sol och tvätt

en liten hörna hos oss i vardagsrummet som är under konstruktion :)
 
Hejhopp där ute! Jag ska precis gå ut och sätta mig på balkongen för att njuta lite av solen. Håller på att tvätta också men valde att bara ta två maskiner idag med det viktigaste för orken finns inte egentligen. Men skönt när det är klart. Imorgon är Tonny äntligen ledig så jag hoppas att hans ledighet kan bringa lite stryka till mig. Jag måste plugga som attan nu idag och imorgon förmiddag, så det är väl bara att sätta igång. Kram på er ♥
 
 
 
 
 

Sliten, bröllopsidé och skorna

 
Hej på er! Har suttit ute en stund idag på balkongen i det underbara vårvädret, helt otroligt så varmt det kan vara i solen i mars, så gott. Det är väl det enda som varit positivt denna dag kan man väl säga. Skönt iallafall att ha fått lite värme på kroppen så man hjälper lederna och musklerna på traven lite. Annars så har jag haft två långa samtal med min älskade mamma idag och nu senast så pratade vi igenom bröllopet och vi kom på flera bra idéer, så jag känner mig lite lugnare nu. Nu är jag bara på jakt efter en speciell grej som jag tror skulle bli så himla bra! Jag beställde också mina bröllopsskor precis, så nu får de gärna komma så jag kan prova dom. Hade varit så perfekt om de känns så där bra som ett par skor ska göra. Annars får jag ge mig ut på jakt i butikerna. Ni kan nog tänka er att det är hur många tankar som helst som flänger runt i huvudet på mig just nu och om ni ens visste hälften utav det hela så hade ni förstått min uteblivna bloggning och att den kanske inte är precis som den brukar. Men om en tid så kommer saker och ting släppa tror jag och då kommer det nog vara som vanligt igen. 
 
Gårdagens ansiktsbehandling var dock helt underbar och när jag kom hem såg det ut som jag gått igenom flera ronder i boxningsringen men det är ju så det ska se ut. Idag har det lagt sig och med lite sol i ansiktet så har jag nog gett det ytterligare en kick. Jag fick med mig en ny hudvårdsserie hem också så hoppas innerligt att denna funkar nu. Ska visa er bilder på den en annan dag. Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och bara försöka vara. Kram på er ♥
 
 
 
 

Essential Care - Recension

nuvarande hudvården
 
Kommer ni ihåg när jag skrev om dessa? De nya hudvårdsprodukterna som jag hittade och var så ivrig med att prova? Nu har jag använt dom i två månader och jag märker en rätt så stor skillnad, är jättenöjd med hur den rengör och hur min hy ser ut nu jämfört med för två månader, MEN, jag har inte kunnat använda varena produkt som jag egentligen ska ha för att återförsäljaren (den enda här i Sverige) har inte alla produkter inne, vilket är väldigt frustrerande. Sedan har jag fått köpa nya produkter redan. Jag köpte små flaskor i början för att prova och se hur det skulle kännas och jag var jättenöjd så jag önskade mig den stora rengöringen (200 ml) av Tonny i alla hjärtansdags present och till min stora glädje så fick jag den, men, nu har den tagit slut! Helt otroligt och jag tar inte mycket alls utan en liten klick varje morgon och kväll och det är nu snart en och en halvmånad sedan jag fick den. Det är inte okej! När jag först tittade på produkterna och jämförde dom med mina dåvarande så blev jag positivt överraskad av priset men då trodde jag inte att jag skulle behöva beställa nya produkter nästan en gång i månaden. Så, oavsett hur nöjd jag är med det hela så kommer jag nog inte fortsätta med dom för det är så ohållbart i längden. Jag är trots allt student och har inte alla pengar i världen att lägga på detta, trots mina hudproblem. Idag ska jag, till min stora glädje, på ansiktsbehandling och där har de två andra märken som jag är nyfiken på och ska fråga henne om, Sans Soucis och Thalion. Jag har sökt på dom båda på nätet men jag vill höra vad hon säger om dom, vilken av dom som är mest rengörande och så vidare. Jag vet dock att det blir en stor utgift första gången när man ska köpa dom, men förhoppningsvis så räcker dom mer än en och en halvmånad... Dock har jag köpt Calendula balmen och body lotionen igen för dom är jag jättenöjd med! Calendula balmen är perfekt för mina känsliga ben, den tar jag varje gång jag har rakat dom annars får jag så otroligt ont och body lotionen är på 350 ml och kostar 129 kr. Jättebra, så dessa kommer jag fortsätta med men jag hoppas Helena (hudvårdsterapeuten) kan hjälpa mig idag och hitta någonting som passar mig och som är lika effektivt som Essential Care. Måste säga att jag är lite ledsen att de inte räcker så länge, för jag har aldrig haft så bra hudvårdsprodukter. 
 
