Den är äntligen min!

 
Kappan är äntligen min! Jag fick faktiskt beställa den från nätet för den finns tydligen inte i förorterna, fick jag höra av personalen här i centrum. Jag är ju inte den som gärna åker in till stan (med tanke på ork och värk) så det fick bli den smidiga vägen och det gick jättebra, den passade perfekt. Finns på Gina Tricot för 799 kr.
 
 
 

MSM och Omega-3-tabletter

 
Fick ett tips från en väldigt fin fibrovän som jag lärt känna genom instagram att jag skulle prova MSM och Omega-3tabletter. Jag som är rätt ny med fibro (fick diagnosen i mars i år) blir jätteglad och uppskattar alla tips jag kan få så självklart googlade jag MSM-tabletter direkt och då kom en länk till TopFormula upp och den sidan tipsar jag verkligen om. Riktigt bra priser och grym service, jag beställde dessa i onsdags och de kom till mitt uthämtningsställe i torsdags, hur bra är inte det? Ska pröva detta och sedan se om det hjälper... Ni som redan äter det, känner ni skillnad?
 
 

120930 - Underbara morgon

 
Började även denna morgon med en powerwalk i den härliga höstluften (dock är bilderna från gårdagens morgonpromenix). Det är så himla skönt och jag känner mig så pigg och fräsch efteråt. Jag som är en sådan rastlössjäl är detta verkligen en perfekt start på dagarna, jag hoppas att jag kan hålla i detta. Jag har ju inte problem att gå upp på morgnarna heller, så det är mer motivationen och det här att inte tänka för mycket utan bara gå upp, klä på sig och gå ut. Nu har jag sminkat mig och vi håller på att göra oss i ordning för snart kommer pappa hit och då ska vi lasta lite flyttlådor till lagret på vårt kontor. Har kanske inte berättat det för er men jag och Erik ska flytta. Vi har inte köpt någonting än men vår lägenhet ligger ute och vi är ute och spejjar hela tiden efter någonting. I flyttlådorna nu ligger enbart sådant som vi inte använder till vardags utan sådant som vi klarar oss utan. Efter det åker vi direkt till Eriks ena syster och hennes sambo och deras fina Akilles (en Cavallier King Charles) för långpromenad och lunchmys, en sådan perfekt söndag. Det som verkligen gör denna dag ännu bättre är att jag äntligen kommer i mina "smaljeans", 3 st jeans som jag inte kunnat ha på 1½ år ungefär (ett par till och med 2 år) och jag är så himlahimlaglad över det här, det kanske låter fel osv men jag måste faktiskt få uttrycka min glädje för jag har verkligen kämpat så hårt för det här. Men nog om det, jag har tidsinställt några inlägg under dagen så helt tyst blir det inte. Jag hoppas ni får en underbar söndag och att ni passar på att gå ut lite bara för att andas in lite härlig luft, det ger så mycket ♥
 
 

Nya produkter från Exuviance + promenadfreak

Sedan i maj så har jag haft lite problem med min hy. Jag har haft mer acne än vanligt och ibland små bölder. Eftersom jag tog studenten i maj så trodde jag att det hade med det att göra, att det alltså var en stressgrej. Det började även sprida sig till halsen och under hakan vilket var väldigt ovanligt för mig. Jag tog upp det med Ulrika igår och hon frågade en massa om det hade med kosten eller andra vanor som kan påverka men jag kunde inte komma på att det hade någonting med det att göra. Men vi kom iallafall fram till att jag använde fel ansiktsrengöring och dagkräm ur Exuviance, så igår så unnade jag mig att köpa en annan dagkräm som hon tyckte att jag skulle prova och sedan köpte jag även den grymma lermasken som hon även använde på mig igår, jäklar vilket resultat det blev efter jag haft den på, alla porer på näsan bara drogs ihop, riktigt ballt att se. Så jag köpte dessa två igår och nu festar de i badrumsskåpet. Förhoppningsvis så är det det som varit fel, att jag haft fel produkter och att dessa inte "rensat" ansiktet ordentligt.
 
I övrigt så sitter jag nu i soffan med en kopp te bredvid mig. Tog en till promenad efter vi stökat omkring här hemma, fick jätteont i armarna då vi bar lite saker så jag tänkte att jag tar en promenad så kanske det känns bättre och det gör det verklige, tänk vad lite promenixer gör för ens välmående. Så nu har jag duschat, skrubbade hela kroppen och smörjt in mig och känner mig så len och mysig. Ikväll blir det fotboll och sedan film, vi tänkte se "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" - Någon som sett den?
 
 

Hett tips: Bokbörsen

 
 
Nu måste jag få tipsa er om någonting riktigt bra här. Igår när jag kom hem så låg det ett paket på bordet till mig och i paketet så låg denna bok, Musselstranden. Jag har letat efter den ganska länge men fick veta att den inte ges ut längre utan att den bara går att finna på bibliotek eller på antikvariat. Så då gick jag in på den grymma sidan "Bokbörsen" där privatpersoner lägger ut begagnade böcker till riktigt bra priser! Jag har beställt en Joyce Carol Oates bok därifrån förut (också en som inte ges ut längre) och det var jättesmidigt så jag sökte på den här och då kom det upp massor med träffar och jag la en beställning på just det här exet. Vad jag fick betala för boken och frakt? 49 kronor. Då kanske ni tänker att det är en "risk" eftersom man inte vet hur boken kan se ut, men de som säljer böckerna skriver hur exet ser ut och vad det är i för kvalité. Jag kommer inte ihåg beskrivningen på den här men jag blev så chockad när jag öppnade paketet och tog ut den, den är i sådant fint skick! Och det trodde jag aldrig, det är som att ingen har läst den, det är precis som att jag gått och köpt den i bokhandeln. Så jag blev superglad och ja bokbörsen är en sida som jag kommer besöka ofta. Om ni har en bok som ni känner är lite för dyr eller som i mitt fall, inte ges ut längre så kika in där för det finns en uppsjö med böcker till riktigt, riktigt bra priser. 
 
Inser att efter jag läst denna text så förstår ni nog vilken boknörd och bokmal jag är, och ja jag kan svara direkt på frågan: Ja, jag älskar böcker!
 
 
 

120929 - Må-bra-fredagen och denna morgon

Med färg i håret
 
 
Jag hade en riktigt härlig dag igår. Jag började med en mysig frukost och lite kaffe i soffan, sedan började jag färga min utväxt (de första bilderna) och det gick verkligen över förväntan, är jättenöjd med resultatet och det var enklare än jag trodde. Ska ta en bra bild sen på håret så ni får se ordentligt. Jag målade naglarna med ett utav mina nya lack från Depends höstkollektion som är helt fantastisk. På Åhléns just nu har de 3 för 2 på deras nagellack så jag rekommenderar er att springa dit och köpa några av höstkollektionenslack för de är riktigt fina. På mina naglar just nu så har jag färgen "320", en riktigt fin vinrödfärg. När lacket torkat så kröp jag ner i soffan med lunchen och tittade på ett avsnitt av OC, alltså jag verkligen älskar Seth i serien, han är så fantastiskt skön så jag sitter ju bara och garvar. Efter det tog jag på mig träningskläder och snörade på mig gåskorna och tog en promenad till en busshållplats 30 min ifrån oss för att sedan ta bussen till Lugnett i Täby Kyrkby. Jag fick en ansiktsbehandling som heter "Djuprengöring" och jisses vad skönt det var, färgade även fransar och bryn och även brynplock, jag är så nöjd så nöjd och det var otroligt skönt att bara få ligga där och bli ompysslad, det var verkligen vad jag och fibron behövde. På sista bilden ser ni mina fina fransar och bryn, fransarna färgar Ulrika med hälften brun hälften svart och brynen är färgade med en kastanjfärg som hon beställt speciellt till mig, hon är så underbar! Jag avslutade min "må-bra-fredag" med ett litet träningspass med mamma och sedan mys i soffan med Erik. Jag somnade i hans knä med täcket i soffan vid 10. Det har blivit min nya grej, det är så mysigt. Nu på morgonen så tog jag en timmes långpromenad när Erik låg och sov, jätteskönt men måste erkänna att jag är mer utav den människan som vill ha något slags sällskap när jag går långt, antingen Rocky eller mamma, men det gick jättebra och jag är glad över att jag gjorde det för jag är så mycket piggare nu än vad jag brukar vara på morgnarna. Vi hörs snart igen ♥
 
