perfekt fredagssyssla

 
Åh, jag bokade tid idag för att färga fransar och bryn + plockning till imorgon. Blev överlycklig när jag såg att Ulrika hade en tid redan då, har längtat så länge och nu ska jag baskemig unna mig det. Så här såg det ut sist jag var där, är alltid så nöjd efteråt. Perfekt fredagsmys, åh så jag längtar!
 
 

halsduksknäpp och akupunkturtankar.

 
Alltså, det här är ju nästan töntigt men gud vad jag älskar min halsduk. Kommer sakna den sen när det blir varmare, men då är det ju tur att jag har hundramiljarderandra halsdukar och sjalar. Ja, som ni ser på bilderna så är det en Miss Trött idag igen, men det har jag inte tid att ha i beaktning idag. Det har varit full rulle på jobbet hela morgonen och efter lunch ska jag ner på lagret och fixa med lite saker, efter det ska jag till sjukgymnasten. När jag var där sist låg jag lite längre och hade några fler nålar än vanligt och jag blev så himla himla trött och dåsig av det, så jag ska säga till henne att vi får ta det lite lugnt. Första gången som jag reagerade negativt på behandlingen, men som tur är så är Marie så duktig och väldigt mån om hur jag mår innan, under och efter behandligarna så hon kommer hålla koll. Jag känner mig trygg i hennes händer.
 
 

det här att våren är på intågande.

sommarlängtan...
 
Det blev inget centrum. Det blev läsande och tittande i Monroeböckerna mina. Har även tagit en promenad med Rocky, det har varit så fint väder hela dagen och kunde till och med ha mina promenadskor på mig, inte mina klumpiga kängor, hur skönt som helst. Ikväll är det mysmode här hos Larssons, vi ska laga sjömansbiff och bara gosa. Imorgon är det jobb igen som gäller, tänk att det redan är torsdag imorgon, bara två dagar till helg!
 
 
 

NJB - MM

 
Fick lite panik när jag tog de här bilderna då kameran visade sin sämsta sida, alltså att batteriet var sekunder från att ta slut. Men, jag fick till dessa iallafall och det är ju bättre än ingenting.
 
Jag tror inte att det är så många som vet om att jag gillar Marilyn Monroe? Eller Norma Jeane Baker som hon hette innan hon fick sitt artistnamn. Igår när jag gick förbi en butik i centrum så såg jag den här tavlan, jag har alltid velat ha en tavla med henne men inte haft råd då de kostar en del och jag har väl inte känt att det har varit rätt. Men igår, då såg jag den här och slog till! Dessutom var det halva priset på den, så det kan ju vara därför som jag bestämde mig så snabbt. Så nu väntar jag på att kunna hänga upp den, det här med betongväggar är ju inte det roligaste att hänga upp saker på, men skam den som ger sig.
 
Jag får förklara min fascination för Monroe en annan dag, just nu så sitter jag och funderar på om jag ska vandra ner till centrum för att kolla jeans eller om jag ska stanna hemma och bläddra i mina fantastiska böcker om Monroe och bli sugen på att göra en sminkning á la Marilyn. Det blev ändrade planer med Tessi så det blir ingen fika.. Hm, svåra beslut alltså.
 
 

lite otippat och lite jeanstankar

 
Sådärja, då är magen nöjd och glad och kroppen känns lite bättre än igår, gick och la mig tidigt och har sovit som en liten gris, tog dock en Naproxen nu på morgonen ändå, för att hjälpa kroppen på traven lite. Ska iväg sen vid halv 10 och efter det ska jag hem och käka lite. Vid halv två-två ska jag träffa min Tessigos i centrum, funderar på om jag ska gå dit lite tidigare och kolla på ett par nya jeans, mina favoriter har gått sönder och är för stora.. Får se om kroppen orkar med det, det vore härligt att få unna sig någonting efter allt. Igår köpte jag någonting väldigt otippat också för att vara mig, visar senare!
 
 
 

"I know that if the sky would fall..."

Just nu så dunkar den här låten i mina öron. Ryser över hela kroppen, så bra. Och hur snygg har han inte blivit då? Mums.
 
Robin Stjernberg – You
 
 

bling på tassarna mina

Före / Efter - Nails by Sussie på FB
 
Åh nu är jag återigen fin om tassarna, blingar gör jag också. Är så nöjd så nöjd. Nu har jag fått i mig lite lunch och sippar på kaffe as we speak. Ska betala lite räkningar osv nu, sen blir det centrum med mamma. Har inte så mycket mer att säga just nu, sitter och skriver på en text så musiken dunkar i öronen, precis som jag måste ha det när jag skriver. Undrar hur mina stackars öron mår egentligen, hehe.
 
 

lite smärtstillande så här på morgonkvisten.

Det blev pillerfrukost för mig idag. Nejdå, jag åt ju frukost också men jag vaknade med en hyffsat sliten och ledsen kropp så jag fick ta alvedon och naproxen, låter säkert som en fis i rymden för vissa av er och att jag ska vara glad över att det räcker att äta dessa för mig men för mig bär det emot, men, om det hjälper så är det ju bra. Ska ju iväg till Sussie snart så då är det bra om jag är rätt pigg i kroppen. Det ska förövrigt bli så himla skönt att åka dit idag, behöver verkligen bli ompysslad och så behöver även mina naglar fräschas till. Behöver göra några ärenden i centrum efter det, det blev aldrig av igår, men efter det blir det hem och ta det lugnt. Pust.
 
 

vårkänslor på naglarna imorgon.

