ett leende är en bra början.

/instagram/
 
Det är äntligen fredag och jag är så glad för det. Jag ska nämligen iväg idag igen och kommer hem på torsdagkväll, så jag får se hur mycket jag kan uppdatera här, men jag vet att jag är mer aktiv på instagram så om ni har det, följ mig gärna där: @emjls.
 
Under tiden så får ni ta hand om er där ute, och jag hoppas verkligen att fibron ter sig snällt mot er alla och att ni som inte har fibro mår så bra som ni bara kan ni med. Jag önskar verkligen jag hade botemedlet, men jag vet att glädje och positiva tankar är en bra väg mot ett bättre mående. Stor kram och kärlek till er alla ♥
 
 

"att leva med fibromyalgi"

 
 
En film som jag publicerat förut men som verkligen tåls att titta på igen.
 
Kärlek till er alla där ute ♥
 
 

Den hälsosamma medicinen

/Skäralids nationalpark/
 
Hur mår mina fina där ute? Jag mår bra, förutom min otroligt täppta näsa. Jag är rädd att det är Rocky som gör att jag blir så täppt, han får ju med sig en massa pollen in och det luktar blommor i hela lägenheten, för när jag var i väg i helgen så var jag inte täppt överhuvudtaget och då var vi ändå ute och gick en hel del. Min Ponken... Så jag försöker hålla mig från att gosa och klappa på honom, men det är så himla svårt och det gör ju ont i hjärtat när han tittar på mig och vill gosa. Annars är det bättre i axlarna idag, funderar på om det var för att jag inte var ute och gick igår morse. Jag tog nämligen en lång pw med Rocky igår kväll (i spöregn) på en 7 km och då blev jag ju rätt varm och efter det så hade jag inte ont, så jag måste ha hjälpt musklerna på traven där. Jag var ute i morse med honom också och är inte lika stel, så det kanske är medicinen för det, i så fall är det en väldigt billig och hälsosam medicin. Har ni varit ute och gått när ni haft ont/varit extra stela och märkt skillnad när ni kommit hem? Prova, det funkar verkligen. Och kom ihåg, ni kan gå hur långt ni vill och i den takt ni känner attt ni klarar för dagen, det är ju tjusningen med promenader, det är helt upp till dig.
 
 
 

beautiful nature

Har haft de bästa dagarna på länge.
 
Hur mår ni alla i detta väder? Själv är jag otroligt trött och stel i axlarna men i övrigt är jag så glad så glad och sprudlande. Tycker dock att detta väder får ta och bestämma sig för hur det ska vara, att det växlar så här är inte bra för oss och till och med "vanliga" människor blir ju påverkade, man blir trött och seg och bara rätt, nollställd. Ska förbi Lindex en snabbis efter jobbet och kolla på lite kläder och sen ikväll är det tvättstuga, hoppas jag hinner ut på en liten runda med. Var hos Marie i morse också, hon är ledig nästa vecka så blir "spännande" att se hur jag mår då, men jag tror det ska gå bra. Mina pws gör sitt också så det ska nog gå bra att ha ett litet akupunkturuppehåll, bra att testa också inför sommaren om inte annat.
 
 

på't igen bah.

 
Fredag, efterlängtade fredag! Sitter på jobbet nu men snart ska jag ta mitt pick och pack och åka igen. Jag har aldrig rest så här mycket som jag gör nu, men det är för så himla positiva saker så jag känner mig mer levande än någonsin. Det här med smärta och så vidare är ingenting jag lägger vikt vid när jag är på resande fot för mina destinationer gör att det glöms bort och att jag tar tag i det senare, helt enkelt. Jag hoppas ni får en underbar helg, jag är rätt säker på att jag kommer ha det! ♥
 
 

going down memorylane.

 
Gick igenom gamla bloggen och hittade lite bilder. Det är så roligt att gå tillbaka och se hur man såg ut, vad man skrev och hur allting var då. Minnena poppar upp i huvudet, både bra och mindre bra sådana. Blev helt plötsligt väldigt sugen på att sminka mig i grönt...
 
