glutenfri-/ och mjölkproteinfrikost hjälper fibron.

 
Jag ska försöka hålla mig kort angående det här, för det kan bli ett väldigt långt inlägg annars och det vill jag undvika för jag tycker det här är viktigt och vill att ni ska läsa, framförallt ni med fibro.
 
För två veckor sedan var jag hos en legitimerad dietist (vår gemensamma väns mamma) för att diskutera och gå igenom kost och hälsa med att hjälpa fibron som grundtanke. Vi tog blodprover som skickas till USA för att analyseras och testas för allergier och intolerans på 96 olika livsmedel, det tar ungefär en månad för att få resultaten så dom väntar vi på nu. Vi var där ett tag och hon gick igenom allting väldigt noga och berättade om massa intressanta och tänkvärda saker. Det som vi kom överrens om var att jag skulle påbörja en gluten-/ mjölkproteinfrikost + påbörja en detox (Holistics UltraDetox + UltraBalans) + de andra som är på bilderna och det har jag nu gått på i två veckor och jag känner en sådan skillnad i fibron, smärtvis. Jag har inte alls samma tunga smärta som jag hade innan det här, men jag har en mer konstant svag molande smärta i kroppen, jag känner mig fräschare i sinnet men en skillnad som jag är oerhört glad över är när det kommer till träningen. Innan så fick jag jätteont i kroppen efter jag tränat, ingen vanlig träningsvärk utan nästan överansträngningssmärta av liten belastning. På lördagen för 2 veckor sedan, första dagen av detoxen, så tränade jag med mamma och pappa, då orkade jag knappt cykla 5 km på gymet (pga smärta och orkeslöshet), några dagar efter så cyklade jag 1 mil, gjorde mag och ryggövningar och spelade badminton med pappa OCH jag mådde inte dåligt efteråt och dagen efter hade jag bara vanlig träningsvärk. Jag kan säga att med detoxen så rensar man otroligt bra och jag tror att det har med det här att göra, att slaggprodukter redan hade lämnat min kropp bland annat. Det som är med gluten är att det på något sätt sätter sig på leder och muskler och det är ofta den skillnaden som man känner när man börjar äta LCHF exempelvis (som många med fibro mår bättre utav) just för att man minskar intaget av kolhydrater och det vita mjölet + sockret (jag äter inte enligt LCHF, men jag har hört många som känner stor skillnad i fibron med den kosten, jag letar mer efter uteslutandet av gluten).
 
Jag är alltså inne på min andra vecka med den här kosten, jag har uteslutit allt gluten, alla mjölkproteinprodukter (inte samma sak som laktosfritt) och jag mår alltså mycket bättre! Jag vill inte göra någon reklam om någonting, utan om ni vill göra samma sak som jag, rådfråga en dietist eller gå till er närmsta Hälsokostbutik för att rådfråga och prata, berätta om att ni hört att det här har hjälpt andra. Allting på bilden har jag köpt i just en hälsokostbutik. Det jag vill säga är att om man ska göra det här är det jätteviktigt att man gör det till 110%, det har varit svårt att komma igång med den nya kosten, hitta allt man får äta och hitta det i butiker och så, man kommer få rensa i skafferiet, slänga sådant som man precis köpt, åka och storhandla in allt nytt, MEN det är så värt det! Så tveka inte, jag är på väg mot ett kvalitativt och friskt liv, där jag kan vara mer mobil, göra mer saker, jag kommer ha mina dåliga dagar, det vet jag, men dom kommer minska och de har dom redan gjort. Jag är på väg mot en balans och det är jag överlycklig för. Om ni har några frågor så skriva gärna i kommentarsfältet nedan så ska jag försöka svara så gott jag kan. Hoppas ni fann det här inlägget intressant och jag hoppas mitt engagemang har lyst igenom och hur mycket jag vill att ni provar, ni kommer inte bli besvikna, men kom ihåg, rådfråga någon specialist innan och gå till en hälsokostbutik och be om hjälp. Kram ♥
 
 

något som ligger och lurar.

 
Min kropp försöker säga mig någonting och jag har ju känt i några dagar att en förkylning ligger och lurar, men det vill baskemig inte bryta ut! Igårkväll var jag seg, varm och kall tillochfrån och ja, mådde inte så bra helt enkelt. Så idag står det vila och mys på schemat, har förberett kaffe och filmer som ni ser på bilden så nu ska jag lägga ifrån mig datorn och titta klart på Efter Tio och sen sätter jag kanske på en film eller någon serie. Om en timme ungefär så kommer det poppa upp ett väldigt viktigt inlägg här, det handlar om hur vi kan må så mycket bättre, så kika gärna in då igen ♥
 
 

stel---frusen!

 
förlåt för alla webcambilder som det blivit på sistonde, men det blir så ibland. Ska skutta iväg till psykologen nu, har mina handledsvärmare på mig, allt för att försöka bota mina stelfrusnafingrar. Vi höres senare ♥

foodprocessor.

 
Fick med mig denna goding igår. Vi har tittat länge efter en matberedare (eller ja, mer jag än Erik förmodligen) och igår när jag var med mamma och pappa på Electrolux Home i Barkarby för att kolla på kök så såg jag och mamma den här, och på extrapris var den också, 499 istället för 899 kr. Det jag gillar med den är att den är mindre och kompakt. Vi behöver inte större än så här, perfekt!
 
 
 

morgonstund.

 
Fick hem nya Amelia igår, så ska dricka upp kaffet här nu och bläddra i den innan jag gör mig iordning. Ska iväg till psykologen sen och efter det måste jag till centrum för att handla lite mat och andra nödvändigheter. Vet inte om förkylningen håller på att dra sig tillbaka eller om den lurpassar, väldigt irriterande dock för det svänger som tusan, bryt ut bara så jag får ge dig en omgång!
 