Bild lånad av Sussie/Nails by Sussie
 
Åh. imorgon ska jag äntligen få fixa mina naglar, ska bli så skönt att bara få bli ompysslad av Sussie och prata en massa. Dessa naglar som är bilden har jag suktat efter jättelänge men inte gjort, hade nästan bara design förut men gick över till naturellt för ett bra tag sedan. Jag är ju en periodare med allt i stort sett så jag tröttnade men nu så är det väl en designperiod på väg in. Åh vad jag längtar!
 
 

å herre.

 
Åh herre vilka bilder. Men ja, tröttheten lyser ur ögonen och ja, jag vettetusan vad resten håller på med, men så kan det bli ibland. Så ser jag ut denna måndag iallafall och om jag hade knäppt en bild nu så hade ni ramlat av stolarna, så piggelin är jag. Har pilltat (sprungit) runt som en vettvilling här på kontoret fram och tillbaka till min bästa vän aka kopiatorn under morgonen, men nu sitter jag äntligen ner på rumpan min och andas. Slutar vid 2 idag och efter det ska vi tömma bilarna på flyttlasset, efter det måste jag och mamma till centrum för några ärenden och efter det kan vi hem och pusta ut. Mina två jobbarkompisar benen lär ju se ut som stickor efter denna dag, så mycket som jag flänger.
 
 
 

svullen och kick-ass bro'!

 
Ja, billigt och ett bra sätt om man är rädd för nålar. Lagom obekvämt bara, sticker så där härligt. Men, nog om min icke-botoxade-men-ändå-svullna-överläpp, nu ska vi äta frulle här jag och mamma sen är det flytt som gäller. Vi får som tur är hjälp av mammas arbetskollega, så förhoppningsvis så går det hela smidigt till.
 
Vill också gratta och skicka en lycka till-spark till min grymma bror och hans mixedpartner Lisa som spelar semifinal i badminton idag! Ni är så jäkla grymma, vi håller alla tummar. Kör hårt ♥

walk in closet - jo man tackar ja.

 
Inte alla som får en walk in closet när man flyttar hem igen, men det fick jag! Haha. Mamma var underbar som röjde ut skafferiet så jag kunde få ha mina kläder där. Har jag nämnt förut att hon är fantastisk? Nu är vi klara för dagen och jäklar (ursäkta språket) vad vi har varit duktiga och fått mycket gjort! Den enorma massan av kassar är minimerad till enbart 3 nu och rummet är ommöblerat och alla kläderna fixade. Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch, sen är det räkor, vin och annat gottis som väntar oss. Det är vi värda!
 
 
 

coffee break

 
Herregudenz.. Nu har vi kaffepaus här. Vi har kommit en bit på vägen, möblerat om i mitt och brors rum. Det är dock en hel del kvar men skönt att se framsteg. Nu ska vi hiva i oss kaffet så vi får ny energi, kanske slinker ner en apelsin också, mums.
 
 

blått som i favoritfärgen

 
Vaknade med en fin huvudvärk i morse och när jag reste mig upp kom yrseln som ett brev på posten, men efter lite tabletter så känns det bättre och jag är fit (host) for fight, ska göra mig iordning och sedan sätter jag och mamma aka virvelvindarna igång här hemma. Vi hörs om ett tag, och gillar den här bilden rätt mycket faktiskt, ljuset från fönstret gjorde att ögat fick en väldigt fin färg, har inte redigerat eller någonting... Nej, nu ska jag borsta tänderna, tjing!
 
 

så där skönt kaxig - not.

 
Hade mer än gärna velat se ut så som jag gjorde på den här bilden nu, så där skönt kaxig typ. Istället känner jag mig som ett utsketet plommon för att vara exakt. Denna dag hörrenini, denna dag. Men, till min stora glädje och lättnad så lyckades vi packa ner allting och vi fick över nästan allt som skulle hit, nu är det i stort sett bara sådant som ska till lagret kvar i gamla lägenheten, skönt att ha kommit så långt. Imorgon blir det plock-handskarna på. Det är bara jag och mamma hemma då resten är iväg på badmintontävling, så vi ska röjja röjja röjja hela dagen lång. Men nu ikväll så har jag dejt med Rocky, sedan med chokladglass (bästa från Tofuline, mjölkproteinfri), soffan, te, popcorn, Gladiatorerna och mamma, sen är det en redig dejt med sängen som gäller, satan så trött jag är. Blir nog en bra uppladdning inför morgondagen, vi hörs då och ha en toppenfredagskväll nu ♥
 
 
 

hej och hå - ba' å köra på.

 
Är i gamla lägenheten och packar ner allt mitt. Har en paus nu, hållt på i lite mer än en timme och det är redan mycket som åkt ner i kartonger och ikeakassar, men ja, det är inte det lättaste att göra när man är själv, har fibroont och är trött. Men, jag är ju en fighter så jag ger inte upp för det. Mamma kommer sen vid lunch och hjälper mig med saker i köket, så det känns jätteskönt. Har en riktigt bra morot och motivation och det är kvällen, då ska jag och min älskade Anne ha fredagsmys, DET ser jag fram emot!
 
 

biosugen.

 
Vill gärna se "Små citroner gula". Läste boken för två år sedan och jag sträckläste alla Ingemarssons böcker på bara några veckor, så bra är dom! Såg på Nyhetsmorgon att Ronny gav den 3 solar. Är riktigt spänd på alla karaktärer men bara på tvreklman märker man ju att Bornebusch passar perfekt som bästa kompisen. Spännande!
 
 
 

when the winter's gone

 
Så här skulle jag mer än gärna vilja klä mig när vårsolen kommer. Tänker mig tröjan lite instoppad, slarvigt hängande så man ser den höga midjan på shortsen. Skorna har tittat på ett tag och var nära att köpa för några veckor sedan och ryggsäcken är ju to die for.
 
