vecka 18 och värmeslag

Magen och jag i vecka 18 (17+3)
 
Egentligen så är ju magen större, jag står i en ganska så dum vinkel, men ja, man ska ju inte visa allt hela tiden ;) höhö. Och den nya svarta klänningen som jag skrev om igår satt som en smäck och så otroligt skön! 
 
Nu är vi mätta och belåtna efter en smarrig middag och fika hos Siv och Tommy. Just nu går jag bara omkring i skjortan jag har på mig ovan, fast ja, inte knäppt över magen utan "utfälld", jag blir så otroligt, otroligt varm lätt nu för tiden och mina händer är konstant varma. Ni som känner mig privat vet att jag alltid, oavsett årstid, har iskalla händer, men inte nu ska ni veta. Nu för tiden är det jag som värmer och svettar ner (ja, jättefräscht, jag vet) Tonny när vi håller handen. Detta är ett mycket nytt fenomen för mig och ja, jag gillar det inte helt. Däremot har jag börjat ogilla att frysa väldigt mycket, innan tyckte jag det var skönt och mysigt för då kunde man kura upp i massa gosiga kläder, men nu ilar det genom hela kroppen när det är kallt någonstans. Mycket skumt. 
 
Ikväll blir det bara slapp framför tvn skulle jag gissa, har inte mycket energi till övers och imorgon måste jag sätta igång med plugget, det är så sablans svårt att komma igång när man varit "ledig" ett tag ♥
 
 
 

omtumlande men helt rätt

min vackra bukett jag fick av min älskling på vår 1-års dag
 
Hej på er! Gårdagen var rätt så omtumlande på flera olika sätt, men framförallt mycket känslor kring mitt beslut om instagram och så vidare. Jag fick flera positiva kommentarer om det där jag fick förståelse att jag måste fokusera på mig själv i första hand, men tyvärr även lite negativt, men jag ska fokusera på det positiva och hoppas att det negativa som kom till mig kan vändas om och visa förståelse i mitt beslut senare. Jag är iallafall lättad och nöjd med mitt beslut och att jag gjort som jag gjort. Sen vet man aldrig vad som händer. Jag kanske väljer att öppna en instagram enbart för fibromyalgin, men vi får se. Först och främst måste jag fokusera på att bli klar med skolan och sedan vila upp mig och njuta av lite ledighet. Som jag längtar till det alltså.
 
Idag ska vi till Siv och Tommy och grilla, ska bli jättemysigt och skönt att komma från hemmet lite. Jag har ju varit hemma ända sedan i måndags och vilat och vilat lite till, vilket har varit välbehövligt men det blir ju väldigt, väldigt snabbt långtråkigt. Tror jag behöver lite svärföräldrarmys nu innan jag hugger ett ordentligt tag om skolan.
 
Idag är det en hel vecka sedan vi gifte oss, helt otroligt är det vad tiden går. Det var den bästa dagen i mitt liv och jag är så lycklig med min man. Och idag fick jag till och med sova ut, oftast så blir jag väckt av en sprallig och morgonpigg filur bredvid mig, men det gör inte så mycket för han är så otroligt söt när han gör så. Men att få sova ut var precis det jag behövde. Kram på er ♥
 
 
 

När man tappar lusten till något man förr älskat

 
 
Jag har nu bestämt mig. Jag har sedan en tid tillbaka haft en privat instagram, där jag måste acceptera nya följare. Detta tycker jag dock inte har gått jättebra, utan bara skapat ännu mer tvivel inom mig. Vissa skriver inte ut om de har fibro på sina biografier, vilket gör det jättesvårt för mig att veta om de vill följa mig för att få inspiration eller bara följa för att följa. Sedan har det också blivit så att när jag accepterat så har dessa personer inte skrivit något eller gillat något eller så, vilket gör mig ännu mer konfunderad, "varför följer dom mig då?". Men idag så bestämde jag mig. Nu har jag gjort min instagram helt privat och har enbart folk där som jag bryr mig om och som jag skapat en viss internetrelation med, och självklart kära vänner och familj. Det känns helträtt och framförallt nu när vi även väntar tillökning så känner jag att jag vill vara mer privat. Alltså så kommer mitt kontaktpersonsarbete enbart skötas härigenom och genom min speciella mailadress som jag skrev ut igår.
 
Det blev för mycket helt enkelt när folk blev irriterade på att jag inte svarade snabbt nog och jag blev överöst av kommentarer och mail från alla håll och kanter där de ifrågasatte varför jag inte svarat. Detta för mig är inte okej. Då detta är helt ideellt arbete och jag får ingen ersättning för det, så har jag använt min fritid till detta och den fritiden går oftast åt till att vila och vara med min man och familj, och när jag då får påtryckningar från alla möjliga håll så tappar jag lusten. Den lusten vill jag inte tappa och förlora, för jag älskar att inspirera och ge folk bevis på att det går att må bra med fibro, därför har jag valt att göra detta, för att få lite avlastning. 
 
Nu ska jag sätta igång med mitt heltidsarbete, skolan, som ska vara klar nästa vecka, så hörs vi snart igen. Kram på er ♥
 
 
 

"tillbaka" i vecka 18

Bilder från Sthlm 
 
Nu till någonting jag inte hunnit dela med mig utav! Vi var ju på vårt allra första ultraljud♥ förra veckan, närmare bestämt i torsdags. Vi var där lite tidigt och fick även komma in tidigare då de innan oss inte hade kommit. Inte oss emot för vi var nervösa och Tonny är inte jättemycket för att sitta och vänta, och självklart kunde vi inte bärga oss på att få se vår lillbuse för första gången. Vi blev inkallade och Bobbo skyndade sig fram till barnmorskan och hälsade glatt och entusiastiskt, började skoja med henne direkt och lättade upp den stämning som annars kan bli lite nervös och spänd. Förmodligen så kände han väl på sig att jag var spänd och han har ju vetat om min oro inför att få se busen och hur han ska må, sedan var han nog en del nervös själv ;) 
 