 
 

15160

 
Herregud vad med knatande det blev igår. Gick hela 15610 steg! Man säger att man snittar ungefär 6000 steg i timmen om man har ett bra tempo. Men det var så himla skönt och jag sa det till mamma att jag känner mig mycket starkare, inte rent muskelärt (eftersom jag inte lyfter vikter) men rent kroppsligt och i sinnet nu när jag varit ute så mycket. Även fast jag har en trötthet utan dess like så blir det så mycket enklare att tackla den när jag känner mig så fräsch på insidan. Jag var även till Marie igår och hon blev, som jag misstänkte, överlycklig när jag sa att två permanentnålar hade fungerat perfekt! Jag nämnde också att jag tror jag känner av pollen (det är ju så kraftigt nu!) så hon satte två nålar på mina bihålor, kände efter bara några minuter hur det släppte lite, otroligt att det funkar. Jag har aldrig känt av pollen tidigare men de sa ju när säsongen drog igång att det är ett kraftigt pollenår i år och sedan har jag en teori om oss fibrosar och pollen. Vi är ju överkänsliga mot allt + att våra sinnen är mycket starkare än andras, så när det är sådant här kraftigt med pollen så är det ju inte konstigt att vi känner av det. Jag klagar hemma på att Rocky luktar blommor och mamma känner ingenting, vårt luktsinne är ju starkare än "vanligas", och då är det ju inte konstigt om man känner av en allergi. Jag blir tvärtäppt i näsan men jag börjar även känna av att det kliar i halsen ibland, men efter lite Otrivin Menthol (min nya bästa vän) så känns det bättre. Sen är jag inne i någon bubbla nu där ingenting kan bita på mig känns det som, känner mig som värsta power woman! Sådan underbar känsla.
 
 

för att sukta mig själv.

 
När orken kommer tillbaka så ska jag nog ställa mig och göra några sådana här... Tur att det finns magar att mätta på mammas jobb.
 
 
 
 

att få inspirationen tillbaka

 
 
Jag fick förfrågan imorse om ett armband till mammas kollegas dotter. Jag vet inte om jag har berättat förut att jag gjorde smycken förut och sålde? Det gjorde jag i alla fall, och jag stansade mina egna loggor (som ni ser på bilden). Det här var under mitt studiefria år som jag hade på grund utav utmattningsdepressionen, jag hade börjat på arbetsterapi och provade att göra ett armband där och jag fann det otroligt roligt och rogivande. Jag började surfa runt på nätet efter bra sidor med fina pärlor och hittade massor, beställde en drös med allt jag behövde, åkte till en plåtfirma och köpte metall till loggorna och körde igång. Jag stod ute på altanen hemma och stansade för fulla muggar och gjorde armband i mängder. Jag fick till och med de utställda på två salonger (via kontakter dock, men ändå). När jag började trean sen så rann det ut i sanden, jag ville fokusera helt på skolan och inte ta ut mig igen, så jag ställde undan pärlorna och gjorde några armband här och där efter beställning, men inte mer. När jag fick frågan imorse så tog jag genast fram pärlorna här på jobbet och blev så inspirerad och fick genast flashbacks från den här tiden. Jag och Moa tog massa "produktbilder", hade fotograferingar, redigerade och hade oss och min gamla blogg var ju till och med min smyckesblogg. Här är några utav alla produktbilder vi tog:
 
 
Foton tagna av Moa Bjurner
 

"Confetti" och nålar.

De två översta bilderna är mina och den understa är Sussies.
 
Hej på er! Börjar denna onsdag med att visa er mina nya, färgglada, naglar som Sussie gjorde på mig i måndags. Är väldigt nöjd med de för just nu så speglar naglarna mitt mående, är sprudlande glad mest hela tiden känner jag. Jag tycker glittret påminner om tivoli och något godis, men kommer inte på vilket det är jag tänker på.. Det heter "Confetti" i alla fall och är ett riktigt kalasglitter i min mening.
 
Så, jag sitter på jobbet, eftersom pappa är bortrest så är jag här även imorgon och på fredag. Jag mår rätt okej i kroppen, dock har jag väldigt ont och är stel i axlarna, jag glömde ha på vetekudden igår kväll när jag skulle sova så jag får nog lägga på den när jag kommer hem och varit ute med Rocky. Jag ska till Marie idag också. Vi provade att sätta i två permanentnålar sist och det gick jättebra, tror den ena sitter kvar fortfarande, men ska be henne sätta i en till. Så skönt att det fungerar att ha två stycken i, hon var rädd först att det skulle påverka mig på fel sätt, men det har ju funkar så jag tror att hon kommer bli överlycklig när jag säger det idag ♥
 
Glöm inte att kolla in Sussies sida på facebook: Nails by Sussie
 
 
 
 

En tisdag fylld med mys.