 

vardagen fortsätter ju ändå.

/Fasen vad jag älskar er ♥/
 

Så där ja, det är torsdag och jag är ledig. Har fått saker gjorda nu på morgonen, adressändring och sådant. Har ingenting inplanerat för ens tvättstuga senare på eftermiddagen. Jag ska nog ta en långdusch, måla om naglarna och sådant härligt. På tisdag ska jag till Sussie igen och jag ser så fram emot det, är sugen på någon design faktiskt. Ni som har instragam kan gå in och titta på hennes fina design på @nailsbysussie.
 
 
 
 
 

"flickrummet" är under konstruktion.

 
Jag vet inte om det är någon som märkt eller känt av att saker och ting kanske inte riktigt är som det brukar här på bloggen. Sedan en vecka tillbaks så har jag bott hos mina föräldrar då jag och Erik gått skilda vägar. Jag vill inte skriva något mer om det men jag vill ändå berätta och skriva ut det här, så jag kan fortsätta skriva och hålla bloggen som den brukar och inte hymla med saker och ting för jag känner mer motivation än någonsin att skriva nu och att blogga. Jag ska flytta in hos mamma och pappa, så nu är det tillbaka till "flickrummet" som gäller, men det känns ändå bra för jag har ju världens finaste föräldrar ♥
 
 

daydreaming 'bout London

 
 
Alltså, shit vad jag vill till London. Nu.
 
 
 

lyrisk är bara förnamnet

 
Så här såg jag ut igår när jag begav mig mot staden för att möta upp min fina kusin Ulrika, ser i princip likadan ut idag förutom att jag har gjort en sotning, tröjan är så skön så den åkte på idag med fast med tights, soft och skönt.
 
Lunchen med henne var så himla mysig, har inte skrattat så mycket på länge och vi har alltid så mysigt tillsammans, det är komiskt för ju mer vi pratar ju mer märker vi att vi är lika, sånt är så himla kul. Det är till och med så när jag tittar på bilder på mig när jag skrattar så är vi så himla lika, har dock inte sagt det till henne men nu vet du Ullis ;) (Vet att du läser). Jag kommer även få ett till kusinbarn när som helst och ja, jag sticker ju inte under stolen med att jag längtar som en toka! Har ju redan fantastiska Oliver, min prins ♥ Och nu ett till, ååh! Lyrisk är bara förnamnet.
 
 

backpack no 2

 
Kommer ni ihåg att jag pratade om sug efter en ny, lite mindre, ryggsäck här för ett tag sedan? Hittade den här på Bubbleroom för en bra peng. Funderar på att klicka hem den, ska bara kolla mått osv. Perfekt för ett par trötta axlar som "nötts ut" av vanliga handväskor :)
 
 

fluffig dag

 
 
Fluffig i håret och fluffig tröja - gosmode's on.
 
 

en tisdag med min underbara kusin

 
Vi hade en jättegosig fika jag och mina fina vänner i söndags. Vi satt på Café Biscotti i Vallentuna Centrum, har aldrig varit där förut men blev glatt överraskad av de härliga sofforna och den fina servicen. Idag blir det fikadags igen, men denna gång med min fantastiska kusin, vi har på senaste tiden kommit varandra ännu närmre och det känns som att hon är min storasyster. Så vi ska ta en fika i stan, längtar ihjäl mig.
 
Kommer upp ett ryggsäckstips här senare under dagen, så hörs vi lite senare igen min fina vänner ♥
 
 
 

garfield

 
 
Asså hur cool var inte denna? Så ball. Den hade gärna fått åka ner i kundvagnen.
 
 
 
 

baklisa

 
Fick ett sånt himla sug för att baka. Här är några utav bakverken jag gjort, jag hade ju en bakperiod där i höstas och gjorde ingenting annat kändes det som. Nu börjar jag sakna att skapa, får kanske ta och hitta på något. Om jag känner mig själv rätt så lär jag rycka i skåpsdörrarna direkt när jag kommer innan för dörren. Men det är nog ingen som blir ledsen för det där hemma. Kreativa sidan av mig skriker efter utlopp, får nog ta och lyssna på den nu. Mjölet - here I come!
 
 
 

"nånting hotar kväva mig"

 
Petter – Håll om mig
 
Så fruktansvärt bra låt.
 
 

det blev en ny vecka igen.

 
Måndag, ny vecka och nya tag. Ja, det är väl lite så det ser ut just nu. Har sovit riktigt dåligt i helgen, eller ja jag har vaknat så tidigt så har inte fått tillräckligt med många timmar så därav de trötta ögonen. Men det finns ju inget att göra åt saken. Det är väl det enda med fibron som spökar nu, tröttheten, men som jag sa förra veckan, hellre det än att ha ont.
 
Ska iväg till Marie/sjukgymnasten senare idag, annars blir det lugnt hemmavid. Det är bara 4 veckor kvar till vårdagjämningen, som jag längtar! Vill sitta på balkongen med en filt över benen, en stor kopp te och en bok NU ♥

#instagram

 
Some of my latest pics on instagram - emjls.
 
 
 
 
 

en välbehövlig dag.

 
Sömn verkar inte vara någonting min hjärna prioriterar direkt. Vaknade kl sju idag, klarvaken. Kom inte på någonting annat än att ta fram datorn och hörlurarna och sitta och skriva och lyssna på musik. Om några timmar ska jag, till min glädje och längtan, träffa mina underbara vänner Tessi, Frida  och Ivar. Vi ska ta en fika och bara snacka, längtar som en galning för det är precis dom jag behöver just nu. Sen, för att fortsätta min underbara "turné" så ska jag ta en promenad med min Anne senare idag också. En riktigt vän-dag, men som sagt, det finns inget bättre för mig just nu. ♥

att finna kraft hos en ängel

 
Bjuder på en gammal bild så här en lördagskväll. Blir melodifestivalsmys och ska även prova ett alkoholfritt vin, alltid lika spännande, de jag testat är så söta så då kan en lika gärna dricka saft typ, men detta är rött så vi får se.
 