Jag lägger mig upp på britsen och hon instruerar mig i hur jag ska ligga och sedan berättar hon vad hon ska göra och hon frågar även om vi har några frågor. Sedan börjar hon lägga på kletet på magen och sätter igång monitorn. Och hon sätter manicken på magen och där, där är vår älskade älskade lillbuse, så fin och söt och hon knäpper av en bild direkt. Jag blir tårögd och en tår faller ner för min kind och jag ser även i Tonnys ögon att det vattnar sig och där är vi, tittandes på vår vackra och gosiga lillbuse och helt plötsligt så far två vita streck upp och ner, han sparkar! Det var helt fantastiskt och rymdlikt på samma gång och där och då börjar jag skratta och känner hur tårarna helst bara hade fått rinna nerför mina kinder. Barnmorskan var jättego och härlig och pratade med bebisen och buffade på honom så han skulle flytta lite på sig och röra sig omkring så hon kunde se allting bättre. När hon sedan var klar med undersökningen så sa hon: "Jo, Emma, jag tror att du kommer bli lite chockad nu, för din graviditet är yngre än vad jag tror att du trott". Så paff jag blev! Jag var så bombis på att vi var så helrätt med allting, men tji fick jag. Det visade sig att vi då var i vecka 17 (16+1), när vi trodde att vi var i vecka 19, haha. Så vi har ett nytt BF-datum och smått chockade var vi efteråt, eller ja, iallafall jag. Bobbo tar alltid sånt med lättja, "om läkaren säger så, så är det så :)", medans jag är mer kalkylerande och vill ha svar på allt, för för mig gick det hela verkligen inte ihop. Men så är det nu alltså och igår gick vi in i vecka 18 "igen". Men, det som var det bästa med det hela, förutom att vi fick se vår älskade buse, var att vi fick en ny tid till rutinultraljudet, som hon alltså inte kunde utföra då. Så om två veckor så får vi åka dit igen och se vårt älskade allt på monitorn och förhoppningsvis får vi veta ännu mer då, men hon sa att det såg ut som en riktigt busig liten en som hade det så bra så där h*n låg och vilade på moderkakan. Vi vet alltså inget kön än, men vi säger fortfarande "han" ändå, för det är enklast. Sedan att i princip ALLA i vår omgivning tror att det är en kille gör ju en hel del till det också. 
 
Som vi längtar efter dig, vår småbuffade och sparkande lillälskling ♥
 
 
 
 

nytt i mammagarderoben och zombies

lite nytt till mammagarderoben
 
Okej, jag har fortfarande väldigt svårt att förstå att jag ska bli mamma, så att skriva "mammagarderoben" föll sig ju inte helt naturligt, men så är det. För två veckor sedan när vi var i Helsingborg och killarna skulle prova sina frackar så stack jag och Siv in på H&M för att kika lite. Jag hittade faktiskt ett par klänningar jag var sugen på, men bara den här fick följa med hem. Jag har faktiskt inte ens provat den? Suck. Men jag skulle bli mäkta förvånad om den inte satt bra :) Jag tänker mig att den är en perfekt klänning för den tid vi har framför oss, den passar både bra nu i sommar men även i höst med ett par tights och en kofta till. Alltså ett prima inköp. I kassen fick även ett par svarta stepstrumpor med spets följa med. Jag kan lova er att det kliar oerhört i mina shoppingfingrar nu och då efter svala och sköna klänningar som passar en mage men som även kan passa senare. Jag budade faktiskt hem tre klänningar från Tradera för ett par veckor sedan, så dem ska jag visa er en dag också. 
 
Igår och idag har jag vilat väldigt mycket. Eller ja, jag har gjort så gott jag kunnat och jag har nog faktiskt lyckats rätt så bra för jag mår mycket bättre jämfört med hur jag mådde i förrigår och igår. Jag känner mig lite mer på banan nu faktiskt. Så en natts god sömn till kommer göra susen tror jag. Jag har verkligen varit helt däckad de två senaste nätterna och när jag vaknat så har jag somnat om. I natt hade jag dock mardrömmar och jag förstår verkligen inte var de kom ifrån. Jag drömde nämligen om zombies och att vi var i ett slott och sprang runt och sökte skydd och försökte döda dessa, men jag hade bara en vattenpistol?! Lyckat Emma. Vi har inte sett någon zombiefilm på sistonde så jag vettetusan var den drömmen kom ifrån, men jaja, jag hoppas jag slipper möta dom i natt igen iallafall. Imorgon och i helgen är min prins ledig, wiho! Dock ska jag vara väldigt social och plugga mestadelen av dagarna, men på lördag är vi iallafall bjudna på grillning hos Siv och Tommy, så då får jag komma ur pluggbubblan en stund. Sen pratade vi även om att göra något extra mysigt för att fira vår ett årsdag som var igår ♥ Jag fick en fantastisk bukett av min underbara man (älskar(!) att kalla honom det!) som jag ska visa mer av sen. 
 
Jag hoppas verkligen ni som mailat mig till min gamla mail mailar över dessa till min nya, för om jag ska vidarebefodra dom så kommer det bara bli struligt och inte alls bra, så gör jättejättegärna det! ♥
 
 
 
 
 

ny mail och maila mig igen!

hej på er!
 
Så där mina vänner. Nu har jag gjort en ändring som jag tänkt göra jättelänge men orken och tiden har inte funnits. Jag har nu en ny mailadress som enbart är kopplad till den här bloggen. Om ni vill maila mig så maila mig på emmasfibromyalgi@gmail.com. Detta för att min vanliga mail är överfull av mail från olika håll och kanter och den är så svår att organisera upp, plus att jag snart även kommer få starta en ny mail i och med att jag byter efternamn :) Så, ni som önskar att maila och framförallt ni som har mailat mig, maila mig igen till den här nya mailen! Vidarebefodra bara ert gamla mail eller vår gamla mailkonversation till den här nya. Jag kan ta lång tid på mig ibland att svara, men den här tiden har ju varit lite speciell, så därför har det tagit ännu längre tid, vilket det normalt sätt inte gör. Jag hoppas ni haft överseende med det, och nu kommer det bli bättring i och med att den här mailen enbart är till för er, mina läsare och fibrovänner. Vi hörs mer sen, kram ♥
 
 
 