 
 
 
 
 
 

Nya naglar och våfflor

Nya naglar
 
Igår hade jag en jättemysig dag med Desirée, en utav Tonnys kompisars flickvän som jag träffat några gånger innan men den här gången så var vi på tu man hand :) Och det var jättetrevligt! Vi är väldigt lika så vi pratade på som attan. Vi var först och fixade naglarna tillsammans hos en ny tjej här i byn, jätteduktig, så jag är väldigt glad att hon börjat här då jag inte var jättenöjd på det andra stället. Efter det gick vi i kylan (satan vad kallt det var igår!) till byn och fikade och sedan bar det av hemåt. En mycket härlig dag! På kvällen så vilade vi bara i soffan jag och Tonny. Tonny var väldigt trött efter allt jobb de senaste dagarna, så vi gick och la oss och sov som två stockar. Nu har jag gjort mig i ordning och inväntar prinsen som är och tränar. Vi ska äta lunch och sen iväg på några ärenden innan det bär av mot Siv och Tommy. Det var ju våffeldagen igår men vi tar det idag och det ryktas om att Tommy gör riktigt mumsiga våfflor. 
 
 
 
 
 

Done, done and done

Gos i soffan för någon dag sedan
 
Jag tänkte att bilderna på min utomordentligt vackra bock-lista kanske inte var det roligaste att se här, så jag struntade i att ta kort på den sista ifyllda boxen. Ja ni läste rätt, jag är klar! Jag har dock en skum känsla i kroppen, ni vet typ: Jag-kunde-nog-gjort-bättre-känslan? Men jag vettekatten om jag hade kunnat göra så mycket bättre ifrån mig. Jag har ändå suttit med tentan nu sedan kl ett, med ett fåtal pauser emellan. Så nu är jag nöjd och tar kväll från och med ..... NU!
 
 
 
 
 
 

Two down...

 
 
 
Two down! One to go. Håll tummarna åt mig nu och hejja! Nu ska jag bannemig göra den här jäkla tentan.
 
 
 
 
 
 
 
 

Väderomslag och nackproblematik

Precis nu
 
Godmorgon måndag och godmorgon stressdag. Det som står på postitlappen är alltså det jag ska göra idag. Försöker hålla god min och tänka positivt, för jag vet att det hjälper, men det är inte jättelätt vill jag lova. Framförallt inte när kroppen skriker och tröttheten hägrar i ögonen på mig. Men, jag har gjort de små boxarna på sidorna för att kunna bocka av när jag är klar med uppgifterna, det gör ju allting så mycket roligare och man känner sig lite extra bra när man får bocka av en efter en. Det är iallafall en motivation för mig. 
 
Annars så har jag riktigt ont i knäna idag. Blir verkligen tokig på dessa väderomslag! Varför kan det inte hålla sig på det ena eller det andra hållet? Jag verkligen känner hur frosten satt sig i mina knän denna morgon, hemskt är det. Men, det finns väl ingenting jag kan göra åt det. Igår hade jag också en rätt härlig dag. Jag har nämligen, sedan jag var väldigt liten (sen jag gick i lågstadiet) haft problem med min nacke. Vi hade alltid så dåliga bänkkonstellationer i klassrummet så man fick sitta snett och vi satt nästan aldrig rakt fram mot tavlan. Detta har gjort att jag haft problem med nacken sedan dess och när jag går för länge utan att bli justerad av naprapat så får jag ganska stora problem, detta har jag fått nu. Igår när jag satt och pluggade så kände jag hur jag började må illa, vilket jag inte kunde koppla till någonting annat och det var verkligen sådant illamående så jag trodde jag skulle behöva springa till toaletten. Det slutade med att jag fick lägga mig i soffan med nacken på armstödet för att få stöd av någonting och sedan låg jag där och blundande och illamåendet försvann efter ett tag. När vi kom hem från Siv och Tommy så tog jag vetekudden på nacken och då kändes det lite bättre, men usch vad ont jag har. Jag känner verkligen hur kotorna sitter fel. Det har inte blivit att jag gått till någon naprapat sedan jag flyttade hit, dels för att jag inte tänkt på det (minnet) och dels för att jag inte hittat någon självklar här nere, sedan är jag väldigt kräsen när det kommer till naprapat för jag hade världens bästa när jag bodde uppe i Stockholm. Men, det känns ändå rätt bra för Tonny har en kompis på gymmet som är massör (han vet inte om hon är någonting mer, typ kiropraktor eller så) så han skulle prata med henne när han träffar henne nästa gång. Då får jag iallafall massage för knutorna i mina axlar är inte att leka med heller. Jag vet ju vad det beror på och det är ju hur jag sitter här framför datorn och när jag pluggar, men hur fasen ska man kunna ändra på det? Jag sitter ju här vareviga dag och det blir ju inte så att man sitter spikrak i ryggen och läser i böckerna? Jaja, jag har vetekudden på nu så får vi se hur länge jag kan sitta här. Jag måste ju klara av det för allt plugg jag har idag gör att jag måste sitta framför datorn och skriva. 
 