En sånhär dag är jag så glad att jag har min ängel mormor att tänka på och finna kraft hos. Min älskade älskade mormor ♥
 
 

förvandlingen blir helande.

 
Så här ser min lördagsmorgon ut. Te och musik. På något konstigt sätt så tänker jag aldrig så klart som jag gör när jag har musik i öronen. Det är som att musiken och tankarna blandas tillsammans och förvandlas till mer ord, mer tankar, mer utav allt. Musik är mitt sätt att helas. Och det behöver jag mer än någonsin nu.
 
 
 
 
 

den omtalade låten.

 

Vet att flertalet bloggare lägger upp den här låten och videon, men den är ju så himla fin så den får åka upp här också. ♥
 
God morgon lördag.
 
 
 

take care.

 
Önskar er alla en mysig fredagskväll, och ta hand om varandra. Kärlek till er ♥
 
 
 

tjusig på huvve iallafall.

 
Titta så tjusig jag blev i håret! Och vad långt det blivit. Kan knappt vänta tills jag har mitt långa hår tillbaka, trivs dock i den här frisyren också men ja, jag har en förkärlek till långt böljande hår, så är det bara. Att få vara fin i håret är så viktigt för mig. Kroppen och själen kan vara hur särgad som helst, bara mitt hår är fint så känns det okej.
 
 

sliten men skönt med fredag.

 
God förmiddag på er där ute. Har inte kameran med mig till jobbet och hade ingen annan bild på lager, så det fick bli denna. Är som sagt på jobbet nu och har lite att göra. Är riktigt sliten så fredagen kommer bestå utav att färga håret (pigga på mig lite) och sedan ha tacomys med familjen, väldigt behövligt. Har faktiskt inte så mycket att skriva om måendet, jag mår bra i kroppen, det enda som är, är att jag är trött konstant men värken är ingenting som stör mig. Tror verkligen att kosten har gjort ett litet underverk och det är så himla skönt. Tröttheten kan jag hantera, så det är okej. Jag fick lite respons till slut om håret och det är några till där ute som upplever att man tappar hår osv men på olika sätt. Som tur är så var jag ju till Mia i tisdags och jag lät henne tvätta håret och borsta det och så innan jag sa någonting, jag väntade ut henne lite för att se om hon skulle märka något. Till slut så frågade jag om hon märkte någon skillnad, då jag upplever att jag tappar riktigt mycket, men hon sa att hon inte kände någon skillnad så det var väldigt skönt. Hon om någon skulle märkt, så jag är lugn med det nu. Det är väl bara en period liksom, jag har ju mått väldigt dåligt under hösten och vintern så att tappa lite hår är väl kroppens sätt att rensa eller något. Blev jättefin i håret, Mia fönade det riktigt fint, ska lägga upp lite bilder på det snart men först och främst måste jag sätta på mig mina hjälphandskar för jag känner att mina händer inte riktigt vill styras dit jag vill idag.
 
 

den röda dagen.

 
 
 
 
Vill önska er alla en härlig alla hjärtans dag. Kärlek till alla mina läsare där ute ♥
 
 
 
 
 
 

ljus i vårt hus

 
Gick och plockade lite hemma igår och kom att tänka på det här fina fatet, så då gjorde jag det lite fint på vardagsrumsbordet. Det lös riktigt fint igår kväll när ljusen var tända. Eller vänta, jag tog ju faktiskt bild på det och la upp på instagram, så här såg det ut:
 
 
Me like.
 
 

bracelets and some black nails

 
Det var längesedan jag hade så många armband på mig som jag har idag och två utav dom har jag gjort själv till och med. Men det känns bra, ja förutom att det är svårt att skriva på alla ordrar eftersom jag är vänsterhänt, blir lite högt till pappret så att säga ;) Tog mig även friheten att måla naglarna mina svarta igår, långa är dom också. Snyggt dä mä om ni frågar mäj.
 
 

den feta tisdagen.

 
Jag och pappa beställde semlor i förra veckan till denna Fettisdag. Jag äter dock inte just dom här utan har några gluten och mjölkfria hemma som väntar, mycket mumsigare. Det var så skoj att stå utanför bageriet och kika in (de har ett stort fönster som vetter ut mot vägen) på dom när de stod och spritsade grädde. Tror han sa förra veckan att dom skulle jobba hela natten till idag, hej å hå.
 
Är, till min stora glädje, på jobbet och har haft en hel del att göra, det är så jag gillare! Hög fart och saker att göra hela tiden. Ska iväg till sjukgymnasten sen och efter det ska jag och mamma klippa oss. En mysig tisdag helt enkelt. Poppar upp något inlägg senare med lite detaljer från dagens smycken och även ett nytt stilleben hemifrån.
 
 

drömmer mig bort.

 
Fortsätter på mitt lilla "drömma-till-sommaren"tema. Tycker det här är en jättefinbild på mina älsklingar, mamsen och Erik. För övrigt så har det inte hänt mycket för mig denna dag. Mamma kom förbi på lunch och fika, vilket var perfekt för då slipper jag lida av sällskapssjuka. Hade tänkt ta mig ut på en promenad men vädret är ju inte det roligaste här just nu så jag får hitta på något annat. Kom på nu att jag har ett kök att styra upp, så det ska jag nog göra nu. Hoppas ni har en bra måndag ♥
 
 

en helt vanlig måndag.

