigt coola grejer med kameran. Kolla bara på den här videon och den underst en om hela mobilen:

 
 
 
 

Lite muskler och klapp på axeln

För en liten stund sedan...
 
Igår när jag stod i badrummet och gjorde mig i ordning för kvällen så såg jag någonting mycket trevligt. Lite muskler på armarna mina! Jag tror minsann jag har ärft min kära mors muskelbyggnadstjofräs, då det går fort för henne också att se resultat. Jag har ju ändå inte hållt på så länge och inte alls mycket, men se där, det funkar! Då blir man ju än mer peppad att köra mer så det blev ett litet pass nu när Bobbo ändå skulle till gymmet. Ska visa er någon dag några bra övningar som jag gör.
 
Ni kanske ser någonting annat som är nytt också? Min nya kära mobil, jises så bra den är och kameran är helt galet bra. Är så nöjd. Det blev en Sony Z1 till slut. Det är en mobil där de har använt deras egna kompaktkameras funktioner, bara gjort den mindre och sedan byggt in den i mobilen. Den är vattentät också men det vettetusan om jag vågar prova ;) haha. Tentan min är inskickad också, blev klar vid kvart i nio igår och skickade in den nu på förmiddagen. En stor sten som släppte från mina axlar. Dock måste jag bli bättre på att klappa mig själv på axeln när jag är klar. Det är så lätt att man bara går därifrån och sen inte tänker något mer på det, men om man tänker efter hur mycket slit och jobb det ligger bakom så måste man faktiskt höja sig själv lite efteråt. Nu ska jag gå och sminka mig och göra mig i ordning för vi ska till Siv och Tommy på köttgryta, MUMS. Sen är det storhandling som gäller. Vi hörs sen, kramar på er ♥
 

gröt i både hals och huvud

gårdagens kvällsmål
 
Har precis typ bokstavligen kastat i mig gröt och äggmacka. Är inte klar med hemtentan än och jag känner mig bara så lost in translation den här gången. Så frustrerande och fibrohuvudet hjälper ju inte till. Totalt nollställd och känner hur frustrationen bara åker upp och ner. Nu ska jag f*n bli klar. Bobbo är på kommunmöte så jag är ensam. Jag har några stora motivationsmorötter framför mig. Den ena är min nya mobil som ligger på laddning, bröllopsinbjudningarna som ligger i sin kartong på köksbordet och sedan Djurskyddsinspektörerna (eller vad det nu heter, har inte tid att kolla upp) på 4an som är klockan nio, alltså om en timme. Så nu är det bara att köra.
 
/Studenten-Emma med gröten i halsen
 
 
 

Nya kosten - Produkterna

Bobbo ville vara med på sista bilden ; )
 
Jag börjar denna hemtentamorgon med att visa er mina gluten och mjölkproteinfriaprodukter som jag använder nu. Alpro Soyan kommer jag senare byta ut mot mandelmjölk (ett tips från min brors sambo Jeanette ♥) och då kommer även Bobbo börja dricka det har han sagt, vilket känns jätteskoj. Tydligen är inte Soyaprodukter bra för killar då det finns östrogen i det, hade ingen aning om det men min allvetare till fästman kan han och han berättade det. Sen är inte Soyaprodukter bra i längden heller då man kan utveckla allergi mot det. Så sen blir det mandelmjölk alltså. Havregrynen från Semper är alltså helt glutenfria och jag valde att fortsätta äta gröt på morgnarna då det blir alldeles för dyrt i längden att äta soyghurt både till frukost och mellanmål. Knäckebrödet har jag ätit väldigt länge då jag är allergisk mot fullkorn och dinkel, dock hittade jag ett knäckebröd igår som jag kan äta, det där orangea "Frukost" ni vet? Så det känns skoj att kunna bryta av med lite vanligt och billigare knäcke ibland. Sen kommer vi då till soyghurten. Soyghurt smakar ju annorlunda (såklart) men om man har lite bär i så blir det väldigt gott, sen vänjer man sig rätt snabbt vid smaken. Denna från Carlshamn använder jag mest för att den är billigare än Alpro Soyas soyghurt. Steksmör och vanligt bredsmör är också från Carlshamn. Många tror att det smakar annorlunda med dessa men det gör det inte. Jag känner knappt skillnad på detta steksmör och vanligt, det är ju bara mindre smörsmak, men det har fortfarande en "smörig"smak. 
 
Ville dela med mig av mina produkter då det kanske finns några där ute som också är intresserade av att byta och ändra om i kosten, vilket jag rekommenderar om man har möjlighet. Det är dyrare ja, men när man mår så mycket bättre som man gör så tycker jag helt klart att det är värt det. Det jag dock känner mest skillnad av är gluten, jag upplever att kroppen känns mycket lättare och jag har inte lika ont. Mjölkproteinet är mer att man märker skillnad i magen. Om jag skulle behöva välja någonting utav det så hade jag valt glutenfritt, helt klart. Jag tror också man kan komma långt på att bara äta laktosfritt, men just nu när jag kör min detox så ska man inte äta några mejeriprodukter över huvud taget, så då blir det så här. 
 
Nu är det hemtenta som gäller. Hoppas ni gillade detta inlägg. Kram på er ♥
 
 
 
 

fotspår i snön och tankeställare

Bobbos fotspår när han gick till jobbet och mina när jag gick ut 45 min senare. Blev helt pirrig i kroppen när jag såg hans, töntigt men så sant som det är sagt. Skickade den här bilden till honom direkt ♥
 
God morgon på er! Jag har precis tagit en lång och skön dusch med lite nya produkter som jag tänkte visa er sen. Sitter just nu och doftar lotus. Ni som har koll vet säkert vems produkter jag pratar om. 
 
Jag var så himla trött igår och på kvällen höll jag på att somna i soffan typ under middagen. Det sjuka är att Tonny jobbade 17 h i måndags (vanliga jobbet + kommunen på kvällen) och 12h igår och jag var ändå tröttare? Jag började verkligen tänka på fibron då och hur den tröttheten påverkar oss. Tänk egentligen hur mycket man klarade av förut när man inte var sjuk och nu när man har den här tröttheten varje vaken stund. Dock tycker jag ändå att jag klarar av dagarna rätt så bra, med tanke på att jag går upp kvart i sex varje dag, tränar och pluggar. Det är mest på kvällarna som jag kanske inte är ett jätteroligt sällskap ;) Men jag fick verkligen en tankeställare igår när jag satt och somnade på Tonnys axel och jag fick dåligt samvete över att det var jag som höll på att somna och inte han som gått upp kl 5, jobbat 06-18, 19-23 och sen 06-18 + gym igår. 
 
Nu ska jag surpla lite te, njuta av min godingssällskap, dofta på mitt nytvättade hår och plugga. Vi hörs sen ♥
 
 
 
 

mat, lugn morgon och hemtenta

dagens frukost och gårdagens lunch (nästan likadan som den idag)
 
Hej på er och sorry för sent inlägg och bara ett inlägg igår. När jag var klar med min uppgift igår så gick jag bara och la mig i soffan och klev i princip inte upp därifrån, det var så skönt att bara känna att jag inte hade några speciella krav på mig som jag behövde göra. Men, den här dagen ser lite annorlunda ut. Dock tog jag hela förmiddagen till att gå ut och gå, träna, duscha, äta frukost i lugn och ro (så gott med jordgubbar på gröten också märkte jag imorse) och sedan kollade jag klart på Nymo och gjorde mig i ordning. Så skönt att bara ta det lugnt och inte känna att jag behövde sätta mig vid datorn klockan nio för att plugga. Jag var även en vända in till byn för att skicka iväg några av traderapaketen och så tittade jag även lite på Netto bland annat. Men nu mina vänner, nu börjar allvaret. Jag har precis läst frågorna till tentan och tyvärr är det ingen som faller mig direkt i smaken, men jag får ta den som känns mest okej. Nu är det hemtenta-fokus som gäller fram till fredag kl 12.00. Dock hoppas jag att jag är klar innan dess för det hade varit så skönt och mysigt att ha hela fredagen tillsammans med min Bobbo som är ledig då, då ska vi även åka och hämta ut en ny mobil till mig, yey!
 