 
 

så tacksamma

tack för alla fina bilder - Lånade av släkt och vänner på Facebook ♥
 
Herrejösses, vart ska jag börja? Vilken fantastisk bröllopsdag vi hade i lördags. Vi är helt överrumplade och överlyckliga för all kärlek och alla gratulationer från våra kära gäster men även alla fina människor på Facebook och andra sociala medier. Jag visste att vår dag skulle bli underbar, men jag är helt överväldigad över att den kunde bli så mycket bättre än vad jag trodde. Den bästa dagen i mitt liv. Nu åkte precis mamma och pappa hem igen och alla känslor kommer nu på en och samma gång verkligen. Så nu ska vi ta en dag i lugn och ro och jag ska försöka vila upp mig och bara smälta och ta in allt vackert som vi fått uppleva. TACK till alla som gjorde vår dag till den bästa i våra liv ♥

första dagen i Stockholm

lite matintag från de två senaste dagarna
 
God morgon på er! Som jag misstänkte så fanns det varken tid eller ork att blogga igår. Vi åkte hemifrån redan vid nio-tiden och kom fram till Stockholm ungefär vid halv tre. Då satte vi oss på balkongen och fikade och pratade i några timmar innan det var dags att laga middag. Jag hade fått bestämma och det blev egenpanerad torsk med potatismos, mums. Sedan åt jag och mamma en liten efterrätt också, inget fel på den heller. Chokladpudding och vaniljsås är inte fy skam det. 
 
Idag är det mys med farmor hela dagen. Jag ska till henne vid tio-tiden och då ska vi mysa och äta lunch tillsammans innan vi åker iväg för att få våra bryn och fransar fixade :) Efter det ska vi äta middag här hemma med allihopa och fira Johans fästmö Jeanette som fyllde år igår! Wohoo! Men nu så ringde min Tessigos och sa att hon skulle jobba precis fem minuter härifrån, så jag ska ta en snabb dusch och sedan gå ner och krama på henne innan jag ska till farmor. Tjing så länge! ♥
 
 
 
 
 
 

vecka 18 och Helsingborg idag!

vecka 18 (17+3)
 

Såhär står det om vecka 18 på gravid.se:
"Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig. 

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu. 

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13."
 
Ja, det finns väl passager i dessa veckoutföranden som jag gärna hade tagit bort, men what the heck. Jag mår faktiskt oförskämt bra i graviditeten nu och jag känner mig väldigt vacker med magen, vill visa upp den hela tiden och skulle kunna bära tighta klänningar all the time. Nu ska vi snart iväg till hotellet och äta frukost med pappa och Johan och sedan bär det av till Helsingborg. En riktig mysdag helt enkelt ♥ Imorgon åker jag, pappa och Johan upp till Stockholm och det gör ont i hjärtat att lämna Bobbo här nere, men att sakna varandra är också nyttigt, har jag hört. Tur vi kommer hem igen på onsdag. Om jag inte skriver imorgon då, så vet ni varför. Vi kommer nog försöka sikta på att åka hyffsat tidigt. Kram på er, och ha en jättefin lördag och helg! ♥
 
 
 
 
 

Bästa mascaran och fullt ös medvetslös!

Nya mascaran och resultatet
 
Tror ni inte batteriet på kameran tog slut precis när jag skulle ta fina bilder på min nya mascara och resultatet? Så det fick tyvärr bli lite halvkassa mobilbilder. Den nya mascaran jag köpt är alltså Lancome Hypnose Drama - Waterproof och jag är så sinnessjukt nöjd! Här har jag bara ett lager och ingen eyeliner eller någonting. Den kladdar nästan ingenting, man får bara rensa upp pyttelite och sedan skulle nog min teknik kunna förbättras också, men alltså, så sjukt nöjd! Innan hade jag Isadoras build-up mascara och jag var jättenöjd med den bruna färgen som jag använde ett tag när jag bara ville ha ett naturligt resultat, men när jag sedan köpte en svart för att få lite mer markerade fransar så blev jag så missnöjd, den kladdar något helt sjukt mycket och det blir inte något bra resultat alls. Så jag tänkte att jag verkligen behövde en ny mascara till bröllopet och sökte runt överallt på olika sidor för att hitta den bästa och när jag sedan kom över den här youtubefilmen så köpte jag den direkt HÄRIFRÅN
 
 
 
Idag är det rätt så fullrulle hela dagen, först ska Bobbo träna och då ska jag passa på att ringa min älsklings"syster" Cissa och sedan dusch och laga mat. Efter vi ätit så ska vi gå ner med alla kartonger till förrådet och städa, sedan bär det av in till byn för att bland annat lämna in våra förlovningsringar för putsning till bröllopet och så har vi andra ärenden där inne med. Vid fem-tiden ska Bobbo klippa sig och sedan kommer Johan och pappa och då är det mysmiddag med dom på hotellet! Fullt ös medvetslös! ♥
 
 

på högvarv och "lugn" dag

 morgonmys
 
Hej på er mina solstrålar! Hur är det med er idag? Här är det bra. Idag är den första dagen på flera veckor som jag inte har några måsten alls och inga tider att passa, så himla skönt! Jag började morgonen med en frukost och lugn och ro framför tvn, jag läste även lite i Barn-boken. Sedan har jag gått runt och städat och plockat lite, dammat av och så vidare. Imorgon har jag planer på att jag och Tonny ska gå ner med de kartonger som vi har här uppe i lägenheten (jag har packat ner mina "ogravida-kläder") och sedan städa, innan vi går och lämnar in våra förlovningsringar som ska putsas upp inför bröllopet :) Sedan kommer pappa och Johan imorgonkväll, så vi har lite att göra innan dess, och jag ska ju självklart packa också imorgon. Nu är det ju verkligen tusen tankar som snurrar i huvudet och det är ju inte konstigt. Men det är ändå väldigt skönt att jag inte har några planer idag, för det är tusen gånger jobbigare när man har planer och måsten när huvudet är fullsmockat. Igår var jag så himla trött och slut i både kropp och knopp och jag hade väldigt svårt med att få fram rätt saker när jag skulle prata, haha, så det blev en del tänkande och snubblande på ord när jag skulle forma meningar när jag var med Siv och Tommy. Gårdagen gick iallafall jättebra och nu är min klänning äntligen hemma och Siv och Tommy där den får hänga till nästa fredag. Nu ska jag försöka ge mig på att göra lite lunch och sen ska jag nog gå ut och försöka slappna av på balkongen, så jag kan få lite färg till bröllopet. Får se om jag klarar av att sitta där ute eller om jag kommer gå runt här inne och lägga fram massa kläder och skriva en packlista så jag kommer ihåg allting. Som sagt, huvudet går på högvarv. Kram på er ♥
 

