tillträde imorgon och pirr i magen

en helt galet god middag som Johan och Jeanette stod för på midsommar
 
Hej på er mina fina. Hur är det med er? Här är det bra, eller det är mer än bra, det är grymt! Imorgon får vi tillträdet till huset och direkt efter alla papper är påskrivna och vi fått nycklarna så åker vi dit och börjar måla. Känns så obeskrivligt fantastiskt så ja, det är helt galet. Jag har flyttat ett antal gånger i mitt liv, men den här flytten är någonting alldeles extra och utöver de andra. Jag och min man flyttar till vårt hus. Helt galet om ni frågar mig. 
 
Igår hade vi en produktiv och mysig dag. Jag tvättade för sista gången i tvättstugan som ligger fyra portar bort (Halleluja-moment), vi (läs: svärfar och Tonny) monterade ner sängstommen och svärfar tog ner det vi hade borrat upp på väggarna. När allt det var klart så kändes allting så mycket mer verkligt. Lillbusen hade dock lite siesta igår, men jag hade också rätt så mycket värk i magen och i ligamenten och på kvällen så såg vi en tydlig skillnad på magen. Alltid när lillbusen är mindre aktiv (men ändå aktiv stundtals) så är det under en tillväxtperiod, har jag märkt iallafall, och igårkväll så bad jag Tonny ta bilder på magen igen och då såg vi tydligt (och som Tonny sett innan) att jag hade blivit större ovanför naveln :) Och tänk, detta bara på en dag! Ungefär vid 22.40 tiden så kom han igång igen och jag vaknade även i natt av att han röjde runt, lilla skrutten. Mamma har sagt att jag alltid kom igång vid elva på kvällen, så får se om lillbusen har anammat det. 
 
Idag så är det lite utav en mellandag, imorgon är det ju fullt ös från morgon till kväll och samma på onsdag då flytten går, men idag så är det den slutgiltliga packningen och det enda som kommer vara uppe sen är två skålar, skedar och glas till frukosten de två sista dagarna. Åh, det är så pirrigt och spännande. 
 
I och med att vi flyttar då på onsdag så vet jag inte när jag kommer ha tillgång till internet och datorn, men jag skriver så fort jag hinner med det :) Tills dess så får ni ha det riktigt härligt och bra, så hörs vi när vi installerat oss i huset! Wiie!! ♥
 
 
 
 
 

Vecka 24 och dateringsknäpp

Två slarvbilder i vecka 24 (23+3)
 
Magen är numer stenhård ♥ Dock känns det som att vi varit i vecka 24 i en evighet? Trots att vi bara är tre dagar in i den veckan. Men det har ju med dateringen att göra. Jag.kan.inte.släppa.det. Och ja, jag går och tänker på det konstant, och ja, det tar oerhört mycket energi och ja, trots allt detta så gör jag det ändå fortfarande. Men jag har mina anledningar:
- Dels för jag har känt av de symptom som jag "ska" uppleva den här veckan i två veckors tid?
- Jag har räknat ut och in på kalendern och det stämmer fortfarande inte.
- Läkaren sa att bebisen är 12 dagar större än vad han "borde" vara när vi var på RULet. 
 
Har säkert fler anledningar, men gravidhjärnan funkar inte så bra för tillfället så dom tre får sätta statement för mina tankar just nu. På torsdag ska vi iallafall till barnmorskan igen och trots att jag tog upp det förra gången så ska jag vara stenhård den här gången och be henne förklara för mig hur fasen det kan komma sig att jag egentligen skulle ha haft min menstruation två veckor efter jag hade den och hur fasen jag då kunde ha haft ägglossning efter det, när jag VET när jag hade den? 
 
Nåja, ni är nog trötta på mitt daterings-tjat, jag vet att i princip alla i min närhet är det också, så jag ska försöka släppa det, tills på torsdag iallafall. 
 
Som ni ser på bilderna så är det flytt"kaos", det är inget kaos, men det ser ut så och på onsdag så går äntligen flyttlasset!! Wiho! Som vi längtar och så jädra lyckliga vi är över det. Så, just nu så går all vår energi och tankeverksamhet åt till huset och bebisen, vad annars?
 
Så här säger gravid.se om vecka 24:
"Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid.Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt.  

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln. 