 
 

att leva det liv jag lever idag och inte mäta med det gamla.

old pics from new years eve 2010/2011
 
Ibland tänker jag, eller nej nu ljuger jag, ofta tänker jag på hur mitt liv var för några år sedan. Innan fibron tog tag och spred sitt gift i mina ådror. Jag var inte lycklig då, mina tonårsår var inte en dans på rosor, självklart var jag glad bitvis och kände en lycka, men inte den lycka som jag känner idag och som jag hänger mig fast vid de dagar då jag mår riktigt dåligt. Nu är lycka min grundpelare och det hade jag inte då. Då var min grundpelare ett mörker och ett mörkt hål och lyckan var ovanför mig och som jag handgripligen hoppade upp från hålet och försökte få tag i. Men just den här dagen, när vi tog tag i kameran för att ge oss ut och fota så var jag glad, jag var lycklig. Och det ser man. Det var svinkallt ute men min hud kunde inte känna kylan, jag stod i t-shirt och flög runt på isen, lyckan värmde min kropp och ingenting kunde stoppa mig. Jag tänker ofta på livet innan fibron, på hur livet skulle sett ut om jag inte hade det nu. Det är en sorglig tanke, samtidigt som det är något som driver mig. Jag tror på tankekraften och det är helt upp till mig hur mitt liv ska se ut. Det finns dock mycket hinder och mycket som jag kan göra, men som jag kommer sota för om jag gör det. Jag vill hitta någonting som fungerar för mig hela tiden. Jag vill hitta en balans där jag mår som bäst och som gör att jag kan ta hand om mina nära och kära lika mycket som de har tagit hand om mig. En balans. Det var någonting jag inte hade när den här bilden togs, det var någonting som fattades mig när jag fastnade på de här bilderna, med leendet på läpparna. Det är någonting som gör att jag inte vill tillbaka till den här tiden, utan någonting som gör att jag vill fortsätta det här livet, som jag lever idag.
 
 

date-lover

 
 
Ja jag älskar dadlar och ja jag ska ta med en påse dadlar på vår turné till Barkarby nu för att kolla kök med mamma och pappa.
 
Och ja, vi skulle kunna säga att jag är en dadelexpert vid det här laget. Klämmer lite på dom och bedömmer direkt: "ätbar eller inte? Det är frågan".
 
 
 

att gå från lågt till högt.

a still life from our home - love it.
 
Hrmpf, vet inte om jag har lite känningar i halsen, men så får det icke vara! Jag ska inte bli sjuk, så är det bara. Jag ska ju springa på löpbandet idag? Så är det. Annars så märkte ni nog att jag inte hade en jättebra dag igår, jag var förbannad på fibron rent ut sagt. Jag var och är så trött på att den ska hindra oss från våra drömmar. Men lika snabbt som jag kan bli bedövande ledsen över det, lika snabbt kan jag mentalt ta mig själv i kragen och rycka mig ur det, tänka att det löser sig, allting löser sig och sen helt plötsligt är hoppet tillbaka. Men mamma kom förbi på eftermiddagen och hjälpte mig med att bädda vår säng, vi köpte en ny madrass och kuddar på ikea förra veckan - mer om det senare, och så drack vi lite kaffe och efter det så var det bara "vips", så var allting bättre. Min mamma är mitt allt. Hoppet kom tillbaka och efter ett samtal med pappa så har vi bestämt att jag ska prova jobba imorgon och förhoppningsvis tors + fredag också. Jag är livrädd för att gå upp tidigt imorgon, jag är som förlamad innan kl 8 på morgnarna, men ja, det ska bli spännande att se hur jag reagerar på det. På kvällen så kom våra vänner David och Sofia över på tacomys och ja, det var en perfekt avslutning på måndagen och på den jobbiga dag jag haft. Supermysigt hade vi det!
 
-
 
Hm, it feels like I'm about to catch a cold and I really don't want that, I'm suppossed to run on the treadmill later on today! No catching cold! I guess you noticed that I didn't have the greatest of days yesterday, the fibro made me pissed off and sad. I got so sick and tired of the fibro getting in our way of our dreams and dreaming and make them come true. But after a while I pulled myself up from the sadness and anger and all of a sudden I felt hope and that everything is gonna be alright again. My mom came by on the afternoon and helped me with making the bed, we bought a new mattress and new pillows from Ikea last week so she helped me with that and we had a cup of coffee and we talked about everything. I also talked with my dad and we decided that I'll try to go to work tomorrow, We'll see how that goes. Our friends came by on taco-dinner last night and that was the perfect ending of a bad day, we had a great time!
 
 
 
 

hope.

 
In these eyes, there's hope.
 
 
 

cry child.

 
 
I am so sick and tired of this shit.
 
 
 
 
 

Vart kan jag hitta framtiden?

 
Många frågar mig vad fibromyalgi är. Jag brukar svara: "Om jag bara visste det själv". Det är en bred sjukdom/tillstånd eller vad man nu vill kalla det. Jag brukar sedan säga: "Det är en kronisk smärtsjukdom". Det är enkelt att säga, tillräckligt hemskt för att folk ska förstå en del utav det vi går igenom, tillräckligt många ord för att ta in, det är tillräckligt för att beskriva den värsta delen. Kroniskt. Alltid. Föralltid.
 
Min hjärna går på högvarv. Vad ska jag göra med livet? Det är mycket som jag vill göra, det är mycket jag vill, men det är inget som fibron vill. Ni må tänka att jag är pessimistisk, men då får ni tycka det. Livet med fibromyalgi är inte lätt. Det är inte lätt att slängas mellan vad man själv vill och vad fibron vill. Jag vill bli make up artist men det kan jag lova att min fibro inte vill. Vart ska vi mötas på mitten och komma överrens om någonting? Det är evig kamp och den har bara börjat.
 
Allting känns hopplöst, jag kan drömma, absolut. Jag drömmer stort och brett. Jag drömmer. Det kan ni ge er på. Vad ska jag annars göra hela dagarna?
 
Jag drömmer om att kunna göra saker utan att bli dålig efteråt. Ni kanske kan jämföra det med att ni vill ut på krogen och dricka alla drinkar ni älskar men att ni inte vill bli bakis dagen efter. Välkommen till mitt liv att önska sig en dag på stan utan att ligga nerbäddad efter med en smärta från helvetet.
 
Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut av med det här inlägget. Vi diskuterade min framtid vid middagen igår och jag blir bara frustrerad. Som jag sa till mamma och pappa: "Om ni bara visste hur mycket tid jag ägnar åt dagarna till att tänka på min framtid". Det kanske verkar som att jag bara ligger här i soffan och njuter av att titta på One tree hill, men ni som känner mig vet att det är som att sätta på mig en tvångströja. Jag är inte gjord för att ligga och göra ingenting om dagarna. Det är inte jag.
 
Det finns många motton om livet, man kan drömma om saker men det är inte samma sak som att få det att hända.
 
Jag letar febrilt efter en framtid. En framtid som gör att vi har tillräckligt med pengar för att kunna ge vår framtidafamilj en bra och värdig framtid. En framtid till mig och Erik, där vi kan ut och resa, göra saker som vi vill. En framtid. En värdig framtid. Vet någon vart jag kan hitta den?
 
 
 
 
 
 

endorfinkick + first post in english.