 
 

Första dagen med nya kosten.

 
God morgon måndag! Jag har varit uppe ett tag och tog en långpromenad imorse, riktigt bitandekallt om ansiktet men skönt för resten av kroppen och knoppen. Det var ju ett tag sedan jag verkligen gick ordentligt helt själv och det känns väldigt bra att komma igång igen. Jag får verkligen en självförtroendeboost när jag gör det, man känner att man är ute och gör någonting och kroppen får arbeta och man mår så mycket bättre efteråt. Idag är även första dagen med min "nya kost". På bilden ser ni glutenfrihavregrynsgröt med körsbär (som jag fick av svärmor frysta i en burk, tinade dom igårkväll) och soyamjölk, så otroligt gott var det! Det enda jag har lite svårt för är den söta smaken i soyamjölken men det funkar ändå och körsbär i gröt var jättegott verkligen. Till det ett ägg också självklart. Jag ska ta lite mer bilder sen och funderade även på att göra ett ordentligt inlägg om den här kosten. Jag är själv lite nybörjare (åt dock så här förra året vid den här tiden) men ju mer tid man ger det och tittar och letar lite extra i affären så hittar man det mesta. Jag vet själv att folk som har fibro och som äter mjölkprotein-/ och glutenfritt mår mycket bättre, det gör i och för sig alla människor men just för oss fibrosar är det jättebra. Man hjälper kroppen på traven och den behöver inte lägga så mycket energi på att bryta ner maten och framförallt så har de flesta fibrosar problem med magen på ett eller annat sätt och då är det verkligen nyttigt och bra att äta så här. 
 
Jag har precis paketerat alla plagg också som gick ut igår på Tradera så det är klart, så det är skönt. Men nu ska jag sätta igång och plugga. Hade en riktigt seg plugghelg denna helg, men så är det ju ibland. Desto mer att göra idag! Vi hörs sen, kram ♥
 
 
 

söndagen

 
Vårt datorrum är lite småkaos just nu, som ni ser lite på bilderna. Det är ju dock värre i verkligheten ;) Kläder i högar på kartonger och ja. Men skönt att auktionerna går ut nu snart så jag kan skicka iväg allting. Sen är det vår och sommarkläder som gäller. Det ryktades om att mamma och pappa skulle ha med sig lite gamla kläder ner hit också som jag ska få lägga upp också. 
 
Middagen var så god hemma hos Siv och Tommy. Siv provade ett nytt recept på kyckling i tomatsås med ost, så himla gott verkligen. Hon hade även bakat bröd, så mysigt! Efter det bestämde vi oss i bilen på väg hem att vi skulle ta en spontanare till NetonNet i Helsingborg för att kolla på mobiler. Jag kan snart äntligen byta ut min gamla Note och det känns väldigt skönt kan jag säga.
 
Nu ska jag fortsätta plugga, kan säga att det går väldigt sakta men säkert. Kram på er ♥
 
 
 

Weddinginspo

 
Bilder från Pinterest
 
 
Alltså, som jag älskar Pinterest. Dock får det mig att känna en lagom stressfaktor kring hur mycket man verkligen vill fixa och ordna. Men så otroligt roligt det är att titta och få idéer och uppslag. Love it ♥
 
 
 
 
 

ny kost igen och auktionsslut

 
Fyra mobilbilder från den senaste veckan. 1. När vi hade varit och ätit på bröllopscateringfirman och hade med oss semlor till fika hos svärisarna, så glada och pirriga i magen att det äntligen var spikat! 2. Puss från min buse när vi skulle till Ts ena syster i fredags. 3. Min snygging. 4. En bild jag la upp på instagram igår, hur sjutton har en hårslinga lyckats bli så där fint lockad och resten av håret är spikrakt?? Det är för mig ett mysterium men väldigt komiskt var det när jag upptäckte det. 
 
Då var det söndag igen och tre lediga dagar tillsammans går mot sitt slut. Som tur är så är Tonny ledig ons-fre nästa vecka så det är lite extra lyxigt. Dock har jag min hemtenta då men vi får iallafall vara tillsammans. På agendan idag står plugg, plugg och sedan middag hos Siv och Tommy och sen plugg och plugg igen. Mellan varven så blir det mycket vatten och te-drickande och vi ska även hinna med att veckohandla. Den här veckohandlingen är dock lite annorlunda än innan då jag har bestämt mig för att börja en mjölkprotein-/glutenfrikost igen, iallafall i stora drag här hemma. Främst är det för detoxensskull och sedan också för att verkligen hjälpa kroppen på traven att komma på rätt köl igen. Ska bli väldigt skönt att göra detta men det är ju mycket krux med det innan man har allting hemma, man byter ju ut allting mot mjölkproteinfritt, mjölk, smör, steksmör... Men som sagt så är det bara för en period än så länge men märker jag att jag mår mycket bättre utav det så kommer jag försöka hålla i det. Allting handlar ju om pengar i detta läge då dessa saker är lite dyrare än vanlig kost men man får helt enkelt prioritera lite annorlunda, om man mår mycket bättre utav det så är det ju värt det. 
 
Huvudvärken är iallafall bättre, den försvann till eftermiddagen igår men jag märker att jag blir lätt trött i ögonen när jag sitter här vid datorn och framförallt när jag läser på den. Ska försöka boka en tid hos optikern så fort jag fått mina journaler. Men nu ska jag sätta igång med plugget, vi hörs lite senare! Och glöm inte, mina auktioner på Tradera går ut idag, tjing!
 
 
 
 
 

Traderaauktionerna går ut imorgon

 

Vill bara påminna om mina Traderaauktioner. De går ut imorgon på eftermiddagen :) Har fått en del bud, vilket är jätteskoj. HÄR hittar ni dom!
 
 
 
 
 
 

Nya naglar och huvudvärk

mina nya naglar
 
Hej mina kära vänner där ute! Hinner inte (och orkar inte) skriva så mycket just nu då jag har en smärre huvudvärk.. Tonny vaknade upp med en stark sådan och min kom smygandes nu på förmiddagen. Jag har faktiskt haft lite problem med det den senaste tiden och märker av det mer när jag sitter här vid datorn (vilket jag måste göra mycket i och med skolan) och tror faktiskt att det är ögonen som gör det. Jag bad min gamla synvårdsmottagning i Stockholm att skicka ner mina journaler så jag kan gå och boka en ny synvårdsundersökning här nere, egentligen är ju inte journalerna ett måste men jag har lite knasiga ögon med många olika fel så det känns lättast så. Men, trots huvudvärk så måste jag plugga. Har en deadline på måndag och sen på tisdag får jag en fin hemtenta som är avslutningen på denna delkurs, så det är bara att hugga in. Vi hörs kanske lite mer sen om jag är piggare, om inte så önskar jag er en härlig lördag ♥
 
 
 
 

Inbjudningarna är efterskickade och "Gurkan"

Har påbörjat min bröllopsshape nu med hemmaträning
 
Hej kära vänner! Nu har vi äntligen kommit ytterligare ett steg på väg, nu är nämligen inbjudningskorten färdiga och på väg hem till oss. Känns så himla skönt att vi har gjort klart dom nu, känns som vi tragglat och hållt på med dom hur länge som helst. Jag började ju redan innan fotograferingen att tänka på hur vi skulle skriva och det är ju någonting som vi velat skicka ut ända sedan vi sa att vi skulle gifta oss. Men nu så, vi får dom senast på onsdag sen är det lite småfix som jag vill göra och sen ska vi skicka iväg dom till alla fina gäster. Känns så himla skoj och så pirrigt!
 