 

120928 - Eget fredagsmys

 
 
Efter jobbet igår så åkte jag och mamma till centrumet nära arbetsplatsen (vi jobbar bara 3 min från varandra) och handlade lite kläder. På kvällen tog vi en promenad och sedan satte jag mig i soffan och tittade på mina 2 favoritprogram just nu, Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar. Om jag blev baksugen när jag tittade igår? Behöver nog inte ens svara på den frågan, jag som inte ens gillar cupcakes blev ursugen, men framförallt på att prova att göra egna, det ser så roligt ut och jag som gillar att vara kreativ, det kanske är det jag ska syssla med? Jag ringde pappa igår på kvällen och frågade om jag kunde få vara ledig idag och det gick bra, jag kände att jag egentligen borde varit hemma igår, satt på jobbet med fibrofeber och allt, och idag skulle det inte vara något speciellt så det var okej. Så denna dag är ägnad åt att bara fokusera på mig, jag ska göra mig fräsch och få känna mig lite piggare igen. Förmiddagen blir alltså till att först sitta här en stund med min kaffekopp, sedan ska jag färga min vackra utväxt och måla naglarna, sedan ska jag åka till Lugnett och få en djuprengörning/ansiktsbehandling och färga ögonfransar, bryn och brynplock som jag fick av min älskade bror i födelsedagspresent ♥ Efter det ska jag och mamma träna, det ska bli så himelens skönt. Känner att det verkligen behövs. Jag undrar om man kan ha en bättre fredag än denna, det ska bli så skönt och jag känner att jag förtjänar det efter allt som varit/är. Underbart ♥
 
 
 

just remember

 
"you're not alone"
 
 
 

120927 - Värken och ledsamheten från helvetet

 
Önskar jag kände mig lika pigg och fräsch nu som jag gjorde när jag tog den här bilden för 2 dagar sedan. Står nu med det smutsiga håret i knut, stora bylsiga kläder, osminkad och värken från helvetet på jobbet. Ibland blir jag så ledsen och känner mig så uppgiven när det kommer till fibron. Varför ska inte jag kunna vara och shoppa i centrum med mina vänner i någon timme utan att må som ett jävla kolli efteråt? (ursäkta språket). Jag är förtusan 20 år och ska hoppa omkring på den ena tillställningen efter den andra och må som en lärka, klara av allting som kommer i min väg. Men icke. Igårkväll så värkte mina ben så jag knappt kände dem, jag var på snudden att be Erik bära mig från soffan till toaletten så jag kunde borsta tänderna, men min jävla envishet gjorde att jag istället tryckte mig upp efter några om och men från soffan och stapplade in på toan själv. Varför? Varför kan jag inte svälja envisheten och bara be om hjälp för? Varför måste jag vara mig själv oumbärlig? Jag gick och la mig och somnade efter lite om och men, orolig och stressad inför framtiden. Om jag mår så här som 20 åring hur mår jag då som 25, 30, 40, 50 åring? Det är en fråga som jag knappt orkar tänka på men som gnager där inne oavsett vad jag tycker eller vill. Jag tänkte först ringa till pappa igår och säga att jag inte kommer till jobbet som idag, men ja, envisheten återigen. Så nu står jag här och känner mig nära till gråts och allmänt orkeslös och nere. Ibland skulle det bara vara så skönt att kapa av benen, lägga de på laddning och sedan koppla loss dem och sätta på sig de igen, för just nu känns det som att någon har hoppat på dem hela natten och totalt massakerat de. Men jag ser inga köttsår och jag ser inga brutna ben som sticker ut. Jag ser bara mina vanliga ben. Tur i oturen eller vad säger man.
 
Jag tänker så mycket på framtiden med fibron i min kropp. Jag är så orolig för hur jag kommer bli som mamma, hur jag kommer orka och inte. Jag är orolig om jag någonsin kommer kunna jobba heltid utan att vara sängbunden varje helg. Jag undrar, jag tänker, jag frågar och gråter. Gråter över ovissheten, gråter över att en sjukdom kan lamslå en så fruktansvärt att ingen förstår. Ibland känner jag mig så uppgiven när folk i ens närhet inte förstår, uppgiven över att jag inte kan få dem att förstå, uppgiven över att det inte ens är deras skyldighet att förstå, för det är det inte. Men allt vore så mycket enklare. Eller nej vänta, allt vore så mycket enklare om jag inte ens hade fibron i min kropp. För då skulle jag inte behöva oroa mig för moderskapet, då skulle jag inte behöva oroa mig över hur mina vänner ska ta det när jag säger att jag inte orkar fika med dem, då behöver jag inte oroa mig över framtiden som mig själv. Det enda jag skulle kunna behöva oroa mig för är vad för middag vi ska äta ikväll, och just nu så känns det jävligt irrelevant.
 
 

120926 - Dejt med snygging

 
Nu ska jag iväg och gosa med min Fridie i centrum (och Frida, jag behövde kolla på fb för att få den här bilden och ser att vi inte har några på oss tillsammans där, fy oss!). Ska bland annat kolla in jackan som jag suktat efter nu någon vecka, hoppas den är lika fin i verkligheten som den är på bild och att den passar på lilla mig!
 
I övrigt mår jag bra idag, lite trött och lite små ont här och var men inget mer än det. Beställde Omega-3 tabletter imorse, hoppas att de kan hjälpa. Självklart återkommer jag om hur de funkar.
 
 

Mina underbaringar och mjölkkannan

 
Igår hade vi lite födelsedagskalas för min fina Frida. Jag bjöd på min kladdkaka (som inte blev som den brukar men tydligen god ändå, himla tur det), glömde grädden i kylskåpet och kom på det när de i princip ätit upp. Vi skrattade som vanligt en massa och ja, jag var lika lycklig som jag alltid blir när jag får umgås med mina underbaringar. Frida fick en liten berlock av mig och Therese, en fyrklöver för att hon är vår lyckotjej. Fick till och med inviga vår fina mjölk"kanna" som vi köpte i våras, bara en sådan sak.
 
 
 

Höstigt mobilskal

 
Fick hem mitt eftelängtade mobilskal idag som jag beställde i fredags(!). Älskar färgen och tyckte att det kändes lite höstigt. Vart jag beställt det och vart jag hittar alla tillbehör till min dunderstora men dundergrymma mobil? Jo, HÄR.

Romantiken

 
Romantik blandat med spets, vitpudrigkofta och glittrigtgrått
 
 
 

120924 - Underbara måndag + veckoschema

 
 
 
Och idag inviger jag min andra nya tröja från Kan Dee - "Don't go with the flow", älskar den. Har även min plisseradelångkjol som jag gillar skarpt (förutom att den åker upp när man går, men den är fin att se på). Är på väldigt bra humör idag och vaknade faktiskt inte upp med någon överdriven stelhet i axel och nackpartiet som jag tjatar så mycket om, det är nog därför jag är så pigg, så får det gärna fortsätta. Nu har vi kommit in i det här skeedet i vädret när jag kommer ha sjal på mig 24/7 i princip, älskar sjalar och har en hel drös av dem hemma. Känner mig måndagstaggad, måndagsfin och allmänt pepp inför denna vecka, det är så mycket roligt som händer så hur kan jag inte vara pepp? Min vecka ser ut så här:
 
Måndag: Jobb till 16.30 - Långpromenad med Rocky vid 13.00
                16.45 - ca 17.30 Träning
                Myskväll hemma
 
Tisdag: Jobb 08.00 - 13.00 - Långprommis med Rocky innan lunch
               14.00 - 16.30 Fika för min Fridie som fyller år idag (måndag) :)
               16.45 - 17.30 Träning
               17.30 - Mys hemma
 
Onsdag: 08.00 - 13.30 Jobb - Prommis med Rocky
                14.00 Täby centrum - Ärenden
                18.00 - Möte
                19.00 - 21.00 - Tvätt
 
Torsdag: 08.00 - ? Jobb - Prommis med Rocky
                 16.45 - 17.30 Träning
                 18.00 - Kväller -
 
Fredag: 08.00 - 13.00 Jobb - Prommis med Rocky
              13.40 - 15.00 - Ansiktsbehandling hos underbara Ulrika på Lugnett
              16.00 - FREDAGSMYS! Färga håret?
        