vackra färgglada koppar - second hand

vackra koppar jag fyndat på Varuförmedlingen
 
Ojojoj, inläggen bara flödar in nu, men det är ju bara ett gott tecken på att jag börjar få tillbaka inspirationen till saker och ting nu, som inte bara har med bröllopet att göra. Dels har jag slagits av de här husliga-symptomen som man tydligen får när man är gravid. Vi har stora planer på hur vi ska få till det här i hemmet till lillbusen kommit, så ni kan ju tänka er att det vi pratar om här hemma är ju enbart bröllopet, bebisen och hemmet. Men iallafall, mitt bland mitt husande (fixade klart i köket idag som jag påbörjade igår) så fick jag syn på min påse som stått längst in i hörnet i köket och bara väntat på att bli uppburen och uppackad sedan jag köpte det. I påsen så väntade de här vackra och urgulliga kopparna som jag och Siv fyndade på Varuförmedlingen för några månader sedan. Är så himla kär i dom och både jag och Siv fick syn på dom och hon var så snäll och lät mig köpa dom ♥. Tyvärr fattas det ett fat till den ena koppen, men den har jag en tanke på att plantera en hjärtan-på-tråd i. Min tanke med dessa är att dom ska komma upp på en hylla som vi ska fixa i köket sen och stå där som utsmyckning, tillsammans med vår köksvåg som är i gammaldagsstil och så vidare. Tror att det kommer bli urfint. Tills dess så får de stå i våra köksskåp och vänta, men jag kunde inte hålla mig från att visa dom för er nu. Nu ska jag ner och hämta tvätten och sedan ska jag börja göra mig i ordning, det är ju ingen idé att göra det innan jag är klar med tvätten, ens kroppstemperatur har ju förhöjts en aning sedan jag fick en inneboende... 
 
 

Fibromyalgiförbundets informationsfilm

 
 
Nu kunde jag äntligen lägga upp den här filmen som Fibromyalgiförbundet gjort, det är deras nya informationsfilm och jag tycker den är väldigt bra gjord! Mycket informativ och perfekt att visa för folk i sin närhet och dela på facebook och på bloggar för att öka förståelsen. Nu ska jag ner i tvättstugan igen, tjing! 
 
 
 
 
 

växtspurt och dagarna som är kvar till bröllopet

Hade en rejäl växtspurt på fem dagar under vecka 17!
 
Jag ska börja föra över bilder till min laptop, nu när jag använder den mer och mer sedan Tonny fixade den till mig. Tills dess så får det bli lite instagram-bilder. Som ni ser så hade jag en galen växtspurt förra veckan och idag går vi in i vecka 18! Till skillnad mot hur jag tyckte veckorna gick i början så känns det som att veckorna bara flyger förbi nu och jag har till och med svårt att hålla koll på vilken vecka vi är i? Men, nu är vi iallafall i vecka 18 och det kommer upp mer information om veckan i ett annat inlägg. 
 
Idag fick jag gå upp vid 6-tiden för att hinna få i mig frukost och vila lite innan det var dags för tvätt nu klockan 7, så första maskinen är igång och jag ska snart gå ner och fortsätta. Jag är verkligen rätt sliten nu, men det är ju inte så konstigt. Jag försöker att vila dom stunder då jag inte har någonting att göra, men stressen gör mig samtidigt väldigt rastlös, men jag gör mitt bästa iallafall. Idag och imorgon är Tonny och jobbar, vilket är bra för min vila då vi går och lägger oss väldigt tidigt, så det är ju jättebra, dock saknar jag ju honom när han är iväg, så det är ju det negativa med det hela. På fredagkväll så kommer pappa och Johan (min bror aka toastmastern) hit till oss för att prova och få hem frackarna på lördag. När killarna är och provar frack så ska jag och Siv bara gå runt och strosa i Helsingborg. Det har varit så intensivt nu med bröllopet så Siv hade den idéen att vi gör klart allt vi måste göra nu i veckan så bara hon och jag kan gå runt och mysa i stan sen på lördag och inte åka iväg och ha massa bröllopsärenden och den idéen skrev jag under på direkt kan jag säga. Om det är något vi behöver så är det vila och mindre press och stress inför nästa lördag nu. På söndag så åker pappa och Johan hem igen och då följer jag med, så från söndag till onsdagförmiddag så är jag alltså i Stockholm igen och på måndag och tisdag så har jag lite mys framför mig, men ändå fullt upp, som vanligt. Sedan åker jag, mamma och pappa hem hit igen på onsdagen och då fortsätter allt inför lördagen och bland annat så ska vi på ultraljud på torsdagen. Som vi längtar till det! Som ni förstår så är det verkligen fullt upp för mig och oss nu, men det är ju inte så konstigt heller, men jag får som sagt försöka att vila när jag får tillfälle. Idag är det dags att åka och prova brudklänningen för sista gången och då får jag också ta hem den och innan dess är det lite småshopping inför bröllopet som gäller. Så nu ska jag gå ner till tvättstugan och sedan ska jag vila och göra mig i ordning inför dagen. Jag fick hem min nya mascara igår och den är så jädra bra! Ska visa er sen. Är sjukt nöjd med den. Ni får ha en jättefin onsdag, så hörs vi snart igen ♥
 
 
 
 

#thirdbreakfast och frisörbesök

min tredje frukost
 

Okej, Tonny avslöjade mig på instagram. Jag hashtaggade #secondbreakfast och ja, det var faktiskt min andra frukost om man inte räknar med tallriken med yoghurt jag fick av Tonny innan vi skulle gå ut och gå. Sen till mitt andra försvar så åt jag bara två knäckemackor, en apelsin och en halvbanan till riktiga frukosten. Jaja, jag är gravid och då är man hungrig, punkt slut :D Och med tanke på den växtspurten vi såg på magen igår på bara fem dagar så är det ju inte konstigt att jag är så hungrig? Visst? 
 