 
Hej mitt i klunken! Ungefär fem minuter efter förra inlägget så ringde telefonen, fem minuter efter det sitter jag i brors bil på väg till gymmet. Jag är en snabb jävel jag. Men på grund utav detta telefonsamtal så uteblev alltså kaffedrickandet, ojojoj, så jag kompenserar det nu as we speak, Jag är riktigt stolt över mig själv för jag sprang för första gången i mitt liv (ja, jag vet) på löpbandet idag, jag är och har aldrig varit någon löperska direkt utan sprang mer förut under min badminton"karriär" för att jag var tvungen typ, men nu så, jag sprang och sprang och det var riktigt skönt och endorfinkicken nu är inte utan dess like. Därav mina pliriga ögon på bilden. Men nu ska jag återgå till kaffedrickandet och musiklyssnandet och sedan ska vi traska upp till mor och far på söndagmiddag, mums.
 
-
 
Hi there! Since the last post I've been at the gym, I ran on the treadmill and that gave me such an endorphin rush, that's why my eyes looks like they do in the pic, haha. I'm not the runner-type so I'm proud of myself, I used to run during my badminton "career" but that was only cause' I had to. But today I got that rush so I believe that the treadmill are my new best friend. Now I'm having a cup of coffee, yum. Later we're having dinner at my parent's, perfect end off the week and a great beginning of the new one.
 
 

den vackra tavlan.

 
 
Det blev lite ändrade planer, så nu sitter jag och tittar ut genom vårt köksfönster, det är lite som en tavla, ljuset faller så vackert på köksbordet och jag kan bara sitta och titta och låta tiden bara försvinna. Jag är rätt bra på att göra sånt, alltid varit. Att bara sitta med musik i öronen och titta ut mot ingenting, låta tankarna fara fram och tillbaka, jag kan bestämma saker, jag kan drömma om sådant som jag innerligt vill ska hända men som känns som en omöjlighet, jag kan börja tänka på sådant som varit, min mörka tid i livet, vart jag varit, vart jag är, vart jag vill. Just nu så är det ett smärre kaos i mitt huvud, jag vill så mycket men känner mig så oförmögen till handling. Jag får se om lite tid framför vår tavla kan sortera ut lite, och detta självklart med en kopp kaffe i handen, vad annars?
 
 
 
 
 

Mvh Ispinnen

 
jag håller på att frysa ihjäl. Vad gör ni?
 
Mvh Ispinnen.
 
 

secret.

 
"nobody sees, nobody knows, we are a secret, can't be exposed"
 
uncover - zara larsson

music.

 
  
 
Två utav mina absoluta favoritlåtar just nu.
 
 

min heliga dryck och en massa födelsedagsbarn.

 
Sitter och sippar på mitt goda kaffe, åh vad kaffe får mig lycklig. Doften när man öppnar paketet och känslan när man tar skopa efter skopa och doften når näsan, härligt.
 
Okej, nu har jag haft en löjlig utläggning om mitt kaffeberoende så nu till något lite "viktigare". Dagen. Ska ta en promenad med mamma sen och gå ner till centrum för att hämta ut något mystiskt paket som jag inte har någon aning om vad det kan vara, mycket spännande. Efter det är det någonting ännu mer upphetsande som händer, nämligen tvättdags. Men ikväll får vi iallafall göra något gosigt, vi ska på födelsedagsmiddag, det är nämligen Eriks mamma som fyller år och det blir middag hemma hos dom. En annan filur som fyller år är min fina vän Cissas son, hela 7 år blir han, så stort grattis till Henri :) ♥
 
Nu ska jag fortsätta dricka min heliga dryck och bara ta det lugnt framför dumburken och datorn. Vi hörs sen kära ni ♥
 
 
 
 

det blir ju alltid mer än man tänkt sig.

 
Det blev en hel del från ikea igår. Jag hittade jättefina kuddar att ha i soffan och så fick vi riktigt fina sänglampor som inflyttningspresent av mina föräldrar, tänk att ett par lampor kan lyfta ett rum, igår när jag fick upp dom så blev rummet genast varmare och mysigare. Jag tänkte ta bilder på allting senare, men nu så har vi sängmadrassen liggandes på golvet i vardagsrummet, den ska ligga där i 72h (!) tydligen innan man får använda den, så jag tar bilder på allting lite senare tänkte jag.
 
Är riktigt trött idag, vet inte om det beror på att jag gick och la mig senare igår än vad jag brukar eller om det har med att jag varit i farten några dagar, iallafall så tänkte jag försöka råda bot på det genom att ta en promenad i det friska vädret vi har här i Stockholm idag, -10 står det på termometern. Det lär man vakna av, eller?
 
 

min tuss och ikea

Har min nya mössa på mig också som jag hittade på H&Ms rea, älskar den!
 
Vi hade en jättemysig dag och morgon jag och Tessi, pratade massor, precis vad jag behövde. Sen blev det massor av skratt också, självklart, med Tessi är det svårt att inte skratta, min tuss. Nu har jag gjort mig i ordning, jag och mamma ska åka till Ikea för att köpa ny madrass och kuddar, förhoppningsvis så hjälper det sömnen lite. ♥
 
 

mys i stor bemärkelse.

 
Var i väg på förmiddagen och fick fina naglar och har nu precis sett det allra sista avsnittet av min favoritserie One Tree Hill, sorligt men sant. Hinner inte skriva så mycket mer, ska iväg och hämta Tessi vid tåget, min tuss ska sova över här ikväll, slår vad om att det kommer bli lika gosigt som det kommer bli många skratt, hoppas ni får en fin onsdag så hörs vi imorgon mina fina ♥
 
 

tanten Emma är i farten.

det här skulle jag inte tacka nej till nu.
 
Har varit iväg och tränat, så himlahimla skönt, blir spännande och se vad kroppen säger imorgon. Nu ska jag krypa upp i soffan med en kopp te och kika på Bygglov, sen är det ju Veckans brott också på ettan, det får man ju bara inte missa!
 
 

en blond och långhårig tjej med ett leende på läpparna.

 
take the pain away, turn back time, put that smile on my face, oh what a dream.
 
 
 

ups... new in.

 
 
Jag har äntligen fått hämta ut mitt efterlängtade paket från Sheinside! Dock var en tröja inte med i det paketet, hoppas jag får avin till den snart, coco-tröjan har jag redan använt och den är så skönt! När vi ändå var nere i centrum för att inhandla andra saker så traskade vi in på Flash i centrum för att titta på deras rea som var nersatt till halva reapriset, vi gick ju självklart in för att hitta saker till mamma men kommer självklart ut med två riktigt vackra klädesplagg till mig istället, förlåt mamma ♥ Jackan fick vi för 350 kr (!) och spetsskjortan för 150 kr(!) Helt galet om ni frågar mig, men gud så glad jag är för det. Nu ska jag bara ta tag i garderoben och rensa sådant som bara hänger och aldrig används, ni vet sånadär kläder som man tänker: "Äsch jag kommer nog använda den där snart"... Jo för det händer ju...
 