Innan idag så var jag och fixade naglarna. Så himla skönt att få dom gjorda då det var ett tag sedan jag var där så dom var inte så värst fina. Men nu är de fräscha igen, ska självklart ta bild på dom senare. Morgonen började på bästa sätt, min Bobbis väckte nämligen mig med sång och bus och innan jag förstod hur mycket (läs: lite) klockan var så piggnade jag till när han sjöng och kittlades. När jag sedan tittade på klockan så trodde jag inte mina ögon, 05.21! Jag halvropade då till Tonny som var i badrummet och frågade om han hade en aning om vad klockan var (han vaknar nämligen utav sig självt när han sovit 7-8 h) och han visste, men han tänkte inte så mycket på det utan jag fick sen till svar: "Jag vill ju gå upp och njuta av varje stund med min gurka" (Ja, jag har fått ett nytt smeknamn), så då kändes det rätt okej ändå. Nu ska jag gå och slå in lite presenter för senare idag ska vi iväg med Siv och Tommy för födelsedagsfirande hos en utav Tonnys systrar, vilket också är imorgon men då för hans andra syster med familj. En riktigt myshelg om ni frågar mig! ♥
 
 

Sanningen om hyn och utväxtfix

 
Här är den nakna sanningen mina vänner ;) Nej men jag vill faktiskt dela med mig utav dessa bilder för nu ser ni verkligen svart på vitt hur min hy är och nu kanske ni förstår också att jag vill ha en förändring. Jag vet att med fibron så har man större risk att lida av acne och hudproblem och vi har det även i familjen, så det är inte så konstigt att jag har mina små prickar. Jag går ju för det mesta osminkad (framförallt här hemma och dagar då jag bara inte orkar) och jag har egentligen inga problem med det, MEN, jag hade ju hellre gått runt osminkad och känt att min hy har fin lyster och är jämn och fin än prickig och röd. Nu ser jag verkligen fram emot en förändring med huden och jag kommer självklart uppdatera er om hur det går. 
 
Igår färgade jag även utväxten. Jag och Siv pratade om det häromdagen och vi sa att vi kanske skulle ge oss på att experimentera med hårfärgen så man bara behöver lägga i just utväxten och inte behöva göra hela håret när man inte känner att det behövs påfyllning på längderna. Så Siv tog tag i det direkt och mätte ingredienserna och hade sig och kom fram till olika gram-tal och hon färgade sin utväxt häromdagen och det blev jättebra! Så när vi var där på fika så fick jag med mig hennes förpackning och jag gjorde samma igår och jag är också jättenöjd. Så skönt att man inte behöver göra hela håret + att en förpackning nu räcker fyra gånger. Perfekt. Ska visa er bilder på det senare också men nu måste jag återgå till pluggandet för snart kommer mina kära svärföräldrar och hämtar upp mig. Vi ska till Varuförmedlingen igen, jag och Siv är inne på att göra egna kakfat och vi är ute efter bra saker till detta. Kram på er ♥
 
 
 
 

Essential Care

 
Godagens! Nu har jag äntligen tagit mig hit till datorn. Jag tänkte visa er min nya hudvårdsserie, som dock inte är fullständig än men jag hoppas ansiktsvattnet kommer in snart så jag kan beställa det då. Märket heter "Essential Care" och har fått mycket goda lovord så jag ser fram emot en förbättring. Dock vet jag att det tar lång tid när det kommer till huden och att nu i början så kommer det bara bli värre i och med att det påbörjas en utrensning. Produkterna är helt veganska (säger man så?) och alltså helt ekologiska. Jag köpte även en ny bodylotion som jag än så länge är nöjd med, den är lite tjockare i konsistensen än vad min favorit från Body Shop är, men denna är billigare och innehåller mycket mer så jag hoppas jag bara upplever positiva saker med den. Jag beställde även ögonbrynsfärg (dock från en annan sida) men jag glömde oxidanterna så jag får lägga en ny beställning sen så jag kan färga min små bryn. 
 
 
Skriver mer snart, då kommer även några högst osmickrande och osminkade bilder upp. 
 
 
 
 
 

Tvätt, Semlor och cateringfirman

 
Hej på er! Jag är i fullgång med att tvätta, så jag springer upp och ner som en toka. Det är det enda jag inte gillar med tvätt, att det är så jäkla mycket spring och vår tvättstuga ligger inte precis nedanför oss heller utan några portar bort. Som tur är kan man gå genom källaren så man behöver inte springa ute i kylan iallafall :) Mellan allt spring så håller jag på med inbjudningarna och fixar och trixar. Jag har en hel del att göra den här veckan så jag försöker strukturera upp och planera så gott jag kan. 
 
Gårdagen hos cateringfirman gick helt suveränt! Så nu är det bokat och klart och det känns så otroligt skönt, om ni bara visste. Vi har tänkt och varit så oroliga inför maten, det har verkligen hängt över oss och nu när det är ordnat och allting känns så otroligt bra så är det en sådan lättnad. Det är nästan dag för dag som saker och ting ordnar sig nu och det är verkligen skönt. Nästa steg är att beställa inbjudningskorten och sedan skicka iväg dom till alla gäster och även att åka runt och hitta den perfekta bröllopstårtan, sen känns det som att vi har allt under kontroll. När vi var klara hos cateringfirman köpte vi med oss semlor (eller fastlagsbullar som det heter här nere) och åkte hem till Siv och Tommy på fika, så mysigt! Snart kommer ju mina föräldrar och min bror ner också och det känns så otroligt roligt. Den helgen kommer vara den bästa på länge för då ska vi alla åka in till Helsingborg, där ska killarna kolla på frack och vi tjejer göra sånt som tjejer gör bäst, fikar. Nej men vi tjejer har redan klänningarna fixade så vi kommer nog gå runt och mysa. På kvällen tror jag vi kommer sikta in oss på middag och kanske bowling eller bio. Ser iallafall galet mycket fram emot det. Nej, nu måste jag ner i tvättstugan igen. Hej å hå!
 
 
 

Pukka te-tips

 
 
 
Vill tipsa om dessa teer. Cleanse dricker jag nu varje morgon, tänkte att det inte skadar att dricka ett te som är just för att rena huden nu när jag ändå kör detoxen. Det kan ju även vara tack vare denna som huden får sig en extra skjuts. Detox har jag inte druckit så länge, men själva märket Pukka är riktigt, riktigt bra. HÄR har de just nu extrapris på dom. De har massvis med olika teman på sina teer. Finns även de som är bra på kvällen och morgonen och ja, det finns en hel uppsjö. In och kika vettja ♥
 
 
 
 

Hyn och cateringfirman

 
God morgon på er! Igår när jag tog lite bilder så kom jag på tanken att jag skulle visa lite före och efterbilder på min hy, nu när den äntligen börjar bli lite bättre som jag skrev igår. Jag vet inte om det syns så mycket än men jag känner en jätteskillnad och egentligen så är det ju det viktigaste. Jag upplever inte att jag är lika röd länge utan smink och jag är jämnare i hyn, eller vad man ska säga. Ska bli jättespännande att prova de nya hudvårdsprodukterna sen när dom kommer, då ska jag ta bilder utan smink för att verkligen få se skillnaden sen. 
 
Idag ska vi iväg till cateringfirman för att få provsmaka på ett tillbehör till bröllopsmiddagen och även prata igenom hela menyn, ska bli jättespännande verkligen. Maten har verkligen varit den biten vi varit mest oroliga inför, det ska ju vara en meny som passar alla, stora som små och även kännas festlig men jag tror faktiskt vi har prickat rätt bra på alla punkter. Ska även bli skönt att prata igenom det med professionella och rådfråga om lite smaker och så vidare. Sen är det "bara" bröllopstårtan som ska fixas sen är all mat färdig, men jag lovar er, det är inte "bara" med tårtan, det är ju samma där med smaker och så vidare, men så skoj det ska bli sen när vi får provsmaka :)
 
Nu inväntar jag ett telefonsamtal och sen ska jag plugga innan vi åker iväg, vi hörs sen. Kram på er ♥
 
 
 

badass och nya produkter

 
Sicken badass jag är va? Huvvan uppe så här mitt på blanka dan' här hemma! Med håret utsprättande lite varstans. 
 
Näe sörrni, jag har inte gått och blivit badass, jag fryser bara som en jag vet inte vad och det enda sättet att vara sånär varm är att ha huvvan uppe så min kära nacke inte suger in all kyla den kan komma åt. Om jag är varm om anklarna, handlederna och nacken så kan jag i princip ha vad som helst på mig utan att frysa, så det är ju tur att jag har varma strumpor, handledsvärmare och huvvor att täcka dessa områden med ;). Till hjälp har jag även en balja te bredvid mig nu. Jag och Tonny var precis in till byn för att lämna in våra ringar för förminskning och sedan pussades vi "hej då" för han skulle iväg på ett jobbmöte och jag traskade hem i blåsten och kylan. Det är knappt man står upprätt när vissa vindbyar kommer, det är helt galet. Så nu fryser jag in i benmärgen. 
 