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop."
 
 

en förändring behövs

En bild från vackra Rådmansö
 
Hej på er! Jag har kommit på en sak. Jag har ju inte riktigt motivationen till bloggen just nu, som ni märkt. Men jag tror det handlar lite om att jag vill förnya den, göra om den. Det har ju verkligen hänt saker på sista tiden och det hänger ju inte riktigt med här på bloggen. Jag vill byta header och göra om, men jag vet inte vad för header jag vill ha. Jag får försöka se till att ta en fin header sen när vi flyttat, stå ute i trädgården och stoltsera med magen och göra det till en header, för det är ju faktiskt i den fasen i livet vi är nu. Längtar som attan till det. Och när jag ser den här bilden så längtar jag tillbaka till Rådmansö. Dock hade vi önskat att fler dagar var som denna, dock ser ni ju att det blåste rätt rejält. Saknar Stockholms skärgård faktiskt, väldigt mycket. Men den skånska sommaren är ju helt outstanding den med. Båda har sin smultonställen, om vi säger så ♥
 
 
 
 
 

huvudbry kring dateringen

Mamma taggade mig på den här igår ♥
 
Hej på er. Förlåt för gles uppdatering men som ni vet så händer det mycket just nu. Packningen är i fullgång och jag är fortfarande lite förkyld, bihålorna och hostan vägrar ge med sig, men jag hoppas det går över helt snart. Annars så är allting finnemang, lillbusen har blivit väldigt aktiv nu och jag tycker det bullrar runt där inne mest hela tiden :) Imorse var även första gången som jag märkte att han reagerade på våra röster, för precis när vi börjat prata när vi vaknade så började han kicka, vår lilla buse. 
 
Det finns dock en grej som jag har huvudbry över kring graviditeten och det är vår datering. Det är en sådan himla lång historia och jag vet inte om jag orkar dra den nu, men någon dag kanske jag orkar sätta mig ner och skriva om den, för den är nog "rolig" att ha sen också. Men den korta versionen är ju att läkarna inte kunde bestämma sig riktigt för om de hade gjort fel i att flytta tillbaka oss 12 dagar vid första UL:et, för när vi var på RUL:et så sa läkaren att om det var han som skulle gjort undersökningen första gången så skulle han inte flyttat oss och att bebisen är 12 dagar större än vår datering.... Suck. Jag kan verkligen inte släppa det här. Men då gjorde läkaren iallafall så att han diskuterade detta med en annan läkare och de ringde upp mig efteråt och sa att vi behåller den datering vi har nu. Detta var ju många veckor sedan, men jag kan inte släppa det bara. Dessutom så tycker jag att jag stämmer in bättre på den veckan som gäller om 12 dagar... Så sjukt störigt och jag är ju en sån som vill veta helt säkert och det här är ingenting som man tar med en klackspark, enligt mig. Enligt läkarna så spelar det ingen roll för ens vi kommer till beräknad förlossning (då det kommer till ev. överburenhet) och ja, det är ju skönt att veta att det egentligen inte spelar någon roll för dom, men för mig gör det verkligen det. Jag vill ju veta om vår bebis är 25 veckor gammal eller 23? Det är ju en väldigt stor skillnad och framförallt nu när vi är i dessa veckor, då vi börjar komma över den absolut värsta kritiska gränsen om det skulle hända någonting. Nu blev det ju en liten version utav det ändå, men jag kände bara att jag var tvungen att få det ur mig. Vi har diskuterat det med vår bm också och hon tycker jag ska försöka släppa det och lyssna till läkarna och vad jag förstår så skulle de ändå inte flytta på oss nu när de bestämt dateringen efter RUL:et. Det jobbiga är bara att när vi var på första UL:et så hade jag en konstig magkänsla när hon började dividera med dateringen. Jag vet ju själv när jag hade min senaste menstruation och ägglossning? Det kan ju inte bli till om inte detta sker liksom och det är rätt så käpprätt åt helskotta när vi går efter den här dateringen nu. Men men. Bebisen kommer när han kommer :) Vi har iallafall magkänsla på slutet av oktober, som det var från början. 
 
Nu ska jag nog fortsätta packa, om jag finner någon ork till detta :) Kram på er i värmen ♥
 
 
 
 

RSS 2.0