 

torgvantar.

 
God förmiddag på er där ute. Måndag är det alltså idag, jag har inga planer överhuvudtaget för dagen, vilket känns lika skönt som stressande. Men, jag ska nog ge mig ut på en liten promenad iallafall sen får vi se vad jag hittar på. Någonting som jag vill tipsa er om är iallafall dessa otroligt mysiga torgvantarna som jag hittade på H&M i fredags. Jag och mamma var på jakt efter handledsvärmare då jag är konstant iskall om händerna, och så hittade vi dessa, älskar färgen och älskar även utförandet. Fanns i svart också, 49.90 kr på H&M som sagt, helt klart nya favoriterna. 
 
 

fyrkantig men nöjd.

vardagsrummet igårkväll - hög mysfaktor
 
Nu är jag alldeles snurrig i kolan och ögonen mina är fyrkantiga. Jag har nämligen suttit och kodat om brors blogg i några timmar, vi tyckte den behövde en liten uppfräschning så nu är den hyffsat klar, vill dock ta nya bilder på han in action så vi kan göra en bättre header + profilbild. Sen vet jag i och för sig inte vad han tycker än, haha, så vi får se - roligt är det iallafall! Ingenting är ju helt klart någonsin, allt är ett pågående projekt och det är skoj tycker jag. Nu ska jag vila ögonen och plocka lite här hemma, kommer förmodligen gå och tända alla hundratalsljus här så vi får samma mysfaktor som vi hade igår... ♥
 
 

welcome home.

vårt fina vardagsrumsfönster och vår gulliga hissgardin i köket
 
hyllor i köket med vackra detaljer och kära kokböcker
 
en tavellist ovanför sängen med bilder på oss och våra favoriter i livet
 
vår fina byrå med mina ateraljer
 
en del av vardagsrummet som fortfarande är i fixarstadiet
 
Så här ser det alltså ut hemma hos oss. Vi har äntligen kommit till den punkten att vi inte badar i flyttkartonger, skruvdragare och ikeakartonger, hur skönt som helst.
 
 

lördagsmys delux


 
Nu är det dags för lördagsmys! Frukten skärs upp as we speek och teet ska dras igång, ljusen är tända och höjer temperaturen här inne till max, nu är det mys på hög nivå! ♥
 
 

snöflingekristaller och etthundraåttio tempo.

 
Den här bilden tog jag igår, det är vårt sovrumsfönster, så himla vackert med snöflingekristaller!
 
Vi har varit igång hela dagen, pustpustpust. Samma var det igår och vi kom hem vid 10-tiden igårkväll då vi spenderade kvällen hos mina föräldrar. Jag har ju massvis att visa och berätta för er men just nu så längtar min kropp efter en dusch. Vi har tränat, storhandlat och städat här hemma så vi är rätt slut. Ikväll kommer Eriks föräldrar över på lite exotiskfruktbjudning och te. Har massa att fota och fixa med så vi hörs helt enkelt senare, ni får ha en supermysig lördagskväll! ♥
 

ett utav mina lyckligaste minnen.

 
Så här ser det ut i vårt vardagsrumfönster just nu. Nya gardiner är upphängda och lite nya, våriga, ljus är uppställda. Älskar de stora fönstren som är här, de släpper in så mycket ljus. Kan knappt bärga mig för att få köpa balkongmöbler och sitta där med en filt över benen, en stor kopp te och en bra bok. Det var någonting som jag fick tillåtelse att göra när jag var inlagd på psykiatriavdelningen på Danderydssjukhus och det hjälpte även till för att jag skulle må bättre psykiskt. Jag fick gå ut på baksidan, helt själv (vilket var ovanligt) och där satt jag med mina historiaböcker, en kopp te (dock inte stor då avdelningen bara hade små koppar) en sjukhusfilt över benen och njöt av vårsolen som orkade tränga sig genom molnen på himlen, jag bara insöp luften som var en föraning till våren och kände lycka, ren lycka och det var någonting som jag inte känt på månader. När jag tänker på det så fylls jag av eufori, det var en underbar tid, samtidig som det var den tuffaste jag varit med om. Men därför så kan jag knappt bärga mig för att få sätta mig på balkongen och göra exakt det, insupa vårluften och bara njuta.
 
 
 
 

kvalitativt liv.

"Nails by Sussie" på facebook
 
Började längta lite till min tid hos Sussie som är på onsdag, så jag slängde ihop ett kollage på några av mina favoritdesigner hon gjort, de flesta är mina egna men de i mitten och de lila till höger är inte det. Så fint så fint!
 
Idag känner jag mig piggare, var nämligen iväg igår på ett spännande möte som jag tänkte berätta mer om senare men det gjorde att jag började känna lite mer hopp, om livet faktiskt, ett kvalitativt liv. Det kommer nog bli hur bra som helst men det kommer krävas en del av mig själv men jag är så taggad och motiverad. Jag vill leva nu och så ska det bara bli! Berättar som sagt mer om det senare. Så idag ska jag och mamma iväg på en lite turné och handla en del, ska bli skönt att komma ut och göra någonting, har ju i princip varit soffliggandes hela veckan. Och så är det ju fredag idag också, kan ju inte bli så mycket bättre!
 
 

en föraning om våren.

 
Det här hade Erik med sig hem iförrigår, då vi hade 2 år och 8 månaders dag ♥ Jag älskar verkligen tulpaner, de är så vackra och ger en föraning om våren som kommer, så jag blev självklart jätteglad och det gjorde min förjävliga dag mycket bättre. Så, det är torsdag idag, min utmaning idag är att tvätta håret, jag hoppas på att armarna är med på det, för det är välbehövligt. I övrigt så är nog planen att läsa, är fortfarande yr och svag så jag vill inte gå ut på promenad. Jag har en fråga till er fibrosar där ute, kan ni ibland ha problem med att andas och bli anfådd av ingenting? Jag har haft så här en gång förut, men nu har det hållt i sig rätt länge, jag blir liksom anfådd av att prata. Någon som känner igen sig? :)
 
Igår fick jag äntligen min avi för att hämta ut mina efterlängtade kläder som jag beställde för flera veckor sedan, åh det ska bli så skoj att hämta ut dom!
 
 

onsdagkväll.

old pics
 
Så där, nu är middagen uppäten och snart väntar "Sveriges Mästerkock" och efter det "Mia på Grötö". Det gick bra hos psykologen idag, det var skönt att komma dit och jag har nu börjat tänka i mer positiva banor, det är mer och mer som börjar falla på plats, jag hoppas det fortsätter. Imorgon ska vi iväg på kvällen för att kolla upp ytterligare en grej som jag hoppas kan hjälpa mig ytterligare, skriver mer om det senare när jag själv har mer kött på benen. Nu ska jag nog ta en kopp te och bara vara. Hoppas ni har en mysig onsdagskväll ♥

 
 

positivismen ska väckas till liv igen.