/Börjar morgonen med att drömma mig bort till en utav de lyckligaste dagarna i mitt liv/
 
Kände igår att gå till jobbet idag skulle vara en omöjlighet, så just nu sitter jag där jag brukar, nedsjunken i soffan framför tvn. Vaknade upp med en jobbig huvudvärk idag också men känns som att alvedonen har kickat in, som tur är. Kom på nu när jag loggade in här på bloggen att jag inte fick något gehör för mina hårproblem, så antar att det inte är någon mer där ute (som läser bloggen alltså) som upplever detsamma som jag? Jaja, får se vad Mia säger imorgon som sagt.
 

nödvändigheter och innebörden av "tillfälligt håravfall"

 
Det blev lite småshopping i fredags med mamma. Sånadär saker som man inte tycker är jättekul att handla men som är nödvändiga. Det börjar skådas en autobahn på huvudet mitt så hårfärg åkte ner i korgen, 3pack sköna boxertrosor och ett nytt underklädesset. Jag måste bara slänga ur mig den här frågan till er fibrosar där ute. Tappar ni mycket hår? Jag skrev ju om det för någon månad sedan att jag vaknade upp en morgon med tussar i sängen och otaliga slingor hår i handen när jag duschar. Detta har bara blivit värre och jag känner nu en stor skillnad i tjocklek på håret, sitter och drar i håret typ konstant pga detta och i fredags när jag stod i omklädningsrummet på H&M så såg jag en stor skillnad på tofsen. Fick även frågan om jag klippt mig på jobbet häromdagen.. Ska till frissan på tisdag och ska då se om Mia märker någon skillnad. Jag vet ju att det är ett symptom i fibron att man har "tillfälligt håravfall", men vad är tillfälligt och hur mycket är håravfall undrar då jag? Jag drar slingor från mitt hår varje gång jag tvättar det och golvbrunnen är halvfull när jag duschat klart. Kanske för mycket information för er men ja, jag mår faktiskt dåligt utav det hela, så jag tänkte kolla med er om det är någon som känner igen sig?
 
 
 

lite frulletips och lingongrovafällan

 
Börjar denna söndag med lite tips på frukostar som är gluten och mjölkproteinfria. Jag äter varje morgon soyghurt, antingen från Carlshamn eller från AlproSoya, jag tycker bättre om Carlshamns då den är mer lik vanlig youghurt. Sedan har jag gjort en egen müsli, har alltid banan i också då det blir matigare. Till detta tar jag två gluten och mjölkfriaknäckemackor, Wasa har ett knäckebröd men det här är från "Friends of Adam", ska dock göra ett eget sen när jag fått receptet från mamma. Så, det här är ett alternativ på frukost. Har ett annat tips på lager som Erik faktiskt gjorde nu i morse.

Egentligen skulle jag fika med mina fina vänner Frida och Ivar idag men vi bokade om det då jag inte känner mig helt hundra än. Så nu ska vi sätta igång en film här, eller ja, Erik ska kolla film och jag ska hålla på med en hemlis. Jag är inte mycket för filmer, så jag har dator i knäet istället och sneglar till lite då och då.
 
Müslin:
Blanda puffad quinoa, boveteflingor, hirsflingor, solrosfrön och gojibär. Jag använde inga mått utan höftade lite. Jag utgick från det här receptet men då jag inte gillar att ha så mycket bär och saker i så skippade jag det och jag rostade inte i ugnen heller. Det jag märkt nu när jag börjat med det här är att allt innehåller så otroligt mycket socker, framförallt müslin. När ni tittar på förpackningar, på framförallt bröd och müsli så kolla på "antal sockerarter", detta värde ska inte överstiga 5. Ofta så är det omkring 18 g socker i müslin och det motsvarar 6 sockerbitar (varje sockerbit räknar man som 3 g), lite mycket enligt mig. Nu finns det även risk för att ni kommer hata mig (skämt åsido) men det svenska folkets älsklingsbröd nummer ett är ju "lingongrova", om ni tittar på antal sockerarter på det brödet så kommer ni inte bli förvånade över att vi gillar det så mycket. Så, nu har jag förstört det för er, haha. Evil-Emma.

idésprutan Larsson

 
Erik kom hem med dessa efter träningen. Han sa att han fått dåligt samvete av att "lämna" mig idag både för träning och fotbollstittande, så han ville ge mig dessa. Nu gör det ju ingenting att han åkte iväg, för nu har jag tid att gotta mig i massa inredning, helt perfekt om ni frågar mig. Så jag ska göra i ordning lite te och mellis och luta mig tillbaka i soffan. Som Erik sa: "När jag kommer hem kommer du säkert säga: 'älskling jag har massa idéer nu!'". Mitt svar: "Ja men du får skylla dig själv :)". Min goding ♥

fruktbollar - fasligt goda.

Så här blev "fruktbollarna". Så fasligt goda alltså! Sitter och knaprar på dom nu till kaffet, perfekt sjukgodis :)
 
Tillagning:
 
Ha i detta:
6 torkade fikon
10 torkade aprikoser
1/2 dl gojibär
1 dl pumpafrön
1 dl hasselnötter
1 dl gula russin (jag hade vanliga russin, vet ej skillnaden)
100 g 70% choklad
 
Gör så här:
Hacka fikonen och aprikoserna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en matberedare så det blir en smet. Rulla till bollar och njut.
 
recept från itrims andra kokbok.

skogstokig en lördagförmiddag som denna.

