vecka 18 och Helsingborg idag!

vecka 18 (17+3)
 

Såhär står det om vecka 18 på gravid.se:
"Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig. 

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu. 

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13."
 
Ja, det finns väl passager i dessa veckoutföranden som jag gärna hade tagit bort, men what the heck. Jag mår faktiskt oförskämt bra i graviditeten nu och jag känner mig väldigt vacker med magen, vill visa upp den hela tiden och skulle kunna bära tighta klänningar all the time. Nu ska vi snart iväg till hotellet och äta frukost med pappa och Johan och sedan bär det av till Helsingborg. En riktig mysdag helt enkelt ♥ Imorgon åker jag, pappa och Johan upp till Stockholm och det gör ont i hjärtat att lämna Bobbo här nere, men att sakna varandra är också nyttigt, har jag hört. Tur vi kommer hem igen på onsdag. Om jag inte skriver imorgon då, så vet ni varför. Vi kommer nog försöka sikta på att åka hyffsat tidigt. Kram på er, och ha en jättefin lördag och helg! ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0