En fantastisk vecka - vecka 19

Bilderna tagna i vecka 19 (18+1)
 
Jag har totalt glömt bort att lägga upp det här inlägget. Så bilderna är från förra veckan och nu är vi i 18+5, så på onsdag går vi in i vecka 20! :D Men vill posta det här iallafall.
 
Såhär säger gravid.se om vecka 19:
"Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd. Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt ochväger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten."
 
Och den här veckan är även den som varit mest fantastisk. Det är i den här veckan som jag äntligen fått se första sparken utanpå magen (på självaste nationaldagen) och Bobbo har känt första sparkarna med händerna. Så otroligt fantastiskt. Men lillbusen blir blyg när pappa ska kolla på när magen studsar av sparkarna, men det kommer ju såklart när som helst. Och imorgon är det äntligen dags för vårt RUL, som vi längtar efter att få se vår älskling igen! Och han har vuxit till sig rejält sen vi var där för tre veckor sedan :) ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0