 
Jag tror jag blir galen. Jag har ju gått runt och känt mig halvkrasslig nu i snart två veckor och det bryter aldrig ut, eller jo, jag trodde det gjorde det förra helgen då jag vaknade upp febrig och med halsont, så då vilade jag och mådde mycket bättre på söndagskvällen. Under veckan så har jag mått okej, men när jag känt mig hängig så har jag tänkt att det måste bero på behandlingarna men nu idag igen så vaknar jag upp med halsont, huvudvärk och känner mig lite febrig. Blir skogstokig. Har varken lust eller ork att må såhär. Jaja, det är väl bara att gilla läget. Skulle egentligen tränat nu med mamma och pappa men fick stanna hemma. Erik ska snart iväg och träna och sen ska han kolla fotboll med en polare så jag blir hemma och får ta och bombardera hela mitt system med C-vitaminer och allt som finns i hemmet. Först blir det kaffe, köpte en ny sort i veckan så ska bli spännande att smaka på den. Har laddat med bilder och annat smått och gott som jag tänkte blogga om senare idag, bland annat lite tips på mat som funkar i en gluten + mjölkproteinfrikost.
 
 

 

will never change - portrait


not without my music

 
Cozy - är den spellista som går på repeat i mina öron just nu.
 
 

alternativ till chokladbollarna.

 
Förra helgen så provade vi vår nya matberedare och första test fick bli dessa! Det är ingefärsbollar, dock glömde vi ha i russinen så ingefärssmaken blev lite för stark. men det var ju perfekt med tanke på att jag var krasslig så jag smaskade i mig dom ändå. Ikväll ska vi prova på att göra några som heter "Fruktbollar", de är med mörk choklad i så det passar perfekt. Är ni sugna på recepten på dessa? Jag tycker de här är mycket godare än vanliga chokladbollar, och sen är det ju så bra att man kan äta några stycken utan att få dåligt samvete ;) Skämt åsido, jag äter hellre nyttigt och mår bra än att man bli jäst och illamående efteråt. Vi ska ha riktigt fredagsmys ikväll och jag ser så fram emot det. Vi ska göra fajitas på vårt sätt och Erik ska göra sin underbara guacamole, den är så god så man kan enbart äta den! Som efterrätt har vi då fruktbollarna och te, vi ska nog kika på På spåret, Stefan Holm är ju med och han är ju ett geni hela han,  efter det ska vi kolla på "The rum diary" med Johnny Depp. En bra fredag helt enkelt, hoppas bara att jag orkar hålla mig vaken ;).
 
 
 

"men vad gör det om hundra år?" - utseendet

bild från igår
 
Jag verkar ha en förkärlek till acne. Ja som ni ser på bilden ovan. Det är sedan fibron blommade ut som jag haft konstant acne, kul? Nja. Men, vad ska man göra? Förut kunde jag hänga upp mig på det otroligt, att om jag var "tvungen" att gå utan smink någon dag så var hela dagen förstörd, jag tittade ner i marken och skämdes. Nu är det inga problem. Igår skulle jag ju till sjukgymnasten och få akupunktur (jag får en nål i pannan då) och då kändes det onödigt att ha mer smink än mascara och ögonbrynen ifyllda, så så fick det bli. Visst kände jag mig inte fräsch men det berodde även på att det kändes som att mina ögon hängde nere i knävecken och att jag kände mig blek och glåmig men vad gör det om hundra år? Och en viktigare tanke, vad gör det med min personlighet? Ingenting. Det är ingenting som förändras bara för att jag inte gömmer lite acne. Nu för tiden så accepterar jag det hela, för det finns ändå ingenting jag kan göra, jag kan inte trolla bort acnen, jag kan inte trolla bort känslan av att mina ögon hänger, jag kan inte trolla bort blekheten, jag kan inte trolla och då är det ingen idé att lägga negativ energi på det. Så det så.
 
Nu blev det ett "djupt" och utseendefixerat inlägg så här på morgonkvisten men jag hoppas det kanske hjälpte någon som har en dålig dag där ute och som känner sig som jag gjorde igår och som jag gör idag, det är fredag och det betyder snart vila och snart helg och det hjälper mig just nu.
 
Jag är i ett avkalkningsmode, kalknar nämligen av bryggaren här på jobbet nu så det ska jag fortsätta med nu. Tjing!
 

sjukskriven pga chocktillstånd?

/bild från igår/
 
Herrejesus vad jag är sliten och trött. Är på jobbet nu och har fått undan en hel del, så det är skönt. Ska snart iväg till sjukgymnasten för att få 10 min akupunktur igen, sen blir det lunch och sen bums i soffan. Läste aldrig i tidningarna igårkväll så det är ju perfekt. Haha, ni skulle sett mig i morse.. Eller nej, det skulle ni inte för ni hade blivit livrädda och sjukskrivit er pga av chocktillstånd. Jag själv var nära att göra det, halloweenlooken för 2013 - fixad!
 
Mvh "likblek-lilasvarta ringar under ögonen - knallröd i ögonvattenlinjen"
 
 

herre.min.gud.

 
Herre.min.gud jag är helt slut! Jag och mamma var iväg nu på eftermiddagen och tränade, jag storknade dock efter en kvart på löpbandet, hade huvudvärk av behandlingen så jag la mig faktiskt på golvet sen på gymmet och somnade under tiden mamma gymmade klart, haha. Men det var välbehövligt. Efter det åkte vi och hämtade Rocky hos pappa på jobbet och sen handlade vi, puha. Jag älskar att handla samtidigt som jag avskyr det, jag får så jäkla ont i armarna och blir helt utmattad, men det var bara hem och packa upp för nu har vi tvättid... Om jag kommer ligga som ett kolli i soffan ikväll? Svar ja. Därav bilden, har några tidningar att gotta mig i under tiden som Erik och David ska kolla på fotbollen (jag kommer ju självklart kolla jag med men måste ju ha något annat att göra under tiden också ;)) Nej, här kan jag ju inte sitta, ska ju duscha, tvätta och laga mat...........
 