 
Nu är det dags att ingjuta lite positivism i min hjärna igen, behöver väcka det gamla till liv. Tror att den här boken kan göra det, återkommer med hur det går ♥
 
 

det lilla som gör underverk.

 
En smoothie var allt jag orkade göra till lunch igår, det går fortfarande inte att diska stekpannor och sådant, orkar knappt hålla i en skål med flingor så :) Men som tur var så blev den supergod och en läskande känsla var allt jag behövde. Blir nog en likadan idag innan jag ska iväg till psykologen. Det har varit många dagar nu med nedstämdhet, oerhörd orkeslöshet och en smärta som inte går att beskriva i hela kroppen, otaliga tårar också kan jag lägga till. Jag är så trött på det nu, jag vill tillbaka till den positiva Emma, jag vill tillbaka till hur jag var för några månader sedan. Jag vet i och för sig att det inte är möjligt eftersom allodynin har blommat ut, så jag kan inte komma ifrån det, men jag vill åtmindstone tillbaka till känslan att klara av det. Jag vet inte men någonting idag har släppt i huvudet på mig, jag känner mig lite lättare på något sätt, som att det är på väg att vända, iallafall i huvudet, kroppen är densamma, men jag är glad för det lilla, oerhört glad för det lilla.
 
 

madrass för fibromyalgi och muskelsmärtor

 
Idag är det tulpanensdag så lägger upp en bild på våra som pryder köksbordet just nu, älskar färgerna. Ja, jag mår oförändrat och letar nu febrilt efter saker på nätet som kan hjälpa... Behöver någon form av stöd för nacken, får så ont ibland att jag knappt orkar hålla upp huvudet eller sitta upp. Men jag tänkte tipsa om en sida jag hittade nu när jag sökte lite, jag önskar att pengarna fanns så jag kunde införskaffa en sån här - Ergomjuk madrass för fibromyalgi, reumatism och muskelsmärtor.
 
 
 
 

spring feelings - clothes

 
dress/lace skirt/pants/blue n' white dress/striped dress/jacket
 
 
 
 

att hålla rastlösheten i styr.

i brist på bilder så fick det bli på min frukost
 
Mitt dagslöfte idag är att inte göra en massa saker idag bara för att.... jag äntligen är piggare! Jag fick sova i natt och är så mycket piggare i knoppen, kroppen vågar jag inte säga någonting om för då får jag kanske bara ångra det. Men jag kan lova er att det är en grym utmaning. Jag läste häromveckan att, och som jag nämnt förut, balans är jätteviktigt med fibron och att bara för att man har bra dagar så ska man inte använda dem för att göra saker som man inte orkar när man har dåliga dagar, men hur ska man kunna stå emot? Det är verkligen en utmaning för mig. Bara nu när jag skriver det här så far bilder i huvudet på mig på vad jag kan göra idag, saker som jag inte orkat föregående dagar. Men, någonting som jag verkligen vill få gjort idag det är att få upp våra nya gardiner, jag klarar inte av att titta på "god jul"gardinerna längre. Som tur är så kommer min mams förbi efter jobbet, så jag får hjälp och lite sällskap.
 
 
 
 

Fortsätter fly - det är ju ändå så kroniskt det kan bli.

 
Jag är en sådan som flyr. Jag flyr när jag mår dåligt, jag tänker inte på det, kör på och gömmer det onda, tar inte fram det utan packar ner det där det gör bäst i att stanna. Alltid när jag mår så dåligt att jag ska stanna hemma, det är då jag istället gör någonting helt annat och sådant som kräver mer energi. Jag hatar att må dåligt och jag hatar att vara svag. Jag hatar att vara instängd i min sjuka kropp, jag hatar att jag inte får bestämma när jag ska må dåligt. Jag hatar att fibron äger mig. Ibland tänker jag att det iallafall inte är en dödlig sjukdom, så det kanske inte gör någonting om jag inte lyssnar? Jag blir ju inte sämre. Det kroniska kan ju inte bli mer kroniskt. Det finns inget botemedel så varför sitta och vänta?
 
Men sen får jag smällen, sen får jag den där: "du-skulle-stannat-hemma-och-vila"smällen, den som gör så jävla ont och är så fruktansvärt bedövande. Men uppenbarligen så lär jag mig inte. Uppenbarligen vill jag inte lära mig. Jag vill inte lära mig att inte leva ett liv. Jag vill inte lära mig att kroppen styr mig, jag vill inte kuva mig under fibron. Jag vill ju för fan bara ha ett liv. Jag är ju för fan 20 år. Jag ska leva. Ett liv som är värdigt. Därför skiter jag i vilandet. Jag fortsätter att fly, jag fortsätter fly för jag mår så inåthelvete dåligt. Jag tar min höga smärttröskel och går ut i livet. Vi ses.
 
 

sängläge.

 
Det var lite tystare här igår än vad det varit på några dagar. Jag måste vara helt ärlig och jag mår inte bra just nu, jag vet inte vad det är som pågår i kroppen på mig, det enda jag vet är att det är obehagligt. Så idag kommer jag enbart ligga i sängen eller soffan (Erik ska kolla fotboll sen så då drar jag mig mot sovrummet och kollar serier på datorn istället). Jag hoppas att ni inte lämnar mig, utan att ni orkar vänta på att jag är på banan igen. Man vet ju aldrig, jag kanske bloggar ännu mer nu när jag inte orkar göra någonting annat, haha. ♥
 
 

they give me strength

 
Sovit som ett as i natt. I princip varit vaken sen 00.34. Har knappt kunna röra mig på grund av smärtan, känts som att jag varit förlamad från höfterna och ner, frusit, svettats, varit varm, frusit om vart annat. Tittat på klockan, tänkt, stirrat i taket.
 
Nu har jag iallafall gjort mig iordning, ska åka och titta på när min bror spelar seriespel i badminton. I natt kändes det som en omöjlighet men jag orkar inte bara ligga i sängen, som jag egentligen borde. Måste bara få göra något. Det är en dag som idag som jag är väldig glad över alla mina tatueringar jag har. Någonting som ger mig styrka.
 
 

cause' it's friday and you all know what that means....