 
 
            

120923 - Gratis välmående

 
Att vara ute och gå i den här friska luft som är nu är så otroligt fantastiskt. Jag blir så lugn och ett humör som kan vara urdåligt och irriterat förvandlas till lugn och harmoni. Prata om gratis välmående i kropp och själ. Jag och mamma var ute på en långpromenad på 1 h och 30 minuter med Rocky och nu sitter jag med en kopp te bredvid mig och blöt i håret efter en lång dusch. Vad har ni gjort denna söndag?

Bakgalen tjej här borta

Har ett otroligt bak och matlagningssug så ni anar inte. Framförallt baksug så därför tänkte jag bara sukta mig själv och er andra med lite bilder på allt möjligt jag har bakat. (På vissa bilder så har jag min gamla bloggaddress men vad ska man göra, kompenserar med recept på vissa bilder ;))
 
 
 
Det roliga med de här bilderna är att se förändringarna i mina fotokunskaper, de första bilderna hade ju inte sett ut som de gör ifall jag tagit dem nu. Kollade igenom mina bilder från julen och ja, jag kan säga att jag längtar utan att skämmas. Det ska bli så mysigt att få baka, baka, baka en massa och även kunna ha vårt adventsfika som vi gjorde förra året och som vi vill ha som tradition (förhoppningsvis i en större lägenhet denna gång...) Jahapp, nu har jag visat dessa bilder. Blev ni sugna?
 
 

120922 - Tungt men skönt

 
En underbar bild på min Rocky från en av våra långpromenader i höstvädret

Har hunnit med ett träningspass nu på morgonen med mamma. Det var väldigt tungt idag så jag tog det lugnt men känns bra att ändå få ha svettats lite. Nu ska jag göra klart min rengörning av kaffemaskinen och sedan äta lite lunch. Efter det känner jag att jag förtjänar en god kopp kaffe i soffan med en bok. Hoppas ni får en mysig lördag allihopa ♥

Det rosa och viktiga bandet

 
Direktlänk till artikeln
 
Läste precis på Expressen att designerna bakom märket Dagmar är årets Rosa bandet-designers och åh vad jag tycker om det. Jag har länge beundrat syskontrion bakom Dagmar som döpt sitt märke efter deras farmor och jag har även suktat efter några av deras (läs: alla) plagg de skapar men ja, plånboken sätter ju stopp men jag kan ju alltid beundra och drömma. Eftersom jag känner så starkt för både den hemska cancern som är så förödande för så många familjer (inklusive min egen då min älskade mormor gick bort i det) och för märket Dagmar så kommer jag med än mer stolthet bära detta Rosa band i år som kommer ut den 24 september. Jag önskar även att jag hade en 500-lapp över så jag kunde köpa det fina läderarmbandet till höger, för 495 kr blir det ditt.
 
 
 

120920 + Ännu lite mer kläder

Bilder lånade från Monki
 
 
Det blir mycket klädbilder nu men jag är så taggad på att handla en ny garderob. Eller ja, en del utav en ny garderob. Jag är duktig just nu med kost och hälsan så jag känner att jag måste få unna mig lite nytt snart. Allt ovan är från Monki (min absoluta favoritaffär), där hittar jag alltid saker som passar och som jag trivs i och dessa skulle definitivt inte vara ett undantag. Jag skulle verkligen vilja matcha den långa svarta kjolen med lejontröjan, tror det skulle vara en riktigt snygg kombo, dels också för att jag är född i lejonetstecken. Jag ska nog bannemig önska mig presentkort från Monki i julklapp.
 
I övrigt så har jag en helt okej dag måendemässigt. Det är fredag och jag är ensam på kontoret. Har malt mina favoritkaffebönor i min egna kaffekvarn, druckit det goda kaffet som kom utav det och nu sitter jag och jobbar lite mellan varven. Ser fram emot min långpromenad med Rocky som blir sedan efter lunch, dock är det tur att jag har mina torgvantar att klä mina stela och frusna händer med för det var baskemig kallt imorse när jag gick till mamma..

Ny kappa?

BIlden lånad från: Gina Tricot
 
Den här kappan hittade jag igår och suktar verkligen efter den. Vill springa och prova ut storlek och sedan längta lite till tills jag kan köpa den, älskar att den går ner till knäna. För mig känns den här kappan som den ultimata att möta höst och vinterrusk i.
 
 

Bänkad framför Sjuan ikväll

 
Tror ni jag kommer sitta bänkad ikväll 21.00?
 
 

120920 - Fibroangrepp

 
Hann duscha, sminka mig och klä på mig innan febern och kallsvettningarna angrep mig. Kom då på att jag har varit igång i ett alldeles för högt tempo för mitt eget fibrobästa och fick då bestämma mig för att stanna hemma dag och pigga på mig till morgondagen då jag måste till jobbet. Gillar verkligen inte att stanna hemma från jobbet, eller ja, vad det nu än handlar om. Jag är ju en person som måste vara igång annars får jag panik men ja, jag får se det som övning att kunna ligga stilla och ta det lugnt. Får se hur det hela går. Hur mår ni andra idag?

120919 - Stelt




Fick hem mina efterlängtade tröjor från Kan Dee igår och var ju självklart tvungen att inviga en utav de idag! På en utav bilderna ser ni även min eminenta stegräknare, ber om ursäkt för det. Har handskarna på mig idag, välbehövligt. Mina fingrar är som is och stela som jag vet inte vad, gör ont att bara trycka på alla tangenter. Har inte så mycket mer att skriva just nu, vi hörs mer senare ♥
 
 
 
 

Den vackra berättelsen

 
 
Sitter just nu och storgråter på jobbet.. En sådan otroligt fin och vacker, men en kopiöst sorglig historia. Jag hoppas att Sebastian får spela fotboll i sin himmel nu ♥
 
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115826-sebbe-visste-att-han-snart-skulle-do?ref=fb
 
 
 

Kitchen Aid-dilemma



Ser att kvalitén är lite sisådär på dessa bilder men ja, det gör egentligen ingenting. Det är så att jag har ett pyttelitet dilemma som inte ska höjas till skyarna men jag tänkte rådfråga er. Det är så att när jag fyllde 20 år så önskade jag mig ett litet tillskott till en Kitchen Aid som jag velat ha så himla längre och eftersom jag älskar att baka och laga mat så kan ju denna lille hjälpa mig väldigt mycket i detta (+ att min fibro mår bättre om jag får lite hjälp på traven). Saken är bara den att jag inte kan bestämma mig för färg... Den till vänster kallas "Pärlvit" och den till höger "Creme". Cremen är inte lika cremefärgad i verkligheten som den är på den här bilden utan det är mer en litenliten skillnad bara, men jag kan ändå inte bestämma mig... Min och Eriks dröm är ju att ha ett lantkök (han älskar också att laga mat) och då känns det mer som att den cremefärgade passar bättre in men den kan å andra sidan bryta av lite mot andra köksmaskiner vi har.. Alltså, att det ska vara så svårt? Haha, det är nästan patetiskt, men ja, den är ju dyr så jag vill ju verkligen vara 100% säker i mitt köp såklart. Vad säger ni? Är det någon av er som har en sånhär? Pärlvit eller Creme? Snälla hjälp en vilsen baktoka.
 
 
 
 

Att insupa verkligheten

 
Ibland behöver man bara ta ett djupt andetag för att klara av allt
 
 
 

120917 - Alla dessa symptom

Har otroligt ont i axlar och nackpartiet idag, känner mig trött och stel i kroppen och skulle helst bara vilja ligga i sängen och vila. Fryser som en toka också och mina fingrar är väldigt stela. Ser framemot träningspasset sen så jag får mjukna upp lite och även få upp värmen i kroppen. Med detta sagt tänkte jag lägga upp symptom och problem man har som fibromänniska, det är inte bara kronisk värk kan man ju säga iallafall, här kommer dem:
 
 
 

Symptom

Huvudsymptomen vid fibromyalgi är en ständig smärta i vila - kronisk smärta - samt en onormal trötthet. Intensiv och långvarig smärta är en stressfaktor och stressrelaterade symptom som t.ex. huvudvärk och magbesvär är därför vanliga hos patienter med fibromyalgi. Smärtan påverkar även sömnen och dålig sömn leder till ännu mer smärta och ännu mer stress, vilket i sin tur ger ytterligare försämrad sömn. Slutresultatet blir en onormal trötthet.