 
Vaknade av att regnet smattrade utanför fönstret idag. Så otroligt mysigt uppvaknande, älskar att även somna till regn, det är så rofyllt på något sätt. Gick upp och ut med Rocky direkt, det var uppehåll så jag passade på men efter en fem minuter så öppnade sig himlen igen, så det var bara att gå illa kvickt hem när han hade gjort ifrån sig. Är ledig idag men jobbar ons-fred, pappa är bortrest så jag måste vara på plats, men det ska nog gå bra. Men idag är jag ledig och har suttit nu efter frukosten och bara softat, känns som det var ett tag sedan jag gjorde det, så det var skönt. För första gången på länge så vaknade jag också rätt avslappnad, vilket var väldigt skönt, tror jag sovit som en gris i natt, väldigt välbehövligt. Ikväll ska jag och mamma ha myskväll, köpa plockmat och bara mysa hon och jag! Men innan dess ska jag ut med Rocky igen, äta lunch, duscha och sedan ta bussen till Lugnett för frans-/brynfärg och plock, perfekt väder för sådant mys idag! För att summera så kan vi väl säga att det blir en tisdag i myshetenstecken ♥
 
Blommorna på bilden köpte jag till mamma och pappa för två veckor sedan och de står sig fortfarande! Det är helt otroligt.
 
 
 
 

helgen och veckan som precis börjat.

 
Hej på er! Har ni haft en bra helg? Jag har haft en rätt bra helg, dock har jag mått rätt konstigt men tror det är vädret som spökar, det är riktigt pendlande så man blir knasig.
 
Det är lite som händer den här veckan, jag försöker att inte bli stressad på grund av det, jag tror bara jag kommer igång med lite utav det som ska göras så lugnar jag mig nog. Idag ska jag till Sussie och bli fin om naglarna, det blir riktigt somrigt idag med massa färg! Efter det ska jag ge mig ut på en pw, känner att benen är lite rastlösa, igår blev det "bara" en morgonpromenad med Rocky (som i lördags med, som bilden är ifrån), så benen skriker efter uppmärksamhet. Igår hade jag en riktigt dålig dag faktiskt, mitt huvud höll på att explodera av för mycket intryck under lördagen + skoshopping med mamma på förmiddagen, yrsel kom som ett brev på posten men efter en lång dusch, lite gråtandes (ja då släppte en hel del, så det var positivt gråtande) och lite mys på balkongen så blev det bättre. Vi åkte och fikade lite snabbt hos bror och Jeanette, då Jeanette fyllde år i lördags, så fick vi se nya lägenheten också! Tror det kommer bli superfint där när de kommit i ordning mer, väldigt mysig planlösning var det. På eftermiddagen och kvällen så var det självklart hockey! Och jäklar (ja man får svära vid sådana här tillfällen) vilken match! Helt otroligt, sådant som kommer lagras i minnet, häftigt!
 
Som sagt, en vecka full med planer och saker att göra, men det är för väldigt goda saker, tro mig ♥
 
 
 
 
 

fab friday

Hoppas ni får en fantastisk fredag, det ska minsann jag ha! Kramar på er alla ♥
 
Och om ni inte lyssnat på "Mirrors" än, gör det!
 
 
 

en bildbomb till helt enkelt.

 
Lite fler bilder från min vistelse i Olofström. Laddade upp (för första gången på år) bilderna på facebook och glömde helt bort att jag inte visat er här. Det var alltså deras årliga marknad förra helgen så vi sprang runt där, köpte sockervadd, glass, barnen åkte karuseller och hade det roligt! På lördagskvällen satte jag mig i soffan med barnen och bara myste, passade på att ta in och ge så mycket kärlek jag bara kunde när jag hade chansen. Mina små gullungar, som jag saknar de! ♥
 
 

lycka, kort och gott.

 
Fredag fredag älskade fredag! Dagen till ära drog jag på mig min nya långklänning från H&M, så otroligt skön och det är ju så fint väder idag så ja, det kunde inte bli bättre. Gick upp halv 6 idag, gick ut på morgonpromenaden med Rocky och mamma, det är så skönt att börja dagen på det sättet. Att bara gå upp och gå i en 20 min innan man äter frukost och gör sig iordning inför jobbet gynnar mitt mående väldigt mycket, jag känner att hjärnan vaknar på ett helt annat sätt och kroppen kommer igång, eftersom blodcirkulationen får hjälp på traven. När jag går med Rocky så blir det ju inget jättetempo då han stannar och nosar, men jag blir ju ändå varm i kroppen och det lindrar ju och mjukar upp muskelaturen. Så det är ett tips, om ni är så pass bra att ni kan ta er upp, gör det! Jag lägger alltid fram mina gå-kläder morgonen innan så det bara är att dra på sig de och efter ett stort glas vatten går jag ut.
 