Idag så är jag rätt så slut, igen. Dock är jag på mycket bättre humör. Jag har även den senaste veckan blivit väldigt huslig (tydligen ett "symptom" som gravid...) och när jag väntade på att äggen kokade så fick jag ett riktigt ryck och började städa i köket och plockade undan och ja, fixade. Jätteskönt att få det gjort men jag är mer chockad över att jag har blivit så. Men det är bara positivt för jag har varit så trött på hur vi haft det här hemma nu när jag inte har orkat och Bobbo har haft fullt upp med jobb och allt annat. Men, till min glädje så ska jag iväg och färga och klippa håret vid ett, ska bli så himla himla skönt och det ska även bli intressant och se hur min frisör reagerar när hon ser magen, haha. Jag har ju varit hos henne två gånger sedan jag blev gravid men jag har ju inte kunnat säga någonting, men den här gången så kanske jag inte ens behöver säga något. Dock har jag märkt att folk är väldigt rädda för att kommentera magen, typ för att de tror jag gått och blivit tjock bara? Haha, lite komiskt är det allt. Jahapp, nehepp, nu ska jag ringa mamsen och sen duscha och göra mig i ordning innan maten ska lagas. Kram på er ♥
 
 
 

B/W och pysseldag

hej vårt älskade hjärta, mamma och pappa längtar efter dig ♥
 
Hej på er mina vänner. Idag är det ju Internationella Fibromyalgidagen och jag har gjort ett inlägg på min facebook. Jag har tyvärr inte jättemycket energi till övers idag. Igår hade jag en jättemysig dag hos Siv och Tommy. Jag och Tommy var ute i verkstaden hela förmiddagen och fixade klart med allt pyssel till bröllopet, så himla skoj att få arbeta med händerna igen, men visst känns det idag. Har varit på ett riktigt dåligt humör idag, varit nere och sur på samma gång och min kropp har bara skrikigt, men nu har jag äntligen lyckats komma in och tagit en lång dusch och nu känner jag mig lite mer som en människa. Vi tog även lite bilder innan jag gick in i duschen. Jag fick en bild i huvudet som jag ville ha och så satte jag bara kameran i händerna på Bobbo och så blev bland annat denna knäppt. Jag har börjat få en längre och lite tydligare hormonrand nu, och det glädjer mig väldigt mycket. Det är faktiskt hormonranden som gjort att jag verkligen fått in i huvudet att jag är gravid, lite knasigt men så är det. Nu ska vi sätta oss i soffan med min laptop och göra spotifylistor till bröllopet. Hoppas ni har en jättebra måndag så hörs vi snart igen, kramar på er. Och till mina älskade fibrosar där ute, ett stort grattis på vår dag ♥
 
 
 

en ny favvolåt

fan vad jag älskar dig, din ursnygga och genomgoda karl
 
Under tiden som jag pluggar som attan (känner mig stolt) så lyssnar jag på musik i mina hörlurar och den här låten går på repeat just nu. Så otroligt fin. Och så blir jag sentimental och fylld av kärlek och tänker på min dundersnygga bättre hälft som jag om två veckor kan kalla man.
 
Både jag och Tonny älskade Jens röst i idol och äntligen har han kommit ut med en egen låt. Och inte nog med det, han ska också bli pappa och deras lille väntas i samma månad som vår, bara en sån' sak ♥
 
Jens Hult – Precis som du vill
 
 

Mardrömmarnasnatt och dagens tidsschema

dagens uppgift!
 
Som ni ser så har jag tight schema idag! Men jag ska bara bli klar, så är det. Jag får glädja mig med att nästa vecka är lugnare på pluggfronten (kunde inte komma mer lägligt) och att det då istället är fullrulle med bröllopet. Tänk att det är prick två veckor idag?! Det är helt sjukt. Lagom till detta så har jag även haft en kaosartad natt... Jag har drömt hela fem olika mardrömmar och en utav dom handlade om att jag var i kyrkan med prästen och fåtalet gäster var redan där, dock var Tonny på jobbet och hans frack hade inte kommit än. Trots detta så ville prästen viga oss prompt då och hon vägrade göra det på den bestämda dagen som var två dagar senare? Så jag fick ju jaga rätt på Tonny som inte svarade i telefon + att försöka hitta ett sätt att få fram fracken som av någon anledning var i Stockholm? Och alla som kom från Stockholm till bröllopet var redan här i Skåne? Så jag försökte jaga rätt på numret dit och ringa för att försöka få dom att skicka fracken men sen så var fracken helt plötsligt här i Skåne och bröllopet var i Stockholm?! Alltså, förstår ni stressen och paniken? Och sedan som grädde på moset så drömde jag fyra andra mardrömmar efter denna, en där jag blev jagad av gangsters genom ett köpcentrum och sprang upp och ner för rullband som aldrig tog slut och en där jag blev attackerad av ett fyllo mitt ute i snön i skogen? Alltså... Om jag är stressad och uppe i varv? Icke då. 
 
Men, på den ljusa sidan så kan det ju bara bli bättre och jag planerar att plugga så mycket idag att hjärnan helt enkelt inte orkar hålla på att skapa en massa mardrömmar till mig så jag kan få sova gott i natt och vakna upp imorgon som en liten prinsessa. För imorgon är det det sista pysslet inför bröllopet som står på schemat och det ska bli så skoj. Nu måste jag sätta fart här om jag ska kunna hålla min tidsplanering. Kram på er och ha en fin lördag! ♥
 
 
 
 
 

stroganoff och miniutrymme

vår goda lunch igår
 
Hej på er och förlåt för alla mobilbilder som blir nu för tiden. Jag har helt enkelt inte tid eller ork att ta fram kameran och fota, så jag hoppas att dessa bilder duger. Bättre det än inget, tänker jag. Det blir självklart bättring sen efter bröllopet, för jag saknar själv att fotografera. Iallafall. Nu sitter jag med mina kursböcker framför mig och ska precis hugga in i dom. Har fyra kapitel att läsa + en essä att skriva och det till imorgon. Tror dock inte att det ska vara några problem. Jag har lagt upp dessa dagar i timplanering, så det ska gå. Vid ett ska jag få bli ompysslad i form av fotvård (tack för presentkortet kära svärföräldrar) och det ska bli så skönt, framförallt känner jag att jag är värd det efter den vecka som varit. I övrigt så har jag börjat känna att bebisen inte gillar när jag böjer mig ner, jag får ju faktiskt ta och tänka efter själv hur det skulle kännas att bli ihopknycklad i ett sådant litet utrymme, eller hur? Dock glädjer det mig för jag känner ju verkligen att han blir större och större, vår lilla buse. Förresten så gjorde jag en så sjukt god korvstroganoff igår (som ni ser på bilden), det var tänkt att vi skulle äta kotletter till lunch igår och att korvstroganoffen skulle vara till både mig och Tonny i matlåda, men när jag står och gör den och Tonny kommer hem från gymmet så tittar vi på varandra och säger: "Ska vi inte äta stroganoffen nu istället?", haha. Nog den godaste jag gjort och jag smällde i mig hela tallriken, trots mättnad efter mindre än halva. Nehepp, om en skulle ta och läsa lite om svensk nutidshistoria? Hörs sen! ♥
 
 
 

vecka 17

jag och magen i vecka 17 (16+0)
 
 
Så här står det på gravid.se för vecka 17:
"Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget. 