 

Muskelsmärtan påverkar motoriken och gör det svårt att röra kroppen obehindrat. Ofta klarar man inte längre av att uträtta vissa saker, som t.ex. att springa, gå i trapport eller lyfta tunga saker. Många med fibromyalgi lider även av stela muskler (framför allt på morgonen). Domningar och stickningar förekommer hos mer än hälften av patienterna, utan att de har någon nervskada.

 

Personer med fibromyalgi kan även uppvisa alla kombinationer & svårighetsgrader av följande symptom:

 

GENERELLA SYMPTOM

  • Fördröjda reaktioner på fysisk ansträngning eller stressande händelser
  • Svettningar
  • Feberkänsla
  • Kalla händer och fötter
  • Ökad törst
  • Låg kroppstemperatur
  • Nedsatt immunfunktion
  • Lågt blodsocker
  • Lågt blodtryck
  • Insulinresistens
  • Kraftlöshet
  • Oförklarlig viktuppgång eller viktnedgång
  • Sug efter kolhydrater och choklad
  • Huvudvärk och migrän

 

MUSKEL- OCH VÄVNADSRELATERADE SYMPTOM

  • Lätt till svår smärta som flyttar sig runt i kroppen
  • Stelhet (speciellt morgonstelhet är vanligt)
  • Muskelkramper/-spasmer
  • Diffus svullnad i kroppen (synlig svullnad el. en känsla av svullnad)
  • Ländryggssmärta

 

BIHÅLE- OCH ALLERGIRELATERADE SYMPTOM

  • Baksnuva
  • Rinnande näsa
  • Känslighet för mögel och jäst
  • Andfåddhet/andningsrubbningar
  • Öronvärk och kliande öron
  • Tinnitus
  • Tjockt sekret i bihålorna

 

SÖMNRELATERADE SYMPTOM

  • Lätt eller avbruten sömn, icke välgörande
  • Trötthet/utmattning
  • Känsla av "fallande" vid insomnandet
  • Krampande muskler nattetid
  • Tandgnissling

 

FORTPLANTNINGSSYMPTOM

  • Menstruationsproblem
  • Minskad sexlust

 

MAG- OCH MATSMÄLTNINGSRELATERADE SYMPTOM

  • Uppblåsthet och illamående
  • Magkramper
  • Bäckensmärta
  • Täta urintömningar/urinträngningar

 

KOGNITIVA SYMPTOM (FIRBRODIMMA)

  • Svårigheter att hitta ord
  • Förvirring
  • Minskad förmåga att urskilja olika färgtoner
  • Försämrat närminne
  • Koncentrationssvårigheter
  • Helt blankt i hjärnan innan den "sätter igång"/börjar fungera
  • Oförmåga att känna igen välbekanta omgivningar

 

SENSORISKA SYMPTOM

  • Känslighet för lukter
  • Känslighet för tryck, temperatur och fuktighet
  • Ljuskänslighet
  • Ljudkänslighet
  • Försämrat mörkerseende
  • Sensorisk överbelastning (när sinnena ger för mycket information)
  • Parestesi (onormala känsloupplevelser) – känslor av domningar, stickningar och sveda i armarna

 

NEUROLOGISKA SYMPTOM

  • Taktil allodyni (överkänslighet för beröring)
  • Yrsel
  • Dåligt balanssinne

 

KÄNSLOMÄSSIGA SYMPTOM

  • Panikattacker
  • Lätt för att falla i gråt
  • Odefinierad ångest (som inte har samband med en situation eller ett objekt)
  • Häftig ångest
  • Humörsvängningar
  • Oförklarlig irritation

 

HJÄRTRELATERADE SYMPTOM

  • Snabb, orolig och ojämn hjärtrytm
  • Smärta som liknar den vid hjärtattack - (ofta beroende på inflammation mellan bröstben och revben)

 

HUD-, HÅR OCH NAGELRELATERADE SYMPTOM

  • Tydliga, markerade nagelvallar
  • Naglar som böjer sig nedåt
  • Fläckig hud
  • Lätt för att få blåmärken och skärsår
  • Tillfälligt håravfall
  • Hastig vävnadstillväxt (icke-cancerogena tumörer kallade lipomer, inåtväxande hårstrån, tjocka och kluvna nagelband) 

 

ÖVRIGA SYMPTOM

  • Hemorrojder
  • Näsblod
  • Läkemedelskänslighet
  • Intolerans mot alkohol
 
Information tagen från: fibromyalgi.se

120916 - Myssöndag

En mycket glad Emma denna söndag.
 
 
Gick upp vid 9tiden imorse, hade svårt att sova på morgonen och eftersom jag stiger upp rätt tidigt på vardagsmorgnarna så är ju kroppen inställd på det. Så jag gick upp och satte på lite kaffe och satte mig i soffan och tittade på Nyhetsmorgon, mycket mysig start på söndagen. Nu ska vi snart iväg på en liten hemlig sak som ska bli jätterolig och efter det ska vi hem igen och äta lite lunch och sedan sätta på lite te och hälla i termosar för efter det ska vi ut på en långpromenad i detta härliga väder. Mår som ni kanske förstår bra idag i knoppen, kroppen är som vanlig men jag vet att jag blir lite lättare efter lite promenad. Ikväll ska vi på middag hos svärföräldrarna mina och därimellan ska vi hinna att städa lite också så det är fint till veckan. Har förövrigt riktig träningsvärk i magen och det känns så roligt, har inte haft det på väldigt länge och så är det ju skönt att känna att träningen tar. Hoppas ni får en väldigt mysig söndag, och om ni orkar så ta er ut i det här vackra vädret, sätt er på en parkbänk med en termos och bara njut av alla vackra färger i träden, det ger så otroligt mycket för sinnet och själen. Kram på er ♥

Sminkresultatet - Vackra mor och snygga bror






Resultatet utav sminkningen på min vackra mamma - Finaste mor och bror redo för 60 årsfest!



 

120915 - Ett tårtigtinlägg

Bjuder först på en suktande bild (för er) på tårtan som de andra åt igår, en White Lady.
 
Började dagen med ett pass på gymet, men idag tog det emot ordentligt. Var så trött och mör i hela kroppen men nu efter en varm dusch och lite kaffe i systemet så känns det bättre. Om någon timme så ska jag gå med min sminkväska upp till mamma och sminka henne inför en 60årsfest de ska på ikväll. En utav mina drömmar är att bli make-up-artist men jag är osäker på om jag skulle klara av att jobba med det. Jag skulle ju vilja vara frilansare då och resa runt och gör häftiga sminkningar på modeller men ja, frågan är om fibron skulle medtycka. Men för nu har jag lagt den drömmen på hyllan för några år, det kostar ju trots allt en hel del och jag har mina tankar på andra saker just nu som kostar ännu mer pengar. Men ja, nu kom jag ju bort från ämnet lite. Jag ska iallafall sminka min vackra mamma idag och någon timme och efter det så hoppas jag att Eriks kompis + flickvän kommer hit på kvällen för lite lördagsmys. Men nu ska jag gå och fylla på min kopp och sedan bara sitta en stund och andas, det är mycket behövligt.