 

"tack för din blogg"

 
Jag fick ett mail igår och så fort jag såg rubriken så spred sig en glädje och värme i hela kroppen. Kan knappt förstå att jag fick så fina ord, tack så otroligt otroligt mycket. Så ofattbart. Det är sådant som gör att jag bara vill fortsätta och fortsätta. Du vet vem du är ♥
 
 
 
 
 

första besöket hos sjukgymnasten.

 
Vilket väder! Kom precis hem från sjukgymnasten. Det var riktigt spännande och hon var riktigt duktig. Har lärt mig en del nytt men jag vill läsa på lite mer innan jag berättar mer om det. Men jag fick 10 min akupunktur och ska dit 2 gånger i veckan i 3 veckors tid nu. Hon sa att med fibropatienter så behandlar man på ett helt annat sätt, hennes andra patienter får akupunktur i 30-40 min men det ska man absolut inte göra med fibrosar då hjärnan på fibrosar har ett överstimuli som gör att vi reagerar så mycket starkare på behandling och därför börjar man sakta sakta och att man använder kortare och smalare nålar. Det kommer ta ett tag det här, men man märker resultat över tid och jag är beredd att vänta, jag känner redan nu en liten huvudvärk, så någonting gör det ju! Men, nu ska jag fortsätta kalka av kaffebryggaren (kaffet smakade piss imorse...) och dricka en massa vatten och läsa på.
 
Men hörrni, jag har märkt en förändring på besökarstatistiken och det blir jag så själaglad för! Ni är hjärtligt välkomna och jag hoppas att ni trivs här, om ni inte gör det så säg till vad jag kan förbättra, jag känner ett driv nu med bloggen och framförallt får jag ju ännu mer driv när jag märker skilllnader, så var inte rädda för att skriva en liten rad ♥ Kram på er.
 
-
First session at the physiotherapist:
The weather here in Sweden aren't that satisfying, snowing like crazy and windy.. Not the best of combinations. I just came back home from my first visit at the physiotherapist. It was a really interesting meeting and we decided that I'll come back 2 times a week for a 3 week period and then we'll see how we're gonna proceed. I'm gonna get acupuncture for 10 minutes during the sessions. She told me that when she treats fibropatients she use shorter and thinner needles cause' the thing with fibro is that the brain is "over stimulated" and because of that you can only treat us for a shorter period (to begin with 10 minutes) and with this kind of needle, or we'll get more pain and difficulties. Now I'm gonna drink a lot of water cause' I got a bit of a headache now after the first acupunture session.
 
I've noticed a little change in my visitor statistic and that makes me soo happy! You are so welcome to my little blog and I hope that you find it interesting. If you have any suggestions or such, don't hesitate to comment and tell me! I'm so motivated now and this makes it all so much better. Big hug to you all ♥

let the best couple win!

 
Ja, bilden avslöjar min och Eriks kvällsaktivitet. Vi ska iväg och spela badminton med hans yngsta storasyster (han har två) och hennes sambo, ska bli så galet roligt! Har ju plockat upp badmintonen de senaste veckorna och spelat några gånger med Johan och pappa och det är ju så skoj. Om några minuter så kommer Erik hem och då ska vi laga mat tillsammans och sen bär det av mot Åkersberga, let the best couple win!
 
-
 
We are gonna play some badminton tonight with Eriks youngest sister and her boyfriend. It's gonna be so much fun! Erik's coming home any minute now and then we're gonna cook some dinner togheter and then we're off. Let the best couple win!
 
 
 

"fining"

 
Ja, det är ju inte varje dag man blir kallad "fining" av Tilde DePaula, dock, om hon hade sett mig nu hade hon satt orden i halsen och fått kräkreflexer. Dags för en dusch och hoppas att engångsrakhyveln inte fastnar i nästet på de ben som ska fram där under. Tjing!
 
 

interior - outside the box

 
Håller på för fullt här hemma med inredning och visualiserar och har mig. När jag väl börjar så kan jag inte sluta. Nu är det så att vi försöker hitta på hur vi ska göra i hallen, eller ja, det är väl mest jag som håller på och mest Erik som blir bombaderad med mina tankar, stackarn. Men iallafall, vi har en hall som är ungefär 2 meter djup från dörren och ca 2 m bred. Just nu har vi bara en skohylla och en byrå. Vi har en hatthylla med oss från förra lägenheten men jag är inte så där jättetaggad på att sätta upp den, funderade först på en alternativhatthylla men den tanken sket sig när våra korgar som vi har halsdukar var för stora för hyllorna jag tänkt sätta upp. Men då kom jag på en annan helt fantastiskidé (enligt mig) så den filar jag på just nu. Jag är inne på att använda oss uav saker som vi redan har, så vi slipper mer utgifter, men jag vet inte om den håller. Vi får se helt enkelt men jag älskar idén. Har skissat på den och ska visa den när Erik kommer hem, håll tummarna för att han gillare'!
 
-
 
Running around like crazy in the apartment, sketching ideas, I love interiordesign and to decorate. At the moment my head is spinning like crazy.. Keep your fingers crossed that Erik will love my ideas as much as I do!
 