Så där ja, nu har jag fått klaga lite också. Vi hörs senare mina vänner ♥
 
 
 
 

Påsarna är gömda och nytt i öronen

 
Nu har jag kletat på lite smink och de mörka påsarna under ögonen är nu gömda, i färg iallafall ;) (Varför orkar man inte sminka sig varje dag?) Är så sinnessjukt trött så ni anar inte, haha. Finns ingenting annat jag kan göra än att skratta åt det, iallafall under de bättre dagarna ;) Som ni ser på mitt vänstra öga så är det lite... puffigt... Igår så somnade jag i soffan vid nio ungefär så ni kan ju lista ut om jag pluggade efter Gladiatorerna? Hehe, host, äuhm nej? Gick och la mig och saknade min bättre hälft bredvid mig som blev inkallad på nattjobb i en handvändning i princip. Men nu är han hemma och ingen är gladare än jag. Eller ja, Bobbo kanske är gladare då han fått sova och är iväg och tränar nu. Sen ska vi iallafall iväg till Siv och Tommy på mat, vilket ska bli jättegott och mysigt som vanligt innan det är dags att åka hem igen, jag ska då fortsätta plugga och Tonny ska bara ligga i soffan och vila, vilket han förtjänar så mycket. Han ska ju upp imorgonbitti igen kl fem, så vila är prio för honom nu tycker jag. 
 
Om ni undrar vilka låtar som går på repeat i hörlurarna just nu så är det dessa från Frozen:
 
Kristen Bell – Do You Want to Build a Snowman?
Kristen Bell – For the First Time in Forever
Kristen Bell – Love Is an Open Door
Idina Menzel – Let It Go
 
 

ME - En artikel som skapar så mycket känslor

 
 
 
Jag har inte ME själv, men har några väldigt nära och kära vänner som har det och när jag läser den här artikeln så blir jag så förbannad, frustrerad och ledsen. Hur kan det gå till så här? Här är artikeln och ta er tiden att läsa. 
http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/mar/30/me-emily-collingridge-chronic-fatigue-syndrome
 
 

Uppmuntran och lördagskväll

 
Får muntra upp mig själv med denna. Så klokren! Haha. Hoppas ni får en mysig lördagskväll, om någon timme så ska jag sätta mig i soffan med massa onyttigt uppdukat och titta på Gladiatorerna, men tills dess så är det plugg som hägrar. Om jag orkar och inte somnat i soffan innan så får jag nog sätta mig och fortsätta pluggeriet efter programmet också. Kram ♥
 
 
 

Villa Fridhem, minnen och bröllopsmat

tog en tripp down memorylane igår
 
Hej på er! Det blev inget inlägg igår, hade en riktigt dålig dag, så jag försökte mest att fokusera på att inte gå och lägga mig igen redan efter jag vaknade. Kommer inte ihåg när jag hade en sådan dålig dag senast, men nu idag så känns det bättre. 
 
När jag satt en stund framför datorn igår så hittade jag gamla bilder och jag blev så nostalgisk och längtade verkligen tillbaka till mammas underbara 50-års firande för två år sedan. Pappa hade fixat så himla fint, så jag, Johan och mamma fick gå in tillsammans till delfinerna på Kolmården och klappa på dom och se dom göra trix och så fick vi veta mer om hur dom lever och hur dom sköter dom. Efter det så åkte vi till ett helt magiskt ställe som heter Villa Fridhem, som ligger några mil från Kolmården. Det var fantastisk mat och omgivningen var helt underbar. En helt fantastisk afternoon tea hade dom och vi var en stund i spaavdelningen och på kvällen åt vi den mest fantastiska mat jag ätit. Som jag vill åka dit igen med allihopa, hade varit så himla mysigt. 
 
Mina dagar nu är inte så jättemycket att skriva och skryta om utan det är mest en kamp med skolan och orken, men jag har en känsla av att det kommer lätta om några veckor. Igår fick vi även hem ett bud med lite bröllopsmat som vi provade. Vissa saker stämde bra och vissa saker behövdes det lite ändringar på men just nu tänkte vi inte fortskrida med någonting för ens vi vet hur många som kommer på bröllopet. Nej, nu när jag ändå har orken uppe så får jag nog ta och göra ett inlägg på bröllopsbloggen, det var ett tag sedan. Kram på er ♥
 
 
 
 

en glass och en stund jag alltid kommer minnas

En dag i Helsingborg som jag aldrig kommer glömma
 
Den här dagen, när den här bilden togs så förstod vi båda att vi älskade varandra. Det har vi berättat i efterhand, men vi visste inte det då. Jag visste bara att jag var nära flera gånger att säga de tre orden till honom när vi gick där på kajen med vinden i håret och solen stekandes på våra ansikten. Jag vet nu i efterhand att han också vara nära på att säga det, just på samma ställe i samma stund. Vi var tvungna att sitta i skuggan och äta glassen för annars hade både vi och glassen smält bort. Det är den godaste glass jag någonsin ätit, både för smaken men även för att jag hade det bästa sällskapet någonsin. Jag kommer ihåg dagen som det vore igår och det är en dag jag aldrig kommer glömma. Som jag längtar till solen steker och vinden blåser i Helsingborg igen, för då ska vi gå till favoritglasstället och beställa glass igen och njuta. Förmodligen kommer vi då att vara man och fru också. 
 
Nu ska jag sätta mig och plugga, men jag hade hellre suttit i vår bil på väg till den där ljuvliga polkaglassen med min bättre hälft bredvid mig istället.
 
 
 
 
 
 

pannkaksberg och serier

gårdagens pannkaksberg!
 