Jag ska försöka få lite plugg gjort. Dock så är jag lite småirriterad för jag beställde hem (äntligen) nya hudvårdsprodukter igår, jag fick tipsat av min kära vän Anni att ekologiskaprodukter ska vara jättebra (rätt logiskt, att jag inte tänkt på det innan!) och hon hänvisade mig till en sida där jag hittade jättefina produkter, så igår kunde jag äntligen beställa men så får jag mail nu att ansiktsvattnet var slut och att de inte vet när det kommer in igen? Hur knäpp blir man inte? Har inte hittat det någonannanstans heller, förutom på utländska sidor... Jag har äntligen börjat få lite koll på hyn min med hjälp av detoxen jag gör nu och då tänkte jag att överlappa detoxen med denna braiga hudvårdsserie måste ju vara optimalt. Hoppas verkligen de får in produkten snart snart snart. Nehepp, nu ska jag försöka hälla i mig lite varmt te och försöka få lite plugg gjort, vi hörs sen. Kram på er ♥
 
 

En till bild och glashalt

Fotograf: Beatrice Bolmgren
 
Jag kan allvarligt inte sluta titta på alla bilder Bea tog på oss, jag är helt såld. Sen att jag får vakna upp bredvid den här vackra prinsen varje morgon, det är helt obeskrivligt och inte fy skam det heller. Imorse fick jag inte röra mig en tum ifrån hans famn innan vi gick upp, inte mig emot! Finns ju inte mysigare än att ligga och snusa på sin kärleks bröst. 
 
Morgonpromenaden vi gick var ju väldigt spännande och en riktig utmaning. Det är verkligen glashalt på sina partier och man fokuserar mer på att hasa sig fram än något annat. Varken jag eller Tonny förstår vad kommunen har hållt på med för det är inte saltat eller sandat någonstans så det är fasen en livsfara att ge sig ut. Jag är lite frustrerad på grund utav det för jag vill gå ännu snabbare och ännu längre än vi kan göra nu, men man får hoppas att dem skärper sig nu och att de gör sitt jobb och fixar isen så vi kan gå ordentligt imorgon iallafall. 
 
I övrigt så mår jag rätt okej. Det är vissa hälsosaker med mig som jag måste kolla upp och jag mår inte jättebra på grund utav dessa, men jag vill inte skriva ut vad det är nu innan jag ringt några samtal och kollat upp det lite mer. Men tröttheten känns bättre iallafall, den är inte lika förlamande nu som för någon vecka sedan men det är nog tack vare att jag kommit igång med promenaderna och träning igen. Jag är helt i chock att jag klarar av att styrketräna och kom ihåg, om jag kan så kan ni! Jag tänkte ta bilder och så vidare någon dag när det är ljust ute så det blir bra bilder och eventuellt filma lite också så ni får se, jag måste ju även ha Tonny till hjälp då så han kan hålla kameran bland annat. Nu ska jag försöka få mina samtal gjorda, sen ska vi göra oss i ordning och gå in till byn, jag måste gå och fixa till min ring då den är alldeles för stor. Vi hörs sen vänner ♥
 
 
 

nya fynd och inredningsfnurr

 
Här har ni några av mina nya "loppis"fynd. Krukan var jag bara tvungen att köpa, med tanke på att Skäralid har sådan stor plats i våra hjärtan och jag kunde inte motstå den. Den i princip ropade på mig. Men ljusstakarna var faktiskt precis i den stilen som jag var ute efter när vi åkte dit, jag vill ha lite mer silvrig/metalliga ljusstakar och lyktor här hemma och ha ett stort spegelglas med guldaktigkant runt om som de kan stå på. Dessa dagar har mitt huvud gått på inredningsfnurr och det är i princip det enda jag tänker på, blandat med bröllopet såklart. Men nu börjar saker falla på plats och det känns riktigt skönt och roligt. Nu behöver jag bara massa tid på varuförmedlingar, second hands och hobbyaffärer, then I'm good to go. Nu ska jag göra hemmet lite mysigt till min karl kommer hem, som jag saknat honom den här helgen. Helt otroligt faktiskt. Kram på er och ha en mysig söndagkväll! ♥
 
 
 

Ta upp "EMJLs Smycken" igen?

 
Nu är det så här mina vänner att jag satt i förrigår i soffan på morgonen och det började klia något otroligt i fingrarna på mig. Jag hade ju i flera dagar suttit och pluggat som en toka och bara sysslat med teoretiska ting i en allt för lång tid. Då kom jag och tänka på mina smyckessaker som stod i garderoben och jag tog fram dom, mest för att titta på alla pärlor och klippa sönder några armband för att lägga tillbaka dom i pärlboxarna, men sen så helt plötsligt fann jag mig sittandes lägga fram pärlor i olika led för att se vad som passade. Jag tog fram "tråden" och började trä på lås och klämpärlor och sedan så påbörjade jag ett armband och det blev det nedersta här med enbart pärlor, sen påbörjade jag ett nytt och vips så hade jag en liten uppdaterad version av en gammal design jag gjorde förut med änglar och glaspärlor. Jag fann det väldigt roligt igen att sitta med detta och kom att tänka på att det är mitt ultimata sätt att varva mellan teori och praktik, eller att vara kreativ helt enkelt mitt bland allt läsande hela tiden. Ni som följt mig sen långt tillbaka vet att jag hade mitt egna lilla "företag" med detta förut som jag kallar EMJLs Smycken och jag hade mitt lilla smyckesställ på olika salonger och hade fotograferingar med Moa bland annat. Sen började jag sista året på gymnasiet och det fanns ingen tid mer för att sitta med mina älskade pärlor, men nu så, nu känner jag att jag är på gång igen. Så när jag satt med mina pärlor i fredags och hade gjort klart dessa armband så la jag upp en bild på Instagram och vips så skrev en gammal vän till mig att hon var intresserad av att köpa (vilket gjorde mig själaglad såklart!) och nu undrar jag, om det finns ett intresse här att köpa armband av mig? Allting är handgjort, och de små loggorna som ni ser har jag stansat själv. Jag har en uppsjö av pärlor i alla möjliga färger och konstellationer, som jag självklart ska visa mer utav men jag skulle bara vilja veta om ett intresse finns?  Skriv en kommentar i kommentarsfältet. ♥
 
Här är lite bilder som jag tog då "företaget" begav sig ordentligt (Ber om ursäkt för kvalitén på vissa bilder..):
 
 

Frånvaro men tillbaka nu!

från de senaste dagarna
 
Hej på er mina kära vänner! Förlåt för min frånvaro nu i två dagar men jag har faktiskt haft lite "dator-detox" bortsett från när jag var hos mina kära svärföräldrar igår och tittade på lite grejer på Tradera. Jag får sådana infall ibland då jag inte alls har lust att sitta här, och då får man ju faktiskt lyssna på det och vet ni vad? Man klarar sig väldigt fint faktiskt ;), förutom att jag saknat er här såklart. 
 