En fredagshälsning

 
Jag med en alkoholfridrink på min 20årsdag
 
Jag vill bara önska er alla en trevlig fredag! Så hörs vi mer imorgon, kram på er ♥
 
 
 

120914 - Pappas födelsedag

Usch, idag är det ingen bra dag. Har värk i hela kroppen och mina axlar bara vill åka upp mot öronen hela tiden, är så fruktansvärt stel och det gör så ont när jag klämmer och känner på musklerna där omkring. Så ja, idag är det alltså ingen bra dag ur fibrosynpunkt. Däremot är det annars en väldigt bra dag för idag så fyller min underbara pappa 51 år! Så ikväll ska vi fira honom massvis och om en timme ca är det tårta här på jobbet (dock äter inte jag tårta, gillar inte grädde). Har tagit en del bilder idag men har ingen ork att lägga in de på datorn här så jag gör det sen istället. Här får ni en jättejättegammal bild på min och papsen, den är från 2010 och jag var blond och långhårig , sommar var det också och vi var i Sandhamn och hade det mysigt hela familjen! ♥
 

Känner ni igen mig? ;)
 
 
 

120913 - Bortskämd

Bild från gårdagen
 
Just nu är jag väldigt bortskämd med energi och ork (på dagarna iallafall). Dock har jag som vanligt min stelhet att tampas med och nacken är rätt krånglig just nu men jag märker att stelheten blir lättare när jag är ute och går och tränar lite, eftersom kroppen blir varm då. Så om ni kan promenera utan att få ont så gör det gärna, det spelar ingen roll hur länge du är ute, bara du får röra på dig lite. Igår var jag först på Itrim och gick 2 varv i cirkeln (som man ska) och det tar ungefär 30-45 min med stretch sedan gick jag en långpromenad då jag inte gjort det på lunchen och ja, det här vädret är ju helt underbart att gå i. Jag hoppas att jag ínte uppfattas som en skrytmaja när jag skriver om hur mycket jag kan träna och så, jag vill ju vara ärlig och som jag skrev ovan så har jag mycket energi att göra av med, jag blir så lätt rastlös och jag känner direkt i kroppen och huvudet om jag inte varit ute på dagen. Men jag kan säga så här att jag är helt paj när jag kommer hem och sätter mig i soffan på kvällen. De senaste dagarna har jag gått och lagt  mig vid 9-tiden för att jag är så trött.. Men jag känner att sömnen hjälper mig. Hur mår ni idag mina fibroänglar och alla andra änglar där ute?

Ett hett tips till er!

 
Jag har ett väldigt bra tips till er alla därute, med fibro eller inte. Ibland när jag är ute och åker buss, ute och går eller bara är i miljöer där det låter mycket så har jag mitt headset i öronen utan musik på. Jag är rätt känslig för höga ljud och om jag utsätts för det under långtid så blir jag lätt illamående och får huvudvärk (detta är ett "symptom" när det kommer till fibro) och att då ha headsetet i gör att alla ljud dämpas ordentligt och allt blir mycket mer behagligt. Framförallt i bussar då det låter så mycket när dörrar öppnas och stängs och gud vet allt. Så prova gärna det när ni känner att det är för mycket, det funkar!

Kan Dee - Beställning

 


 
Bilder lånade från Kan Dee Shop

För att unna mig lite och för att jag känner att jag förtjänar det för saker och ting som händer just nu så beställde jag precis hem lite tröjor från Kan Dee. Alltså, hon är så talangfull och jag skulle kunna shoppa upp allting, men nu så fick det bli dessa som jag suktat efter och ja, det var ju lagerrensning också och det tackar man verkligen inte nej till! De två översta är "mina" som jag beställde och även mamma fick ett litet linne, det understa då alltså. Åh vad jag längtar efter att de dimper ner i lådan!
 
 
 
 

Mina nagellacksfavoriter - Steg för steg

 
På första bilden så är det mina två måsten jag använder vid lackning av naglarna. Först ett bra baslack (annars börjar nagellacket flaga efter någon dag och du får även missfärgade naglar) och sedan det underbara överlacket "Seche Vite" som är otroligt. Först applicerar jag alltså baslacket på rena och fina naglar och låter det inte torka helt utan när jag målat alla naglar med baslacket så väntar jag inte på att det ska torka utan direkt på med det lack du önskar, samma procedur där att du målar alla naglar och sedan på med ett till laget om det behövs/önskas, låt det alltså INTE torka helt. Var lätt på handen när du målar. När du lagt det antal lager du önskar så lägger du på ett tjocklager med Seche Vite på och efter 5 minuter så är det torrt och klart! Mitt favoritlack som är fint när man bara vill ha lite naturellt och inte någon särskild färg är detta från Mavala, nr 90 "Arosa". Detta kommer jag ha på mina tånaglar hela hösten/vintern och även nu när jag inte har något sug efter någon sprakig färg.
 
 

Min morgon och detaljbilder



Jag har börjat få lite rutin här på jobbet nu på morgnarna och det är så skönt. Jag kommer till jobbet vid kl 8 och är då helt ensammen här, sätter igång datorn och musik och sedan går jag och sätter på kaffe och lagar min egen frukost. Sätter mig och äter och efteråt så tar jag en kopp kaffe och läser i lite tidningar. Så himla skönt, jag behöver verkligen en liten lugn stund innan allt drar igång. Här har ni då lite bilder på min morgon och även lite detaljer på hur jag ser ut idag :) Gillar ni sådanthär? Bilder på detaljer och så? Själv är jag väldigt intresserad av mode och smycken och tycker det är roligt. Här får ni även en bättre bild på mina underbara armband som jag skrev om igår och även ett armband som jag fick av mamma när vi var på Villa Fridhem i april och firade hennes 50 års dag, som var fylld av överraskningar :)
 
 

Min fantastiska 20årsdag


Den 18e augusti så var det dags för min 20 årsdag och den var helt underbar. Det började med att Erik sa till mig kvällen innan att jag inte behövde göra mig i ordning eller äta frukost på morgonen utan att jag i princip bara skulle kliva upp och klä på mig. "Jahapp", tänkte jag och gick och la mig med huvudet fullt av tankar och funderingar. På födelsedagensmorgon så steg Erik upp före mig och kom in med en blomma och sjöng fint för mig, sedan var det dags att klä på sig och åka. Jag hade mina funderingar och tankar kring vart vi kanske skulle åka och det var till min glädje alldeles riktigt! Vi skulle äta frukost på Såstaholm, där har vi ätit frukost flera gånger förut och ja, den frukosten är fantastisk. I ren lycka började jag plocka på mig frukost och åt och bara njöt. Så där satt vi och pratade, gick fram och tillbaka för att hämta mera och bara smaskade. Erik tittade väldigt mycket på klockan så jag förstod att det fanns något i görningen men jag vågade inte tänka för mycket, jag satt där med nervositeten i magen och så sa jag det till Erik: "Men jag blir så nervös när du gör så där, vad är det som händer?!", som svar fick jag: "Inte behöver du var nervös hjärtat, finns inget att vara det över". Nehepp? Jo det fanns det visste. Man vet aldrig vad min familj har kockat ihop för något.
 
Vid tjugo över 10 så sträckte Erik fram ett paket till mig, "Det är från dina föräldrar" sa han och jag tog det och öppnade ivrigt men nervöst. "Vad kan detta vara nu då" tänkte jag. Till min lycka så var det ett presentkort på en ansiktsbehandling och massage, kl 11 samma dag! Min första tanke var: "Men herregud jag har ju inte rätt underkläder för detta, haha". Men det ordnade sig som tur var. Min andra tanke var då självklart: "Guuuud så underbart!". Så vi åkte till salongen och där fick jag en hel timme för mig själv. Alldeles mosig och härlig i kroppen åkte vi sedan hem. Vad väntade inte på mig där då om inte en underbar bukett från Erik och färskt bröd som han köpt på det närbelägna stenugnsbageriet? (Har jag sagt förut att han är fantastisk?)
 
Jag började göra mig i ordning och Erik gjorde iordning mackorna till mig, "för att få någonting i magen innan fikat" sa han. Vid kl 2 var det nämligen ett släktkalas inbokat, men det visste jag om eftersom jag själv bakat till det dagarna innan, (Dock hade jag ju tankar på att de kanske hade lurats om detta också...). Vi började promenera upp till mamma och pappa och där hade de fixat så fint! Massa kakor upplagda, fint dukat och ordnat. Vid kl 2 ramlade släkten in och så satt vi där i flera timmar och pratade och fikade, så mysigt var det!
 
"Kl 7 ska vi vara på Amaranten" sa mamma och jag sken upp, "Gud så gottis det ska bli". Så vi tog bilen in mot stan och satte oss på Amaranten och skålade och åt gott. Efter ett tag, efter vi ätit förrätten, så började mamma och pappa smussla över bordet, vad nu? Jo då ber mamma om min kamera och sträcker över ett paket till mig samtidigt (Jag vet då att någonting stort är på gång för det är en sådan sak vi gör i vår familj, om man ska ge någonting stort till någon så dokumenteras alltid detta!) Ojojoj vad jag var nervös, jag hade faktiskt ingenaning om vad de hade kunnat hitta på!
 