Hej på er mina skruttisar. Hur mår ni idag? Här är det bra, förutom att Tonny är på jobbet men jag längtar tills imorgonkväll för då har vi tre helt lediga dagar tillsammans att se fram emot, finns inget bättre. Gårdagen var jättemysig och på kvällen så låg vi mest och vilade i soffan tillsammans och innan vi skulle sova så såg vi på första avsnittet av säsong två House of Cards, så sjukt bra. Vi har tyvärr sett klart på säsong två av vår favvoserie Grimm och säsong tre håller på att gå i USA, så vi vet inte när den säsongen kommer hit men jag hoppas snart snart snart! Så nu har vi iallafall House of Cards att nöja oss med och i juni kommer ju andra säsongen av Orange is the new Black ut också. Annars så är det en redig pluggdag för mig idag, har en hemtenta som ska vara inne på fredag så det är bara att sätta igång, men först en dusch, inte lukta usch! ;) 
 
 
 

klänningstokig

bilder från Halens.se
 
 
Nu är vi precis hemkomna från Siv och Tommy där jag fullkomligen frossade i svärmors mumsiga pannkakor! Efteråt tog jag en kopp te och så visade Siv mig en Halens-katalog de fått och jisses vad jag hittade fina klänningar och blusar. Här är fyra stycken klänningar jag mer än gärna hade klickat hem idag. Den turkosa finns i svart och cerise och den vita finns i mörkblå också, mums!
 
 
 

sommarbilder och likhet

Soooooommmmaaaaar!!!!
 
Åååh som jag blir lycklig när jag går igenom alla bilder från sommaren och Ljusterö! Vi var uppe i Stockholm i en vecka och mamma och pappa bodde ute på en ö som heter Ljusterö, där hade de nämligen hyrt ett hus som de bodde i under en längre tid då det pågick stamrenovering i lägenheten. Så otroligt underbar vecka var det och sista bilden på mig och mamma älskar jag, vi är så lika på den tycker jag! Min vackra mamsen ♥
 
 
Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig fin och fräsch, vi ska nämligen till Siv och Tommy idag på pannkisar!! Om jag är lycklig?! Äuhm, JA! ♥
 
 
 
 
 

Klockren och söt på en och samma gång

 
 
 
Åh, Tonny taggade precis mig på den här på Facebook och bara måste dela den med er, hur sjukt söt är den inte? Haha, och så klockren! 
 
 
 

busväder och snart två månader till bröllopet.

Jag ser ju rätt dryg ut på första, men gud vad härligt vi hade det på Ljusterö i somras
 
Hej på er! Har haft fullt upp idag tills nu. Började morgonen med att skriva och skicka in en uppsats, skönt att ha det gjort men på sista tiden har jag verkligen varit ute i sista stund men har lite svårt att koncentrera mig just den här perioden, hoppas det blir bättre snart. Sen var vi förbi frisörsalongen och bokade om lite tider och så bokade jag även in en nageltid till mig och en vän :) Ska bli jätteskoj, vi ska dit nästa tisdag! Det är en ny tjej som började där idag men hon verkar jätteduktig så ska bli skoj. När vi sedan begav oss in till byn var vi mest glada över att vi inte blåste iväg på kuppen och så stannade vi förbi en hudvårdssalong så jag fick prata med dom och då passade jag på att boka en tid också för ansiktsbehandling, mycket välbehövligt. Sedan handlade vi och gick hem i blåsten igen. Herregud vad det blåser, nu verkar det dock lugnat sig. Annars så ska vi bara ta det lugnt resten av dagen. Planeringen för bröllopet är i fullgång och vi pratar om saker och ting varje dag nu, men det är en sak som är rätt avhängande och det är när mammas klänning kommer hit, för när den gör det så kommer mamma och pappa ner och då blir det ännu mer saker som fixas. Då ska vi bland annat gå och boka min brudbukett, åh som jag längtar till det! Då ska vi även boka snittblommor till lokalen och sedan blir det nog lite shopping på Väla, lite pysselsaker som vi behöver till dukningen. Nu närmar oss verkligen med stormsteg.. Herregud, på måndag är det prick två månader!! Jisses amalia.
 
 
P.S tack för era fina ord om gårdagens inlägg, det värmer till tusen! 
 
 
 

Vissa dagar tänker jag extra mycket.

Vissa dagar tänker jag extra mycket. Sådana dagar då minnen från förr kommer upp, dagar då saker och ting gör sig påmint och minnen kommer farandes emot mig i flera hundra kilometer i timmen. Jag har ingenstans att ta vägen utan minnena slår mot mig likt en tornado. Huvudet spinner runt och tankarna har ingenstans att ta vägen utan jag måste plocka ner dom ett för ett, sortera och acceptera känslorna som kommer med dom.
 
Idag är en sådan dag då minnena är väldigt starka. Jag tänker på min älskade mormor, min farfar. Älskade människor som gått oss förlorade. Jag tänker på mitt liv. Allt jag varit med om. Alla hemska minnen och alla minnen som gör att jag sitter här idag. Alla beslut jag tagit, allt jag gjort för mig själv och saker som jag tänkt göra med mig själv. 
 
Vissa dagar vill tårarna bara inte sluta rinna och minnena blir allt för starka för mig att kunna tygla. 
 