 
Sitter nu och pillar i mig lite lunch. Ska hoppa i duschen efter det här och sen göra ett stop på stenugnsbageriet för att sedan gå upp till mamma och bror. Det är någonting som känns underligt i mig, i både kroppen och knoppen, känns som att någonting kryper under skinnet och att blodet kokar typ. Jaja, det har väl sin gång det med :) Nej, ikväll blir det tacos och en massa mys och det ska bli så skönt. Om vi inte hörs innan så önskar jag er en jättetrevlig fredagskväll. Kram på er ♥
 
 

time to work out

 
Dags att träna! Jag och fibron ska nog komma på ett sätt att samarbeta, eller vad säger du fibron? Let's kick it!
 
 

ensamvargen som inte vill vara ensam för länge.

/pics from new years eve/
 
Fredag. Fredagsmys blir det idag, till min stora glädje. Har ju varit själv från i tisdags här hemma, bortsett från min och mammas utflykt i onsdags då. Jag är inte så bra på att vara själv, samtidigt som det är någonting jag måste vara ibland för att kunna klara av att vara med andra. Är en ensamvarg djupt inne, men jag har blivit bättre med åren. Förut kunde det stjälpa mig mer än vad det gjorde mig tillfreds, men nu när jag är själv så brukar jag passa på att sätta musik på högsta volym och ta en lång dusch med lite ljus tända och bara gå runt och plocka här hemma, jätteskönt. Iallafall, idag är det alltså fredag. Min fredag kommer se ut som följer, först lite träning med mamma, sen handling och uthämtning av vårt efterlängtade paket, hem, duscha, plocka och fixa lite, göra mig iordning och sen på eftermiddagen ska jag hem till mamma och pappa för tacomiddag, dit Erik kommer sen efter jobbet. Blir en mysig kväll tror jag :)
 
 
 

uggligt värre

 
Har hållt på lite hela dagen, plockat upp flertalet kartonger, inte kommer jag ihåg att jag hade så mycket saker?! Haha, nåväl det har inte gjort någonting, mer tvärtom men det är bara mycket pill. När jag höll på så kände jag hur yr jag var och fick kallsvettningar, misstänker att jag haft fibrofeber under dagen och yrsel är ungefär som hur jag mådde precis efter fibron blommat ut men jag inte fått någon diagnos. Så kroppen försöker väl säga att den inte mår så särskilt bra. Iallafall, nog pratat om det. Bilden är från igår, utanför Plantagen, fick med mig några söta blommor hem och även en liten present till farmor som jag ska ge snart, hon älskar ugglor och har en hel samling och igår hittade jag en jättesöt liten kruka med en handmålad uggla på. Självklart köpte jag en blomma att stoppa i den också.
 
Just nu sitter jag och väntar på att Erik ska komma hem, ska bli skoj att höra vad han tycker om det jag gjort idag i hemmet. Och äntligen har paketet från Jotex kommit till uthämtningsstället så imorgon ska jag gå och hämta det, ska bli riktigt kul att få hänga upp nya gardinerna.
 
 

Näsbydals stenugnsbageris semlor - to die for.

 
Pappa kom förbi förut och hade med sig semlor från Näsbydals Stenugnsbageri, förra året fick de utmärkelsen bästa semlorna i Stockholm (om jag inte minns helt fel). Och, ja vi förstår till fullo varför han fick det, ni ser ju bara pappas blick! De var så fruktansvärt goda och jag som inte ens äter semlor i vanliga fall (gillar inte grädde) smaskade i mig utan problem, jisses alltså, namnamnam.
 

mynte och baka på

 
Blev tipsad för några veckor sedan om en sida där ägaren hade utförsäljning och jag kikade in bara några timmar efter och det var redan då nästan helt slutsålt! Men jag kom över dessa och jag är jättenöjd. Skylten tänkte jag ställa i köket på en hylla som vi ska få upp idag som lite inspiration och penseln vet jag är superbra att pensla bröd etc med. Jag fick dessa för några ynka korvören, vilket känns jätteskoj. Blomman fick jag med mig igår från Plantagen.
 
 

många hundöron blev det visst.

 
Fick med denna katalog i ett paket vi beställt från Ellos och ja, det blev många hundöron bland sidorna. Hittade så mycket fint som jag skulle vilja uppdatera garderoben med, självklart fanns det en del till lägenheten där i också. Får se om jag kan sålla och bestämma mig för något eller några plagg enbart.
 
Försöker fylla koffeindepåerna just nu, sov så fruktansvärt dåligt föregående natt, denna var lite bättre men ändå inte helt bra. Idag blir det bara till att vila och fixa här hemma i den mån jag orkar. Har bara några få kartonger kvar, men dom är självklart de jobbigaste, bara massa småpryttlar, men de måste ju få plats någonstans de med. Tog precis några bilder på lite nytt, visar er det snart ♥

insidan kan hjälpa dig dit du vill.

/pic from weheartit/
 
 
så sant.

det där vardagliga.

 
Håller på att stöka för fullt, tar bort julen, så himla skönt. Dock tänker jag inte ta ner gardinerna för ens vi har fått våra nya, haha, det blir så naket annars. Men nu så kände jag att kroppen sa ifrån så tänkte titta på tv en stund och ta något mellis. Vid fem är det dags för tvättstuga också.. pust.
 
 

rutiner - fibrons bästa vän?

 
Jag har inget nyårslöfte. jag har ett livslöfte. När man har fibromyalgi så kan man inte chansa, man kan inte tänka "äsch, jag gör det imorgon istället" för man vet aldrig hur man kommer må dagen efter det, eller dagen efter det. Allting är ett lotteri och man kan inte vänta med någonting och tro att det kan göras någon annan dag. Jag har mått så dåligt den här hösten och vintern, delat med att jag har varit överlycklig eftersom jag och Erik har köpt och flyttat in i vår första gemensamma lägenhet. Detta har ju självklart tärt på mig också, men jag har tagit till lyckan och surfat på den istället, men det har jag nu fått sota för. Så nu är det andra bullar, jag vill ha ett liv och jag vill kunna vara så normal som jag bara kan vara, därför måste jag börja ta hand om mig själv, ännu mer än vad jag gjort innan. I våras så var jag jätteduktig med att gå upp 30 min innan Erik, då duschade jag och sedan låg jag på min spikmatta i 15 min med musik i öronen, allt för att underlätta smärtan och för att mjukas upp lite. Det fungerade suveränt och jag mådde verkligen bättre efteråt, jag blev väldigt konsekvent med detta och gjorde det varje morgon under en lång tid, jag gjorde det till och med på min studentdag. Detta gjorde även att jag var lugnare, var med "mindful" och var i nuet helt enkelt. När sommaren kom så slutade jag med det och jag har inte tagit upp det igen med tanke på hösten och allt som skett. Det har faktiskt varit någonting som jag bannar mig själv för, det är ju nu som jag skulle har varit än mer konsekvent med det, men så har det inte blivit. Men nu när jag ska vara hemma och vila upp mig, komma på banan igen så har jag gett mig tusan på att jag ska börja varje morgon med spikmatta och även lite stretching, allt för att hjälpa kroppen på traven. Jag började med det igårmorse och jag kände skillnad redan då. Man blir inte piggare på det sättet, men piggare i sinnet och man känner sig renare och friskare på något sätt. Sen är det ju faktiskt så att spikmatta inte fungerar för alla, vissa känner att domningar i benen av det osv, men det jag försöker säga är att jag tror rutiner är någonting som, jag iallafall, behöver skapa mig för att jag ska kunna klara av att leva med fibron, jag måste göra allting som krävs för att hjälpa kroppen och fibron på traven och ta hand om den. Det hjälper inte att jag visar mig stark och kör på, det stjälper bara ännu mer och det har jag verkligen fått lära mig nu. Så nu är det andra bullar och bilden är alltså från imorse. Nu har jag ätit frukost och har en kopp kaffe framför mig, nu ska jag göra mig iordning för om en liten stund hämtar mamma upp mig och vi ska åka till Plantagen för att kika lite, så vi hörs lite senare mina fina vänner där ute. Och om ni (med eller utan fibro) har några rutiner som ni tror kan hjälpa andra, dela gärna med er här i kommentarsfältet så kan jag sammanställa och dela med mig utav det. ♥