Jag började läsa kortet och öppna paketet...
 


och inuti låg det...
 


En underbart vacker bismarcklänk!
 
 
Jag ville ju självklart sätta på mig den direkt så pappa fick hjälpa mig första gången, båda djupt koncentrerade (därav mitt möjligen surauttryck, som jag alltid får när jag är koncentrerad)
 
 
Jag hann knappt smälta att jag fått denna underbara länk av mamma och pappa för ens Erik var i farten och räckte fram en liten ask till mig.. Ojojoj ännu en gång kände jag direkt. Det var bara att ta ett djupt andetag och kameran var återigen i högsta hugg.
 


Vad låg det inte däri då? Jo, ett underbart armband med små hjärtan och ett ängel, jag som bara älskar änglar och kunde ju direkt koppla den samman med min underbara ängel i himlen, min mormor.
 


Det fantastiska var att de två passade så underbart bra tillsammans och nu har jag inte gått en dag utan de två på min vänstra handled, älskar dom så ofantligt mycket och jag känner mig verkligen naken utan dom. Tårarna kom i ögonen när jag fick dom och ja, jag är så glad för de. Perfekta 20 års presenter och jag är så tacksam för den här underbaradagen. Den kommer jag aldrig att glömma, det är helt klart!
 
Och vad vi åt för fantastiskt då? Jo detta:
 



Och slutligen, en bild på alla (tyvärr kunde inte min bror vara med men vi fick fira senare)
 
 
 
 
 
 
 

120911 - En ögon-dag

En tydlig bild på hur mina ögon är förtillfället
 
Idag ser man tydligt att jag har en "ögon-dag", då ögonen bara känns tunga och irriterade på något vis. Det är ju inte den finaste bilden på mig men jag tänkte att vi ska ju vara ärliga här i bloggen och det är så här jag ser ut idag. Sitter just nu på kontoret och lyssnar på musik, dricker kaffe och ja, bloggar då såklart. Hann ta lite bilder här på kontoret innan min kamera dog så ska fixa lite med det nu. Hur mår ni idag mina fina?
 
 

Favoritlåtarna just nu

 
Två låtar som går på repeat i mina öron just nu.
 
 

120910 - "Simon och ekarna"

Är väldigt stel idag i det vanliga nack- och axelpartiet, trött och ögonen känns som flörtkulor. Men har precis fått i mig lite kaffe och längtar efter dagens pass på gymet, då brukar jag lätta upp och känna mig lite piggare. Visst är vädret lite konstigt idag? Funderar på om det kan ha lite med det att göra, hur mår ni andra fibroänglar i kroppen? Känner ni av väderväxlingen? Jag läste i senaste Fibromyalginytt att det tydligen inte ska ha någon inverkan? Men vet inte riktigt om jag håller med, ska läsa det igen när jag kommer hem och lägga upp det här så får vi se vad ni känner.
 
Igår så tittade vi på "Simon och Ekarna" med bl.a. Bill Skarsgård och Helen Sjöholm, det fick en massa priser här i våras har jag för mig (kommer dock inte på galansnamn) och det förstår jag för den var väldigt välgjord när det kommer till fotografi och kostymörerna hade gjort ett bra jobb, dock kände jag att den var lite seg... Tyvärr. Men väldigt bra skådespelare och de gjorde en mycket bra insats, det gjorde dem men det var själva handlingen som jag inte riktigt kände för. Har ni sett den och vad tyckte ni i såfall?
 

Trailer:
 
 
 
 

120909

 
Började dagen med en långpromenad med min fina vän Anne, det blev en på 2h. Väldigt härligt och nu så börjar äntligen luften ute bli så där krispig och höstig och det gillar jag skarpt. Har funnit att promenader verkligen gör mig lugn och harmonisk. Jag har en teori om att det kan ha att göra med att när jag var liten så låg jag alltid ute i min vagn när jag skulle sova, sov som allra allra bäst utomhus alltså och jag tror att det har satt sina fina spår i mig och min själ. Underbart är det iallafall och det blev hela 10.000 steg på vår promenix. Sedan dess har jag suttit i soffan och kollat på tv, väldigt mysigt. Vi ska snart gå och handla och sedan blir det nog ännu mer söndagsmys. Mår som ni säkert förstår väldigt bra idag, har inte ont i kroppen eller så, är bara det vanliga stela som det brukar vara. Kom på nu också att jag måste boka en tid med min husläkare i veckan, han ville ha möte med mig till slutet av september för att kolla läget, måste diskutera medicin med honom, känner inte att Naproxenen hjälper mig och så ska det ju inte vara. Ni får gärna påminna mig om jag inte skrivit om det i slutet av veckan :) För ni vet ju, minnet är ju inte alltid på vår sida för oss fibroänglar.
 
 

Min fina filur



Igår så fick jag äntligen träffa min underbara Leila efter 3 månaders "uppehåll". Hon var supersnygg och hennes hår var otroligt fint, min Leilis. Vi gick runt först och tittade lite, pratade oavbrutet och sedan köpte vi oss lite lunch på Ica och satte oss ute en snabbis innan det blev för kallt. För att värma oss sedan så gick vi till Espresso House och köpte lite kaffe, te och annat. Det var mysigt att få träffa min filur igen. Trots att vi inte setts på så länge så känns det som att vi har pratat varje dag, och det är ju så det ska vara.
 
 
 
 
 
 

Min älskade lurvtuss




I torsdags när jag hade en dåligdag och allting bara kändes jobbigt så tog jag rast från jobbet och tog med min min älskade lurvtuss på en lång skogspromenad. Det var nog det bästa jag kunde gjort, efter bara några steg ut i naturen så släppte all ledsamhet och tyngd inom mig och jag kunde andas och bara gå där och njuta av att se Rockys lycka när han jagade pinnarna jag kastade och sedan gnagde de sönder och samman. Den bästa synen är nog när han legat och tuggat på en pinne ett tag och jag fortsatt gå och när han sedan kommer springades i full kareta mot mig med öronen fladdrandes, det är ren lycka för mig. Det kommer vara helt underbart att få gå ut med honom varje lunch nu på jobbet, vi har turen att skogen bara är ett par steg från dörren.
 
 
 
 

"Pretty" from Make up Store

Detta är mitt nya vardagsläppstift, älskar det verkligen!
 
Nu ska jag snart iväg för att träffa min Leila i Sollentuna C för kaffe och mys. Längesedan jag träffade den sötnosen så det ska bli så mysigt!
 
 

120907 - Förebygga

Mår hyfsat idag. Var igång rejält igår så visst känner jag i benen och armarna men huvudet är hyfsat klart. Ikväll ska jag ha några vänner över på middag och bävar lite inför morgondagen då jag vet att jag lär vara utslagen av värk men det är värt det, får så mycket kärlek och glädje när jag är med dem, får helt enkelt ställa in mig på värken och försöka förebygga lite med tabletter ikväll.
 
Vad ska ni hitta på idag? Fredagsmys i soffan framför Fångarna på fortet kanske? :) Ska göra min favoritdessert ikväll och funderar på att göra en steg-för-steg så ni kan efterapa, låter det bra? Sen vill jag tacka alla nya som tittat in här, hade besöksrekord igår och ja, ni förstår nog inte vilken glädje det ger mig. Så riktigt riktigt välkomna ska ni vara, nu ska vi stötta varandra här och ge bra tips och råd på hur vi kan må lite bättre än vanligt ♥
 
 

En annan mumsig dessert som jag åt på min 20-årsdag, chokladtryffel
 
 

Enorm tacksamhet och äntligen hel


Så här glad och lite till är jag över det fina stöd jag får från Fibromyalgigruppen på Facebook. Tack så hjärtligt alla som skriver till mig där, nu känner jag mig mer hel och inte lika ensam längre ♥
 

120906 - Pissdag

 
Nej, usch. Ingen bra dag idag. Gråtfärdig för ingenting, orkeslös, huvudet är inte med mig och allt känns bara skit just nu för att vara exakt. Att närminnet är dåligt för oss med fibro är inte någonting som hjälper mig nu när jag är ny på jobbet, kommer inte ihåg hur jag gör saker och måste alltid fråga pappa en extra gång innan jag gör någonting. Självklart är det bra på ett sätt då jag gör det rätt från början men det är inte bra i frågan om att jag oftast stör honom i någonting han är mitt uppe i. Det gör mig lite stressad, men jag försöker hejda mig lite, men det är inte lätt. Just nu känner jag bara hur smärtan börjar komma i handlederna också. Nej, skulle vilja kasta in handduken för idag och dagen har knappt börjat än...