Idag är en sådan dag då jag inte riktigt vet vart jag är. Just nu vandrar minnena lång tillbaka i tiden, jag är nästan åtta år tillbaka i tiden och två dagar innan mormor gick bort. Jag kommer verkligen ihåg allting som det vore igår, som att jag upplever det nu, igen, idag. Och helt plötsligt så sitter jag i farmor och farfars gamla villa, i köket tillsammans med farmor och äter leverpastejsmackor och telefonen ringer och det var ålderdomshemmet som sa att farmor måste komma för att farfar mår mycket sämre. 
 
På ett väldigt underligt sätt har jag alltid funnits där när det där telefonsamtalet kommit.
 
Det finns så mycket som hänt mig, som så många inte vet om. I vissa fall har jag valt att inte berätta någonting om mitt gamla liv, för den Emma finns inte längre. I vissa fall så känner jag en öppenhet med det och att berätta är inte någonting främmande. 
 
Vissa minnen som kommer tillbaka till mig är så starka och väldigt jobbiga att få tillbaka, men jag är ändå glad att jag har dom och att dom fortfarande är så starka som själva stunden var som när jag skapade dom. 
 
Vissa dagar blir bara för övermäktiga för mig att kunna hantera dom, plocka ner och sortera ut. Och ofta behövs en gammal vän för att jag ska kunna gå vidare och inte fastna där en längre stund. En gammal vän som jag känner mig utan och innan. Ibland är den gamla vännen mig nära och ibland väldigt långt bort. Men när vi möts så är vi lika nära som vi alltid varit. 
 
Vissa dagar tänker jag extra mycket. Sådana dagar då minnen från förr kommer upp, dagar då saker och ting gör sig påmint och minnen kommer farandes emot mig i flera hundra kilometer i timmen. Jag har ingenstans att ta vägen utan minnena slår mot mig likt en tornado. Huvudet spinner runt och tankarna har ingenstans att ta vägen utan jag måste plocka ner dom ett för ett, sortera och acceptera känslorna som kommer med dom. Dessa stunder ska bara genomlevas och jag kommer alltid starkare ur dom, som jag alltid gjort. 
 
 
 
 

pippifåglar och sommarkurser

mina kära pippifåglar som står i vardagsrumsfönstret
 
God morgon på er mina pippis. Jag fullkomligen älskar mitt nya stileben här hemma, jag hittade dessa underbara små fåglar + fat på varuförmedlingen för någon vecka sedan och det hutlösa summan jag fick betala för allt var... 70 kr. Blir så glad varje gång jag tittar på dom och dom passar perfekt i vårt vardagsrum. 
 
Gårdagen var lite blandad i mående och allmänt men till slut så lyckades jag läsa klart det kapitlet jag skulle, så idag har jag ett kapitel kvar och sedan en kort uppgift jag ska skriva. Så jag ska sätta igång med det nu. Annars så mår jag lite skumt idag, har en lättare huvudvärk och är yr, inte en jättehärlig kombo men jag får försöka hinka i mig litervis med vatten och kämpa på ändå. Inte så mycket att välja på.
 
I eftermiddag så ska jag även slutföra mina ansökningar till sommarkurser, känns både bra och lite halvspännande. Men jag har faktiskt hittat en del kurser som är intressanta. Hoppas ni får en mysig söndag så hörs vi lite senare. Kram ♥
 

glasunderlägg och renovering

nya glasunderlägg till vardagsrummet
 
God morgon mina små skatter. Hur mår ni idag? Hade ni en mysig fredag? Vi hade en jättemysig fredagskväll med massa god mat och mys framför Let's Dance. Nu har Tonny precis åkt iväg på en utbildning och kommer hem senare ikväll och åker iväg imorgon på morgonen igen, så jag är all alone idag, haha. Jaja, det går ingen större nöd på mig för jag måste ändå plugga, så egentligen skulle jag bara stoppa in här och visa våra nya fina glasunderlägg som jag hittade på Netto för några veckor sedan. Älskar dom! Nu ska vi bara måla om vardagsrumsbordet vitt, sen kommer det bli så jäkla snyggt. Vi har tänkt fram och tillbaka på om vi ska måla bordet vitt men nu så har vi nog bestämt oss. Allt är ju väldigt vitt i vardagsrummet nu men jag har mina planer på att få in mer färg, så om det bordet blir vitt så tror jag nog bara att det kommer bli ännu snyggare. Vi får se när vi tar tag i det dock. Vi har sagt att i sommar, efter bröllopet och allt, så kommer vi köra en liten renoveringsraid här hemma, vi ska bland annat byta sovrum mot datarummet och tvärtom. Kommer nog bli riktigt bra. Men nehepp, nu ska jag parkera mig i soffan med mina böcker och min kopp te. Vi hörs sen, kram på er ♥
 
 
 

naglar och vigselringen är beställd!

före och efter.
 
Hej på er! Vill bara stoppa in lite snabbt innan mitt pluggsug försvinner... Eller ja, nu ljög jag. Suget finns inte det minsta egentligen, men snarare duktighetsmänniskan inom mig anser att om jag börjar nu så förtjänar jag kanske två avsnitt av Vänner till lunchen, och det kan man ju inte argumentera mot! Så, vill bara stoppa in som sagt och skriva att jag hoppas ni alla mår bra. Jag kämpar på med trötthet och saknaden av Tonny som är på jobbet idag, men desto mer längtar jag till ikväll då vi ska mysa framför Let's Dance. Han har alltid avskytt sådana program men förra veckan så satt jag där och tittade och till min chock så satt han med mig de största delarna av programmet och när vi vaknade upp dagen efter så sa han till och med: "Det var väldigt mysigt att titta på tv igår". Då kan jag meddela att tv-junkien inom mig bara spratt upp i lycka. 
 