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln."
 
"Ökad svettning", jo man tackar jag. Men den ökade blodmängden kan jag skriva upp på, alltså det är helt sjukt hur varm jag blivit. Känns också bra att Bodil sa att det kommer bli rekordvarmt i slutet av maj här nere, haha oj oj oj. Men hellre det än som vädret är nu på bröllopsdagen. Men, åter till lillbusen. Jag känner att han (vi vet inte om det är en tjej eller kille, än, men vi säger han för det känns inte bra att säga "den" eller "hen", sen får ni tycka vad ni vill :)) krypit upp lite, för jag är mer hård mellan naveln och blygdbenet, som det står att det ska vara också. Och det syns ju på bilderna också, att det putar ut lite extra där. Jag ska även börja prata mer med bebisen nu och jag ska säga det till Bobbo med att han får ha lite snack med lillbusen ;) Man känner att veckorna bara springer förbi nu. Lite skillnad mot i början när varje vecka kändes som en enda lång evighet. Sen får jag be om ursäkt för att jag inte ser så glad ut på bilderna, men jag kände mig inte jättesnygg med mitt rödprickiga ansikte och slitna hår och jag ville få bilderna tagna för annars skulle vi bara glömma bort det och dagarna skulle bara gå. Men nästa vecka får det vara lite ändring på det. På Instagram har jag en lite finare bild där jag ser betydligt mer glad ut, så som jag känner mig när jag tittar och känner på magen, jag heter emmasfibromyalgi där. Den här halsbrännan som varade hela dagen igår kanske har med håret... Jag har nämligen hört att om man har mycket halsbränna som gravid så har bebisen mycket hår. Det lär vi ju märka och jag kan säga som så, att jag skulle bli mycket chockad om lillbusen inte har en redig kaluffs, då både mamman och pappan har två ordentliga kaluffser själva. Som jag längtar efter att få hålla om dig och pussa på dig, vår älskade buse. Om två veckor får vi iallafall se dig, som vi längtar ♥
 
 
 

slut som artist och två veckor till UL

så mumsiga
 
Idag är jag helt slut. Slut som artist. Jag känner verkligen hur jag har gröt i huvudet och kroppen bara protesterar. Å andra sidan så förväntade jag mig detta i och med det tempo vi hållt de två senaste dagarna men framförallt den veckan som varit nu när Tonny varit ledig. Vi har verkligen proppat varje dag med saker för att hinna med och vi har varit riktigt duktiga, så egentligen ska jag bara klappa oss på axeln men det är ju rätt lätt att glömma bort när man mår som en påse skit. Men jag ska försöka rycka upp mig och se till det positiva.
 
Vi har precis varit hos cateringfirman och pratat igenom det allra sista och det känns så bra! Bodil är grym och vi känner oss så trygga med henne och tror ni att jag blev något hungrig när hon började gå igenom menyn? Inte alls... Inte alls. *Skulle kunna trycka i mig hela kylskåpet just nu*. Nej men det känns super verkligen och jag tror verkligen inte att vi hade kunnat hitta någon bättre.
 
Jag hade egentligen tänkt att jag skulle råplugga idag efter lunchen men med tanke på att vi ska laga både lunch till oss och sedan matlådor för tre dagar så känner jag att: Nope. Efter lunchen blir det en lång dusch och sedan sätter jag mig vid vardagsrumsbordet och pysslar med bordsplaceringen och fixar med Spotifylistorna till bröllopet och sätter igång gårdagens program av Sveriges yngsta Mästerkock på min "nya" snabba laptop. Sen blir det nog en tupplur på soffan. Det är ju Bobbos sista lediga dag idag och sen jobbar han hela helgen så jag vill passa på att njuta så mycket som möjligt nu och ta allt gos jag bara kan. Det behövs ganska stora doser sådant dessa tider. Men vet ni? Idag är det prick två veckor till vi får se vår älskade lillbuse för första gången. Jag är mer nervös inför ultraljudet än bröllopet, medans Tonny är helt tvärtom. Det känns dock väldigt skönt för han är lugn som en filbunke inför ultraljudet och det behöver jag verkligen, medans jag lugnar honom inför vår stora dag. Som vi längtar ♥
 
 
 
 