Video - "Att leva med fibromyalgi"

Hittade en väldigt bra video om fibron, mitt i prick helt enkelt.
 
Video: Skapad av Fibromyalgiförbundet
 
 
 
 
 
 

Tankar och ledsamheten

 
 
Varför blir jag alltid så ledsen när jag läser på förbundets hemsida? Kan ju vara för att allting jag läser stämmer in till 100%...
 

Att unna sig




Bilder från Gina Tricot
 
 Saker jag vill unna mig när jag nått mitt mål inom träning och hälsa.
 
 

Bakning - Ett stort intresse

Något som är ett riktigt stort intresse hos mig är att baka. Nu bor jag och min sambo Erik i en etta tillsammans, som egentligen är anpassad för en person men vi fixar det riktigt bra om jag får säga det själv, saken är ju bara den då att köket även bara är anpassad för en person, alltså är det ett rätt litet kök. Detta resulterar ju i att det inte finns så mycket bakyta. Men, som sagt, det är ett utav mina stora intressen så jag försöker få det att fungera iallfall. Sist jag bakade så var det kanelbullar och muffins till min 20 års dag. Nästa gång kanske blir till ett fika då pappa fyller år.. Det kliar iallafall i bakfingrarna redan nu. Här är lite bilder från mitt senaste bak:
 

Blåbärs och dumlemuffins / Kanelbullar
 
 
Är ni intresserade av recept så hojta till!
 
 
 
 
 
 
 

120905 - Fixat med bilder

God förmiddag på er alla! Sitter just nu på jobbet och fixar lite. Handskarna som jag pratade om igår och länkade till fungerar väldigt bra tycker jag, man skulle kunna säga att de "håller händer och fingrar på plats", kanske en konstig beskrivning men de ger ett så pass bra stöd att händerna blir mer stabila, jag kände verkligen ïgår när jag tog av mig dem att jag inte hade de på mig längre. Annars så mår jag bra idag med, dock känner jag att det är en knä-dag idag, så det blir nog en del stående jobb idag. Efter jobbet idag så blir det träning igen, jag kände bara efter gårdagens träning att min stelhet mellan axlar och nacke var bättre, kom dock på nu att det även kan ha att göra med att jag sov med två kuddar i natt. Dock kan det ju inte ha skadat att jag även tränade, så det kanske är en dubbelgrej. Skönt var det iallafall att vakna utan att känna en stor knut mellan skulderbladen.
 
 
 
 Har nu även gjort så att jag kan lägga in bilder från min kamera till jobbdatorn, helt perfekt! Ska snart äta lite mellis, idag blir det nog mitt nyfunna mellis, kvarg med bär.. Provade det igår för första gången och ja, det var ingen sensation men det funkade helt klart.
 

Dagens mående 120904


Mår som en lärka idag, är glad och hyffsat pigg. Använder för första gången ett par handskar som jag beställde hem, de ska hjälpa mot det onda i händer och handleder som vi fibroänglar kan få. Har bara haft dem på mig i några minuter men det känns bra, de ger bra stöd. Dem kanske inte är det vackraste men huvudsaken dem hjälper anser jag. Så här ser dem ut:
 


Jag har dem beiga just för att de svarta var slutsålda när jag beställde. Men ja, jag ska bara använda dem här på jobbet och under handskarna sen när det blir kallt, så det är nog inga problem. Jag beställde dem härifrån (Sök på "Health Gloves" i sökrutan till vänster) och det är en väldigt bra sida där man kan hitta allt möjligt. Så, det är väl värt att kika in där.
 
I övrigt gick mitt hälsomöte väldigt bra, jag är taggad till tusen nu. Nu är det bara lite andra saker jag behöver bestämma, sen är det bara att sätta igång. Denna höst har jag namngett "Hälsohösten", nu ska bannemig jag må så bra som jag bara kan må, kommer ge er uppdateringar om hur min träning och hälsa går och även tips på bra saker som vi med fibro kan göra utan att kroppen tar stryk. Hur är er tisdag?
 
 
 
 
 
 
 

Nya träningskläder tack

 
Jag skulle behöva nya träningskläder, jag har bara fokuserat på nya träningsbyxor den senaste tiden så det har jag, men linnen och träningsbhar är det lite knapert om. Dessa skulle jag verkligen vilja ha i min träningsgarderob:
 



SOC 199 kr  / Casall 349 kr
 



Adidas 349 kr / SOC 199 kr
 



SOC 199 kr / SOC 249 kr
 

Födelsedag och Itrim





 
Gårdagen var ju Johans riktiga födelsedag, som ni säkert förstått vid det här laget. Vi firade honom med plockmat (jag fick sushi) och en god chokladmousse till efterrätt. Han fick en jättevacker ring av mamma och pappa, den ni ser på sista bilden. Den glimmade otroligt fint.
 
Idag så börjar jag förmiddagen med att vara hemma. Vid halv 11 ska jag iväg till mitt gym och ha hälsomöte, det ska bli väldigt intressant. Jag berättar efteråt hur det gick. Jag tränar på Itrim som ligger 5 min från mig. Jag har tränat hos dem i snart 2 ½ år och jag är supernöjd. Jag själv är motionskund men som ni säkert sett på tvn och annan reklam så har dem även viktminskningsprogrammet som är superbra. Itrim är väldigt bra träning för mig som har fibro då maskinerna är väldigt skonsamma och det finns inga vikter utan man jobbar mot lufttrycksmotstånd, så ju hårdare du gör ju jobbigare blir det och tvärtom. Jag skulle aldrig kunna gå på vanligt gym och lyfta vikter då mina muskler tar stryk för ingenting, ibland när jag kör lite med hantlar här hemma så har jag obehagligt ont flera dagar efter, alltså inte träningsvärk utan bara ren smärta i musklerna, ungefär som överansträningssmärtor. Så, Itrim fungerar perfekt för mig och jag mår så mycket bättre när jag tränar där några gånger i veckan.
 
 

Grattis på födelsedagen älskade bror

(eftersom jag sitter vid datorn på jobbet så har jag ingen bättre bild på oss)
 
Idag fyller min stora stora bror 24 år. Jag kommer ihåg när vi var små, hur jag såg upp till honom och hur han var min trygghet. På skolgården så letade jag alltid efter honom för att känna säkerheten, vetskapen att jag kunde springa till honom ifall det skulle vara någonting. Alltid har han funnits där för mig och jag är lika stolt varje gång när jag säger vem som är min storebror. På bilden ovan ser ni paradparet. Vi älskade att leka i snön när vi var små, oftast lekte vi Teenage Mutant Ninja Turtles, Johan var alltid den röda och jag var alltid den blå (för att det var min favoritfärg). Nu pratar vi mest om livet och allt som kommer i kring. Nu är det dags för mig att ställa upp lika mycket som Johan gjort för mig i livet. Alltid finns jag här för dig, alltid. Jag älskar dig min stora stora bror ♥

Dagens mående 120903

 
Flytten är igång förfullt. Vi har hållt på här sedan halv 9 imorse, men snart så är vi klara. Jag står för tillfället i mitt nya kontor och skriver, känns riktigt roligt! När allting är klart och jag har ställt upp några ramar och lite blommor så ska ni få se bilder. I övrigt så har jag en bra dag, inget mer än det vanliga stela i axelpartiet och nacken, känns väldigt bra att få må bra första dagen på nya kontoret. Såg till att få ett höj och sänkbartbord så jag kan ställa mig upp när knäna tryter och sätta mig ner när fötterna ger med sig. Nu när jag står här så känner jag att jag borde köpa mig ett par ordentliga arbetsskor, har ni några bra förslag på några?
 