Nu imorse så tog jag äntligen tag i mina naglar. Jag har inte alls varit nöjd sen jag var där sist utan sett alla skavanker hela tiden. På håll ser de fina ut men när man tittar lite närmre så ser man felen och sådant gör mig tokig. Så nu är de övermålade, äntligen.
 
Och juste!! Igår beställde vi vigselringen, wiihooo!!! Den kommer bli såå vacker och igår sa Tonny: "Jag kan knappt vänta tills vi står där och jag får trä ringen på ditt finger". Då smälte jag igen. 
 
Nehepp. Nu måste jag sätta igång, vi hörs sen! Hoppas ni får en mysig fredag. Kram ♥
 
 
 

Paparazzi och obeskrivlig lycka.

jag hade min alldeles egna paparazzi i början när vi träffades
 
Var tvungen att kolla på lite underbara bilder från min och Bobbos första tid tillsammans. Våren och sommaren här nere i Skåne är ju som ni kan se på bilderna, helt magiska. De två första bilderna är i början av juni, så underbart. Då var vi på en utflykt som Bobbo snickrat ihop helt själv, då åkte vi till Ale stenar och bara njöt och myste. Men som sagt, han tog även mindre smickrande bilder på mig, som när jag satt och åt och när jag sminkade mig eller fixade håret. När jag frågade honom varför så sa att han måste ha något att titta på när han saknar mig när jag inte var där. Ja, då smälte jag ju så då fick han ta så många bilder han ville. 
 
Annars då.. Ja ni, det är bara fint. Jag orkar faktiskt inte tänka så mycket på måendet just nu utan jag bara njuter av att våren har kommit (även om vi ska få ett litet bakslag i helgen, vi går ju ändå mot rätt tid) och att bröllopet närmar sig och att tiden går helt enkelt. Den tid vi har framför oss är bara så obeskrivlig, så ja, jag har inga anledningar till att vara nere eller deppig. Snarare tvärtom så är jag så lycklig!! Så då får fibron bråka med mig hur mycket den vill, så de så!
 
Idag är planerna att njuta av att Bobbo är ledig, senare ska han gå och klippa sig och han frågade om jag kunde följa med så då gör jag det. Jag måste ändå prata med frisören angående bröllopet och lite fix innan det, så det passar jättebra. Efteråt lär det bli en promenad och bara njuta av vädret. Kram på er ♥
 
 

sol sol och vigselringen.

ute i solen och promenerar
 
Hej mina fina! Hur är det med er idag? Här är det bra, Tonny är ledig idag så då är det alltid bra oavsett mående :) Vi har varit ute i den underbara solen och promenerat och även varit förbi guldsmeden som ska göra vigselringen, kommer bli så vackert. Vi har inte beställt än men vi gick dit för att prata med dom och kolla lite. Nu har vi precis ätit tacos och kollat på film men nu ska jag nog gå ut på balkongen och lapa lite sol. Hoppas allt är bra med er! Kramar på er ♥
 
 
P.S Jag har ingen aning om vad det är för skum annons/reklam som dykt upp ovanför min header! Ska försöka kolla upp det snararst. D.S 
 
 

Piff, underbart väder och rådfrågning.

innan vi skulle iväg till svärisarna igår
 
Sicket underbart väder det var igår! Halleluja säger jag bara. Så fint att jag kunde inviga något utav min favorit klädsel på våren, en tjocktröja och en väst över som jacka. Så skönt helt enkelt. 
 
Vi hade en jättemysig helg jag och Bobbo, trots mitt mående och gårdagen var så mysig så. Vi åt en jättegod lasange hemma hos Siv och Tommy (som jag har rester från som väntar i kylen, kan knappt vänta!) och vi fixade med lite saker där också. Kära Siv ska sy kuddfodral till oss av en gammal gardin jag hade förut, är så spänd på resultatet! och så fick vi med oss lite böcker som vi ska lägga upp på Tradera + att jag fick flera fina böcker av Siv också som jag längtar efter att sätta tänderna i. Jag har aldrig läst Nora Roberts men jag fick två av hennes böcker igår och nu sitter jag och tittar på Bokbörsen efter de andra två som hör ihop med dessa. De handlar om bröllop, så ja, ni kan ju tänka er om jag vill börja läsa nu?
 