Igår när vi satt i soffan jag och mamma så sa hon någonting som gick rakt in i hjärtat på mig, hon sa att hon inte sett mig så glad och frisk på länge. Det gjorde mig verkligen själaglad och jag känner det själv, jag är så mycket lättare i sinnet och har ännu lättare till skratt, jag känner mig pigg och mina ögon har en helt annan klarhet i sig. Jag trodde det inte var möjligt men jag studsar upp om morgnarna nu för tiden med ett stort leende på läpparna. Ja, livet är allt bra.
 
 
 
 

lite "första gången"-snack

/Olofström ur instagramlinsen/
 
Torsdag, vilket innebär ledighet för mig. En välbehövlig sådan måste jag säga. Min ledigadag ska spenderas med ingen mindre än min kära Tessi, vi ska ta en kaffe i solen och sedan shoppa lite. Väldigt mysigt ska det bli och nu är det faktiskt några veckor sedan vi sågs, så vi kommer ha lite att prata om ♥
 
Dagens mående är rätt okej ändå, gick ut på en kortare pw innan frukost, vilket gör gott för själen. Är dock rätt stel i nacke och axlar och lite seg i benen, men det är nog för allt gående. Igår så fick äntligen jag och pappa tummen ur (ursäkta språket) att övningsköra, för första gången! Det var så jäklarns roligt, så nu får ni akta er där ute, haha. Nej men jag har haft ett sug nu i någon månad på att verkligen ta det där körkortet, det har ju kommit en del (läs: massor) emellan så det har varken funnits tid eller ork för att ta tag i det, men nu så. Dock kände jag av fibron direkt efteråt. Jag vet inte hur det är med er andra fibrosar där ute, men jag har iallafall märkt att jag blir väldigt påverkad utav nya saker, exempelvis som igår, aldrig övningskört = trött i hela kroppen och huvudet efter en 20-30 min med info + "körning", för några veckor sedan skulle jag åka kommunalt till Marie för första gången = helt slut när jag kom fram och jag gjorde om samma sak i tisdags och då var det inga problem.. Ja, det är i alla fall bra att jag märkt ett nytt samband, det gör ju letandet utav balansen mycket enklare :). Nej, nu ska jag lyssna på musik och göra mig i ordning, vi hörs lite senare och ta hand om er i solen! ♥
 
 
 

I'm in love with...

 
 
these... Alltså hur underbara är inte dessa? Det rycker otroligt i jag-beställer-fingret nu.
 
 
 
 
 
 

en onsdag i glädjenstecken.

 
Dagens Emma helt enkelt, inga krusiduller här inte. Det är så skönt att jag äntligen börjar må bättre, och jag upplever att det även syns i mina ögon nu, en lättnad som är väldigt stor och skön att känna. Är, som ni ser, på jobbet nu. Gick upp halv sex idag, gick ut på morgonpromenaden med Rocky och det var så himla skönt. Det var fortfarande dagg ute och lite kyligt men solen sken och gav ett riktigt vackert ljus, en perfekt start på morgonen. När jag kommer hem ska jag äta och vila lite, sen är det dags för en pw i det fina vädret! Funderar på om jag ska gå till min favoritplats vid sjön, kanske blir så, vi får se vad kroppen säger. Annars är det viloläge på balkongen, får hoppas att solen håller sig framme tills dess. Hur mår ni mina fina? ♥
'

"mirrors"

 
Nu innan jag traskar ut för en pw så vill jag tipsa om den här låten, helt klart nya favoriten. Texten är så otroligt fin och videon är så talande, ta er tid att titta på den.
 
"I'm lookin' right at the other half of me
The biggest scene is set in my heart
There's a space, but now you're home
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back into you once I figured it out
You were right here all along
It's like you're my mirror"
 
 
 
 
 

en liten bildbomb och uppdatering.