 
 

Enorm glädje och tacksamhet

 
Vill bara uttrycka min enorma glädje över alla nya besökare här! Blir jätteglad och oerhört tacksam, hoppas ni vill följa med mig i min resa och jag vill mer än gärna följa er resa, oavsett fibro eller inte. Jag ser verkligen fram emot en konversation där ute med er alla och jag mottager mer än gärna alla era bästa tips på hur ni förbättrar vardagen, samma här, oavsett fibro eller inte. Skriv gärna en rad så publicerar jag dem så att alla får ta del av dem. Nu ska jag krypa upp i soffan med en god kopp te och bara njuta av hur bra det här blev till slut. Förmodligen kommer det finnas en bok i handen nu eller så slår vi på någon film. Oavsett så ska jag vila och förbereda mig på morgondagen då vi flyttar in i nya lokaler på jobbet, jättespännande! Hoppas ni alla har haft en bra helg och att ni får en fortsatt mysig söndag, vi hörs i morgon. Kram ♥

Vad är fibromyalgi?

Fibromyalgi är en sjukdom/diagnos som är svår att förklara.. Så därför hänvisar jag till den grymma sidan fibromyalgi.se som har hjälpt mig otroligt mycket sedan jag fick min diagnos i mars. Här är ett utdrag från sidans beskrivning av sjukdomen:
 

"Fibromyalgi, (FM), är ett kroniskt smärtsyndrom vars huvudsakliga symptom är utbredd kronisk smärtaoch trötthet/utmattning.

 

Man kan spåra förekomsten av fibromyalgi tillbaka till 1800-talet, men det är inte förrän i nutid som den medicinska världen har börjat förstå fibromyalgi och erkänna den som ett självständigt tillstånd. Till en början trodde man att fibromyalgi handlade om en slags inflammation i musklerna och sjukdomen blev då klassificerad som reumatisk. Forskning har dock visat att fibromyalgi inte är en reumatisk sjukdom, snarare handlar det om en störning i centrala nervsystemet - att det har blivit överkänsligt och skickar förstärkta, och för många, smärtimpulser till hjärnan. Fibromyalgi utlöses vanligen av smärta, infektion, trauma eller kris. FM som startar med lokal smärta eller psykisk kris har vanligen ett långsamt utdraget tidsförlopp, medan fibromyalgi som föregås av infektion eller trauma vanligen kommer plötsligt.

 

Sjukdomen är långvarig, vanligen livslång, även om den ibland lindras i högre ålder."

 

Och här en liten beskrivning av symptomen:

 

"Huvudsymptomen vid fibromyalgi är en ständig smärta i vila - kronisk smärta - samt en onormal trötthet. Intensiv och långvarig smärta är en stressfaktor och stressrelaterade symptom som t.ex. huvudvärk och magbesvär är därför vanliga hos patienter med fibromyalgi. Smärtan påverkar även sömnen och dålig sömn leder till ännu mer smärta och ännu mer stress, vilket i sin tur ger ytterligare försämrad sömn. Slutresultatet blir en onormal trötthet. Muskelsmärtan påverkar motoriken och gör det svårt att röra kroppen obehindrat. Ofta klarar man inte av att uträtta vissa saker längre, som t.ex. att springa, gå i trapport eller lyfta tunga saker. Många med fibromyalgi lider även av stela muskler (framför allt på morgonen) och domningar och stickningar förekommer hos mer än hälften av patienterna, utan att de har någon nervskada."

 

För att läsa mer om min resa så klicka er in på kategorin: "Vem är Emma?"
 
 
Källa: Fibromyalgi.se
 
 

Officiellt - Ny blogg!

Så, nu är det officiellt att jag har bytt blogg. Så nu mina vänner är det denna som gäller! Hoppas att ni alla kommer trivas här och ni får gärna lämna synpunkter i kommentarsfältet, glada tillrop som konstruktivkritik (det är ju det vi lär oss bäst av). Glöm inte att följa mig på Bloglovin nu, antingen genom att klicka på knappen här till vänster eller genom att söka på mig på Bloglovins hemsida (Direktlänk). Kram på er ♥
 



Dagens mående 120902 + kalas

Idag har vi firat min bror i förskott. Imorgon så fyller han 24 år, min stora bror. Dagen till ära så mår jag faktiskt bra, är rätt seg i kroppen som det brukar vara men annars så är det ingenting, jätteskönt!
 
Här kommer lite härliga bilder på vårt firande idag:
 


För några månader sedan så gav jag Johan (bror min) ett läderarmband från Thomas Sabo, så idag fick han en berlock till som jag tittat på länge och velat ge honom ända sedan dess.
 



Till saken hör att han har en tatuering på armen med ett örnhuvud och den här passade ju väldigt bra till det tänkte jag. Visst är den häftig?
 
Av Erik (min sambo) fick han en massa fiskedrag, båda två är fisketokiga och Johan kastade bort några av sina drag i somras så det passade ju väldigt bra det med.
 
 
Vi hade en mysig stund då vi fick fira Johan idag. Eftersom riktiga dagen är imorgon så får han ju mer presenter då, det var bara så att vi alla inte skulle kunna fira honom då så vi passade på idag istället.
 
 

Mina intressen och "Paradox"

Några av mina stora intressen som jag även kommer att tipsa och skriva om är smink, hår, skönhet, kläder och fotografi. Jag älskar att fota mina nära och kära, saker och ting som jag stöter på och även mig själv (kanske låter själviskt men när jag sminkat mig på ett visst sätt eller har något nytt smink är det alltid kul att visa upp och tipsa om). Detta kommer jag alltså att skriva om här i bloggen också, visa hur jag fixar smink och hår på andra etc. Hoppas att ni tycker det är lika roligt som jag gör.
 
Idag när vi ska till centrum så måste jag bara gå in på Kicks för att kika på Isadoras nya höstkollektion "Paradox". Såg att de har ett riktigt snyggt läppstift som jag är lite sugen på.. Deras hemsida är också väldigt bra, kika in!
 




/Lipstick 01 Bare Bohemian - Matt // Moisturizing lip gloss 23 Zinfandel/
 
 
 
 

Min gamla blogg

 
Jag har haft 3 bloggar innan detta och bloggat i ca 6 år och läser själv flertalet bloggar om dagen via Bloglovin (där även den här bloggen finns, följ mig gärna där så har ni koll på när jag uppdaterar bloggen). Min gamla blogg heter: emjlssmycken.blogg.se. Jag har valt att inte ta bort den utan att spara på den för att det finns så mycket minnen i den för mig. Jag startade den när jag var hemma och var dålig. Den hade först en inriktning på min hobby att göra smycken men sedan när jag började trean i gymnasiet igen så hade jag inte tiden att sitta med smyckena så det rann ut lite i sanden så då blev den bloggen mer till en vardagsblogg. Om ni är intresserade av vad jag har gjort innan den här bloggen så kika gärna in på den och titta, jag har dock lagt den bakom mig och kommer inte uppdatera någonting på den. Jag kommer hålla mig till den här bloggen just för att den här känns mer jag i det stadiet jag är i livet nu.
 
 
 

Dagens mående 120901

Första september idag och regnet smattrar mot fönstren i lägenheten. Själv gillar jag när det regnar, om jag får sitta inomhus med en bok och en kopp te i handen. Vaknade upp med stelhet i nacken och axlar, som jag gör varje morgon, känns som att axlarna sitter uppe vid öronen. På vardagsmorgnar så går jag alltid upp en halvtimme före min sambo för att först ta en varmdusch. Jag brukar hålla munstycket mot nacken och axlarna sedan går jag och lägger mig på min spikmatta med en kudde under mattan vid axel- och nackpartiet, en filt över mig och med lugn musik i öronen. På helgerna blir det inte så tyvärr då jag passar på att sova lite längre och går då inte upp tidigare än sambon. Förutom morgonstelheten så har jag lite ont i knäna idag, det är ett utav ställena där jag oftast har ont.
 
Idag ska jag jobba lite med bloggen och sedan på eftermiddagen så ska jag till centrum med mamma och fixa present till min bror som fyller år på måndag. Så ser min lördag ut, ikväll kanske det blir till att göra egen pizza med lite smått och gott på. Mumma ♥
 
 

RSS 2.0