köttat i två dagar och middagsissue

Bobbo hjälpte mig omprogrammera datorn igår och min middag idag
 
Pust, stånk och stön! Som vi har köttat med bröllopspyssel nu i två dagar och vi är inte riktigt klara än, men vi har kommit en bra bit på vägen. Önskar jag kunde visa upp er allt fint vi gjort, men det får vänta till våra underbara bilder som Bea kommer ta på bröllopet. Vill ju inte avslöja någonting innan! I övrigt så fick jag faktiskt i mig en vettig middag idag, kycklingsallad med avocado. Jag har haft jättesvårt för att äta middag sen jag blev gravid då jag får en olidlig halsbränna (har dock haft det i princip hela dagen idag, men ändå) och det förstör ju matlusten rätt ordentligt. Så jag har i princip fått i mig ett bra mål om dagen, resten av varit i form av yoghurt och mackor, typ. Men jag ringde vår barnmorska igår och pratade om det och hon var inte ett dugg orolig för att jag hade dåliga matvanor eller någonting, hon sa snarare: "Jag är glad så länge du inte sitter och dricker cola, äter chips och godis varje kväll istället för yoghurten", så det lugnade ner mig rätt mycket. Jag försöker ju verkligen få in mer mat om dagarna, men på kvällarna är det riktigt svårt. Jag är knappt hungrig heller och då ställer man sig ju inte och lagar någonting (om man inte har ett jättecraving för potatismos och sätter sig och äter det klockan åtta en fredag)? Men men, iallafall. Jag ska försöka bättra mig och den här salladen kanske hjälpte mig in på rätt spår? Vi kan ju hoppas. I övrigt så har jag träningsvärk i benen efter dessa morgonpromenader som vi gått ut på tillsammans nu (Tonny har ju gått utan mig innan när jag inte kunde) och det är jätteskönt, jag känner mig redan piggare och starkare. Nu ska vi bara pyssla ihop de sista dagarna inför bröllopet, vilka inte känns överflödiga kan jag ju meddela. Imorgon ska vi till cateringfirman för att fixa med det sista, vilket känns väldigt skönt att få det gjort äntligen. Sen är det råplugg för mig så jag får någon dag ledig antingen i helgen eller i början på nästa vecka så jag och svärfar kan fixa med det sista pysslet. Nehepp, nu ska jag försöka hitta någonting att göra som får bort min rastlöshet och det hormonella påslaget jag precis fick... Suck ♥
 
 
 
 
 

en vän för livet och snålvatten

jag fick mina coco pops på sängen imorse, med min "nya coola sked" som Tonny kallar den.
 
Den här första frukosten gick inte av för hackor vill jag lova. Igår när vi var och handlade så stod de där Coco popsen och kallade på mig i princip, sedan att dom bara kostade en tjuga gjorde det hela mycket roligare. Skeden fick man med också, men den fascinerade Tonny mer än vad den fascinerade mig och nu måste jag äta med den varje gång jag äter Coco pops hälsar han. 
 
Vi hade en helt fantastisk dag med Anni i söndags. Vissa människor träffar en rakt i hjärtat och stannar där för alltid och det gjorde Anni. Vi satt och fikade och pratade och det kändes som vi träffats flera gånger innan. Nej gud så varm jag var i hela kroppen och hjärtat efteråt och jag önskar att vi bodde lite närmre. Samma som jag önskar med mina två andra favvotjejer Cissa och Fanny. Så himla skoj vi alla skulle ha ♥ 
 
Igår hade jag plugg för fulla muggar på förmiddagen och jag hade en ganska så tuff dag rent hormonellt. Det verkar vara något med den här veckan (vi byter i och för sig vecka imorgon, igen!) då jag varit mer känslig och "hormonig". Igår började jag störtgråta för absolut ingenting, satt här framför datorn och bara grät. Man kan ju kanske få en liten förvarning? Nej då, vi gör all in på en gång, tydligen. Det underlättade ju inte att jag hade en deadline för en uppsats klockan tolv heller. Men på något sätt så lyckades jag hinna till den med. Efter det var det lunch och en promenad in till byn för fix med Tonny, sen var det soffan resten av dagen och kvällen. 
 
Jag känner nu när jag kommit igång med mina morgonpromenad igen att det var länge sedan mina muskler fick arbeta. Det brinner som attan i höfterna och höftböjarmusklerna när vi är ute, men jag försöker bita i och jag vet att det kommer gå över ju mer jag går och ju mer jag tränar upp dom igen. En stor del av den smärta jag haft i kroppen nu sedan jag blev gravid har nog handlat om att mina muskler har försvunnit och minskat i styrka och jag får en liten kick av att veta det och då vill jag bara träna upp dom igen i försiktig takt. 
 
Idag ska vi till Siv och Tommy för gomiddag (jag fick veta igår att det ska bli köttfärspiroger, ni kan ju tänka er att snålvattnet rann till ordentligt och en preggo som jag jublar ju av denna info) och sedan är det bröllopspyssel för fulla muggar vill jag lova. Men jag ser fram emot det för jag älskar att pyssla ♥
 
 
 
 

vigselprogrammen och utflykt

Fotograf Beatrice Bolmgren

Tjofadderittanlambo! Just nu sitter jag och fixar med vigselprogrammen. Vi var ju och träffade prästen i tisdags och då fick vi ett häfte där allting står, vi ska bara välja några olika böner och så vidare, men själva skalet är ju klart och det är ju det enda vi behöver för att fixa dom. Nu ska bara Tonny godkänna dom också, så får vi nog ta och skicka efter dom. Jag är jättenöjd med Optimalprint faktiskt, vi skickade efter våra inbjudningar därifrån också och dom blev jättefina! Så om ni ska göra några speciella inbjudningar eller tackkort eller vad som helst så rekommenderar jag dom :) Nu är jag rätt nöjd med programmen, i början fick jag inte till det men nu så, nu känns det bra. 
 
Annars så har jag fixat mig inför vår utflykt idag! Åh, vi är så taggade. Ska bli så himla mysigt verkligen att träffa Anni, som vi längtat. Nej, nu börjar lilla magen bli hungrig så jag får nog gå och ta något litet innan det är dags för lunch och sedan åker vi. Kram på er ♥
 
 

Tips på tre olika serier och första bulan

hemlock grove
 
Jag har inte kommit igång med plugget än. Gravidhormonerna har gjort att jag varit på ett jättefint humör så här på eftermiddagen, så jag la mig och vilade en stund men var ett lika stort åskmoln när jag vaknade. Men nu är det bättre för jag såg äntligen för första gången en liten bula på magen när jag låg ner i soffan, ni anar inte lyckan över det. Jag har ofta en rätt så stor bula när jag vaknar, men det är för att urinblåsan trycker på. Men nu, äntligen mitt på dagen också! Åh, så då sken jag upp igen och nu är jag lugn och fin som en filbunke. Nu tänkte jag börja plugga och under tiden så vill jag tipsa er om tre olika serier som jag och Bobbo sett nu i några månader. Vi började med Grimm som vi följde som slavar och den senaste säsongen har inte kommit till Netflix än och det var såå spännande slut på sista avsnittet, sedan såg vi på Hemlock Grove med grymma Bill Skarsgård, ni måste se den! Gick och tänkte på sista avsnittet i flera dagar efteråt. Nu är vi totalt knäppa i Misfits. När vi såg första avsnittet så tittade vi på varandra och tänkte: "Vafan är det här? Och hur är det möjligt att den fått 8,5(!) på IMDB och att det finns fyra säsonger?!", men efter cirka tre avsnitt så började vi förstå varför och nu är vi fast. Så sjukt bra skådisar, älskar dom allihopa. Nehepp, nu är det back to the books. 
 