Annars så gick jag upp väldigt tidigt idag, bara för att plugga och bli klar med en uppgift. Jag trodde inte det skulle gå till en början för mina ögon vägrade samarbeta med mig. Jag skrev på skämt till mamma att jag skulle leta efter tändstickor som jag kunde sätta i ögonen så de inte skulle klappa igen, men då frågade hon om jag inte hade klister så jag kunde limma upp ögonlocken. Som tur var behövde jag inte anamma någon utav våra två helt briljanta idéer utan jag klarade mig med lite äppelbitar med kanel på vid sidan om. Nu har jag precis tvättat rent balkongen och ska dammsuga den sen och göra fint. Har en idé i huvudet hur det ska se ut, så jag hoppas verkligen det funkar. Jag är väldigt sugen på att hitta nya balkongmöbler. De Tonny hade nu när vi träffades är jättefina men jag skulle gärna vilja ha någonting som har hög rygg, lite mer komfort helt enkelt. Jag var väldigt förvånad när jag kom hit första gången för han har verkligen ett sinne för möblemang och färger, allting matchade i färg och det var fina detaljer överallt. Och nu kommer jag och förstör ;) haha. Men han har ingenting emot det, han tycker bara det är kul och mysigt. Dock är jag väldigt mån om att rådfråga honom innan jag ändrar på saker, det är jätteviktigt tycker jag. Nehepp, nu kan jag inte sitta här längre. Får se om det blir soffan eller om jag fortsätter piffa. Vi hörs sen, kram på er ♥
 
 

typiskt min humor

 
 
 
Så min humor. Har skrattat otaliga gånger till den med bilarna. Lite söndagsnöje!
 
 
 
Älskar att jag börjar asgarva nu när jag tittar på förhandsgranskningen av inlägget....
 
 
 

skitdag som vände och avslutades på bästa sätt!

två mobilbilder från igår
 
God morgon era söndagstutor. Hur är det med er idag? Här är det hyffsat okej. Jag hade en riktigt dålig dag igår, verkligen ingenting som gick min väg, förutom att solen sken och det var vackert väder. Annars så var jag trött  som fasen och bara orkeslös. Plugget gjorde mig så otroligt stressad igår också så jag kunde knappt fokusera på det just för det gjorde mig så stressad, inte en bra kombo. Så vid halv sex tiden så frågade Bobbo om vi skulle kolla på film och då kände jag den dagen var över och mys med honom kunde göra allting så mycket bättre. Så jag plockade undan allt plugg och så gjorde vi popcorn och te och satte oss och tittade på filmen och genast så mådde jag mycket bättre. Filmen var slut i perfekt tid för att Mello skulle börja så då tittade vi på det och notera ordet "vi", Bobbo kom självmant och tittade på det med mig och det mina vänner är så sällsynt så, men det gjorde mig så himla glad och var den bästa avslutningen på dagen. Sedan slocknade jag i sängen utan vaggvisa. 
 
Nu har jag precis duschat och ska bara gå och göra en kopp te och sedan börjar plugget för dagen. Vid 1-tiden ska vi till Siv och Tommy på middag och även hjälpa dom med lite saker, det ser jag så fram emot. Det ryktas om att det blir lasange... Mums!! Jag hoppas ni får en underbar söndag så hörs vi sen igen, kram på er ♥
 
 
 

trötthet från hell - Vissa dagar är tuffare än andra.

just nu...
 
... Är jag så sinnessjukt trött och huvudvärken kryper sig på. Men jag måste verkligen plugga, så med vatten och lite lakritsgodis i högsta hugg så måste det bara gå. Vissa dagar är bara så jäkla mycket tuffare än andra, men Hey! jag har klarat det förut så varför ska denna dag vara annorlunda?
 
Hoppas ni är ute och njuter av solen och bara mår, det ska jag göra imorgon hos svärisarna, så det är också en del av moroten just nu. ♥

Grön av avund.

Ny väska, så jäkla snygg och får plats med mer än man tror. 
 
God morgon lördag, god morgon kära svärmors namnsdag och god morgon internationella kvinnodagen! Jag pratade precis med pappa som är i England och gratulerar en gammal familjevän till oss. De hade en överraskningsfest för honom igår, då det var hans 60-års dag. Jag är så himla avis att jag inte är med för jag älskar den stad de bor i. För några år sedan så åkte jag med pappa på en affärsresa till England. Vi flög först till Manchester där han hade några möten, sedan efter några dagar där så bilade(!) vi igenom landet ner till Cornwall, en resa på kanske 50 mil och på vägen stannade vi på en riktigt typisk engelsk vägpub. Jag kan inte med ord beskriva den upplevelsen och den roadtripen, det är helt klart den bästa resa jag någonsin gjort. Dock är jag så sjukt ledsen för alla bilder jag tog därifrån är helt borta. Men, det är tur man har minnet. Jag sa precis till Tonny att vi måste åka dit någongång, för det är så otroligt vackert. Åh, så avis så avis!!
 
Men istället så ska jag nu börja plugga, och det är ju såå mycket roligare än att vara i underbara England, eller hur? Jag är säker på att pappa är jätteavis, där han sitter på den engelska puben alla gäster bor på och äter sin frukost, på mig som ska sätta mig och plugga.. Säkert jätteavis.
 