 
 

att återfinna det gamla och som då blir som nytt

 
Jag och mamma var väldigt duktiga igår. I helgen så rensade mamma, pappa och Johan deras källarförråd och hittade massor utav mina saker (som vi inte hämtat än) och jag har letat efter flertalet utav dessa grejer så vi tog tag i det igår och detta fick jag med mig hem (till min glädje), det känns som att man varit och shoppat eftersom man hittar vissa saker som man glömt bort. Som exempelvis skärpen ni ser på bilden, jag har letat efter ett bra svartskärp i ett tag men de är så dyrt, och så hittar jag fyra stycken jättefina i källaren? Winwin. Så detta ska jag pyssla med idag. Vi har inte fått i ordning i klädkammaren/förrådet i lägenheten än, men mitt huvud går på högvarv och nu på morgonen så har jag skissat på en lösning i hallen som gör att vi får mer plats över i förrådet. Så nu ska jag ta tag i det här och göra lite nytta, känns bra.
 
 

lite snabba tips.

Fick som sagt frågan om att ge lite tips på bra mat som är gluten och mjölkproteinfri. Jag kan säga att jag inte är superduktig på det här än, utan börjar i småsteg och lär mig mer och mer (som tur är har jag Sofia som jag kan rådfråga). Men man får helt enkelt ha tålamod i affärerna när man står vid glutenfriahyllan, det som är jobbigt är att det glutenfria oftast inte är mjölkproteinfritt, så det får man tänka på. Det finns dock ett bra utbud på yoghurt och matlagningsgrädde, jag har märkt att märket "Carlshamn" är bra på mjölkfriaprodukter och deras soyghurt är helt klart den godaste (tack Sofia och David för tipset!), provade Alposoyas först men Carlshamn är mycket mer lik den riktiga yoghurtsmaken. Jag ska göra ett utförligareinlägg om det här men jag tänkte att jag börjar lite smått nu. Jag var väldigt osäker i början på var gluten finns och inte, så jag sökte på wikipedia och hittade en väldigt bra lathund som jag nu skrivit ut. Ni hittar sidan HÄR.
 
Eftersom jag älskar att baka så försöker jag hitta bra böcker, sidor etc med gluten och mjölkproteinfriarecept. På Nyhetsmorgon för några veckor sedan så var Oscar Målevik där, en väldigt duktig bagare som nu givit ut boken "Friendly bread" med några kollegor, jag är väldigt sugen på att köpa den. Jag känner själv att det är lättare att utgå från glutenfriarecept och sedan kompletera med mjölkproteinfriaalternativ än tvärtom då glutenfritt är en större djungel att hålla reda på, men det är ju bara vad jag känner. Boken hittar ni HÄR.
 
 
Bilden lånad från Bokia.se
 
 
 
 

att vara på banan igen.

Glömde kameran hemma idag så det fick bli en liten instagrambild istället.
 
Är taggad, det är måndag och jag mår äntligen bättre (pepparpeppar), en långdusch och sushimiddag igår gjorde visst susen, ja sen kan det ju även bero på att jag var duktig och vilade hela dagen, men men :) Jag är back on track och det känns jätteskönt. Jobbar nu och från och med denna vecka så provar vi om det funkar med jobb tre dagar i veckan (mån, ons, fre) halvtid, så halvtid på halvtiden kan man väl säga. Tror det kommer funka bra. Denna vecka kanske det blir lite annorlunda dock för på onsdag ska jag iväg på mitt första möte med sjukgymnasten på förmiddagen, vilket ska bli jättespännande, har gått och väntat och längtat länge nu.
 
Efter jobbet så ska jag och mamma iväg på lite ärenden, bland annat lämna in ett par skor på omklackning (om de inte är lika dyrt som att köpa ett par nya dock, de är rätt slitna) och även boka klipptid. Känns som att den här veckan kommer bli bra. Är ni med mig?
 
-
 
to be back on track:
I'm back on track and it feels really good. Descided that I'll work three days a week, mondays, wednesdays and fridays, part time. I think that's gonna work. Gonna meet my physiotherapist on wednesday for the first time, I'm really looking forward to that, hope that she can help me and give some good advises. Feels like this is gonna be a good week, can you feel it too?
 
 
 
 

damig och dann.

 
Jag bara tokälskar Damernas världs senaste omslag! Jag var ju bara tvungen att köpa hem den igår när jag stod vid tidningshyllan på ica. Jag tror jag har sagt det förut men jag är inte mycket för "ungdomstidningarna" som bara skyltar med hur man upptäcker att ens partner är otrogen etcetc, det är inget för mig. Jag gillar de här tidningarna som är lite mognare och för kvinnor helt enkelt.
 
Det har ju pågått en liten strid inom mig de senaste dagarna, men nu tror jag baskemig att förkylningen är här för att stanna, iallafall för någon dag. Vaknade upp flera gånger i natt av en igenbombad näsa och ont i halsen, svettig och dann, ja ni vet. Så jag har spenderat morgonen i soffan och jag planerar att inte lämna den. Tur då att jag har min vackra tidning att hugga in på. Jag har även hållt på med lite hemlisar här på morgonen, så galet roligt projekt som jag fått äran att ta del av. Kreativitet är min kärlek, så kan vi säga.
 
 

en föraning om våren.

 
Vi har bokat av allting idag för att bara umgås jag och Erik. Därav kommer det vara tyst här idag, så ni vet om det. Rocky kom förbi för en stund sedan så vi ska plocka i ordning här hemma och sen blir det en promenad i det vackra vädret :) Våren är på väg känns det som ♥
 
 
Jag fick en förfrågan om lite tips på vad jag äter nu när jag äter gluten + mjölkproteinfritt och självklart kan jag ge tips på sådant, ska sammanställa lite. Men redan nu kan jag tipsa om en sida som jag fått tipsat till mig från Sofia (som är intolerant mot detta blandannat), den heter mjolkfri.com.
 
 

RSS 2.0