Dessa dagar har jag myst framför tvn med gófrukost och tända ljus, jag har suttit och varit kreativ (mer om det senare!) och igår tog jag en promenad till Siv och Tommy. Det är ett väldigt uppfriskande väder här nere nu vill jag lova, jag var precis ute på en liten promenad men det är nästan omöjligt att gå, det är halt och det blåser till ibland så man nästan följer med vinden. I förrigår var jag även med S&T till varuförmedlingen igen och även en annan second hand och där fyndade vi/jag massor, jag fick hjälp med att fynda till oss, så kan man säga :) Ska självklart visa er allt sen men nu ska jag träna lite innan jag ska duscha och göra en kopp kaffe. Jag ska även förbereda ett inlägg till er om lite spännande grejer, hoppas jag ni tycker iallafall. Vi hörs snart ♥
 
 
 
 

Galenpanna och hemtenta

Två andra favvosar som jag säljer på Tradera HÄR
 
Alltså. Sicken dag igår. Jag blev klar med plugget klockan nio och då hade jag börjat klockan nio på morgonen med ca 2 1/2 h paus sammanlagt. Jag hade ett litet halvbreakdown där på kvällskvisten när jag läste en engelsktext som jag bara fick krupp på på grund av den otroligt svåra engelskan (jag fick ändå runt VG-MVG i Eng A-C så jag anser mig ändå ha en rätt hyffsad sådan....) och blev så förbannad på hela alltet så jag var tvungen att gå från datorn. Ibland så börjar det bara koka inom mig och då låser jag mig från allt, lite frustrerande men då gick jag in till sängen och la mig där och kolla mobilen en stund, sen kom Bobbo och började kittla mig och busa och då blev allt så mycket bättre. Det var bara att bita i det sura äpplet och fortsätta och vid nio som sagt så skickade jag in uppgiften. Väldigt skön känsla men nu är det på't igen. Idag har jag en hemtenta som ska vara inne så det är bara att köra på. Sen vid ett ska vi till Siv och Tommy för mat, det ser jag väldigt mycket fram emot. Men nu måste jag hoppa in i duschen, vi hörs sen ♥
 
 
 
 

Kompletterande lit. och morötter

bilder från igår
 
Hej på er! Vill bara stoppa in en liten stund för att pausa lite i pluggandet. Jag har precis läst klart kurslitteraturen, nu ska jag bara ge mig på det kompletterande på 22 sid, sen kan jag börja skriva. Moroten för idag var först pannkakor och mys hos Siv och Tommy, vilket fungerade jättebra (skönt att komma ifrån böckerna och hemmet en liten kortis också) och nu är moroten tacosen som Bobbo ska göra till oss ikväll. Jag har dock fått hinka i mig kaffe för jag är så otroligt trött. Vet inte vad det är för trötthetsperiod jag har kommit in i nu, kanske är detoxen också som rensar allt så man inte har så mycket till övers, vad vet jag. Störigt är det iallafall men då är det ju tur att kaffe finns, visst? 
 
Jag, mamma och Siv pratar inte om mycket annat än bröllopet nu och det känns så underbart. Jag börjar äntligen känna att man nästan kan ta på det. Dock blev jag smått skräckslagen när Tommy sa häromdagen att det bara är 19 veckor kvar! Helt otroligt när man staplar upp det så. Jag själv är i tankegången: "Nu är det januari och bröllopet är i maj", känns som att det är lite mer avstånd därimellan, haha. Jag är dock bombsäker på att allt kommer gå galant för vi är alla planerings-/sätta planerna i verket-typerna så det är betryggande. 
 
Men nej, här kan inte jag sitta och vara trevlig. Vi hörs sen! Kram  ♥
 
 

Fotografierna har kommit

 
Ååh! Vi har fått bilderna nu och ja.. Vi verkligen älskar dom! Bea är så duktig och talangfull. Det var så härligt när vi fotades för det kändes så naturligt med henne. Inga krusiduller, inget som kändes konstigt eller fel utan bara naturligt och hon såg oss som par. Riktigt roligt och vi har redan sagt att hon kommer få följa med oss hela livet med allt som händer på vägen. Vi har redan pratat om en till fotografering i vår och jag menar, om hon lyckades få detta höstlikalandskap att se vackert ut, hur vackert kommer det då inte bli i vår? 
 
Nu måste jag dock försöka slita mig från bilderna för nu är det verkligen plugg i hundranittio. Vid tolv ska vi till Siv och Tommy, det ryktas om att det blir pannkisar!! ♥
 
 
 

Bröllopsmardröm och smoothietips

kvällsfika
 
Gómorron gómorron! Visst ser vår kvällsfika god ut? När mangon bara kostar 10 kr på Ica så slår man till såklart och det är ju så otroligt gott! Smoothien Tonny gjorde var också så himlahimla god, vi hade nämligen fått med oss massa frysta (egenplockade) bär från Siv och Tommy och däribland krusbär och dessa hade Tonny i tillsammans med blåbär och jordgubbar och det var så otroligt gott. Det där lite sura från krusbären och det söta tillsammans blev jättebra, helt klart den bästa smoothien han gjort. Ikväll kommer det se likadant ut på bordet och jag längtar kan jag säga. 
 
I natt drömde jag en så himla konstig och bara jobbig dröm. Jag drömde att vi gifte oss men jag och mamma bråkade, mina kompisar sprang runt och skitade ner sig (?) i skogen för de letade efter någon som försvunnit (?), vi skulle gifta oss på en idrottsarena och jag var försenad för mitt hår ville inte bli som jag ville... Alltså paniken. Så hemsk dröm bara. När jag sedan vaknade upp av Tonnys larm kl 5 och han kröp nära mig och det första han sa var: "Jag älskar dig", så insåg jag att jag inte alls kommer gifta mig med utåtstående hårkaos på en idrottsarena utan i en vacker kyrka med vackert hår bredvid den vackraste killen någonsin. Så då kändes det bra igen, väldigt väldigt bra. 
 
Nu ska jag lämna datorn och sätta mig och plugga i köket. Jag har en tendens att börja kolla på bröllopsgrejer på nätet annars och det har jag, hur svårt och jobbigt det än låter och är, inte tid med dessa dagar. Nu är det plugg i hundranittio innan en liten promenad i snön(!) vi fått här nere. Har en go träningsvärk från igår morse och nu imorse körde jag lite till och jag måste säga att kroppen och knoppen mår riktigt bra. Skriver mer om det sen. Kram på er ♥
 
 
 
 
 

Julen är undanstädad och nu massa plugg

julen är nu ute!
 
Jag visste att jag inte skulle kunna slappna av och plugga i lugn och ro med vetskapen att jag behövde/verkligen ville städa undan julen idag. Så, jag bestämde mig för att ta förmiddagen till just detta så jag har äntligen städat undan julen, varit två vändor till förrådet för att hämta/ställa tillbaka julkartongerna och jag har även strukit och hängt upp de "nya" gardinerna. Känns jätteskönt men det är en bit från klart, jag vill även lägga på en utav våra fina löpare på köksbordet och damma av lite, men det får jag verkligen ta sen ikväll eller någon annan dag för nu har jag riktigt mycket plugg som måste struktureras upp. Det är inte lätt att ha två olika kurser en vecka då man har en hemtenta som ska vara inne också. Vi hörs sen, kram ♥
 
 
 
 
 

Toastmasteravslöjande och massa planering

Fler av mina Traderaakutioner, HÄR hittar ni dom.
 
God morgon på er! Åh, så bra humör jag är på idag. Helt otroligt faktiskt. Jag känner mig stark, härligt trött i kroppen och bara allmänt taggad. Det är så skönt att jag äntligen lagt ut på Tradera och jag har redan fått bud på vissa saker, vilket känns jättebra, jag började morgonen med att träna med mitt hemmagym som också gick bra och jag ska snart ringa en potentiell cateringfirma till bröllopet. Siv har hjälpt oss jättemycket med det och jag/vi är så tacksamma för det. Jag är ju så ny här nere och faktiskt så går inte allt att Googla fram (trott eller ej, vi har gjort det en hel del men inte hittat något passande) och helt ärligt så är ju verkligen kontakter och referenser det bästa man kan gå på, vilket Siv har gjort och hjälpt oss luska fram detta och det känns lovande. Jag och Tonny pratar väldigt mycket om bröllopet nu, vilket också känns jätteskönt. Det känns verkligen som att fotograferingen var det riktiga startskottet för alltihopa för nu har vi börjat kunna sätta datum på saker och ting och det är ju verkligen då det börjar kännas verkligt. Som det ser ut nu så kommer mamma, pappa och Johan ner den 7e februari för att kolla frack, klänningar (till mamma och Siv), spana in lokalen där middagen ska vara och lite annat smått och gott. Det känns så härligt och roligt och framförallt att Johan ska få komma ner hit och se vart vi bor någonstans. Nu kanske ni undrar varför min kära bror ska följa med speciellt denna gång när det ska provas frack? Jo sörrenini, Johan är nämligen vår Toastmaster! ♥ Vi frågade honom häromdagen och han sa glatt "Ja" och det känns riktigt bra att ha honom som detta just för han är kreativ, idérik och planerande och framförallt för att han är min bror. Vi är jättenöjda och jätteglada såklart att han sa ja till detta uppdrag, det är ju ändå väldigt mycket som vilar på Toastmasterns axlar, men jag är säker på att han kommer klara det galant. När han väl går in för någonting så gör han det helhjärtat. 
 