 
 
 
 

spikrakt och solist i kyrkan

en nyduschad Emma - Bjuder på den högra ;)
 
Bilderna var faktiskt inte för att visa mitt lätt rödmosiga ansikte som precis fått nyfärgade ögonbryn, utan för att visa er mitt långa hår! Äntligen så är det i den längden som det var när jag klippte av mig det för två år sedan. Ingen är gladare än jag! Och ja, jag har spikrakt hår om jag inte gör någonting med det. That's why jag alltid fixar till det med antingen värmeborste eller locktång, är lite allergisk mot mitt spikraka hår som bara hänger, men man är väl alltid missnöjd. Om man har rakt hår vill man ha lockigt eller självfall och har man självfall och lockigt vill man ha rakt ;). Men ni ser, min hy har blivit så mycket bättre nu också! Äntligen. Den där ansiktsbehandlingen jag gjorde för en månad sedan gav verkligen min hy en riktig kick och de nya produkterna verkar fungera perfekt, ska skriva mer om dom. Även om jag ser trött ut på den högra bilden så är jag inte så trött, inte i sinnet iallafall, sen är man ju alltid trött i ögonen. 
 
Jag pluggade verkligen hela dagen igår! Med uppehåll för en tupplur på en timme, hehe, *trött-preggo*. Men jag är så sjukt nöjd och stolt över mig själv som gjorde klart hela uppsatsen igår, känns faktiskt som att den blev rätt så bra ändå. Idag är det på't igen och trots att jag verkligen har svårt att råplugga två dagar i rad så ska jag göra det idag, så är det bara. Imorgon ska nämligen jag och Tonny till min kära Anni som bor i Trelleborg. Vi har aldrig träffats och träffades här genom bloggen, hon skrev ett jättefint mail till mig förra februari och jag började gråta när jag läste det, hon tackade för all inspiration jag gav här igenom och hennes ord gick rakt in i hjärtat på mig. Sedan visade det sig att hon inte bara har ett hjärta av guld utan även en fantastiskt röst, så när vi började planera bröllopet så hade jag en dröm att hon skulle sjunga en speciell låt i kyrkan och jag var tvungen att fråga och hon sa ja! Den lyckan. Så imorgon ska vi åka ner till henne och bara mysa, längtar så oerhört. Hon har spelat in en låt som hon la ut på Facebook den 12 maj förra året, på den internationella fibromyalgi och ME/CFS-dagen och jag började gråta så fort jag hörde hennes röst och jag frågade henne om hon kunde skicka den till mig så jag kunde lyssna på den när jag ville och nu sitter jag och lyssnar på den med jämna mellanrum och jag blir lika tårögd varje gång ♥ Önskade på något sätt att vi kunde ha en inspelningsmanick vid henne när hon sjunger i kyrkan, för jag är säker på att hon gör det så mycket bättre än originalet. Nej, imorgon ska hon få en sådan bamsekram! Och nu ska jag börja plugga, när jag lyssnat på hennes låt några gånger... ♥
 
 
 
 

Hur man ska prata med en gravid

 
 
 
Tonny taggade mig på den här på Facebook. Känns bra att han nu vet hur han ska prata med mig, hade dock varit ännu bättre för några veckor sedan ;) Trevlig fredagskväll! Nu ska jag gå och avnjuta glass och Let's Dance, precis som jag lovat mig själv eftersom jag är KLAR MED UPPSATSEN! ♥
 
 
 
 

Brås på sin morfar?

min underbara tavla är tillbaka!
 
Åh, sicken ljuvlig morgon! De två senaste dagarna så har jag haft en riktigt obehaglig yrsel när jag ställt mig upp och verkligen fått andas mig igenom den för att inte svimma och jag har fått göra frukost fort som attan och bara slänga i mig det för att få någonting i magen. Vet inte om det är för att lillbusen är en nattätare? Så jag inte har någon energi kvar på morgonen? Mycket skumt.. I så fall så brås han på sin morfar ;) Men imorse så kom min prins in med yoghurt med flingor och banan i och så låg jag där och smaskade ett tag och vilade innan det var dags för morgonpromenad och såå bra det gick! Är genomlycklig för det verkligen och det kändes precis lika bra som innan jag blev gravid. Tror inte ni kan förstå min lycka för det här. Efter 10 veckors med soffliggande varje morgon och psykisk ohälsa på grund av detta så kan jag äntligen! Och nu är Bobbo ledig i en vecka så då blir det promenad varje morgon och det känns så bra. Mitt mål är att jag ska kunna gå ut själv utan problem. 
 
Idag är det verkligen plugg för fulla muggar, har ett paper som jag verkligen vill bli klar med idag. Och då är det bäst jag sätter igång. Hade varit himla trevligt om jag kunde fira en klar uppsats med Let's Dance och glass ikväll. Hejja mig! ♥
 
 
 
 
 

Planering till max - 23 dagar till bröllopet

från instagram imorse
 
Jag har ju mått väldigt dåligt i början av graviditeten och allt med skola, bröllop och hushållsysslor har ju knappt funnits på kartan. Jag har gjort det jag behövt och det har varit tillräckligt. Men nu, äntligen, har jag återfått energin! Jag är så lycklig för detta så ni anar inte. Det var faktiskt igår som jag kände hur det hela vände och den vändpunkten kunde inte kommit mer lägligt. Så imorse satte jag mig och planerade varenda dag som är kvar till bröllopet, allt som har med skola och bröllop att göra och jag känner mig lugnare nu. Nu gäller det bara att jag håller mig på denna väg och att jag lever upp till mina egna tankar och min egna planering och jag känner inom mig att jag måste göra det för min egen skull. Jag börjar känna igen mig själv igen och det är så skönt! Nu ska jag sätta mig och skriva klart krönikan till FibromyalgiNytt som jag fått äran att skriva för igen, tredje gången nu. Den har jag koll på och trots vemod i magen för att jag hellre tar det lugnt, så ska det göras. Tror detta kan vara startskottet för motivationen. Nu kör vi helt enkelt! ♥
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0