att bli till ett.

 
Har fått i mig lite lunch nu efter promenaden. Som ni säkert förstår så mår jag inte så bra just nu. Jag försöker fokusera på att ha rätt tankar, vara lugn och inte tänka för mycket på framtiden med fibron, utan mer vara i nuet och försöka bli ett med det istället. Så om jag inte verkar helt som vanligt så vet ni nu varför. Om någon timme så ska jag och mamma iallafall hämta ut paket på posten och sedan åka och träna lite lätt, en endorfinkick skulle vara väldigt passande just nu. Efter träningen ska vi hit och borra upp det sista. ♥
 
 

mina sminkrutiner

 
God förmiddag! Tänke börja dagen med att visa er mina sminkrutiner. Dessa använder jag vardagligen och det enda som kan variera är om jag har cake eyeliner + mascara eller inte. När ni tittar på bilden kanske ni undrar varför jag använder ögonskuggor till kinderna men så här är det att jag har lärt mig att "smog" är perfekt att shadea med och "muffin" är perfekt att highlighta med, sedan lägger jag den rougen jag känner för den dagen, oftast är det "must have". Här har ni en video på vad "shadea" och "highlighta" betyder och vart jag fått det ifrån.
 
Nu ska jag göra mig iordning och gå ut på en liten promenad. Kram på er ♥
 
 

fasaden rämnar.

 
Just nu så känns ord väldigt frånvarande. Hade en skitkväll igår efter jag skrivit inlägget om dagen som varit. Och man kan väl summera kvällens tankar med inlägget innan detta. Just nu så känns det som att allting är Mount Everest och jag letar febrilt efter lösningar och svar. Fick fin hjälp igår av Eriks kompis angående en grej, så det känns lite bättre att förhoppningsvis vara ett steg på vägen. Fasaden rämnar lite nu och jag hoppas att ni inte tröttnar på mig, men vi alla går igenom svackor, inte sant?
 
 
 

att säga någonting och mena någonting helt annat.

 
 
 
när jag säger att jag mår bra är då jag för en gång skull får drömma mig bort och känna hur det skulle kännas att verkligen mena det.
 
 
 
 

träningsvärk á la grande

 
Igårkväll kom min kära bror hit efter middagen och spelade kort och kollade på Sagan om de två tornen, mysig kväll var det. Idag åt vi sen frukost och sen tog jag och mamma en powerwalk i det härliga vädret, när jag kom hem så gjorde jag lite mag och ryggövningar och sedan var det bara att hoppa i duschen för kl 3 skulle jag träffa min Fridie i täbban. Vi fikade, pratade ikapp och gick runt och kikade lite, det slutade med att Frida hade köpt en ursnygg väska, en primer och jag en hårfärg. Nu ligger jag här i soffan med en kopp te och har Mobergs ljuva stämma i bakgrunden, "Vad blir det för mat" på sjuan nu nämligen. Är riktigt trött idag och har en riktigt härlig träningsvärk i rumpan och, ja typ hela kroppen efter badmintonen igår, så himla skönt! Hoppas att vi ska spela lite på tisdag också, så galet skoj. På tisdag ska vi även få upp de sista hyllorna här i vardagsrummet och jag hoppas att vi får sms-aviseringar i veckan för igår beställde vi nämligen en del från Jotex och Ellos till hemmet, nya gardiner och så vidare, så snart är allting klart! Åh, ska bli så skönt. Idag kom det även några och köpte vårt gamla bord. Flera saker att stryka på "nu-gör-vi-klart-lägenheten"-listan.
 
 
 
 
 

backpack - dope.dk

backpack from dope.dk
 
Hittade denna snygging på en nyfunnen,dansk, internetshop. Är ute efter en snygg, lagomstor ryggsäck som inte kostar hutlösa pengar, och denna kan kvalificera sig. Jag har en ryggsäck som är mammas gamla, jättesnygg är den för den är sådär snyggt lädersliten, men den är lite för stor när man bara ska ha plånbok och lite annat smått med sig. Den här var inte dyr alls heller, om jag inte tänker helt fel, hittade inte riktigt frakt och informationssidan men den är iallafall billigare än andra jag tittat på tidigare. Jag får så jäklarns ont av vanliga handväskor och ryggsäck är verkligen bra eftersom man får jämn belastning på axlar, nacke och rygg. Tål att tänkas på helt enkelt.
 
 

miniserietips - "Bletchley circle"

 
I onsdags så tittade jag och Erik på första delen av miniserien Bletchley Circle som gick på 2an, vi fastnade direkt och igårkväll såg vi de andra två delarna på svtplay, rekommenderar den verkligen, en annorlunda brittiskserie. SVT beskriver den såhär: "Under andra världskriget arbetade Susan med att knäcka den tyska militärens koder. Nio år senare härjar en seriemördare i London som ger sig på ensamma kvinnor. Susan ser ett mönster i hans beteende och vill ta reda på vem han är innan han slår till igen. Brittiskt kriminaldrama från 2012 där vi får följa fyra kvinnor med extraordinära kunskaper."

 
Här är del 1!
 
 
 
 
 

första badmintonslaget på fyra år - kärlek.