 
 
 

Let's Dance nörd och små blå

från pannkaksmyset i tisdags
 
God eftermiddag! Hoppas ni haft en bra fredag hitintills och att den kommer bestå av någonting trevligt på kvällskvisten också. Själv har jag haft en väldigt bra dag. Bobbo är ledig den här helgen, vilket är underbart. Så vi startade dagen som alltid med en promenad och sedan frukostmys och jag vilade även en stund i soffan efteråt. Efter lunchen så åkte vi och storhandlade, vilket tog musten ur mig så jag fick vila lite när vi kom hem igen men nu så är jag mätt och belåten på tacos och har även hunnit med en del plugg. Så jag är nöjd ändå. Kvällen är nog det som får mig på bäst humör, det är ju Let's Dance! Jag är en riktig Let's Dance nörd och alltid varit, så nu när det kommit igång är jag så glad som ett litet barn på fredagarna. Jag köpte även lite klassiska tablettaskar när vi handlade, bara för att leva upp till det ännu mer ;) Men ikväll blir det nog glass och te till programmet, har ett par Cornetto-glassar som väntar i frysen. Men nej, nu måste jag fortsätta med plugget innan mina små blå slår igen för dagen. Hoppas ni får en jättebra och mysig fredag, kram på er ♥
 
 
 
 

jag älskar dig

 
 
Jag önskar verkligen det fanns ord för min kärlek till dig, men orden har använts om och om igen, i hopp om att de ska kunna bringa någon klarhet och förståelse, men jag känner att orden som nu existerar inte är till någon hjälp. Men den dagen kommer, då jag ska få visa hela världen, vår värld, hur mycket jag älskar dig. Den tjugofjärde maj känns så långt bort, men ändå så nära, så nära. 
 
 
 
 

Tradera-nytt, bröllopsplanering och ork

lite nytt som ligger uppe på Tradera
 
Hej på er! Nu sitter jag äntligen vid datorn som jag brukar göra, med en stor kopp te bredvid mig och hyfsat pigg och rask. Jag ska inte säga för mycket, för kroppen är inte som den brukar, men efter en skön dusch så känner jag mig lite piggare. Jag och Tonny har gjort en ny raid på Tradera och det ligger massa nytt där nu igen, det mesta är Tonnys oanvända kläder men den vita tröjan är min. Jag har en hel del till som ska upp men jag tror jag väntar några veckor till med det, man vill ju få lite vårkänsla när man ska sälja sådant som hör den årstiden till. 
 
Sedan jag började med #starkmedfibro så har jag inte riktigt orkat sitta här och blogga som vanligt, men jag är så glad att jag hittat så många nya fibrovänner där ute. Dock har jag inte orkat svara på alla kommentarer som vällt in, men det ska jag försöka ge mig på nu. Plugget har jag också halkat efter lite med då orken inte funnits riktigt men jag ska göra mitt bästa för att börja med det idag. Det är så mycket som ska få plats i mitt huvud just nu, så jag måste försöka sortera ut och göra listor på allt så jag slipper hålla det i huvudet. Det är nog prio nu, så nu blir det fram med bröllopsboken och kalendern. Vi hörs sen, kram på er ♥
 
 
 

pannkisar till frukost och plugg i soffan

två senaste från instagram
 
Hej mina kära turturduvor! Hur mår ni denna onsdag? Här är det bra. Gårdagen var som vanligt jättemysig hos Siv och Tommy och jag hade turen att kära Siv hade gjort extra pannkakor som jag kunde få med mig hem, så dom mumsade jag på imorse till frukost. Inte fy skam :) Nu ska jag ta lite frukt och te och sätta mig tillrätta i soffan med lite plugg. Jag hade insett att jag har bättre koncentrationsspann när jag sitter där med en filt över benen och en kopp te bredvid mig, än när jag sitter vid datorn och läser. Jag tror det beror på att jag blir så snabbt stel och trött i kroppen av att sitta upp, hukad över böckerna i min lagom bekväma kontorsstol (Dock är jag tacksam att min Tonny och Tommy ordnade med den till mig när jag flyttade in). Så soffan är numer min bästa vän. Jag ska bara hitta en bra ställning i soffan med anteckningsblocket och min "lilla" bok på typ 3 kg. Vi hörs mer senare och ni får gärna skicka en liten kommentar om hur ni mår :) Kramar till er ♥
 
 
 
 
 

fettisdagen och pannkisar

köksprydnader
 
 
God morgon på er mina sköningar. Hur står det till? Här är det bara bra! Det har ju blivit så ljust om morgnarna nu så man blir ju så lycklig i själen när man är ute och går. Har egentligen inte så jättemycket att säga, utan vill bara kika in och skryta med att idag så ska vi äta mums-pannkisar hos Siv och Tommy. Som jag längtat och längtar! Namnamnam. Det är ju även Fettisdagen idag, ska ni äta semlor?
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka värma upp kroppen lite. Vi hörs mer sen, kram ♥
 
 
 
 

trött och sliten men så glad ändå

gofrukost
 
God morgon lördag och god morgon på er! Jag vill bara kika in en snabbis och skriva lite. Igår blev det ingen bloggning och jag är väldigt trött och sliten så jag försöker ta till vara på all ledig stund jag kan nu när plugget inte är upp i halsen på mig. Jag hoppas ni förstår och har överseende med det. Jag ska precis hoppa in i duschen och sen blir det lite lunch innan vi ska ta en promenad in till byn på lite ärenden. En riktig myslördag som började med den gofrukost ni ser ovan. Sådana här dagar som jag bara älskar. Hoppas ni mår bra där ute och styrkekramar till er så hörs vi snart igen ♥
 
 
 
 
 

RSS 2.0