 
Här kommer en liten bildbomb från vår otroligt mysiga picknick på Pepparkvarnsstigen, ett litet smultronställe som Cissa hittade veckan innan jag var där. Det blev en hel del bilder men jag lägger bara ut ett litet axplock utav de. Jag kom hem i söndags och samtidigt som borta är bra men hemma bäst så saknar jag mina älsklingar något otroligt. Just nu går all min vakna tid till att vara så sprudlande i kroppen, full med tankar på hur jag kan förena mina två familjer till ett och samma ställe, till att gå en massa långa powerwalks för att vädret tillåter det och för att jag mår så bra utav det och sedan till att tänka på sommaren som stundar. Vad ska jag göra, när ska jag dit och när kan jag boka resorna? Ja, även fast fibron härjar i kroppen nästan hela tiden så är jag så lycklig. Kärlek är tametusan botemedlet på allt ♥
 

pepparkvarnsstigen

 
Jag låter bilderna tala för sig själv och säger enbart att jag har det förj*kla bra här nere ♥ 
 
 
 
 
 

en liten tröjönskan.

 
 
Hej, jag vill ha dig.
 
 
 
 

att vara lite frånvarande.

 
Alltså förlåt för att jag inte skriver så mycket nu, men jag har det rätt tufft med fibron och annat. Försöker mer ta mig igenom dagarna så gott jag kan och försöka dra ner på stressen kring det som jag egentligen "inte behöver lägga ner tid på". Har en sådan trötthet just nu (som ni fibrosar känner väl igen) och den vägrar ge med sig eller bli snäppet bättre, den är alltså sämre och värre än den brukar. MEN! Imorgonbitti (läs kl 05.21) så sitter jag på tåget ner till min andra familj i Olofström, min älskade Cissa och hennes underbara barn och man, det är precis vad jag behöver just nu, det kunde inte komma mer lägligt. Så jag är väldigt glad ändå och jag har äntligen kommit igång med träningen efter förkylningen och inser hur mycket jag saknat mina långpromenader. Så saker och ting är rätt bra ändå och som jag skrev på instagram igår: "Jag låter inte fibron vinna över mig". Så är det bara, och man mår så mycket bättre efter promenader. Nu ska jag återgå till jobbet och i eftermiddag är det packning och sedan akupunktur som gäller, det blir tidig läggning ikväll, ska upp så tidigt så jag vill inte ens tänka på det :) ♥
 

artikel om låg kroppstemp vid fibro.

 
Har väldigt ont i handlederna idag så orkar inte skriva så mycket, men kom över denna artikel på twitter, väldigt intressant faktiskt. Klicka HÄR så kommer ni direkt till den!
 
Annars får jag önska er en trevlig fredag ♥
 
 
 

Hitta er morot som gör att ni orkar och lyckas driva er vilja till handling!

 
Vilken dag. Har en otrolig värk i hela kroppen och mina armar bara skriker, likaså benen, eller ja, hela kroppen egentligen men lemmarna är värst. Jag har börjat vakna upp med min stelhet i bröstryggen och nacken igen, jag hade en period då den var borta men den verkar ha hittat tillbaka som sagt. De senaste kvällarna har jag somnat med värmekudden kring nacken, allt för att försöka lindra smärtan. Imorse när jag stod i duschen så kände jag hur jag höll på att ramla ihop pga noll styrka och kraft i musklerna och under tiden jag åt frukost och gjorde mig i ordning så sprang tankarna fram och tillbaka kring om jag skulle klara av att åka till jobbet eller inte. Vet ni vad som gjorde att jag till slut sitter här? Jo, glädjen över att sminka mig, hur banalt det än låter så såg jag fram emot att sminka mig och då fick jag styrkan att driva min vilja att åka till jobbet igenom. Den senaste veckan så har jag haft en väldigt obehaglig yrsel, då jag helt plötsligt bara kan få en våg genom huvudet och jag tappar fotfästet, väldigt obehagligt och inte som den yrsel jag brukar ha. I söndags när vi firade mamma så ramlade jag till och med av stolen, rakt ner i golvet, kan låta kul men min armbåge mår inte så bra efter det kan jag meddela. Jag tycker man ser tydligt i mina ögon att jag inte mår bra, men jag har återigen bevisat för mig själv idag att jag är en kämpe och att ge upp inte är någonting för mig. Jag är väldigt stolt över mig själv idag, och det kan jag säga så här rakt ut utan att tycka att jag skryter. Mitt mål med den här bloggen är ju att inspirera och motivera, och genom att ha den här moroten att få sminka mig så kom jag iväg till jobbet. Försök hitta er morot som gör att ni orkar och lyckas driva er vilja till handling! Idag var det sminkningen för mig, de dagar jag är hemma och är dålig är det att få ta en kopp kaffe efter jag orkat krypa in i duschen, och det funkar, varje gång!
 
 

RSS 2.0