 
Sitter här med en kopp kaffe, kollar på någon film på 4an och känner mig... tillfreds. Jag har varit iväg och tränat nu på förmiddagen, spelat badminton för första gången på år och det var så fruktansvärt roligt! Ni kanske inte visste det men jag spelade badminton på hög nivå för några år sedan, tills jag skadade mitt bäcken och med det, ländryggen och höfterna, detta var 2008. Jag och min bror spelade och så fort jag slog första slaget så log jag bara, så jäkla roligt. Jag hoppas att min kropp känner samma sak, för jag tror att badmintonen kan lösa mina träningsproblem. Itrim och jag kanske kommer gå skilda vägar (ojoj drama) på grund av träningsformen, det verkar inte fungera med fibron nu när allodynin har blommat ut och så. Men mer om det senare. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och börja stapla upp alla(!) mina böcker som legat i flyttkartonger alldeles för länge.
 
P.S. Känns inte bilden väldigt vårig? Det är mammas gamla växt som vi har på jobbet, den mår så himla bra där och den blommar för fullt just nu, så vackra färger! D.S
 
 

våfflor och slit.

 
Ojojoj, vi har varit igång hela dagen. Eller ja, först och främst sov vi ut för första gången på länge och jag fick äntligen sova en hel natt, så otroligt välbehövligt och skönt. Mamma och pappa kom förbi mitt på dagen och hjälpte oss att borra upp saker på väggarna. Som ni ser hann vi även med att grädda våfflor i ett gammalt och hederligt våffeljärn som mamma och pappa fick i bröllopspresent -86. Våfflorna toppade vi med grädde och min hemmagjorda drottningsylt, mumsigt värre. Nu ska jag hoppa in i en efterlängtad dusch, sen ska vi laga mat och bara ta det lugnt i soffan, imorgon är det dags igen...
 
 

sletentjej_92 at your serviceÅh fy fasen vad trött och utmattad jag är. Har försökt vila lite nu när jag kom hem men att-göra-listan är för lång för att jag ska kunna slappna av ordentligt.. Vi ska försöka få ihop sista garderoben nu. Vid 18 ska vi iväg på middag i stan för att säga hej-då till Eriks äldsta syster och hennes kille, de ska iväg på långresa. Tur att det snart är helg, vila är verkligen någonting jag trånar efter just nu. Nej, nu får jag ta och dricka upp mitt te och sen är det bara att skruva...skruva... och skruva...

the makeover

 
På bara ett år och några månader har jag gått från: blond, långhårig, utan glasögon, till: rödhårig, korthårig, två olika glasögon. Det är inte illapinkat va? ;) Känner ni igen mig på första bilden?
 
 
 
 
 

trött trött trött och snurr snurr snurr

 
Erik är ledig och jag skulle upp och jobba så jag ville inte snoka runt i sovrummet efter min kamerasladd, så därför fick det bli en instagrambild på min ponk :) Hoppas det går bra.
 
Det är så fruktansvärt mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vi fick iallafall upp handtag osv igår på garderoberna och min sminkspegel också, så sovrummet börjar arta sig. Jag hoppas vi orkar få upp sista garderoben imorgon... Vi var ju På ikea igår och köpte lite hyllor och förhoppningsvis så får vi upp allting i helgen med hjälp av pappa, vi köpte bland annat en lång vit tavellist som ska sitta ovanför sängen med fina bilder på mig och min prins. Tror det blir bra i slutändan och kan knappt bärga mig på att få visa er hur det ser ut. Hur mår ni då där ute? Skulle vara roligt om ni som läser berättar lite om vilka ni är, så jag kan fokusera på er och får tänka på annat än mitt eländiga mående ♥
 
 

retstickornas historia.

/tidsinställt/
 
Så här kan det gå när man är omringad av retstickor som mer än gärna vill retas och förstöra bilderna man ska ta till bloggen... Stressen man känner av alla runtomkring som väntar på att man ska plåta klart samtidigt som man bara vill hugga in och smaska på det gotta man precis ska plåta, den kombinationen är inte att leka med ;).

let's go to ikea!IKEA here we come! Har tidsinställt ett inlägg som poppar upp om någon timme... Det är full rulle hela dagen för min del så vi hörs lite senare :) Kram på er <3

mysmode on.


Nu sitter vi äntligen i soffan och tevattnet kokar här i bakgrunden. Nu är det mysmode som gäller och uppladdning inför ikeavistelsen imorgon! Bilden är från 12slaget igår, jag och min fantastiska älskling ♥
 
 

snickarna och nyårsmiddagen.

 
Pust... Nu har vi fått ihop byrån och den lilla garderoben, nu har vi bara en stor garderob kvar, men den tar vi (förhoppningsvis) imorgon. Erik är ledig hela den här veckan och jag är ledig imorgon också, då åker vi och kompletterar lite från Ikea och försöker få ihop det sista. Sovrummet börjar likna ett sovrum mer och mer, det pirrar lite i magen när jag går runt och fixar, ska bli så himla skönt att få klart det. Har tagit före-bilder och kommer självklart ta efter-bilder också. Nu pustar vi ut, Erik kollar fotboll och jag sitter här framför datorn, vi ska snart ta oss i kragen och gå och handla sen är det dusch, middag och tv-dags, det är vi mer än värda!
-
Middagen igår var helt fantastisk, den började med löjromstoast (jag äter inte rödlök, därav enbart löjrom och gräddfil på tallriken), varmrätten var oxfilé med råstektpotatis och tomat-mozzarellasallad och efterrätten stod jag för och till slut, efter mycket "det går inte, det går inte heller" så blev det marängsvisch... Enkelt, snabbt och gott.
 
 

finingar i sminkväskan

 
 
Vi håller på att snickra ihop alla möbler för fullt så jag tänkte visa er dessa godingar som jag fick av Erik i julklapp. Två ögonskuggor som jag velat ha länge och som jag anser är två perfekta basskuggor. Den mörkbruna är perfekt för skuggningar/sotningar om man inte vill använda svar, den heter "Deadly" och den vita är riktigt bra att använda för att ljusa upp och även perfekt för highlightning, den heter "satin" - båda från Make up Store.
 
 

den första tisdagen på tvåtusentretton.

 
Vi hade en supermysig och trevlig nyårsafton igår. Mycket god mat, mysigt sällskap och ett fint tolvslag. Lägger upp mer bilder senare men nu ska jag klä på mig "arbetskläder" (dvs mjukisar) för nu ska vi skruva möbler all day long, vi börjar helt enkelt det nya året med ordning och reda! Gav ni några nyårslöften? Jag kan inte säga att jag avgett ett löfte men definitivt en tanke som jag ska bära mer mig hela året, vad det är för någon berättar jag senare, nu kalla skruvmejseln!

RSS 2.0