Nu ska jag fortsätta fixa lite innan det är dags för plugg, har en tenta som ska vara inne på torsdag. Sen är det ju tjugondagknut idag också, så julen ska ju försvinna. Får se hur mycket jag hinner med idag. Kram på er ♥
 
 
 
 

22 traderaannonser och weddingtalk.

 
PUH! Har nu hållt på med att ta kort och lagt upp på Tradera i ca 3 timmar. Men vädret bjöd på jättefint ljus så jag ska inte klaga alls. Det är bara de sista bilderna (som på plattan) som det blev lite sämre på, men det blev ju rätt bra ändå tycker jag. Nu förstår ni, nu har min garderobsrensning deluxe startat! Har så otroligt mycket kläder som måste bort. Mamma och pappa kom ner med en full svartsopsäck, den ska nu tömmas. Det blev 22 annonser den här omgången, inklusive plattan, så 21 klädesannonser. Gå gärna in och kika. Jag säljer plaggen pga för stora storlekar och jag kan säga att kappan säljer jag med stor sorg i hjärtat. Fullkomligen älskar den! Men som ni ser på bilden så drunknar jag ju i den nu. 
 
HÄR hittar ni alla annonser.
 
Innan jag påbörjade detta projekt så var vi till Siv och Tommy för mat, så himla mysigt att träffa dom igen. Vi har inte setts sedan nyår då vi alla har varit riktigt krassliga, men nu så, nu fick vi kramas igen. Vi pratade verkligen nonstop om bröllopet och nu börjar vi verkligen känna att tiden knappar in och att saker börjar falla på plats så smått. Vi har även preliminärbokat att mamma, pappa och Johan kommer ner hit i början av februari för fix. Berättar mer om det senare. Nu måste jag gå och ta något att äta, detta fotograferande och uppläggande har tagit på krafterna ;) Tjing! ♥
 
 
 
 
 

Den rent dödliga energidrycken Red Bull

 
Jag vill börja denna lördag med detta. Jag var precis inne på facebook där en gammal vän hade delat detta inlägg. Det handlar alltså om den farliga energidrycken Red Bull. Jag har länge vetat om att det inte är en bra dryck och jag skulle själv aldrig gå och köpa den, men som vi alla vet är det ju den mest populära energidrycken runt om i världen. Kommer ni ihåg dessa idrottskillar som helt plötsligt dog mitt på fotbollsplanen för några år sedan? Man hittade inga som helst fel på dom, man hittade inga hjärtsjukdomar och så vidare och det tog tid innan man hittade orsaken till deras plötsliga död. Killarna beskrevs som hälsosamma, pigga och glada killar som inte hade några problem hälsomässigt alls. Kopplingen? De drack alla Red Bull. 
 
Det står i texten: "Frankrike och Danmark har just förbjudit det som en dödlig cocktail på grund av att dess vitaminkomponenter blandas med glukuronolakton "- en mycket farlig kemikalie , som utvecklats av det amerikanska försvarsdepartementet under sextiotalet för att stimulera moralen hos trupperna baserade i Vietnam och handlade likt en hallucinogen drog, vilken lugnar stressen av att faktiskt vara i krig."
 
Behöver jag säga så mycket mer? Jag tycker det här är helt sinnessjukt att det finns i varenda dagligvaruhandel, kostar runt en tjuga och om du är över femton år eller äldre så kan du köpa hur många du vill. 
 
Jag finner faktiskt inga ord för det. Jag har faktiskt sagt till mina nära och kära som köper Red Bull att man inte ska dricka dom, men eftersom det finns så lättillgängligt och i en dagligvaruhandel så tror jag att folk inte tror att det är farligt. Jag menar, om de hade sålt knark på Ica, hade ni trott att det var farligt då? Om ni inte visste någonting annat? 
 
"Red Bull ger dig viiingar".. Till himlen, skulle jag mer vilja säga. 
 
HÄR hittar ni texten.
 
 
 
 
 

Träningstips och tankar för fibrosar

 
Som min lysande facebook-status säger så har jag invigt mitt nya hemmagym som jag fick av Tonny i julklapp. Jag har pumpat upp min boll, men jag körde mest övningar med gummibandet, så jäkla grymt det är. Det är ju perfekt för oss fibrosar då man kan bestämma motståndet själv, beroende på hur kort eller långt du låter gummibandet vara. Jag hade känningar en stund efteråt men nu känns det bra, känner mig bara lite trött i armarna men jag trodde det skulle kännas ännu värre. Jag har varit så nojjig och orolig inför att träna i och med att jag får så lätt ont, exempelvis om jag bär matkassar en stund etc, då får jag jätteont i armarna och de känns två meter långa efteråt, men nu så har jag gett mig baske på att jag ska ge det ett försök. 
 
Jag har tänkt på det här rätt mycket och jag tror faktiskt att det är som med allt för oss fibrosar, att vi bara känner av träningsvärken + tröttheten mer än vad "man ska", men det inte är farlig värk vi har utan kraftigare. Jag har lagt märke till en sak och det är en så simpel grej som att tömma kastrullen på pastavatten. När jag flyttade in hit med Tonny så blev jag så trött och fick så ont i armarna av att hålla locket mot kastrullen och hälla av vattnet, men nu så kan jag tömma en helt full kastrull med pasta i utan problem! Jag tror det som sagt bara är att vi får en kraftigare träningsvärk, som egentligen inte är så kraftfull som vi känner. 
 
Jag ska iallafall ge detta ett försök och jag känner mig redan riktigt peppad. För jag menar, det skadar ju inte att få en starkare fibrokropp? Dessutom får man massa endorfiner på köpet och det behövs verkligen. Jag har i princip studsat runt som en gurka här hemma idag efter både morgonpromenad och träning, så härligt! Jag började försiktigt och lyssnade på kroppen, det är verkligen A och O när det kommer till oss. Bilder och så vidare kommer sen, när ljuset tillåter ;) Nu ska vi gå och laga mat och sen är det lördagsmys som gäller. Kram på er ♥
 
 
 
 

Detox-dags och ge mig hudvårdstips!

right now
 
Nu är det dags. Nu är jag trött på att må dåligt och ha diverse problem med kroppen. Jag gjorde samma detox för nästan precis ett år sedan och jag kommer ihåg att jag mådde mycket bättre då. Jag kommer dock inte ihåg om jag fick bättre hy, men det hoppas jag iallafall på för den är jag också så trött på nu. Jag funderar faktiskt på om jag ska söka mig till en hudterapeut och börja med en bra syra-behandling för att få fin hy, det är något jag faktiskt inte kan komma på att jag haft förut. Har ni några bra hudvårdsprodukter som ni vill tipsa om? Jag har använt Excuviance och det tyckte jag inte fungerade på mig, nu har jag Emma S. produkter som jag är jättenöjd med, men jag känner att jag skulle behöva någonting riktigt djuprengörande. Hit me with your best hudvård!
 
 
 
 

En sneakpeak och känslorna den senaste tiden

Den här bilden har florerat runt nu på instagram och facebook men jag måste ju lägga upp den här också för er som inte har mig där, sen också för att jag älskar bilden. Vi konstaterade igår att det såg i princip likadant ut i Skäralid som det gjorde den 24 oktober då Tonny friade till mig. Vilket är väldigt konstigt egentligen med tanke på att det är januari nu, men även väldigt mysigt då det verkligen kändes som den dagen, bara att vi hade med Bea som förevigade det hela denna gång. Det är så häftigt att det röda täcket som ligger i backen faktiskt är löv. Ska bli så roligt att få alla bilder sen. Jag tycker alla Beas bilder är så fina och vackra på andra par, men det är ju verkligen så speciellt när det är jag och min Bobbis som står där. 
 
