Nu får det vara slut - snällheten börjar nu!

 
Detta är bilder från i januari, när jag började med min detox och "snällhet" mot magen och kropp. Jag har som sagt haft otaliga problem med magen, i princip sedan jag var 14 år då jag fick min första magkatarr-släng. Jag har haft ihållande magkatarr sedan dess, med uppehåll på något halvår för 3 år sedan. Jag har varit på flera undersökningar och fått veta att jag har glapp i magmunnen (detta är längesedan) så jag har alltid problem med det, därav mitt intag av magkatarrmedicin varje morgon (utan den är jag helt paj). Men nu har jag fått andra problem med magen, vilket resulterar i att jag knappt har någon energi (jag tror ni kan förstå vad jag menar) kvar och så här har jag haft det de senaste två månaderna. Jag har uteslutit Aspartam, kaffe (i stora drag, dricker aldrig hemma), MSM-pulver (som jag saknar något galet) m.m. men ingenting hjälper. Jag vet om att fibron kan sätta sig i magen också och det är det nog det som skett nu. Jag har haft sådana här perioder innan och det är väldigt långdraget, men när jag gjorde min Itrim-resa så slutade det och sedan när jag började med dessa ovan så var det bra. Jag har aldrig mått så bra i mage och kropp som när jag åt/drack dessa. Idag så tröttnade jag! Jag orkar inte ha sådana här problem med magen längre, så nu beställde jag Aloe Vera-drycken och jag hoppas den kommer imorgon redan så jag kan börja och hjälpa magen lite på traven. Ska även utesluta lite fler saker här hemma som jag misstänker är en medhjälpare till huvudboven i dramat. Tyvärr kan jag inte dricka Udo's Choice längre, då den innehåller linfröolja och jag tål inte linfrön, men annars rekommenderar jag den verkligen! Jag hoppas, hoppas, hoppas att allt detta ska hjälpa mig nu, för jag känner mig snart helt urlakad. Inte konstigt att jag fryser konstant (mer än vanligt), att alla kläder hänger på mig (gratis viktnedgång) och är helt utmattad hela tiden (också mer än vanligt). Nu måste det bli ändring! Och det med basta!
 
Det här skrev jag i januari om hälsokosten:
"Jag ska försöka hålla mig kort angående det här, för det kan bli ett väldigt långt inlägg annars och det vill jag undvika för jag tycker det här är viktigt och vill att ni ska läsa, framförallt ni med fibro.
 
För två veckor sedan var jag hos en legitimerad dietist för att diskutera och gå igenom kost och hälsa med att hjälpa fibron som grundtanke. Vi tog blodprover som skickas till USA för att analyseras och testas för allergier och intolerans på 96 olika livsmedel, det tar ungefär en månad för att få resultaten så dom väntar vi på nu. Vi var där ett tag och hon gick igenom allting väldigt noga och berättade om massa intressanta och tänkvärda saker. Det som vi kom överrens om var att jag skulle påbörja en gluten-/ mjölkproteinfrikost + påbörja en detox (Holistics UltraDetox + UltraBalans) + de andra som är på bilderna och det har jag nu gått på i två veckor och jag känner en sådan skillnad i fibron, smärtvis. Jag har inte alls samma tunga smärta som jag hade innan det här, menjag har en mer konstant svag molande smärta i kroppen, jag känner mig fräschare i sinnet men en skillnad som jag är oerhört glad över är när det kommer till träningen. Innan så fick jag jätteont i kroppen efter jag tränat, ingen vanlig träningsvärk utan nästan överansträngningssmärta av liten belastning. På lördagen för 2 veckor sedan, första dagen av detoxen, så tränade jag med mamma och pappa, då orkade jag knappt cykla 5 km på gymet (pga smärta och orkeslöshet), några dagar efter så cyklade jag 1 mil, gjorde mag och ryggövningar och spelade badminton med pappaOCH jag mådde inte dåligt efteråt och dagen efter hade jag bara vanlig träningsvärk. Jag kan säga att med detoxen så rensar man otroligt bra och jag tror att det har med det här att göra, att slaggprodukter redan hade lämnat min kropp bland annat. Det som är med gluten är att det på något sätt sätter sig på leder och muskler och det är ofta den skillnaden som man känner när man börjar äta LCHF exempelvis (som många med fibro mår bättre utav) just för att man minskar intaget av kolhydrater och det vita mjölet + sockret (jag äter inte enligt LCHF, men jag har hört många som känner stor skillnad i fibron med den kosten, jag letar mer efter uteslutandet av gluten).
 
Jag är alltså inne på min andra vecka med den här kosten, jag har uteslutit allt gluten, alla mjölkproteinprodukter (inte samma sak som laktosfritt) och jag mår alltså mycket bättre! Jag vill inte göra någon reklam om någonting, utan om ni vill göra samma sak som jag, rådfråga en dietist eller gå till er närmsta Hälsokostbutik för att rådfråga och prata, berätta om att ni hört att det här har hjälpt andra. Allting på bilden har jag köpt i just en hälsokostbutik. Det jag vill säga är att om man ska göra det här är det jätteviktigt att man gör det till 110%, det har varit svårt att komma igång med den nya kosten, hitta allt man får äta och hitta det i butiker och så, man kommer få rensa i skafferiet, slänga sådant som man precis köpt, åka och storhandla in allt nytt, MEN det är så värt det! Så tveka inte, jag är på väg mot ett kvalitativt och friskt liv, där jag kan vara mer mobil, göra mer saker, jag kommer ha mina dåliga dagar, det vet jag, men dom kommer minska och de har dom redan gjort. Jag är på väg mot en balans och det är jag överlycklig för. Om ni har några frågor så skriva gärna i kommentarsfältet nedan så ska jag försöka svara så gott jag kan. Hoppas ni fann det här inlägget intressant och jag hoppas mitt engagemang har lyst igenom och hur mycket jag vill att ni provar, ni kommer inte bli besvikna, men kom ihåg, rådfråga någon specialist innan och gå till en hälsokostbutik och be om hjälp. Kram ♥"
 
Nu ska jag gå och laga lite mat, kram på er ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mysan

Hej!

Jag går igenom samma procedur som du har gjort, just att ta bort livsmedel ur kosten. Jag får inte äta gluten, mjölkprotein samt ägg. Sen har jag även grönsaker och kryddor jag inte ska äta. Men de jag tänkte på är vad du ersatte gräddfil och créme fraish (stavning) med, jag har inte hittat något....är en helt ny värld för mig detta, så därför suger jag in varje chans jag får att prata mef nån som har erfarenhet.

Kram My

Svar: Hej My!
Åh, jag förstår. Ja gud ja, det är inte lätt över huvud taget.. Jag hittade faktiskt ett komplement till just creme fraiche, märket heter "Tofutti" och själva produkten heter "Sour supreme". Haha var tvungen att googla för jag kom inte ihåg vad den hette men hur den såg ut ;) Om du googlar på den så kan du se hur den ser ut, en liten rund burk, vit bakgrund och blå och guladetaljer :) Jag hittade den där det finns havre och soyaprodukter på Ica :) Hoppas jag kunde hjälpa dig lite, det är verkligen en djungel! Har du tittat på mjolkfri.com? Där finns också massa information och recept :)
Kram!
Emmas fibromyalgi

2013-12-05 @ 16:16:37
URL: http://mysanw.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0