Jag mår faktiskt väldigt mycket bättre. Tröttheten börjar sakta men säkert bli bättre och jag känner mig på benen igen. Det är så himla skönt för de senaste veckorna har jag verkligen inte mått bra alls. Jag har varit ledsen, arg, sur, frustrerad, stressad, irriterad och lite mer ledsen och gråtmild. Men nu på två dagar så har det vänt och igår var nog den riktiga vändpunkten. Alltid när jag mår så där så vet jag att en vändpunkt kommer att komma och jag vet hur jag ska göra för att hålla huvudet över vattenytan. Dock måste jag säga att mamma är ju den största delen till att jag orkar göra det. Jag vet inte hur många telefonsamtal och sms vi delat dessa veckor (förutom när de var här, vilket betydde så oerhört mycket för mig) och oavsett hur hon mått eller om hon varit upptagen så har hon lyssnat och gett mig stöd. Åh, jag blir alldeles tårögd nu när jag skriver det här. Jag kan verkligen inte med ord beskriva hur mycket jag älskar henne. Nu när vi bor några mil ifrån varandra så tänker jag alltid att jag är så tacksam för att telefonerna finns, för hur hade vi annars gjort? 
 
Nu ska jag torka tårarna och börja sippa på mitt kaffe. Jag har inte druckit kaffe på länge men igår när Bea var här så slog jag till och då märkte jag hur mycket jag saknat det, så nu lär jag väl gå tillbaka till mitt kaffeomanande igen. Idag ska jag även börja med en grej som jag känner att jag behöver, men mer om det senare. Kram på er allihopa ♥
 
 
 

före och efter & bröllopsprat

 
Alltså, sämst bilder men jag tog båda bilderna då det var dåligt ljus utifrån och den översta togs med dåligt tålamod. Haha, så kan det gå. Nåväl, här är före och efterbilder på håret mitt. Färgmasken från Maria Nila... Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Jag kan nog uppleva att utväxten syns mindre och att den har fått ett skimmer och en hinna av färg, så den är mer kamouflerad, dock har den inte färgat den helt. I längderna är den dock riktigt riktigt bra! Man får en fylligare och finare färg med den, så jag rekommenderar den ändå! Nästa gång ska jag prova att ta i utväxten innan jag tar i längderna för att låta den sitta i längre, det kan ju ha med det att göra också. Jag lät inpackningen sitta i en kvart igår och det blev då såhär. Jag ska visa er bättre bilder sen. 
 
Update: HÄR hittar ni colour masquen!
 
Men, till dagen! Vi är så otroligt nöjda och glada och en bättre bröllopsfotograf kunde vi bara inte hittat!! Så otroligt mysig, härlig och glad är hon Bea. Nu väntar vi så spänt på resultatet men utav det vi fick kika på genom kameran så är vi bombsäkra på att vi kommer bli blown away sen när vi får se dom i webbgalleriet. 
 
Nu ska jag sätta mig och fixa lite mer med bröllopet. Så fort vi får bilderna så ska vi titta ut en till inbjudningarna, så jag tänkte sätta mig och fila på dom redan nu. Sen ska jag även skicka iväg ett spännande mail... Hoppas ni har en jättefin fredag! ♥
 
 
 

fotograferingsdags!

 
Today is the day! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning inför fotograferingen. Bea kommer till oss vid kvart över elva, då blir det kaffe och smoothie innan vi ger oss av mot Skäralid. Detta ska bli så skoj! Efteråt ska vi åka iväg och handla, sen är det hem och bara vila och ta det lugnt. Vi hörs sen när vi kommit hem igen. Kram på er ♥
 
 
 

another try och lite piggare

 
Hej på er! Äntligen funkar mitt internet. Har haft problem hela morgonen men nu så, nu har hackern' Emma fixat det. 
 
Jag håller på att tvätta för fullt, började kl sju imorse. Känner mig lite piggare idag faktiskt, inte så där utmattad i huvudet som jag varit de senaste dagarna (eller veckorna) så det känns jätteskönt. Idag är planerna att första tvätta klart, sen göra ett inlägg på skolportalen (och läsa de sista sidorna innan dess såklart) och sedan börja fixa inför morgondagen. Jag hade tänkt att ge min hairmasque från Maria Nila ett till försök idag. Jag skrev ju aldrig någon riktigt recension av den sist, men jag kände inte att det gjorde så stor skillnad, men idag hade jag tänkt att göra det riktigt, riktigt ordentligt och låta den sitta i ett bra tag. Jag har redan fått utväxt och jag trivs ju inte för fem sekunder med det. Jag tänkte ta före och efter-bilder också, så ni får se ordentligt :) Men nej, nu kallar både tvättstugan och plugg. Vi hörs senare ♥
 
 
 
 
 

tömd på energi men lycklig ändå

 
Hej på er! Jag vill bara säga att jag inte glömt bort er och jag hoppas ni förstår hur mycket jag önskar jag orkade skriva och blogga som för några veckor sedan, men orkens syns vara borta än och jag väntar innerligt på att få den tillbaka. Mina dagar just nu ser mest ut så att jag ligger och vilar och pluggar samtidigt och när Bobbo är hemma så blir det någon eller några promenader. Detta mående är ju väldigt olikt mig och det är fruktansvärt jobbigt att inte kunna vara den jag brukar vara. Men, jag hoppas jag får komma tillbaka snart på mina vanliga spår och att orken och energin är åter. Jag tror att fotograferingen verkligen kan göra att jag kommer på rätt köl igen, för då får jag både göra mig i ordning och fixa håret (som jag älskar), vara kärleksfull med min prins och vara på den finaste platsen som betyder så mycket för oss nämligen Skäralid. Det som är grädden på moset är ju självklart att det är Bea som ska fota oss! Jag har hört att jag och Tonny kan se rätt så kära ut (hihi) och att Bea ska föreviga detta känns fantastiskt! Vi har ändrat dagen igen, men denna gång så blev det en dag tidigare än tänkt ; ) Istället för en månad senare, haha. Så på fredag är stora dagen. Ska bli så otroligt roligt! ♥
 
 
 
 

ny kombination och plock

 
Om det är någonting nytt jag funnit så är det denna kombination. Macka (knäcke eller mjukt) med herrgårdsost, tomat, peppar och helst basilika på (som var slut när jag skulle äta dessa två). Så otroligt gott! Det bara vattnar sig i munnen nu när jag skriver det. Jag "återupptäckte" denna goda kombination när familjen var nere då vi hade lite fika/lunch med just bröd, mozzarella, tomat och lite annat gott. Nu är tyvärr osten slut och tomaterna uppätna... 
 
Jag är på lite bättre humör idag, vilket är jätteskönt. Gårdagen var bara jobbig i allmänhet. Att vakna upp sur är ju inte det bästa, om vi säger så. Men efter ett tag och en uppfriskande promenad i blåst och regnspik så var det lite bättre och på kvällen så tittade vi på X-men 2 och jag tittade på Sveriges Mästerkock också. Jag är fortfarande förkyld vilket stör mig något otroligt. Jag har inte kunnat gå ut och gå på mina morgonpromenader på länge och som sagt, det är riktigt jobbigt då jag märker så stor skillnad i både kropp och knopp. Men jag hoppas jag mår bättre snart så jag kan promenixa lite. Sen när jag orkar någon dag så ska jag börja plocka ner julen här hemma. Jag måste bara stryka våra andra gardiner innan också, men som tur är så har vi ju både strykbräda och strykjärn nu! Jahopp, då var det dags för lite plugg då. Och jag lovar er, att när jag mår bättre och är piggare så kommer det blir mycket roligare inlägg och bättre bilder. Om inte annat så lär jag ju ha bilder att visa er sen efter fotograferingen på lördag. Som vi längtar! 
 
 
 
 

när man är på det sämsta humöret någonsin.

ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar dessa två
 
Idag har jag vaknat på så fel sida så jag kan knappt förstå det själv. Detta humör alltså. Blir tokig snart. Tills dess att jag har börjat bli människa igen och jag kan föra en trevlig konversation och ge lite inspirerade ord till er så kan ni väl lyssna på de två låtarna jag la upp igår? Jag är totalkär i "Long live this love". Nu ska jag gå och duscha, och hoppas på att strålarna kan på något vis skölja av och bort detta hemska humör. Kram ♥
 
P.S Jag kan inte få nog av att titta på min vackra prins, men denna bild på två av de viktigaste personerna i mitt liv är så underbar. Det går liksom inte att bli mätt helt enkelt. D.S
 
 
 
 
 
 
 
 

Found it!

 
Jag hittade den! När avsnittet var slut så fanns klippet. Tycker verkligen han låter så där amerikanskt hippt! Nu inväntar jag bara att den släpps på Spotify, dock tror jag att jag kommer få lyssna på den med hörlurar på, om det är någonting jag och Tonny inte riktigt delar är det musiksmak nämligen. Han är mer för Avici och sånt, medan jag är för lite mer meningsfull musik med vackra texter ; ) (Sorry älskling, haha)
 
Jag blev precis äntligen klar med uppsatsen. Det har varit otroligt trögt kan jag säga, men det är ju alltid så när man ska börja med någonting som man varit ledig från ett tag, samma är det ju med träning och så vidare. Men! Nu är jag klar och jag äntligen njuta och vila lite innan det är dags för mer plugg imorgon. De närmsta veckorna är det verkligen mycket i skolan, har en tenta i Bokhistoria som ska in den 16e och någon vecka efter det är det Historiahemtenta som gäller, så det är bara att vänja sig och slänga bort trögheten, så att säga. Men nu, söndagsmys!
 
 

long live this love

 
Jag tänkte på Isak häromdagen när jag hörde Adele på radion. Ni som såg X-factor här om året vet ju att han sjöng hennes "skyfall" och ja, hans röst är helt otrolig. Så när jag hörde låten så tänkte jag för mig själv att jag hoppas verkligen han får ett skivkontrakt och att han kommer ut med egna låtar för jag vill höra mer av hans röst. Och ja, vem är inte på Nyhetsmorgon idag om inte Isak?! Han sjöng en helt otroligt fin låt som heter "Say Something" men den har inte kommit ut på Spotify än men jag hoppas de lägger ut klippet med honom sen så jag kan lyssna om och om igen. Detta är iallafall hans senaste singel och ja, vilken låt alltså..
 
 

visualisering, nyårsbilder och hockeydiskussioner

fina nyårsdukningen
 
som jag älskar er 
 
suddig bild på två gladisar
 
finns ingen finare
 
Då var det söndag igen. Jag är fortfarande förkyld men det känns ändå som att det går i rätt riktning, vilket är jätteskönt och framförallt så jag är pigg och kry till den efterlängtade fotograferingen som är på lördag. Kroppen känns väl okej, bättre än igår iallafall men jag tror faktiskt det har att göra med att jag lyssnade på den igår och gick och la mig och vilade istället för att sitta här framför datorn och plugga. Jag måste ju ändå få säga att det tog emot att stänga av Nyhetsmorgon och lämna filten i soffan för att gå och sätta mig här och plugga nu, men jag använder mig återigen av lite visualisering och ser framför mig när jag är klar med uppsatsen att jag kan gå och lägga mig i soffan då igen och bara vila och njuta. 
 
Ikväll är det hockeymys som gäller! Det är ju JVM-final och det går ju bara inte att missa. Det roliga är att hockey är lite utav min och Tonnys sport, vilket säkert låter jättekonstigt men det var faktiskt så att när vi började prata med varandra och innan vi ens hade träffats så gick hockey VM på tvn. Min familj har alltid varit riktigt hockey-tokiga och jag måste ändå säga att mitt intresse svalnat lite de senaste åren men då i våras när jag satt och tittade på VM med mamma och pappa så väcktes intresset igen och ja, det kanske var en liten intressehöjning också just för jag visste att Tonny också tittade... Så där satt vi, 55 mil ifrån varandra och diskuterade utvisningar och hur snygga målen var via sms och nu idag sitter vi inte ens fem centimeter ifrån varandra och har diskussioner om vilka svenska spelare som är i NHL. Som jag älskar vårt liv, mitt liv ♥
 
 
 
 

när det bara inte funkar

 
Vissa dagar går det bara inte och idag är en sådan dag. Oftast är den första dagen efter Tonnys lediga dagar så här, att jag bara inte finner motivationen och framförallt fokuset för att sätta mig och plugga. När dessa dagar infinner sig så brukar jag faktiskt bara acceptera det och släppa plugget helt och lägga mig och vila, vilket är precis det jag ska göra nu och som sällskap har jag denna underbara chokladask som jag fick av Tonny i julklapp, han känner mig rätt bra han. Hoppas ni får en mysig lördag mina vänner, kram ♥
 
 
 

det slutar inte där och nyårsafton

bilder från nyårsdagsfrukosten
 
Hej på er och (god)morgon lördag! Nu är Tonny iväg och jobbar och jag ska försöka ge mig på lite plugg trots rätt dåligt mående. Ni som har fibro vet ju att en förkylning för en fibroperson inte slutar vid en förkylning.. Lagom till förkylningen börjar ge med sig så kickar den in och kroppen känns som flera ton och man får ont på speciella ställen. Detta avskyr jag med fibron, just när man är förkyld och tycker det är pest och pina så ska man ha ännu ondare.. Jaja. Jag kan säga så mycket som att man märker att jag inte varit ute och gått mina morgonpromenader på länge. Igår var jag så otroligt rastlös och uttråkad så jag bara slänge mig på soffan och bara morrade till. Både jag och Tonny blir så när vi inte får träna och anstränga oss men han är bättre på att inte visa det, jag å andra sidan blir helt knäpp. Men när jag hade legat där i soffan en stund så somnade jag och när jag vaknade upp så var bitchen borta... för en stund iallafall, haha. Stackars Tonny alltså. Men det är ju bara så frustrerande. 
 
Vi hade ett par helt underbara dagar när mamma, pappa och farmor var här nere och jag vill bara spola tillbaka bandet och ha dom här och återuppleva alla dagar igen och sen igen och igen. Vår nyårsafton började med hotellfrukost och efter det gick jag och mamma hem till oss och pappa och farmor åkte på en liten sightseeing (där de träffade på Siv, precis som jag gjorde första morgonen jag var här den 25 maj) för att sedan komma hem till oss. Jag fixade mamma och farmor i både hår och smink och det var så mysigt att få pyssla om dom ordentligt. Vid halv tre åkte vi hem till Siv och Tommy och ja, det gick så otroligt bra allting och det var så mysigt, vi skrattade massor och åt otroligt god mat. Jag visste att det skulle gå jättebra allting men jag är ändå förvånad över hur kul vi alla hade! Vid halv ett kom en taxi och hämtade oss och sedan sov vi gott och började 2014 med ytterligare en hotellfrukost. 
 
Nej.. Nu ska jag väl försöka ta tag i det där som kallas plugg, trots att kroppen skriker av värk.
 
 
 

planer för 2014?

hotellfrukosten
 
Vill bara stoppa in och säga att jag skriver mer sen när jag mår bra. Mår verkligen piss just nu, till och med sämre än igår men det är väl fibron som börjar kicka in nu också. Vi hörs sen, tills dess hoppas jag att ni andra där ute har en fin start på 2014 eller planer på hur detta år ska bli det bästa någonsin, kram på er ♥
 
 
 
 

god fortsättning och förkylning

 
Vi hade ett underbart nyår som jag tänkte visa och berätta lite mer om sen, just nu ska jag fokusera på att snora och låta som en man... Jag har nämligen åkt på en förkylning och sömnen i natt var ju inte den bästa så nu ska jag dricka mitt te här och vila upp mig inför sista hotellfrukosten med mamma, pappa och farmor. Som jag älskar att ha dom här men usch vad jobbigt det är att de åker hem idag, men vi har redan börjat planera nästa tripp så jag ska inte vara så ledsen. Sen ryktas det om att dom verkligen gillar Skåne och vårt lilla samhälle, så jag håller tummarna stenhårt kan ni förstå ♥
 
 
 

RSS 2.0